Въпроси относно САРМ

13.09.18
12:40

Здравейте,

Искам да попитам дали някой има опит с САРМ продуктите, каква е хепатоксичността им, колко дълъг е цикълът, и от къде се намират качествени в България?
Разглеждах ги в линк, но не знам дали не са ментаци.

Питам тук защото в нета се пишат най различни неща и вече не знам на кого да вярвам.

Също така моля темата да е стриктно по зададените въпроси, без коментари от типа “по добре си яж мед с орехи”.

Поздрави.

13.09.18
15:38

Ако решиш да ги пробваш ще се радвам, ако после споделиш мнение.Аз лично съм скиптично настроен.Доста са скъпи, а ефекта, ако беше толкова голям колкото ги описват щеше да се разбере до сега.Относно страничните ефекти представят ги като безвредни, но едва ли е така, за да се докаже това твърдение е нужно време и много ентусиасти, тоест опитни мишки.

13.09.18
18:52

В нета пишат, че истинските продукти нямат странични ефекти, но и също така на пазара има много фалшификати бъкани с  прохормони имащи странични ефекти.
Също така при Сарм продуктите не се наблюдавала ароматизация и нямало странични ефекти върху естрогена.

Попаднах на този сайт, в който уж се продавали истински продукти, цените обаче са космически.

В един форум препоръчваха форума посочен по-горе казвайки, че сармс на капсули най-вероятно са фалшиви.

В същия сайт ето тук обаче сега пише това : “Due to the difficulty of researching with liquids, dosing/crystalization and user feedback.  We have decided to switch to capsule based SARMS. “.

Какво да разбирам и аз не знам, може би затова на нашия пазар са капсули ?

Мнението беше редактирано от Tseno Tsenov на 13.09.18 18:57.

13.09.18
21:06

Хора, не се излагайте. Няма медикамент (в която и да било област на медицината) без странични ефекти. Главните проблеми на тези препарати (SARM) са:

1. Не знаеш, дали това, което получаваш, е въпросното вещество, описано на опаковката, и дали дозата е като описаната.
2. Примеси при синтеза? (все пак, това не са аптечни препарати, сещате се)
3. Дори да приемем, че в краткосрочен аспект, страничните ефекти са минимални, то няма данни за същите в дългосрочен план.
4. Препаратът “GW501516”, по-известен под търговското название “кардарин”, е разработван първоначално от GlaxoSmithKline, но през 2007 година проектът е изоставен още на фаза 3 поради канцерогенния му ефект (причинява развитието на тумори и ускорява развитието им в различни органи). Тук много хора контрират “да, ама този препарат е пробван в конски дози спрямо лабораторните плъхове”. Ок, пичове, замислете се - GlaxoSmithKline са фармацевтичен гигант с множество кадри и големи умове, които разработват новите препарати. Кардаринът не е точно класически SARM, а въздейства на друг тип рецептори, карайки организма да предпочита мазнините пред глюкозата като източник на енергия, което води до тяхното изгаряне. Със сигурност е пробван и в по-ниски дози и е установено, че препаратът, макар и с обещаващ фармакологичен профил, е твърде рисков за употреба.

5. Не всичко се свежда до едната хепатотоксичност (не че е малко, де). И без друго, може да се окажат потенциални канцерогени (вещества, причиняващи рак). Отделно, и те причиняват потискат собственото производство на тестостерон.

Всеки сам си преценява, но моят съвет, като лекар, е да не избързваш с приема на тези препарати, а да почакаш още някоя година, когато ще е ясно дългосрочното им въздействие върху човешкия организъм 🙂

Мнението беше редактирано от r0073x на 13.09.18 21:09.

Препоръчани продукти
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1