17.03.21
16:28
?16.02.2021
?
- кафе
- дроб, броколи
- кьопоолу
- от моцареления кекс, авокадова паста, черита
- 200г картофи на фурна (мисля, че точно толкова яки досега не бях яла)
??♀️Дупене из къщата, жулене на стени ПАК (наложих вето на всякакви мазаници и изправяници вече, че то може да продължи вечно явно), клякане, протягане, носене на неща, като се прибрах вкъщи - 20 минути мобилност само направих.
—————————————-
?17.02.2021
?
- кафе
- сарми с чили сос ??♀️
- сладолед
- моцарелен кекс с авокадова паста и черита
- ягоди, ананас
- ще правя мусака и със сигурност ще я опитам, но ще заложа на вечеря от яйца и зеленчуци
?? 45 минути интервали - кардио:малките гири
———————————————
Кайсията е цъфнала, ако пак даде такъв плод, какъвто миналата година, ще се откажа тотално от идеята да я режем.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.03.21 16:37.
18.03.21
20:07
?18.03.2021
?
- кафе
- мусака малко :Д
- 3 оризовки с пастет и две с крема сирене
- наполеонка, хора, наполеонка - много ме шокират такива изпълнения
- ананас с овче кисело мляко и ягоди
Малко свинска рал’та, ама ден 43 - дойде ми най-накрая, разбира се, с шут.
??♀️13к крачки
———————————————
Бяхме с гадовете на двора за час. Остриций отчете нездрав интерес към съседските кокошки и май оградата се оказва спешен проект. Онази пък започна да завардва всичко - първо не позволи на човека на бензиностанцията да измие стъклото на колата (много беше смешен и той как се предаде от раз ?), после не й хареса, че се поздравяваме с комшиите и директно тръгва да чакали от кое място може да се измуши или къде може да прескочи.
Всичко вече виждам в цифри, ей. #lo6omie ?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.03.21 20:08.
20.03.21
08:53
казано от nervak на 18.03.21, 21:23:
Цветето все едно от задника е наболо)))).
С това интензивно наторяване в зоната, нищо чудно. :)))
——————————————
? 19.03.2020
Много тежък мц, просто щях да се гътна. Няма да навлизам в подробности, но такова не е било или ако е, е било мноооого отдавна.
Ядох много и всякакви неща, цял ден на бюрото и по някое време следобед излязох да се разходя.
———————————
? 20.03.2020
Днес по се живее.
Стартирах с 25 минути интервално кардио и 40 минути стреч. Доволна.
Храната не знам още каква е, ще я впиша по-късно, че мисля да пофастя колкото мога.
Денят се очертава приятен - почивка без мъки, лаптоп и книжки. ??
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.03.21 09:35.
23.03.21
00:25
? 21.03.2020
Без тренировка.
7 часа почти навън с приятелки. Честно казано, изобщо не исках да излизам, получих три микро паник атаки, щото нали съм си себе си, обаче така ми се проветри главата в крайна сметка, че чак се прибрах в еуфория.
Много са ми готини, ама всички са или бременни, или се окотиха вече, и са толкова безумно досадни с т’ва АЙДЕАЙДЕАЙДЕНАИШКВОЕЯКОАЙДЕДАВАЙВРЕМЕТИЕВЕЧЕКВОСЕТУТКАШМНОГОЕЯКОАЙДЕ, че ми иде да навия един вестник на руло и да ги запукам наред. Не знам що е почти задължително млади жени да се превръщат в лелки, само щото са се сдобили с деца. ??♀️
Иначе беше мн яко да се видим за пръв път от... година и повече.
?
- няколко кафета, едното с кокосово мляко
- някаква ужасна кесадия в мексиканския ресторант, не мога да повярвам чак - тъкмо се зарадвах, че ще ми сервират и отсервират, и някой друг ще ми измие чиниите ?, и те ми убиха кефа с тая обидна чиния; две бири, чийзкейк
- вечерта зелена салата и бри
—————————
? 22.03.2021
15 минути интервали на табуретка, 10 мин разтягане и цял ден на крак.
Следобед рязко ми паднаха батериите и както си говорих с Ленчето по телефона, изпитах нужда да затворя и да легна да спя, и така и направих.
?
- кафе
- чийзкейк
- оризовка с филаделфия с халапеньо
- много яки яйца по панагюрски, с биволско кисело мляко, с люта чушка в маслото с червения пипер, с чесън и със салата от черита и мирко черен кейл; чаша зеленчуково-костен бульон
——————-
казано от Т. Тодорова на 23.03.21, 00:25:
Не знам що е почти задължително млади жени да се превръщат в лелки, само щото са се сдобили с деца.
Щот’ иначе ставаме лелки без да имаме деца. ?
23.03.21
11:21
И така да е, предлагам поне да не сме досадни и нетактични :)
Сестра ми що е мила и добра ,кат мен ...след като роди на 38,почна да пита разни нейни “приятелки” дето са и досаждали така идно време:
-Вие само с едно ли?еее пък сте само на 38))))...имате време за още едно...защо итн.))))?
23.03.21
13:05
Все тая, мисля, че няма да ми се наложи да коментирам отново, щото много добре умея да съскам, когато е необходимо. ? А тук го споменах, защото не разбирам кво ги бърка хората кой кво си прави със собствените карантии и кога, и тоя натиск (щото е отвсякъде) започва да ме натоварва. ?
————————————
? 23.03.2021
?
- кафе с кокосово мляко
- домашна руска салата (2 с.л.) с една оризовка
- хапка моцарела за проба
- печено с масло и бира пиле, зеленолистна салата, микрота
- вода, чайчета, може бульон малко
Последно хранене към 18:00 за днес, утре първото се надявам да е към 20:00.
??
45 минути интервали (кардио:дребни гири), 20 минути стреч
————————-
Негово Съвършенство:
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.03.21 13:07.
Ама че досадни птицечовки :D Потвърждавам, че е много дразнещо да ти държат сметка и да те гледат опулено-любопитно преди първото, след първото или когато и да е. Мен също много ме фрапира. А и същите птицечовки, примерно ако родиш 8мо :D, ще коментират в потрес пак.
Моят съвет е да игнорираш. И да не пишеш много по темата, защото е много лично.
23.03.21
18:50
Мда, такива са. Не успявам да игнорирам съвсем, щото ми е малко ново като експириънс, а и аз никога не съм си позволявала такъв коментар, освен на шега, в подходяща ситуация и с хора най-близки.
Не го усещам толкова чак лично в този случай, защото акцентът е на неразбирането на такова тролене, не на нещо друго.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.03.21 18:52.
24.03.21
08:58
?24.03.2021
?
- две кафета
- вечерта към 20:00 - варени яйца, зеленолистна салата, минита, домашен пастет (много як), 1/2 грилната питка лаваш
- доста вода
⚙️
- цинк, ц, магнезий, дмае, а+д+д, б комплекс
?? Без тренировка, но отивам сега на къщата и до довечера ще чистя, може и да побоядисвам. В следващите две седмици трябва да се утрепем от работа, за да монтират вратите и да почнем да празним квартирата. ?
28.03.21
13:32
Доста съм активна, ама не ми се пише. Не ми се и чете, щот’ ми отнема време, а и все едно и също, и в един и същи тон.
Голямо ядене пада иначе, вчера купих козунак от готината пекарна и изпуках 2/3 от него. Стра-шен. Вечерта - пържола “арбанаси”, салата, вино. Преднат вечер агнешка главичка в масло, с люта чушка и гарнитура от картофи, салата.
Много хляб (като за мен), много чудо тия дни, трябва да го изключа, ама съм все гладна като шахън.
———————
Днес:
- кафе
- проба на едно мини хлебче с квас, малко топено сирене
- котлет, салата
- яйца в масло, овче кисело мляко, салата
Цял ден със свеки.
————————
Бай бай и до... някой ден, в който съм по ентусиазирана да общувам форумно. ?
05.04.21
01:42
Ми здрасти. Не се издържа без писане тук, нужно ми е като мотивация, дори не мога да обясня защо.
Не съм тренирала. Не ям. Пия вино. Навъртам над 20к крачки дневно на площ от 100кв. Гривната не брои клекове и навеждания, но имам мускулна треска навсякъде и съм смазана до безобразие - от 2 часа не успявам да се вдигна и да ида да си легна.
Пия ракия и чета за великия днешен ден. Иде ми да повърна навсякъде. Лели Герб, бсп и циганите са един вид класика, ама тая работа с учиндолския, треторазреден виолист е като някаква безвкусна шега. Не мога да го асимилирам.
Как да е, праим, струваме, две ръце грунд, една-две ръце латекс ще трябват - шъ станИ. За кухнята бях нарамила един скъп грунд, който беше перфектен, ама от него получавах халюцинации като Малковска от Доместос и сега сме с по-прост, но немиризлив.
Както казах - не ям. Най-голямото ми хранене тия дни беше днес, един дюнер. Иначе цял ден вода и кафета, по някое време няква бира с майстора, ако мине, като се прибера - чаша вино и конец. Не е много здравословно, ама не е и много калорично.
Оня ден в бирата ми се показа Саурон, хванал една котка за гушата. ?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 05.04.21 01:43.
Нали си на гипсокартон??
Кви са тия филми с разни скъпи груднове?Че и две ръце?Кой ви “помага” с тези съвети?Да не правиш веницианска шпатолато мазилка?
За гипсокартона най-лесното и най-удобното е....силно разреден латекс от същия ,с който ще боядисваш.
Идеята на грунда при гипсокартона е оеднаквяване на адхезията и обезпрашаване ...Картона е неприятен, защото там където има нанесена шпакловка,дърпа по-бързо и съответно при нанасянето и разнасянето ще остане повече боя и после като светнеш с лампата)))))))))))))лелемале.
05.04.21
09:47
Не, не, скъпият грунд беше еднократен, за едно помещение само. И се получи от раз.
Миииии... не става така, както казваш, не покрива. Таванът на банята го мазах няколко пъти, докато покрие. А със същия латекс сме боядисвали офиса и апартамента - Dulux. Хубав е и не е в него драмата.
За картона това, което знаем от всичко, което сме чели и чували - трябва грунд за картон. ??♀️
————————————-
Иначе още не мога да стана от леглото, едва се обърнах по гръб преди малко. ?
Сънувах, че правя лицеви опори и много се изложих - трябваше да направя 1023 по план, а само 16 успях. ?
Сега ставам и захващам точно това - лицеви от колене и гоблет клекове. После 20 минути разтягане.
05.04.21
11:14
Суарон малко като вентрилоквист ми изглежда в бирата, горкото коте.
Делукс,боролекс,леко,декоратор...все са кофти и тънки.
Колкото и да ти е странно дисповит е пъти по-добър от горните.
Някои неща не са само четене...,а и практика.Боядисъл съм квадратни километри,като грунд съм ползвал само за определени латекси -такива,които се продават с конкретния предназначен за тях грунд.
Приказките за хубав грунд преди латекса са бояджийски начин за вадене на пари-на ден се вадят по 3-400лв само от грунд))).
05.04.21
13:41
Аз засега не съм получила и стотинка. ?
Да, опитът си е сериозна работа, а при нас за пръв път се случва. ??♀️ За долния етаж ще обсъдим варианта, който даде по-горе, но се съмнявам да покрие, всичко се поглъща от картона и все едно не си минал.
Учудена съм иначе колко ме влече да си мажа, да бъркам замазки и да си почуквам тук-таме. ? Само кръстът да не се държеше като гъз.
Иначе сега и латекс не мое си избереш нормално, с тия тъпанарски ограничения.
казано от Т. Тодорова на 05.04.21, 13:41:
??♀️ За долния етаж ще обсъдим варианта, който даде по-горе, но се съмнявам да покрие, всичко се поглъща от картона и все едно не си минал.
То това е и идеята на грунда-да покрие и визуално все едно не си го минавал...но повърхността вече е загубила способността си да дърпа на поне една трета...,а това ти дава допълнително време при нанасяне с валяка.
На един добре направен картон и обезпрашен(минаваш на висока скорост и на сухо с чист валяк ,да завихриш прахта) на мен лично и грунд не ми трябва)))...но аз боядисвам с полиакрилен валяк 30 см и с едно топване покривам между 4 и 6 квадрата)))),а при грундиране,то то е с 45см валяк...и там на движение отивам от 6 квадрата нагоре)))
Вземи си за тавана поне дисповит... и после пак ще си говорим,покрива ли,не покрива ли.
казано от Т. Тодорова на 05.04.21, 13:41:
Иначе сега и латекс не мое си избереш нормално, с тия тъпанарски ограничения.
Отиваш в магазина на Левис... и си избираш.
С тяхни латексови бои при мен всичко е било на една ръка))) при това с доста наситени цветове.
Мнението беше редактирано от nervak на 05.04.21 14:37.
05.04.21
15:13
Тъй да бъде, ще ги видим за долу - и боите, и валяците. Благодарско. ☀️
————————-
Свърших малко работа, 12к крачки и малко местене на неща. Стига толкоз, почивен ще е.
Раздвижването:
5 врътки редуване на 10 гоблета с 12-ката и лицеви от колене до отказ. И разтяганката.
- кафе
- кафе с мляко
- хляб с квас и кисело мляко - гриз от тая, гриз от оная страна... накрая се оказа, че съм хапнала ?
- сок праскова ??♀️
- кюфтета, великденска салата, варени яйца, нвд хляб
07.04.21
22:28
Вчера нищо особено, ама пак разцепена - мускулната треска започва от върха на главата и свършва нейде при пръстенцата на долния край. Към 15к крачки + клякане, носене, стълби и т.н.
- нвд чийзкейк, кафе
- бургер от местната гостилница - тъкмо се зарадвах, че вече ще имаме храна на чалъм в онзи квартал и мех :)
- бира до късна доба с К. - правихме разбор на една статия, обясняваща какво е “квантов преход”, изречение по изречение я коментирахме и се смяхме до рев и коремни болки ???
- огладняхме от смях и си изпекохме лазаня посреднощ ?
Днес:
- кафета, нвд чийзкейк
- Няколко вафли “Ная” за баланс ;)
- Запеканка с пилешко
- Шепа грозе
- Марулена салата, микрота, свинска гръд
Движението бая, синузитът ми е пламнал и главата ми е... не мога да обясня просто, много гадно.
Миризмата на латекс, прахоляците и цигарите на който мине да каже дзак хич не помагат. :)
За латекс се спряхме на Oikos - супер е. Е, отупахме джобовете, обаче се работи много лесно с него, покрива много добре и дава малко по-малко разход от предвиденото. Купихме и два малко по-скъпи, рошави валяка и мисля, че също оказаха голямо значение. Бялото стана джам, подозирам, че сивото също ще е яко.
———————-
Гътвам се. ?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.04.21 22:30.
17.04.21
18:37
Доста се движа, но не тренирам. Да речем, че боядисване и чистене, завършващи с яки мускулни трески, между 10 и 15к крачки само в къщата всеки ден, пренасяне на кашони с плочки и пакети с паркет напред-назад, все се брои за нещо. :)
От друга страна пък правя такова предцикълно плюскане, че ако не си давах там зор, щях да съм метнала 5 кила от последното писане. :)
Днес почивам и съм вкъщи. Исках да правя нещо, което ми се прави към момента и да ми е приятно, вместо да се напъвам. Заключението беше, че ми се прави йога. Първо едни 90 минути, от които ми стана толкова хубаво, че след няколко часа направих още 45 минути. :)
Както казват някои: йога играх днес. :Д
————————————————————-
Принудих се да изпробвам на Ники помощните средства за четене на книги - започнах намръщена и кисела, и седмица по-късно Sribd ми е любимият ап - по цял ден съм закичена със слушалките и умирам от кеф, особено след като на втория-третия ден започнах с лекота да се концентрирам. Вечер все пак си продължавам книгата на хартия обаче.
Имаме 100% готова баня, горният етаж е боядисан и с настилки, готов за монтажа на вратите другата седмица (това мине ли, почваме да местим). Едната стая супер гадно я оаках - свеки искаше да са й бледорозови стените, аз избрах едно приятно креместо и нежно, наистина много готино, ОБАЧЕ измести ли се слънцето към другата част на къщата, тва става... плътно прасковено, тъмно, мноо грозно, честно :Д, а като сложихме и паркета, па като глътна и той тоя оранж, хаха... Бягам с писъци от там. :д Ако не бях избрала безумно скъп латекс, досега да съм му плиснала една бака бяло отгоре. За долния етаж - дисповит. Хем да изпробвам съвета на Илия, хем да не ми е тъпо да експериментирам, ако искам.
Намерих чудесно приложение на единия навес, мога целодневно да мърделея там. :д
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.04.21 18:39.
18.04.21
16:04
12к крачки до обяд + 45 минути йога следобед.
- кафе
- принцеси с кашкавал, домашна луканка и зеленчуков хляб от лидл
- малко тахан с мед и какаови зърна
- телешко в масло, зелена салата, маслини
Гледам, че не съм вписала как сутрин и вечер имам отделено време за медитации и релакс, с което напоследък не правя компромис, както обикновено и е добра практика, дори откачените ми сънища се нормализираха леко. :)
❤️
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.04.21 16:41.
19.04.21
18:26
Карфичек, целуФка и за теб. <3
——————————————————————
Спах около 8 часа.
- кафе с мляко
- домашна баница
- парче френска селска торта - някаква много интересна вариация; доста малко парче
- зелена салата, репички, краставици, козе сирене, варени яйца
- допълнително фибри
Цял ден щъках по задачи, прибрах се размазана към 17:00, почивах досега и ставам да си действам по домакинството. Ще гледам да е бързо, за да си легна и да се приспя с книжка и меди.
————————————————————————-
Сутринта вече ще опитам да размяткам малката пудовка, че се насъбра пак време без стандартните движения.
МЦ пак се тутка и вече сме на подобен етап... :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.04.21 18:26.
21.04.21
09:26
Вчера:
- кафе
- врат с картофено пюре
- 1/2 шоколад
- салата
- бири, телешко, салата
15к крачки, за пудовката не успях да отделя време сутринта, но следобед нарамих един кашон гранитогрес - клек, румънска тяга, хип тръст и се оказа, че на ширина идва точно и за раменна. ?
Отделно чистих из двора каквото сме натрупали и местих напред-назад едни чували, пълни с парчета тухли, цимент, камъни и ей такива неща. ??
——————————
Илия, дисповитчето се държи отлично и не мирише на нищо. Трябваше да те послушам от начало. ?
——————————-
Тая госпожица за миг се замислих дали не бих хукнала веднага към Горни Богров, за да кандидатствам да я осиновя. Б@си кученцето.
Но 3 ще са твърде много.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.04.21 09:50.
21.04.21
23:50
- кафе с мляко
- кафе с мляко
- малка пърленка, пиле, домати, краставици, таратор
- малка пърленка, прасе, домати, краставици
Все много дребни количества.
- за вечеря: малка прасешка пържола с гарнитура от печени зеленчучета (морков, репички, зелен лук и чесън) с лимонов сок, зехтин, черен пипер, мащерка и риган; мини рукола и черен кейл, филийка зеленчуков хляб от лидл
- от добавките само б комплекс и магнезий преди лягане - от известно време пия по две от всяко и спя като чук
Понеже утре ще почиваме, сега ще зяпаме филм и ще ядем сладолед.
Цял ден на “обекта”, 17к крачки, клякане, протягане, навеждане, без сядане и за половин секунда между 11:00 и 20:30.
Мисля, че пльосването в леглото след някоя минута ще е като един малък секс.
—————————————-
Вижте й на тая пък пръстенцата ?:
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.04.21 23:51.
24.04.21
19:56
Положението е едно и също, от сутрин до вечер. Почти не се храня, което е странно, а снощи 20 грама уиски едвам ги изблизах, което е още по-странно.
Движение - бол. Днес 90 минути йога. Изключително ми допада на този етап, облекчава ми драмите с гръбнака.
Цяла нощ не спах снощи и днес съм като настъпано гомно - кисела, набурсучена, в цикъл и умряла за сън, и за капак един тъпанар с огромен бус щеше да ни помете сигурно с 80км, директно в моята врата, щото не спря на стоп (излизахме от подлеза на Гладстон, той отгоре се изсипа и директно в нашата лента), на същото място, на което едно време ни беше помлял един рейс с майка ми. Естествено, напсува ни на майка и каза, че щял да ни счупи главите. Ама Камен като тръгна да си откопчава колана, за да слезе, настъпи газта и си отпраши направо.
Страшни животни сме в някои отношения, ей.
Дори не знам защо пиша, предвид ежедневието, тежест не ми се докосва, ама грам. Постоянно съм смазана и вероятно има връзка с нежелаението ми за лечебно-пудовчест напън.
От г-н Блонд го отмъкнах това, изглежда като истинска моя снимка от днес.
25.04.21
13:51
Пак едно криво спане, но днес съм по-добре.
- кафе с малко мляко
- две филийки Вита с крема сирене и песто
- малко грозде
- телешко шкембе с гъби и масло, печени зеленчуци
60 минути йога
26.04.21
15:01
Заспах към 3, станах в 8:30, до 12:00 бях опаткала 13к крачки, после свърших още работа, сега се прибрах и започвам по домакинството.
Изнервих се и на съседите, и на СитиГаз, щото всичките го играят невменяеми и направихме много рязък завой с отоплението - поръчахме електрическо котле и... да си гледат работата. С хубава дограма и изолация би трябвало да е съвсем справедливо, а и да не ни допадне - лесно се сменя и инвестицията му е колкото за два прилични бойлера.
- кафе с мляко
- гирос от прославската кръчма - питка, доста месо, доста зеленчуци, без картофи
- две сурови стриди - купих ги, за да опитам, че не бях ии... въййййййййййй ??... абе, май имат потенциал, но ми дойдоха много.. нетипично :)
- зелена салата с черита, краставица, авокадо, семки, зелен лук; печени репички, зелен лук и чесън, и моркови (в патешка мас), козе сирене, варени яйца
- вода с лимон, чай, вода с лимон, чай
Ако не заспя права, ще си направя онова по-динамичното разтягане, дето е 45 минути.
—————————
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.04.21 15:03.
30.04.21
16:16
Похвалих се, че не ям много и тези дни изплюсках света, а може и да съм го изпила. ??♀️
Без тренировки. С още повече движение, щото трябваше да върша и други неща. Мускулните трески са навсякъде, смазана съм и да съм честна - една идея по-малко гнуслива да бях, заклевам се, щях да си лягам некъпано прасе. ?
Почивам днес - час работа, пазаруване, чистене, готвене, пране, подреждане, изхвърляне на неща - сега седнах за 10 минути да си напиша поста и пак скачам. Гладих чаршафи, усещам как и ще изпера пердетата. И няма да е лошо да измисля с какво да успокоявам един обрив - красив резултат от Раундъп в лицето...
Снощи излязохме за по бира, уж да уговорим слагането на контактите... прибрахме се 5 часа по-късно, приятно оцапани и без уговорка. ?
За първи път осъзнах, че редовно общувам с истински психопат. Дете на 4 години и половина успя да ми смрази кръвта на няколко пъти и съм убедена, че има голям потенциал да прави истински, много сериозни бели като по-голям. Родителите му, разбира се, имат съвсем други интереси и само питат “Хехе, досажда ли? Изгони го, ако ти пречи.” ?
Ок, повече от 10 минути станаха. ?
Предните дни не помня, но мога да кажа за вчера какво беше менюто:
- сандвич с много зеленчуци и шунка, и кашкавал
- две принцеси с кайма и кашкавал
- една кокосова вода
- нямам идея колко бири, но минимум 4.. и половина ?
Днес:
- водичка повечко ?, кокосова вода също
- ягоди
- телешко кюфте с горчица, оризовки и зелена салата
- печени зеленчуци, зелена салата, обезкостени прасешки крачка, първо сварени, след това запечени с подправки и кашкавал ??♀️
————————————————-
Отивам да действам, а утре се надявам и да тренирам малко.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.04.21 16:18.