казано от nervak на 19.03.21, 23:12:
казано от Dymag на 19.03.21, 20:49:
... пулса не е определящия фактор при силово ориентирани тренировки,
Да бе...не е.
Важно ли е? То упражненията ми не са циклични, натоварването е краткротрайно, мускулната умора настъпва преди тази на дишането и сърдечната дейност ... мога да докарам по-висока интензивност като не почивам между упражненията в кръга и лятото го правя редовно. Не задържам дъха си по време на упражнения. Нещо пропускам ли? Как пулса ще определи натоварване на мускул?
Мнението беше редактирано от Dymag на 20.03.21 00:11.
- Да?
- Да!
- Да бе!?
- Да бе!
Още два дена на работа при циганите в Ихтиман на “иди ми-дойди ми”, всеки ден то там и обратно и от другата седмица “айляк”, по неволя. Тези пътувания всеки ден и колебанията във времето ми разказват играта на кръста.
Тази кал ми разказва играта. Съответно дрехите, с които спортувам, са съобразен с това, че ще се изкалям зверски - мятам си кал чак на лицето (тюлени, обратни кофи) или на задника (L to HS), а обувките ми натежават от кал. След тренировка, като минавам през магазина, служителите му ме гледат на “кръв и урина”, че им цапам. Сигурно биха се чудили къде съм се завирал, ако не ме познаваха. “Екипчетата” в “шестака” (66-то СУ) не вървят - за там се обличаш като за “кърски” труд в кофти среда. Та, добре че обърна дъжда на мокър сняг, днес също тренирах. После през магазина :D
Прикачените снимки са от днес, преди и след тренировката. Човек лесно може да си представи на какво ми приличат дрехите след като съм минал през ... това :P
Той хубаво си вали снега, че и натрупа, обаче времето топло и снега е мокър и тежък. Отстрани натрупа по тревата, но под уредите си останаха локвите. Пак е по-добре от вчера. Днес, пълна загуба на време, релакс, след миналата работна седмица с работни събота и неделя, с единствено полезно нещо - тренировка :) То тя за мен винаги е била “релакс” след работния ден. Доста хора днес на лостовете, въпреки неудобната обстановка. То така като се замисля, май само фитнесите затвориха - другите се “преградиха”. Очаквам да ми прекъснат отпуската, принудителната, защото и в моята фирма са се “преградили”. Това, дай ни само да лъжем, заобикаляме и “тарикатеем” - няма кой да ни стигне
Тренирах
Между другото, ако някой си търси компания за лостове и 66-то СУ (шестака) му е удобно за тренировка, ще се радвам да се направя на “домакин” :)
казано от Dymag на 27.02.21, 13:36:
Ще опиша ... цикъл.
1. Наричаме я “понеделнишката”, независимо в кой ден я правим, защото не харесваме силовите и понеделниците, но няма как :)
- Ластик с високо и ниско окачване, като за “среда” броя височината на раменете време на работа,
- силови на 5-ци, като във всеки кръг са с различен хват, а те са точно 5 - широк, “женски” (така наричаме раменния за закачка с другите спортуващи), тесен надхват, подхват тесен смесен,
- Обратния ластик, в смисъл, ако съм правил с ръката над главата напред и надолу, обратното ще е нагоре и назад,
- Някакво повдигане на успоредката пак на 5-ци - L to HS, L to planche, нисък вариант имам на същото от положение на спусната кофа без вдигане,
- разноименни крака, които са различни във всеки кръг - български, румънска с един крак, отпад с мах, странични напади, работа срещу наклон и т.н.2.Ластик с раменна височина на окачване, силовите са заменени с “тюлени”, като възможните ширини за изпълнение са също 5, а краката са успоредни - сумо, раменни, скиорски, което е крак до крак и колене един до друг, но ги правим само под наклон на стъпалата надолу, защото колената си ми трябват още, наклони, останалото е същото - обратни ластици, бутащи, 5 кръга ...
3. Портален скрипец - двата ластика, аз в средата и работа с двете ръце, 3 височини, кръстоски, раменни разтваряния и т.н.,
- разнообразяване на собственото тегло с J-набирания, хоризонтални набирания, “пружина” под успоредката, задължително обаче има силови и “тюлени”,
- бутащите пак различни - предни, задни, комбинирани кофи с мах, които обаче ги правя с изразено разтваряне на краката над успоредката във всяко горно положение на кофата, и назад, и напред, че и при комбинираните, кофи на една тръба зад тяло,
- краката са предимно наклони, напад срещу наклон с или без отпад, отпад с мах с опорен крак на по-високо, качване на високо стъпало4.Няма ластици - TRX почти до земята и флайсове или раменни разтваряния, винаги съм в положение на планк или глутеус мост при обратните движения, след всеки TRX правя и бутащи и дърпащи със собствено тегло, но по малко кръгове - 3 или 4, имах вертикаллни повдигания на флаг зад и пред тяло, краката успоредни, под наклон
5. “Празна”, т.е. без ластици или TRX,
- 4 ширини “тяги” от вис, които за да са по-трудни отново ги правя с успореден хват и ги завършвам с “тюлен”, различна ширина във всеки кръг
- някакво повдигане на краката от опора върху успоредката с разкрачване, въртене на крак навътре, навън, въртене на L, различно всеки кръг, които завършвам с L to HS,
- обратното спускане или въртене на краката от вис с главата надолу под успоредката, като за набиране “обратна кофа”,
- flying ass със стъпване върху успоредката на две нива, срещу тягите но нарочно ги размествам за разнобразие
- силово и L to HS
- пак крака, шарена работаи днес от начало ... горе-долу спазвайки този цикъл
Вече съм с 4-та тренировка с ластици в цикъла, за която идеята ми дойде докато бях във Варна
казано от Dymag на 25.01.21, 23:25:
Вече съм на 12 тренировки във Варна ...
Липсата на възможност за срещуположно окачване на ластиците, като портален скрипец, ми даде нови идеи за няколко движения с двата ластика, но са неописуеми, а и още не зная как ще ги “преведа” според възможностите за окачване на моята спортна площадка. Като се прибера в други ден ще видя.
Наистина са неописуеми, но най-точното определение е “мелница” от бокса, на различни височини - паднал противник, среда и по-висок, с по-тясно окачване от “портален скрипец” и с по-силно съпротивление от ластика в обратната посока за цялото тяло, защото успоредното окачване е тясно. Съответно не го изолирам и поставям краката успоредно, за да увелича напрежението върху всичко до опората в стъпалата. Противоположните движения назад, заради това, че при тях ластиците са кръстосани, ги изпълнявам с двете ръце едновременно. Още една тренировка, и ще си имам по 1 с различни асистиращи за всеки ден от седмицата. Щеше да е добре и да не съм зависим от времето - TRX-а в тази кал е невъзможен в момента
Имам мускулна треска високо на седалищния мускул, от към кръста. Това е от срещуположните движения с кръстосани ластици, новите, с тясно окачване, които наподобяват разтваряне на пек-бек машина по отношение на раменния пояс, само дето съм силно приклекнал и имам опора чак в стъпалата - няма изолиране. С това тясно окачване, съпротивлението по хоризонтала с двата ластика едновременно е доста голямо и за да се противопоставя съм приклекнал и леко наведен, което навеждане се опитвам да коригирам.
В предвид идеите ми за онагледяване на упражнения ще тествам как “стои” във форума анимирано изображение (gif).
пс: На моя браузер е ок - движи се, не се вижда само статично изображение :)
Мнението беше редактирано от Dymag на 26.03.21 14:23.
казано от Dymag на 26.03.21, 14:15:
В предвид идеите ми за онагледяване на упражнения ще тествам как “стои” във форума анимирано изображение (gif).
пс: На моя браузер е ок - движи се, не се вижда само статично изображение :)
Да, ако се цъкне върху него си се движи.
Тая балерина предизвика гражданска, а после световна война преди време :)
За който не е запознат с интригата с балерината, тя в същност не се върти. Това е “махало”, което минава от едната посока в другата, а въртеливото движение го допълва нашия мозък, в зависимост от коя половина е развита повече. Повече мъже “виждат” въртене на дясно, а повечето жени - на ляво. Ако човек се съсредоточи, може да обърне посоката на въртене.
Сега трябва да си намеря програма за правене на gif-чета от видео.
Един час днес тренировка, “понеделнишката” с допълнителен кръг. Много хубаво време за тренировка навън
А как ще се обясни сянката на краката долу, където повдигнатият крак очевидно се върти, с ясна посока, която колкото и да се съсредоточаваш няма май да можеш да я промениш и видиш по друг начин ?
Черно и по-светло - няма лице и гръб. Точно сянката ми помага да “обърна” посоката. Или закривам балерината и “въртя” сянката или отклонявам погледа и се опитвам да я манипулирам с периферното зрение. Ще се учудиш колко хора я виждат да се “върти” на обратно на твоето, което и да е то :)
Пуснах я в лаф моабет, заедно с други “номера” които ни върти мозъка :)
Мнението беше редактирано от Dymag на 26.03.21 20:15.
Днес раменна височина на окачване на ластика, затруднени коремни с успореден хват (тюлени), “пружина” - пак успореден хват, разните повдигания на успоредката, работа срещу и по наклон с краката, камък. Страхотно време. За първи път тази година тренирам гол и тялото ми “вижда” слънце. Много зареждащо.
Днес “портален скрипец”, с два ластика, по един ръка, едновременна работа, различни височини, различни ширини, собственото тегло от всичко по малко, успоредни крака. Времето хубаво, пролетно, но нямаше слънце да се съблека малко.
Кантара показа 88,8 кг., което ме учуди - не ям пък не стоя на 87 кг., което съм решил че е нормалното за мен, даже си мислех че съм свалил някой друг килограм, съдейки по силата за познатите ми движения със собствено тегло. Вероятно ме лъже по-ранния час на спортуване и почивката, т.е. липсата на дискомфорт от недоспиване, тъмница, студ и умората от миналия работен ден. Въобще, стартирам сезона със сила на макс., което е преимуществото и една от целите ми, на зимните тренировки.
Днес бях на тренировката от последната ми идея за ластиците, “мелница”-та, само дето си намерих и обратни движения към гърба с редуване на ръцете, има какво да им доизкусурявам. Собственото тегло и краката са си по местата, кръгова. Пак успях да се покажа на слънце, чудно. Още два дена съм “айляк” и после, локдаун или не, работя.
TRX, собствено, крака, обичайното + слънце. Раменния пояс ми е размазан от последните две тренировки с ластици - нещо не ми харесва как стоят в тренировъчния ми цикъл. Ще върна ластиците от третата тренировка като “портален скрипец”, в първоначалния му вариант - само широк, а по-тесните подобни окачвания ще са сами в четвъртата. Да има по-голяма разлика между двете тренировки.
Между другото, сега, преглеждайки дневниците на съфорумците, се сетих, че днес на лостовете имаше една баба с внучето си - побеляла, прегърбена, която прехвърляше шведската стена с катерене, помпаше лицеви и кофи ... в първия момент се шашнахме че ходи по внучето - да не падне, ама то се спря след няколко пъти а тя го игнорира и продължи да се катери :) И понеже я загледахме, а тя видя и тя започна да ни гледа, ама така - предизвикателно, с ръцете настрани и напред, като “барабанчик” - все едно е блъскала единствено лежанка и е скъсила само гърди и предно рамо :) Уникален образ
Бая клипове съм гледал с баби-клякат, дърпат тяги, лицеви да правят също съм виждал. Ама да помпат кофи-не. Камо ли БГ баба. Явно съм пропуснал.
Баси, искам да го видя това ?
А ми идвай утре в шестака - 66 СУ „Филип Станиславов“ в 16:00 и ако не бабата, мен ще видиш, в смисъл, тренирам, черпя бира после и т.н. :P
Бабата и Dydo ги нямаше :)
Днес “празна”-та тренировка, т.е. без ластици и TRX, с преобладаващо по-леки движения със собствено тегло. Активна почивка в края на тренировъчния ми цикъл, чиято идея е, цикъла да започва с две тежки тренировки със собствено тегло и лека асистенция с ластик, следвани от две по-леки със собствено и по-тежка асистенция с ластик, и две “успокояващи”, първата от които с TRX. Бих казал че се получава много приятно и разнообразно, като изключим че при последните две с ластик има за доизкусуряване. Винаги, още от самото начало преди сума ти години, съм вкарвал разлики във всяка следваща тренировка. Бих казал че това е най-характерното за моя стереотип на спортуване, винаги да има някаква разлика - като ширина или вид хват, бройка, скорост на изпълнение, последователност, а сега с ластика ми е още по-лесно. Единственото което не се променя е, колкото бутания, толкова дърпания, редуване на двете в тренировката, с максимално засягане на антагонистите, дори и когато срещуположното движение е нелогично на пръв поглед. И разбира се, колкото повече от тялото участва в движението, толкова по-добре. Честно казано не познавам друг, който тренира така на лостовете - всяка тренировка да му е по-различна от предишната.
Всеки път пускам музика докато тренирам. Съответно всичко “писва” бързо. Днес за сефте тренирахме на най-близкото до “чалга” което ми позволи разума, ако го има де, неща от
този род ... това даже в музикалната тема не мога да го пусна, но е факт, че всяка усмивка прави тренировката по-приятна, а като го надъних това имаше много усмивки :)
В момента имам гости от Тайланд, аз готвя и им пускам музика ... не е лесно :)
Днес ”понеделнишката” в четвъртък, но то си беше като понеделник - тежка предишна вечер, 5 часа сън и първи работен ден за седмицата след принудителната отпуска. Дет му се вика, преборихме вируса за изборите :)
Не, не съм го преборил, в смисъл като да съм го карал. Не съм или поне нямам такава информация. Ироничен съм за логиката на мерките. Иначе, днес, нормално, следващата по ред тренировка, в друг ден другата и така нататък
Денс не тренирах заради дъжд, което заслужава да се отбележи. Май това е третия ден през тази година, в който не тренирам ... тази вечер много дълга :)
Успях да тренирам, между капките или по-скоро снежинките, защото следобеда го обърна на мокър сняг в София. Тренирах в другото училище - “химията”, където страничните тръби на хоризонталната стълба, на която правим “тюлените”, са по-широки и това ги затруднява още повече, и където има парапет под прав ъгъл, на който правим кофи с лице и гръб към ъгъла. Освен това има и нещо като въжено мостче, малко над метър, напряко върху което правим клекове с различни ширини, а краката “играят”. Общо взето, освен стандартните неща на които им е ред - в случая двата ластика като “портален скрипец”, когато тренираме в “химията”, натискаме на тези три уреда, заради характерната им само за там специфика. Има и други интересни неща - пързалка, на която правим лицеви надолу с главата, баскетболни кошове на които се катерим, една интересна катерушка, на която правим хоризонтални дърпания с опора на краката и позволява големи ширини и др., но заради мокрото време не сме им посягали. Доволен съм че успях да си направя тренировката въпреки времето.
Мнението беше редактирано от Dymag на 04.04.21 18:44.
Тренировка
Тренировка
Но, сега ще пиша за друго. Вчера, докато беше на работа, ми се обади жената, че има непоносима болка в ставите на пръстите и китката в лявата ръка, до сълзи, което й пречи да си върши работата. Помоли ме да и занеса ... имам такъв “накитник” с място за палеца, който пристяга всичко в китката и дланта - от мои неволи, за да може да доизкара работния си ден. Първо потърсих аптеки, за да взема някакво мазило, но всичко беше затворено. Занесох “накитника”, след което направих един бъркоч, с който я посрещнах и с помощта на тампони, наложих китката и дланта, омотах хлабаво с бинт и преспа с него. На сутринта, зверската болка, до сълзи, беше изчезнала, но аз я накарах да смени тампоните. В момента все още е на работа и ръката грам не я боли и разправя “вълшебната” рецепта на всичките си колеги, а те си записват :) Аз лично също съм изумен от ефекта върху нея ... не вярвах - мислехме за доктори и болнични. Ще я споделя, заедно със забележките, кое за какво е. Рецептата - мой збирщайн:
1 жълтък - протеини и минерали
2 ч.л. сол - магнезии
1 ч.л. сода - понижава нивото на пикочната киселина, противовъзпалително
1 ч.л. горчица - кръвообращение, затоплящо, синап
1 ч.л. мед - минерални елементи, витамини и ензими
1 ч.л. цвят от лайка - противовъзпалително, болкоуспокояващо
2 ч.л. натурален ябълков оцет - калциеви йони, обезболяващо
2 ч.л. зехтин - противовеъзпалително, помага за проникването в ставата (нямах свинска мас)
1 скилидка чесън - антибиотично и противогъбично, обезболяващо
1 ч.л млян черен пипер - обезболяващо
Всичко студено, на ситно, разбъркано до еднородна смес. Цвета от лайка ми е от “филтър” чай.
С туй омазахме козметични тампони, които наложихме щедро на болното място. Отгоре намотахме хлабаво найлон/фолио, да не цапа, върху който омотахме хлабаво бинт.
Не вярвах че такава болка - да седиш на едно място и да ревеш, може да изчезне за една нощ. В момента се чудя как да я “преведа” за кръста си
ПС: В момента съм нарочен за вълшебник ... който го боли каквото се сети човек и никога не е пробвал народна медицина върху себе си :)
Мнението беше редактирано от Dymag на 06.04.21 21:42.
07.04.21
12:13
казано от Dymag на 06.04.21, 21:02:
Не вярвах че такава болка - да седиш на едно място и да ревеш, може да изчезне за една нощ. В момента се чудя как да я “преведа” за кръста си
Мажеш се и се увиваш със стреч фолио. Отгоре обличаш нещо старо и дебело.
Препоръчаха ми, преди повече от десет години, “лапи” с яйца и мед на краката, найлони и чорапи, и така да преспя, за кръста. Така и не го пробвах. В момента лакътя ми рязко се влоши, за два дена, не мога да си пипна рамото с дясната ръка - има една педя разстояние. На днешната тренировка дадох отказ на силово заради болка. Много ги неглижирам нещата, когато става въпрос за мен, а с голям кеф давам “акъл” ... българска работа
Днес умишлено правих само ластик и си спестих собственото тегло, макар че не съм сигурен кое е по-леко - една ръка с 45 кг. ластик или две ръце с моите 88 кг. Не мисля че и можех да правя стандартните си неща със собствено тегло, не съм и опитвал, освен едно единствено силово с тесен смесен, дясната ръка с два пръста, палец и показалец, с подхват.
... ау - като написах горното се качих на кантара и той показа 89,2 кг. Или е заради работата - по няколко хиляди леки стискания за няколко часа или заради качването на някой друг кг., или и заради двете. По принцип имам проблем с дясната ръка и не е трудно да се провокира, поради което не тренирам с голям брой повторения, а с по-тежки неща. Е, наредих се де. През почивните дни ще си пробвам “народната медицина” върху мен, да видим дали е толкова “вълшебна” :) Добре че си записах тук рецептата - на жената болката изчезна и не се върна, за две преспивания с това. Мисля да махна обезболяващите от нея, с изключение на оцета и чесъна
Мнението беше редактирано от Dymag на 08.04.21 21:27.
И вчера и днес, пак предимно ластик, някой друг “тюлен” или силово с широк хват, защото не изисква голямо свиване или разпъване на лакътната става, внимателно висене да се отваря този лакът, гледам да не се увличам, защото сила има за тези неща, а проблема е в пълното разпъване или свиване. Много странна травма - лакътя отвън при каквато и да е опора с цяло тегло, бицепса и трицепса при опит за крайно разпъване или свиване. Като изкълчено, но не съм го изкълчвал, даже предхождащите травмата тренировки бяха прекалено обикновени, да не кажа леки, без някакъв зор.
Аууу, това вино е трепач, човек, току що си сипах. Вчера nervak ми скри шапката с негова продукция, което не е за първи път и беше очаквано. “Потренирахме” на маса - голям магьосник е ... съответно добре ме омагьоса :)) Сутринта фитнес гривната ми показа 8 ч. и 52 м. сън, ставане в 11:16, което ме впечатли, защото не станах, а излежавайки се четох книжка близо един час. Как ги разпознават тези работи нямам никаква идея
Лакътя, както се влоши, така се и оправя, супер бързо - вече има четири пръста разстояние между върха на пръстите и рамото, срещу една педя преди два дена. Тази вечер ще му направя “лапа” с яйце, сол и т.н., да пробвам това, дето си го хваля
Такава травма не съм имал - бицепса да пречи да се сгъне ръката, трицепса да пречи да се разгъне, иначе, да - лакътя, вътре, да боли при опора с цяло тегло ми е познато. Всичко е на обратно :) Всяка травма ме е тормозила от няколко месеца до цял живот. Нищо не ми е минавало толкова бързо - не съм ползвал “народната медицина” ... не ми се цапаше :) Днес, четвърти ден след травмата, вече правя всички ширини на “тюлени”, всички силови без раменен хват и L to HS, от пълна невъзможност по-онзи ден. То нямаше време да ми падне силата - 4-ти ден. Супер, но така и не разбрах какво се случи, за да не го допускам друг път.
Разгадах го. По 6+ часа на ден дясната ми ръка стои във въздуха под прав ъгъл, въоръжена с лек скенер, който натискам по над 3к пъти с показалец за това време. После не ще да мърда от това положение
Тамън щях да кажа, че причината е 1972 ?, а то какво било. Е как не си се усетил при това положение от какво може да е.....6+ часа, заеби. Сигурно ти е рутина, не си имал проблеми и въобще не си се замислял.
Всъщност имаше промяна за по добра продуктивност на сканиранията с автоматично записване и цъканията се увеличиха двойно, без да се променя положението на ръката. Трябва да си премисля вариантите или да скатавам в работата
Сега, като се замислих, имаше подобен проблем от цял ден придържане на папка с лява ръка, върху която записвах с дясна. Пак се получи нещо подобно, но това беше преди много години и съм забравил. Важното е че го хванах от какво е
Мнението беше редактирано от Dymag на 12.04.21 23:36.
И днес успях да се класирам “между капките” с тренировка, въпреки лошото време. Тренирам само навън и не практикувам вариант на спорт на закрито, затова дъжда е единствената пречка за тренировката ми. През лятото топлия дъжд не е пречка, снега също не е. Днес тренирах и съм доволен. Отбягвам силови с раменен хват, т.е. нормални, които закачливо наричаме “женски”, защото са най-лесни. На мен обаче не са ми най-лесни, защото каквото и да е с раменен хват изисква най-пълно свиване на лакътната става, която пазя. Така че, широк, тесен надхват, подхват - да, “женски” - не :) От тази година до момента са минали 103 дена, от които съм тренирал 100, въпреки снегове, дъждове, “капки”, травми - всичко навън. Утре пак лоша прогноза, а дано пак така
Хубаво време, хладно, но не валя. Късметлия съм по отношение на прогнози към възможност да си направя тренировката. Днес правих тази със силовите, първата в “тренировъчния ми цикъл”, като пропуснах единствено тези с раменен хват, за всеки случай. Знам колко лесно се подвеждам и не ми е лесно да се удържам, но трябва. Опита ми познава доста прецаквания от мерак, даже не съм сигурен дали се справям с “удържанията”.
Таман си допивахме бирата след тренировка и разбрах че Боян е в шестака, та хайде обратно. Удържах се - не съм тренирал втори път, но дойде един от спортуващите с мен след работа, та ми се наложи да пия още бира. Какво да се прави. Дано не съм прецакал Боян с моите неща, защото му показвах, а той много силен, но нещата са необичайни за него. Силните се контузват от необичайни неща лесно. Слабия не може да се контузи - няма сила да се вкара в ситуация
Мнението беше редактирано от Dymag на 14.04.21 22:39.
Скатаване в работата - по план, лакътя се оправя, даже правих силово с раменен хват - по план, тренировката екстра - пак по план, килата 89, не падат по план. Съдейки по дрехите тези 1-2 кг. са ми в задника и краката, което си се очакваше. ... ако времето продължава да е такова, мисля да прекръстя “тюлените” на “пингвини” - днес бях със зимното яке на работа
ПС: То и храната зимна - сега го извадих джоланчето
Мнението беше редактирано от Dymag на 15.04.21 23:17.
Вчера тренировка, днес също, но по-рано за да избягам от евентуалния дъжд, който и до момента го няма в моя район. Сега ми се обадиха че пътуват към мен гости, дето ги очаквах утре, а аз днес имам само “трици”. Това, с готвенето при мен е удоволствие, но проблема е че почти всичко което ми харесва е с бавно готвене, а през седмицата, след работа, нямам време да сготвя нещо хубаво. Дори последния джолан, от снимката, го сложих в 16:00 и излезе в 23 и нещо и пак го избързах накрая че стана никое време. Сега ... загубена кауза
казано от Dymag на 01.04.21, 01:03:
В момента имам гости от Тайланд, аз готвя и им пускам музика ... не е лесно :)
Тия същите, на връщане. Дадох им конски суджук миналия път и таман им хареса, взех че им казах от какво е, а то те там не ядели конско. Aз в момента имам само конски кюфтета и зелена салата :) Ще им кажа че са от друго ... дивечови, еленски - не вярвам това да не го ядат. То май проблема не е в храната, а в това дето “не се ядяло” или “се ядяло”.
Мнението беше редактирано от Dymag на 17.04.21 18:29.
Ма някакви тайландки ли ?
Мнението беше редактирано от D_M на 17.04.21 19:46.