13.09.18
12:40
Здравейте,
Искам да попитам дали някой има опит с САРМ продуктите, каква е хепатоксичността им, колко дълъг е цикълът, и от къде се намират качествени в България?
Разглеждах ги в линк, но не знам дали не са ментаци.
Питам тук защото в нета се пишат най различни неща и вече не знам на кого да вярвам.
Също така моля темата да е стриктно по зададените въпроси, без коментари от типа “по добре си яж мед с орехи”.
Поздрави.
Ако решиш да ги пробваш ще се радвам, ако после споделиш мнение.Аз лично съм скиптично настроен.Доста са скъпи, а ефекта, ако беше толкова голям колкото ги описват щеше да се разбере до сега.Относно страничните ефекти представят ги като безвредни, но едва ли е така, за да се докаже това твърдение е нужно време и много ентусиасти, тоест опитни мишки.
13.09.18
18:52
В нета пишат, че истинските продукти нямат странични ефекти, но и също така на пазара има много фалшификати бъкани с прохормони имащи странични ефекти.
Също така при Сарм продуктите не се наблюдавала ароматизация и нямало странични ефекти върху естрогена.
Попаднах на този сайт, в който уж се продавали истински продукти, цените обаче са космически.
В един форум препоръчваха форума посочен по-горе казвайки, че сармс на капсули най-вероятно са фалшиви.
В същия сайт ето тук обаче сега пише това : “Due to the difficulty of researching with liquids, dosing/crystalization and user feedback. We have decided to switch to capsule based SARMS. “.
Какво да разбирам и аз не знам, може би затова на нашия пазар са капсули ?
Мнението беше редактирано от Tseno Tsenov на 13.09.18 18:57.
Хора, не се излагайте. Няма медикамент (в която и да било област на медицината) без странични ефекти. Главните проблеми на тези препарати (SARM) са:
1. Не знаеш, дали това, което получаваш, е въпросното вещество, описано на опаковката, и дали дозата е като описаната.
2. Примеси при синтеза? (все пак, това не са аптечни препарати, сещате се)
3. Дори да приемем, че в краткосрочен аспект, страничните ефекти са минимални, то няма данни за същите в дългосрочен план.
4. Препаратът “GW501516”, по-известен под търговското название “кардарин”, е разработван първоначално от GlaxoSmithKline, но през 2007 година проектът е изоставен още на фаза 3 поради канцерогенния му ефект (причинява развитието на тумори и ускорява развитието им в различни органи). Тук много хора контрират “да, ама този препарат е пробван в конски дози спрямо лабораторните плъхове”. Ок, пичове, замислете се - GlaxoSmithKline са фармацевтичен гигант с множество кадри и големи умове, които разработват новите препарати. Кардаринът не е точно класически SARM, а въздейства на друг тип рецептори, карайки организма да предпочита мазнините пред глюкозата като източник на енергия, което води до тяхното изгаряне. Със сигурност е пробван и в по-ниски дози и е установено, че препаратът, макар и с обещаващ фармакологичен профил, е твърде рисков за употреба.
5. Не всичко се свежда до едната хепатотоксичност (не че е малко, де). И без друго, може да се окажат потенциални канцерогени (вещества, причиняващи рак). Отделно, и те причиняват потискат собственото производство на тестостерон.
Всеки сам си преценява, но моят съвет, като лекар, е да не избързваш с приема на тези препарати, а да почакаш още някоя година, когато ще е ясно дългосрочното им въздействие върху човешкия организъм 🙂
Мнението беше редактирано от r0073x на 13.09.18 21:09.
05.06.19
17:00
Аз лично съм използвала, а мъжът ми в момента пие Gold Sarms Остарин доволен е от ефекта, свали доста излишни мазнини, и оформи хубав релеф
Преди си ги поръчваше от американски производител, но вече ги има и в България
Мнението беше редактирано от Пламена Добрева на 07.06.19 14:39.
07.06.19
15:32
Проучвах ги доста и стигнах до следнтие изводи:
1) Много е трудно да намериш качествени продукти, които си отговарят на етикета. Не знам колко доверен дилър трябва да хванеш. Целия chain of supply е много мътен там
2) За разлика от стероидите, някои от които са много изследвани и поне се знаят ясно страничните им ефекти тука е тъмна Индия. Само кухите обезщания на търговците и назобаните тренерчета дето ги продават.
3) Медикамент без странични ефекти НЯМА. При положение, че се сещам за хора, които са изпитвали roid rage от САРМс дали и те не спайкват естрогена?
4) Ако ще се тровиш за мен е по-добре анаболни стероиди от доверен дилър. Там поне нещата са ясни. Не бих взел нито едно от двете, но хиляда пъти бих избрал стероидите ако трябва да избирам
07.06.19
15:35
Тази марка Тайбър се смята за една от добрите за САРМ ако наистина е тя.
Ако мислиш, че ще се назобаш за 200-300лв - забрави
23.02.20
16:37
I have looked through different sarms already and I can say that not all of them are working as you can read about them. Most of them are working as a placebo. Maybe it is even better.
26.03.21
19:52
Ами, не знам какви са страничните ефекти. Аз дълго време се чудех дали да пробвам, гледах много магазини и накрая един приятел ме убеди да си взема ибутаморен на USA Labz и да ви кажа честно от тогава почти не съм спирал да го взимам. Правя си изследвания всеки месец и никога не съм имал проблем. Другото, което съм пробвал е кардарин на същата марка, от който също бях доволен. Всеки сам решава. Аз четох доста преди да ги пробвам и прецених, че е по-добре от стероиди.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.03.21 21:01.