Проект 15

Прескочи до:

15.02.21
10:54

казано от Alexander Krastev на 14.02.21, 15:00:

казано от James Hinks на 14.02.21, 12:39:

Добре Адаш, какво му е според теб на това? За един приятел питам...

:)

Никак не мога да се съглася с него в случая. Мога и да се аргументирам защо, но не ми се пише.

казано от old_man на 14.02.21, 19:51:

.
Пробвах разни сгъвания,при пронация болката е по-слаба,при супинация е зле.При изнасяне на ръце встрани с дъбмели също боли.При теглене на тежест от водоравен наклон-също.
При “чуковото” болката е по-слаба.

Проблема е някъде в средната/долната част на трапеца или ротаторите.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 15.02.21 10:56.

21.02.21
19:05

21.02.2021
Наканих се да започна все пак,най-вече  за да тествам болката в дясното рамо,а защото и да чакам повече,все тая,не минава…
Общо взето,без някаква схема,с лост 7кг. и дръжките на дъмбелите по 2кг.

1.Разтваряне на ръцете встрани в СС със сгъване за бицепс с лост -5х12
Болката е в задното рамо при разтварянето,при сгъването не се усеща.
2.Гребане с дъмбел 6кг.-5х12.  Няма болка.
3.Раменна преса с лост-4х12.  С палец откъм другите пръсти,няма проблем,но при крайно долно положение ще има болка при по-голяма тежест.
4.Сгъване с лост за бицепс-5х15.  При контракция в горно положение има лека болка,локализирана в трицепс и задно рамо.
5.Повдигане на лост с прави ръце напред-4х12 Тук няма никакъв дискомфорт.
6.Разтягане на гърдите на касата на врата,имитиращо лег с щанга или дъмбели.
Същата неприятна болка в задното рамо и може би трицепса.
7.Повдигане на краката от лег-5х15

Движение за деня-6км.Събрах се в късния следобед за едно по-бързо ходене от 2,5км.,тракера пак се издъни с GPS-a и малко се ядосах,но може и да е от баирите дето ходя де :D

Храната-ям си засега по усет.В събота и неделя по принцип съм с по-слаб апетит.
Толкова за днес,ако някой има идея за някакво мазило,хапче или „саморехабилитация“ за болката,която описах,нека даде акъл ?

Мнението беше редактирано от Дидо на 21.02.21 19:50.

22.02.21
22:22

22.02.2021

Тренировка:
1а) Повдигане на раменете с дъмбели в СС с  1б) Повдигане на свити крака от лег-5х15
2.Разгъване за трицепс с дъмбел от седеж-5х15
Понеже чак преди малко се наканих да се раздвижа,не загрях добре,и сега нещо левия брахиалис ме опъва леко при някои движения.С 10кг. дъмбел едва ли съм прецакал  нещо сериозно все пак,но да видим.

Движение за деня-около 8км.,от които 3 със сравнително бързо темпо.Много съм изморен днес,а и моите питомци от ден на ден,все повече проблеми ми създават.Голяма енергия са събрали покрай седенето вкъщи :D

Храната:
Не съм изчислявал калории,около 250 гр. хляб,стотина грама луканка,две яйца,протеиново барче,банан,паница боб с месо.

От утре атакувам с добавките за възстановяване,че щом от такова слабо раздвижване съм скапан,не ми се мисли,ако стана по-редовен.?

Мнението беше редактирано от Дидо на 22.02.21 22:47.

23.02.21
23:32

23.02.2021

Тренировка:
Няма за днес,преди малко все пак се реших да раздвижа малко коремната област.
1.Повдигане на сгънати крака от лег в СС с повдигане на таза от лег-5х15
Движение за деня-7,5км.(2 в темпо 5км/ч)
Храната пак не съм изчислявал,подобна е на вчера.Тази вечер обаче,не съм вечерял и си мисля,как ли би ми се отразило,ако успея да си наложа да вечерям по-рано,към 8 примерно,а не да се тъпча към 10 :D Ще видим.

Общо за деня:
В работата мина що годе спокойно.Целият ми десен гръб,рамо и кръст са в някакви схващания неврологични.Пих Милгама,но доколкото чета,нестероидните препарати са само за някакво облекчение...
Положителното е,че днес прасците са в по-добро състояние от миналите дни.Пия по хапче дедтралекс,от утре ще удвоя.

24.02.21
20:51

24.02.2021г.

Тренировка:

1.Гребане с лост-5х15
2.Разтваряне с дъмбели от водоравен наклон-5х15
3.Сгъване с лост от стоеж-5х15
4.Повдигане на свити крака от лег-5х15

Общо движение за деня-8км.(4,5 в средно темпо на два пъти ).Както винаги е било,заричам се да не започвам екстремно след тотален застой,и ...преуморен съм,дори и след такива смешни натоварвания.Дърта глава не увира :D

Храна:
Засега съм на около 1000ккал.,чудя се дали да вечерям,нямам апетит.

Добавки и лекарства:
Креатин креапюр-5гр.
BCAA-15гр.
Изолат-25гр.
Детралекс-2 табл.
Liver refresh-2 капс.

25.02.21
21:00

25.02.2021г.

Без тренировка днес.Децата си дойдоха днес с малкия юнак,та си му се радваме цял следобед :)
Днес бая километраж навъртях-8,5км.,като 3 от тях по едни леки баири,лежерно.Все пак умората от всекидневното ходене напоследък ми се отразява доста.Утре мисля да съм по-кротък.

Храната е около 1600ккал.
Добавки и лекарства:
Креатин креапюр-15гр. на 3 приема
BCAA-40гр. на 3 приема
Изолат-25гр.
Детралекс-2 табл.
Liver refresh-2 капс.

Толкова за днес,утре мисля най-после да раздвижа леко и гърдите :)

03.03.21
18:52

Покрай гостите,почти не съм тренирал в последните дни.
Днес обаче,започнах резитбата в градината,и бая се натоварих.Тръгнах с нагласата да отпочна полека с два часа работа,за да свикна.Отплеснах се,та цели четири часа обикалях с ножицата :D В резултат,ръката се преумори и травмата се влоши.Имам модерна телескопична ножица,която тежи само два килограма,но при разпъване до 4 метра,доста си тежи.И при стотиците сгъвания за отрязване,бицепса изпуши още на първия ден.Не ми приляга да дърпам с лявата,ама явно трябва да  пробвам,няма как.
Поръчах си една маркова ножица за една ръка.Сумичка си е,но нямам толкова пари,че да купувам евтиното :D
Толкова засега,планирам всеки ден за по някой час да режа,че времето взе да ме притиска,а май позакъснях.Ако има сили,ще правя по някоя тренировчица,ако не...да мине офанзивата тия две -три седмици,и после.
Поне движение има,доколкото може да се вярва на часовника,минал съм 8км. днес.Подозирам обаче,че при движението на ръцете като режа,отмерва крачки :D Е,то си е движение все пак.
Храната е както дойде,не смятам калории засега.
Добавки и лекарства:
Креатин креапюр-5гр.
BCAA-30гр.
Магнезий бисглицинат-3гр.
Ultra Omega-3 Fish Oil на  NOW-2дражета

03.03.21
19:16

Колко декара и какво режеш?

03.03.21
19:24

Около 5 са сливи на около 14-15 години,има и декар ябълки,круши.Но в последните години ги позапуснах,и работата е зле,трябва много рязане за подмладяване,а и аз не им разбирам много ?

03.03.21
19:32

Акумулаторна ножица...,ще се родиш.

03.03.21
19:42

казано от nervak на 03.03.21, 19:32:

Неприложимо мисля, короните са на по 4 и повече метра,и много гъсти.А и много от дърветата са на изживяване...

04.03.21
09:37

казано от old_man на 03.03.21, 19:24:

трябва много рязане за подмладяване,а и аз не им разбирам много ?

Не толкова сложно, иска малко да поогледаш и да знаеш как да просветлиш короната. За подмладяване - режеш на 3-5 годишна дървесина и смело, без да ги щадиш много, много.

казано от old_man на 03.03.21, 19:42:

казано от nervak на 03.03.21, 19:32:

Неприложимо мисля, короните са на по 4 и повече метра,и много гъсти.А и много от дърветата са на изживяване...

Стълба и акумулаторна ножица тогава. Аз съм рязал 110 декара на ръка, не е много приятно и е много времеемко.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 04.03.21 09:42.

04.03.21
14:00

Засега ще се въздържа от подобна инвестиция.Около 1/3 от градината пострада сериозно при пожар през лятото,и да видим какво ще се възстанови,другото с резачката.Имам планове в близките години да увелича площта с още 2-3 декара,тогава може би ще се замисля.

07.03.21
17:47

05.03.2021г.
Около 4 часа рязане в овощната градина.Изминато разстояние за деня-8,5км.

06.03.2021г.
Събудих се като гипсиран?Дъждовно и студено,затова си дадох почивка,и правилно.Движение-1,5км.

07.03.2021г.
Четири часа рязане в градината.Дърпането с триона и щракането с телескопичната ножица добре се отразяват на перките и предимно десния бицепс.Болката в задното рамо/трицепс си продължава,но не усещам да се влошава чувствително.Движението за деня-9км.Предполагам,че 1-2 ми е отчел часовника като дърпам с триона,защото докато режех настървено един дебел клон,извивбрира,че съм навъртял планираните 8000 крачки?
Теглото днес сутринта 80кг.
Добавки за деня:
Liver Refresh-2 капсули
Ultra Omega 3 Fish oil - 2 капсули
BCAA 35гр.+5 гр.креапюр по време на рязането.

Мнението беше редактирано от Дидо на 07.03.21 17:49.

09.03.21
21:20

08.03.2021г.

Почивка.
Точно когато си лягах по-рано,към 22:30,и аритмията се завърна за трети път...Не е приятно,гръдния ти кош е в едно гадно усещане за притрепване.Туптупупуп......туп..туп.туппппп....Туп.Спах на пресесулки,и чак към 4 сутринта сърчицето влезе в ритъм :) Абе стреснат съм си.

09.03.2021г.
Нямам време да чакам за резитбата,дават го сняг тия дни,а доста съм закъснял.
След работа  около 4 часа бачках,засега❤️ е добре.

13.03.21
20:52

13.03.2021г.

Времето се пооправи,и днес продължих в градината.Около шест часа рязане с триона и ножицата,голямо натоварване на гърба и ръцете.Имах надежда,че почивката ще помогне на рамото,но за съжаление болката се задълбочава...
Утре мисля да не прекалявам,а после поне до сряда май няма да е подходящо за работа,ще видим.
Движението според часовника е над 11км.,чувствам и краката доста уморени.

Добавки:
BCAA 30гр.+5 гр.креапюр по време на рязането.

Мнението беше редактирано от Дидо на 13.03.21 22:05.

14.03.21
21:25

14.03.2021г.

Продължавам в градината.Днес само три часа рязане,можеше и повече предвид хубавото време,но предпочетох да не се преуморявам.Един по-възрастен колега овощар намина да види как работя и констатира,че трябва доста повече рязане от моето...което хем малко ме отчая,хем после бая смело задърпах триона?
Рамото е с една идея по-добре,дали защото снощи го намазах с Диклак,или от по-малкото работа...
Дават го лошо време тия дни,дано не е при мен,че да отхвърля работа.

Добавки:
BCAA 30гр.+5 гр.креапюр по време на рязането.

Мнението беше редактирано от Дидо на 14.03.21 22:45.

06.04.21
21:18

Как бързо лети времето...ще стане месец откакто не съм писал?Имаше две седмици лошо време,и невъзможност да продължа резитбата в градината.В последните десетина дни дадох газ,и общо взето приключих най-важните дейности засега.Е,има какво още да се желае,но важното е,че спазих сроковете.Днес дори  направих първото пролетно пръскане?
В стремежа си да не товаря прекалено контузената дясна ръка,май прецаках и лявата,но надявам се не така сериозно.
Два месеца след започване на “бийчбодито”ми,нямам особен напредък,то няма и тренировки де?.Всички мерки от началото са ми почти същите,все съм си 80 кила и с талия 104,само при ръката има леко мърдане с половин сант? от ножиците и триона явно,но усещам раменете и гърба по-стегнати.
Снощи към полунощ,пак? туп..туптуп.... няколко часа?.
Та така,утре ще си възстановя скрипеца под навеса,че да дърпам и бутам там нещо за гръб и трицепс.

25.08.21
18:53

Вървят ли ръките? :D

25.08.21
20:14

ххахаааха :) по тези коментари как мислиш ?? Дали върви нещо друго освен шкембетата и дългите маси? Аз стопих мазнините, ама и мускулите изчезнаха, понеже тринировките са ми такива, като на кениец. :)

25.08.21
22:03

казано от Гордан на 25.08.21, 18:53:

Вървят ли ръките? :D

Хахаха,Гордане,тактично ми намекваш,че няма движение по бийчбодито и да сменям името на дневника,нали?То си е и така де,яденье,пиенье и без движение почти цяло лято?Между другото,канех се да пиша тия дни,какви съм ги вършил половин година,ама малко ме беше срам.
Резултатът засега е,че качих теглото на невижданите за мен 84?,бедрото е станало от 57 на 59,ръките от 35 на 36,5 талията от 105 на 107,там е ужасна работа?

Пак се повтори миналогодишната китенска история,за 5 дни се стегнах повече,от всичките ми неосъществени планове за тренировки от февруари насам.

Какво правех на морето-на всяко  влизане във водата,да кажем 8 пъти на ден,правех по 3-4 серии за бицепс,трицепс,рамо,гърди и гръб по 15 повторения.Около 4-500 повторения за група средно за деня.За краката катеренето два пъти по стълбите от плажа,по няколко км. ходене,и малко плуване им дойде добре.

Много доволен останах,стягането бе осезаемо и видимо дори за жена ми,която все ме критикува за нездравословния ми начин на живот?
BCAA около 40гр. и 5 креатин си пиех на плажа между плациканията.

Дори две седмици след завръщането,мускулния тонус  почти не е мръднал,което ми дава стимул да продължа с истински тренировки.Та така засега ?

Мнението беше редактирано от Дидо на 25.08.21 22:04.

26.08.21
19:48

:)) Извинявам се на автора, аз помислих че това е коментарната тема, която е общата. Ама то и там е същата работа ::)

29.08.21
22:29

Две седмици след морето,пак ме мъчат въпроси като миналата година.Тъй и не видях някой из южния плаж на Китен,на когото да му личи,че тренира нещо...Да не говорим за изразени мускули,вени...много странна работа.

30.08.21
08:30

Аз останах потресен и от мъже, и от жени. Не знам дали е от дестинацията, но положението наистина е трагично.

30.08.21
21:23

казано от Гордан на 30.08.21, 08:30:

Аз останах потресен и от мъже, и от жени. Не знам дали е от дестинацията, но положението наистина е трагично.

Не знам и аз дали е до дестинация,може би в “по-гъзарските” курорти да е различно,но едва ли,не вярвам.Направих си труда да позяпам в тубата клипове от дрон от плажа,и по мои скромни изчисления,поне 5-6 хиляди,а вероятно и много повече са били на плажа.
Стори ми се,че част от младите жени са по-добре от миналата година,но то си е субективно усещане?
Може би ще дойде малко като изхвърляне,как на чичак почти на 55 и нетренирал сериозно повече от 10 години,всекидневно пиещ алкохол,с безразборно хранене може да му личи,че е тренирал някога,но като изключим корема,има надежда?

Мнението беше редактирано от Дидо на 30.08.21 21:24.

31.08.21
07:58

Чак пък...в Царево си имаше бая изпънати младежи и девойки..и по лостове и на плажа

Вие пък щот сте много убави :D

01.09.21
09:45

казано от old_man на 30.08.21, 21:23:

казано от Гордан на 30.08.21, 08:30:

Не знам и аз дали е до дестинация,може би в “по-гъзарските” курорти да е различно,но едва ли,не вярвам.Направих си труда да позяпам в тубата клипове от дрон от плажа,и по мои скромни изчисления,поне 5-6 хиляди,а вероятно и много повече са били на плажа.
Стори ми се,че част от младите жени са по-добре от миналата година,но то си е субективно усещане?
Може би ще дойде малко като изхвърляне,как на чичак почти на 55 и нетренирал сериозно повече от 10 години,всекидневно пиещ алкохол,с безразборно хранене може да му личи,че е тренирал някога,но като изключим корема,има надежда?

(-: Чичката е Тренирал

23.01.22
23:49

Стартирам от утре новия ми стар проект „Моето Бийчбоди лято 2022“?
Подробности за програмата-утре?

26.01.22
23:17

казано от old_man на 06.02.21, 01:05:

Еми не може повече да се живее с талия 105?
Реших да стартирам моето „Бийчбоди лято 2021“ ?
Основни цели:

Сега :                  към 06.08 да съм:
Тегло-79,5             85
Талия-105             85
Рамене-122           127
Ръка-35               40
Бедро-57               61

Година по-късно,и мерките,и целите са ми малко видоизменени.
За „Бийчбоди лято 2022“

26.01.22                           към 01.08 да съм:
Тегло-83(утре по-точно)          макс  87
Талия-107                               92
Рамене-124                             130
Ръка-36                                   40
Бедро-59                                 62-3

Вярно,нищо не постигнах от планираното миналата година,но за сметка на това пък влоших допълнително начина си на живот.
Миналата година бая страници се изписаха,след като обявих,че стартирам,нищо чудно и че сега да се случи нещо подобно ?
Понеже съм атрофирал в голяма степен,ще започна една седмица само със сутрешна гимнастика двайсетина минути,и ако не е -14° като вчера,по километър-два леки разодки.

После,примерна програма за начало:

Ден 1-Гръб,трапец,задно рамо,бицепс,крака
Гръб,трапец и задно рамо

1.Придърпване на щанга от вод.наклон -3х12
2.Гребане с дъмбели от наклон-3х12
3.Повдигане на раменете с дъмбели-3х12
4.Сгъване с лост зад тялото-3х12
5.Разтваряне с дъмбели от водоравен наклон-3х12
Бицепс
1.Сгъване с прав лост от стоеж-3х12
2.Сгъване с дъмбел от седеж с опора на лакътя-2х10
3.Клек 5 х 10 СТ

Ден 2-Гърди,средно рамо,трицепс
1.Повдигане на дъмбели от лег-6 х12
2.Раменна преса с лост-3х12
3.Разтваряне с дъмбели встрани от стоеж-2х12
4.”Френско” разгъване от седеж с една ръка-4х10
Ден 3-почивка и после тренировките се повтарят.
За краката предвиждам 2 пъти седмично ходене 3-4км като понякога ще е в тренировъчен ден,или пък в почивен,зависи.

Относно храната-намаляване на хляба,солта,и спиране на алкохола,щото нещо ми се явява голям проблем...
Имам си и разни стари добавки,ще да се допиват?.
Малко дълго и объркано стана,но трява да се отпочва някак?.

26.01.22
23:30

Програма обречена на провал, отново.

26.01.22
23:39

казано от Brown Bomber на 26.01.22, 23:30:

Програма обречена на провал, отново.

l

Е,ще видим ?Аз споменах,че е само за начало,ще има и корекциите си по-нататък.

27.01.22
12:07

Прав е Бомбъра - никъде няма да стигнеш с тази програма.

Според мен при теб е важно да си създадеш навика да тренираш редовно, което на тази възраст е трудно.
Защо не пробваш нещо просто - базови движения + нещо допълнително, разделено на дърпащи/бутащи примерно? Тия салати със сгъване с лост зад гърба (каквото и да е това) и повдигане на рамене за трапец ги остави на някой, който ще има полза от тях (т. е. никой).

27.01.22
13:07

Прави са Бомбъра и Боби - много сриозни цели(почти неизпълними при тези условия) и никаква програма !
И как с  ходене( без: допълнителна тежест,баир,стъпала ) ще качваш маса в краката ?!
Стига глупости ?

Постави си реални цели, придържай се към две-три прости по структора,но смислени тренировки и се радвай на резултата.

казано от Boby_ на 27.01.22, 12:07:

Тия салати със сгъване с лост зад гърба (каквото и да е това)

Знаеш го. Това е повдигане на щанга зад гръб , като теглиш с лактите нагоре- за трапец и задно рамо.

Мнението беше редактирано от Гюлето на 27.01.22 13:10.

27.01.22
13:14

казано от old_man на 26.01.22, 23:17:

26.01.22                           към 01.08 да съм:
Тегло-83(утре по-точно)          макс  87
Талия-107                               92
Рамене-124                             130
Ръка-36                                   40

+4кг с -15см талия, +4см на ръцете и +6см на раменете не съм сигурен дали и с препарати би се получило
По-добре си постави някакви постижими цели - в случая може би да тренираш редовно (3-4 пъти седмично) би било реалистична цел, не това отгоре

Мнението беше редактирано от Ivan на 27.01.22 13:14.

27.01.22
17:59

И миналата година казахме същото, ама явно не го е взел под внимание.
Той реално иска да свали 15 кила мазно и да качи същото количесто в мускулна маса, за половин година. Може и да стане до лятото, ама 2025-та година. Ако обаче се хване да тренира и храни сериозно.
5х10 клекове собствено тегло е смешно дори да се споменава като тренировка, а ако останалото се изпълнява с 10 кг дъмбели и 20-30 кила щанга, както досега, то ефекта ще е нулев. Едни кофички и набирания (дори асистирани) през ден, ще са в пъти по-добра тренировка от тази.
Само за сравнение - аз имам 40+ см. ръка и 92 талия (не съм я мерил де, но е там някъде) и 65+ бедра и съм 90 кила. Т.е., той иска за няколко месеца да ме стигне, като при това е 10+ години по-възрастен и няма моят ген.
Ами... успех.

27.01.22
20:16

Благодаря на включващите се с мнения?
Боби е прав,че е трудно да се създадат(при мен да се възстановят) навиците за редовно трениране на 55+.
Без да звучи като оправдание,но истинските базови движения почти няма как да правя,нямам стойка за клек и лежанка,за лега с дъмбели импровизирам с една дъска на прага на стаята.Имам “скрипец” самоделка под навеса,който ми е идеален за гръб и трицепс,но в тия студове е абсурд да го ползвам,като се стопли,да.
За тяга не може да става и дума,стара травма в кръста ме мъчи дори без да я правя.
Петко спомена за клека 5х10 със СТ.Смешно е,да.Просто нахвърлях някои неща за начало,може да е 5х20,след месец примерно ще включа  гоблет клек,или клек с дъмбели...може и преден клек с лека щанга.
Гледам,че дори  не съм писал за корема,но и за него предвиждам тренировки.
Относно мерките,които съм заложил,защо да са непостижими?На най-голямото ми тегло от 82кг. в миналото,съм съм бил с талия 95,бедро почти 64,ръка 38,5.
Верно,не съм на 35 като тогава,ама...? Петко,само на 10+ ли съм,мислех си че си около 40??
Хайде със здраве на всички,пишете препоръки и хейт да има,няма проблем?
Да почвам от утре,пък да видим за плажа как ще е формата?Е тогаз,ако не съм изпълнил на 90% критериите,ме нахранете яко!!!?

27.01.22
22:00

Аз като знам,че в мерки няма как да мръдна....натискам тренировъчни кила.

27.01.22
22:13

казано от nervak на 27.01.22, 22:00:

Аз като знам,че в мерки няма как да мръдна....натискам тренировъчни кила.

Накъде не можеш да мръднеш на мерки??

27.01.22
22:33

Хейт не виждам,а само завръщане в реалността ? 
Без нужните ААС и на 60% няма да изпълниш тези, записаните цели.
Големи хора сме, затова : ” Право куме в очи”
С твърде голяма кошница смяташ да тръгнеш , много голяма ?

Колкото до тренировки в домашни условия, чифт регулируеми дъмбели до 25кг. и импровизирани халки, ще са достатъчни.

Успех все пак!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1