Кардио

Темата е заключена.

06.04.06
09:17

Аз съм на 14 години тежа 70 кг и карам велоергометър и имам проблем . Вече почнах почти да не се потя а велото показва че съм израсходил *** калории . Пробвах с овеличаване на времето до 1 час и 10 мин но почти не се потя само ме заболяват краката . На какво може да се дължи това . Искам да кажа че не съм карал велоергометърът два дни а ме болят краката / играх футбол тези 2 дни/ . На какво може да се дължи това и как да го оправя? Имам и още един въпрос . Ако си овия с найлонова торба /корема/ и ако карам ще има ли спаринг ефект и дали ще се изпотя повече ? И още нещо . Един мой приятел ми каза че кака му е отслабнала доста само като си е сменила режима на ядене . Почнала по често да яда по по-малко и за две седмици е имало ефект . Не много голям но го е имала . Дали това помага наистина ? Аз ям по 3 пъти на ден ? Висок съм 173 см !

Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 15.01.08 21:12.

70кг не ми говори нищо докато не кажеш колко си висок.Това колко калории ти показва че си изгорил на колелото е пълна простотия, така че не го гледаи.Не е нужно да се потиш, за да сваляш кг.Като тичаш по студовете рано сутрин на стадионите не се изпотяваш, но това далеч не означава, че не сваляш кг.Ако искаш по-успешно да свалиш кг вместо колелото тичаи на пътеката.Според мен ти е рано да почваш да спазваш некви диети на 14 години.

06.04.06
11:14

Верно е кажи колко си висок.Аз съм на 14 и съм 68кг и качвам.Не спазвам диета няма смисъл, само гледам да не ям буклуци.

06.04.06
11:35

Относно кардиото по-добре махни това колело, а тичай. Тук е мястото да задам въпроса, кое е по-доброто пътеката или кростренажора?

06.04.06
11:44

[quote author=“Emilie”]Относно кардиото по-добре махни това колело, а тичай. Тук е мястото да задам въпроса, кое е по-доброто пътеката или кростренажора?

Пътеката.
Тя е по-динамична. А колелото се препоръчва повече  за по-пълни или травмирани хора.

06.04.06
11:52

Значи висок съм 170-175 см или айде да кажем 173 . Значи колелото е в нас а не във фитнес така че ... няма смяна . Не спазвам диета а питам дали ще има ефект ако ям по на често /5-6 пъти/ по по-малко ?Относно въпроса кое е по - добро тук и на много други места ми отговориха колелото пък и пътеката ми казаха че се повреждали ставите . Няма да споря просто казавам какво ми казаха .

DA

06.04.06
13:32

[quote author=“Night^HaWk”] Значи колелото е в нас а не във фитнес така че ... няма смяна . Не спазвам диета а питам дали ще има ефект ако ям по на често /5-6 пъти/ по по-малко ?

Щтом е във вас имаш два варянта продалжаваш с него или ходиш да тичаш в парка или на стадьона.

Определено ште има ефект да хапваш по-често но по-малко. :wink:

06.04.06
18:15

А какво е мнението ти за това :Имам и още един въпрос . Ако си овия с найлонова торба /корема/ и ако карам ще има ли спаринг ефект и дали ще се изпотя повече ? Ще има ли ефект ?

06.04.06
18:39

Night^HaWk едно аверче беше си взело такъв колан, отвътре гумиран и му покриваше целия корем и да ти кажа яко се потеше като го сваляше след трен целия беше във вода явно си има ефект и не беше скъп 10 кинта май каза че струвал. Иначе за торбата също съм го чувал ама не съм го виждал на практика, но пак ще е на този принцип само че пъвро ще сумолиш странно от тая торба и после надали ще стой на едно място дълго време - освен ако не се омутаеш като мумия  :lol:

06.04.06
21:04

[quote author=“Night^HaWk”]А какво е мнението ти за това :Имам и още един въпрос . Ако си овия с найлонова торба /корема/ и ако карам ще има ли спаринг ефект и дали ще се изпотя повече ? Ще има ли ефект ?

Има страхотен ефект, но вземаш опаковачно фолио /от супера, 2,7лв. - 20м./, увиваш си плътно корема и слагаш един медицински колан отгоре /5лв.във всяка аптека/, правиш кардио, но минимум 30мин. с ускорен пулс /виж инфото за интензитета на пулса в сайта/ гарантирам ти, че ставаш вир вода!  Може и с неопренов колан имало ги в ЦУМ ;), но аз лично съм пробвала с фолио и ефекта е поразителен............и само кардио и то яко!................аааа и диета!

06.04.06
21:50

Бе ти яж като прасе и не каквото трябва ,пък ако щеш и десет найлона си вържи.

06.04.06
23:21

[quote author=“Emilie”][quote author=“Night^HaWk”]А какво е мнението ти за това :Имам и още един въпрос . Ако си овия с найлонова торба /корема/ и ако карам ще има ли спаринг ефект и дали ще се изпотя повече ? Ще има ли ефект ?

Има страхотен ефект, но вземаш опаковачно фолио /от супера, 2,7лв. - 20м./, увиваш си плътно корема и слагаш един медицински колан отгоре /5лв.във всяка аптека/, правиш кардио, но минимум 30мин. с ускорен пулс /виж инфото за интензитета на пулса в сайта/ гарантирам ти, че ставаш вир вода!  Може и с неопренов колан имало ги в ЦУМ ;), но аз лично съм пробвала с фолио и ефекта е поразителен............и само кардио и то яко!................аааа и диета!

Пълна простотия, най голямата глупост която може да си причиниш...Абе хора ....

07.04.06
09:37

[quote author=“Nask0`”]Бе ти яж като прасе и не каквото трябва ,пък ако щеш и десет найлона си вържи.

Казах и диета! :x

07.04.06
09:41

Найлона е глупост и не върши работа. Но който иска - да се мъчи, негово право е.

07.04.06
18:58

Научете се че от изпотяването не се свалят мазнини,а само вода :!:

07.04.06
19:21

еии значи... 100 човека 100 мнения
въпроса за сваляне на кила чрез найлон е спорен понеже си увреждаш бъбреците. Първо се потиш а после настиват... след време ще имаш проблеми с това. От друга страна е логично да има по-голям ефект ако така се увиеш понеже спираш кислорода и повишаваш температурата в коремната част.
Що се касае до въпроса дали бягане или каране на колело (велоергонометър): първо опира до воля, защото всеки говори ама малко хорат нямират волята да станат 8 сутринта и да бягат редовно. Едно е ясно и доказано - с тичане + вода се сваля най-много и най-интензивно кила.

[quote author=“Nitro”]Научете се че от изпотяването не се свалят мазнини,а само вода :!:

Nitro… казваш нещо с което клатиш основите на аеробиката  :wink:
Ако беше така както ти казваш... сега всички хора с наднормено тегло щяха да ти пращат поздравителни картички  8)

Не пускай поредни мнения.
manson

Аха и аеробиката се прави за да се потят хората...
Вчера обяснявах на една девойка, ама върви говори на стената.

Отделянето на вода, която после я връщаш, и топенето на мастни тъкани са различни неща!

07.04.06
20:14

Мерси на всички които се отзоваха . Значи както казах увеличих дистанцията после времето но ефект никав . Днес остана да увелича едно нещо и то беше скороста и имаше ефект . Испотих се яко . А впрочем искам да питам още няколко неща . Значи в коремната област отслабнах доста яко и днес забелязах че при карането се потях и в гърди което е още по-яко . Тоест свалям мазнини обаче кг не . Това на какво се дължи ?

08.04.06
08:35

[quote author=“Night^HaWk”]Мерси на всички които се отзоваха . Значи както казах увеличих дистанцията после времето но ефект никав . Днес остана да увелича едно нещо и то беше скороста и имаше ефект . Испотих се яко . А впрочем искам да питам още няколко неща . Значи в коремната област отслабнах доста яко и днес забелязах че при карането се потях и в гърди което е още по-яко . Тоест свалям мазнини обаче кг не . Това на какво се дължи ?

Дръж пулса интензивен /виж инфото за пулса в сайта де!/ тогава ще имаш ефект. А колко е времето ти за кардио?

08.04.06
10:43

50-60 мин . Вчера карах 40 защото имах работа но днеска пак ще си продължа с 1 час .

08.04.06
10:44

[quote author=“Night^HaWk”]50-60 мин . Вчера карах 40 защото имах работа но днеска пак ще си продължа с 1 час .

Ееее, браво! Опитай се да тичаш ще има по-голям ефект :)

08.04.06
11:17

Ще задам въпроса си тука,за да не пускам нова тема мисля, че няма смисъл.Значи когато правя кардио около 30-40 мин с нормално темпо много обичам последната обиколко да я бягам на макс.Чувал съм,че не е много полезно,защото натоварваш сърцето,но някакси от вътре ме тегли да дам всичко от себе си.Кажете вашето мнение?

08.04.06
13:01

И аз съм така в края правя спринт колкото мога, но доколкото знам трябва да спра бявно.

08.04.06
13:46

[quote author=“emzo”]И аз съм така в края правя спринт колкото мога, но доколкото знам трябва да спра бявно.

дам бавно започваш и постепенно дигаш бързината и така тряба да завършиш

VL

17.04.06
16:30

на твоите години оптималният пулс за шзгаряне на мазнини е 130-145

17.04.06
16:41

[quote author=“Nask0`”][quote author=“Emilie”]Относно кардиото по-добре махни това колело, а тичай. Тук е мястото да задам въпроса, кое е по-доброто пътеката или кростренажора?

Пътеката.
Тя е по-динамична. А колелото се препоръчва повече  за по-пълни или травмирани хора.

И по-едри ей! :lol:

Аз например мачкам яко на колелото, че на 100 кила да трополиш 30 мин на няква лента се отразява супер на ставите на краката, особено колената и особено, че съм дюстабан... (нито съм буца лой, нито съм травмиран - от написаното горе)

Та... пълен и едър са различни неща! :idea:

BL

20.04.06
23:39

[quote author=“Nitro”]Научете се че от изпотяването не се свалят мазнини,а само вода :!:

и токсини

ST

15.01.08
19:26

казано от Emilie на 06.04.06, 11:35:

Относно кардиото по-добре махни това колело, а тичай. Тук е мястото да задам въпроса, кое е по-доброто пътеката или кростренажора?

наи-добре е да излезе6 навънка и да си определи6 някоя цел и да ти4а6 :) аз така правя и съм много доволен от резултатите :)

LO

15.01.08
21:09

момчета абе може да не му е тука мястото ама откъде мога да си купя въже за скачане

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1