18.05.21
18:02
Да не занимавам пак Карфицата с архивирай/разархивирай, направо нов тефтер. Оставям си линк към стария.
Та.. ПРАСКОВИ, братя, ПРАСКОВИ!!! Скочих до Метро да видя един фризер за на поровете храната, хоп-троп на зеленчуците за краставици и по едно време срещу мен - две щайги с мъхести праскови и една с нектарини. ? Направо ги видях обляни в нежна, бяла, спотлайт светлина, чух хор от ангелски гласове, станах по-добър човек и така нататък. ?
Ок, казах най-важното, сега да видим другото. То си е като всеки път, де - не ми се пише тук по ред причини, но като не си виждам глупостите черно на бяло и не се ли излагам публично, съвсем му отпускам края, а от друга страна краищата на шивашкия метър се раздалечават като се опаша с него и няма угодия. ?
17.05.2021
18к крачки + цял ден дупене със слагане на первази, от което вечерта имах яка мускулна.
- кафе
- кафе
- пълнозърнеста активия (каквото и да означава това) с ягоди, 3 бисквити без захар
- 1/2 бира, шепа печен чипс
- 3 бири
- пържола, салата... ракия...
18.05.2021
- кафе, кокосова вода
- на крак - кюфте с горчица и домат, и 1/2 ръжен бонус
- 2 праскови
- салата от печени чушки и патладжани, белен домат, пресни лук и чесън; запеканка някаква от езици, сърца и кашкавал
- печени аспержи, моркови и краставица, и кълнове, овче сирене, филия бонус
- 40 минути интервали (друс-друс:малки гири)
- 20 минути разтягания
- десетина километра щъкане
Темата беше редактирана от Т. Тодорова на 29.09.21 12:40.
20.05.21
15:06
19.05.2020
- кафе
- кокосова вода, шепа бланширани бадеми
- дюнер без картофи, с двойно зеленчуци; две шепи “Зайо Байо” с лук
- две препечени филии с лютеница и домашен суджук, и сирене
- 2 бири
- без тренировка, че гледах Ралица от рано
20.05.2020
- кафе
- ягоди
- праскова
- две супени лъжици овче кисело мляко
- сок от целина, магданоз и зелена ябълка
- таратор с овче мляко, 200г пресни печени картофи с копър, 3 варени яйца
- ягоди с кокосова сметана
- 2л вода и чай
- витамин Ц, магнезий, А+Д+Д3, МСМ
- 90 минути йога
——————————
Ще готвя супа от лапад и ще мариновам краставички сега.
Набирайки “лапад” на клавиатурата и мислейки за следващите го “краставички”, бях написала, че ще готвя супа от лястовички.??♀️?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.05.21 15:07.
21.05.21
11:18
21.05.2021
Не мога да се накарам да хвана тежестите. Сигурно от понеделник ще започна с тях. ?
- кафе, студеноизвлечено - новото ми любимо нещо; Санчо вчера ме консултира и си поръчах два вида по-гиздаво и подходящо смляно за целта ❤️
- хапка пушено сирене Маджаров, малко овча брънза от Бредас (божествена е, наистина), таратор с овче мляко - малка чаша
- отивам да чистя в къщата сега и си нося ягоди & кокосов чипс, за вечеря - супата от лапад ❤️
- доста вода
- вит Ц, магнезий, мсм, А+Д+Д3
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.05.21 11:19.
25.05.21
14:40
22.05.2021
Целодневно кръщене на батко ми на беболината. Като изключим брутално изпълненият ритуал (проклех ги да ги ваксинират дано всичките попища?), всичко беше прекрасно.
- тонове вода
- две панирани хапки - едно топено сиренце и едно нормално
- пилешка пържола, овчарска салата
- парче детска торта, почти без захар
- мини сладолед вечерта
23.05.2021
Уж щяхме да вършим работа, а се сдобихме с две отделни партиди гости и до вечерта слънчасвахме.
- 2 бири
- телешки кюфтета и салата от спанак
24.05.2021
Не стартирах със стандартните тежести, както обещах, но стартирах с 18000 крачки, почти всичките с тежки чували, мебели, килими, по стълби нагоре, по стълби надолу и на слънце. Нямаше мускул, който да не ми трепери. Тъй като чистихме едно помощно помещение, дето е към 30кв, задръстено с боклук, прах, паяжини, мишовини и какво ли не, се надишах с кой знае каква патогенна гняс и съм с пламнала носоглътка.
- импровизиран (дипломатично казано) гирос без картофи в късен следобед
- литри вода
- 2 бири, телешки кюфтета, салата
25.05.2021
- кафе
- баница с кайма и зеленчуци (силно казано баница - има 3 кори в цялата тава, сложени, за да държат работата цяла), малко парче
- водичка Девин с вкус на ягода и мента
- филе от сьомгова пъстърва със сос Холандез, хрупкави задушени зеленчуци, салата Фатуш, кокосова вода с ягоди и лайм
- за вечеря може малко лападова манджа с малко овче сирене, ще гледам да е рано, за да мога да фастна като хората
- чайчета
10х2 гоблет @12кг
10х2 обръщане с лоста, от вис
10х3 суинг @16кг
10х2 раменна с лоста
10 минути разтягане
Супер ми е трудно и грам не ми е до това, но се налага да го захвана и натисна.
——————————————————-
Трябва спешно да се преместим, а не спират да изскачат неща - топлата вода шурна - къртихме на две места (още ми е лошо ?), оказа се, че на много места няма ток - господин турбо инженерът, наш приятел, тъй добър, се пука да си прави оглушки до такава степен, че не знам как да общувам без да проявя агресия или поне неуважение. И все някой друг му е виновен - икейското осветление е тъпо, шведите са некадърни, арменецът не е вързал уредите в кухнята като хората, щото и той е супер зле, очаквам скоро Бил Гейтс и екип да трябва да поемат отговорност, че не можем да светнем една крушка без да падне дефекно-токовата защита.
Ей такива няк’ви неща ежедневно. Иначе съм много щастлива и доволна, щото става много готино, чистичко, беличко и като за даденостите на сградата - просторно. ❤️
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.05.21 17:38.
26.05.21
13:21
26.05.2021
- от студеното кафенце
- домашен сандвич със зеленчуци и козе сирене
- нектарини
- вода с лед, лимон и джинджифиУУУУ
- чай
- за вечеря прасешка пържола на грил, зелен фасул и моркови в масло, копф салата с краставица, авокадо и зелена ябълка
Обикалях половин ден за тенджери, накрая се оказа, че съм подминала подходящите супер надменно и още в началото на заниманието. Нарекох се повърхностна чимбла мислено и оставих за утре, че мн пек.
- 45 минути динамично разтягане едно
Пуснала съм си една айляшка музичка, тип “охота и рыбалка” тв ? и ще поработя до довечера.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.05.21 13:22.
В кауфланга има едни с каменно незалепващо покритие и стъклен капак на промоция 20 и няколко лв май беше, още в началото на щанда с натуриите са. Среден размер, черни отвън, сиво напръскано отвътре, взех една, ОК е.
казано от Т. Тодорова на 26.05.21, 13:21:
Обикалях половин ден за тенджери, накрая се оказа, че съм подминала подходящите супер надменно и още в началото на заниманието.
Какви търсиш...размери?
28.05.21
14:37
Взех един промоционален тефалски комплект (тенджера, касерола и тиган) и един уок тефал отделно, с капак. Друго май не ми трябва засега, а и се отказах да го мисля - ако ще взема каквото искам... няма да ми стигнат карантиите да го платя. ? А това беше бюджетно и прилично решение.
28.05.21
16:31
27 - 28 май
Храната ок, с изключение на четирите бири вчера, между 14:00 и 22:00.
Днес малко по-омазана работа, но без алкохол, че ми удариха първи бод Файзер сутринта.
——————————
Хванах се да опаковам на скорост ии... всеки път ме учудва колко много вещи имаме. Ще напълня казана пак май.
Ще се завърна след неделя/понеделник, че в тая галимация не мога да мисля за манджи, а за тренировки така или иначе... Ужас. :Д
01.06.21
17:46
Спуквам се да обикалям и да стоя права, да нося, търкам и тъй нататък. Тоя апартамент е неизпразняем :), ама така хубаво захраних казаните. ❤️
Снощи спахме на пода, на един топ матрак, преродихме се и днес поръчахме extra firm матрак за спалнята. И спалнята. ?
Храната ми е прилична, веднъж на ден - филийки, сирене, сланинка от Попов, яйце, лютеница, кисели краставички...
Днес салата, бавно печен джолан, квасен хляб, 3 бонбона рафаело, 3л вода и едно кафе.
Утре май ще си спим У НАС. ☀️ Току-виж се разтренирам на въздух. ☀️
02.06.21
12:32
- кафе
- сандвич с квасен хляб, пилешко и зарзават
- бирички
- печени зеленчуци
- 3л вода
—————-
Последни напъни за квартирата, утре хвърляме мебелите и край.
Пуснала съм да се продават някои уреди - телевизорът вчера го купиха за два часа. Дойде човекът да го вземе, пита как се пуска, кое какво е, викам: де да знам. ???
“Нужна” вещ.
06.06.21
23:34
03.06.2021
- кафе
- половин купешки сандвич
- чаша бяло вино вечерта
Цял ден изхвърляне на мебели, чистене, гъзене, търкане. Изнасяне.
Първа вечер до̀ма. Кучета в шок и депресия.
Точка също в шок - мотористи си правят гонки, може би на Пещерско, 1:30 през нощта, подскочих до тавана и ги проклех да не им запалят тъпите мотори повече.
Ново събуждане в 2:30 - ставане и тревожно мерене в спалнята - ще влязат ли нощните шкафчета и леглото така, че да не се наруши симетрията, тъй като контактите наоколо са еди как си. Ще влязат. Заспах и спах като куче до 9:00. ?
04.06.2021
- кафе
- шепа череши
- оризовка с хумус
- 200мл бейлис с лед
- под 100г вратна пържола, две кубчета печен картоф
Цял ден разопаковане, чистене, носене. 17к крачки вкъщи с мускулни трески навсякъде.
05.06.2021
- кафе
- зеленчуков хляб, домати, хумус
- две големи чаши малиново вино с лед под навесче, докато валеше, спящи кученца до мен, идилия
- телешко кюфте тип бургер, няколко кубчета печен картоф, супена лужица хумус, една бира
Навсякъде е все едно бомба е паднала, с песчетата е супер сложно, щото ремонтите в тяхна чест тепърва предстоят, краката ми треперят от умора, но по-вкъщи не съм се чувствала. Нищо не ми трепна като излязох от оня апартамент и едва се удържам да не се назоря да подреждам по цяла нощ, ама е малко крийпи долу, щот няма щори и завеси още, а като светна нощем, отвътре навън не се вижда нищо.
Камен изправи стълбите, намали им височината, добави едно голямо стъпало - според професионалисти е луд и никой нямало да го направи така. Човекът не признава допустими отклонения, работи се с кръв и пот, хвърчат прешлени, за да е всичко до милиметър, Евклид е вдигнал диско парти със светлини от лазерни нивелири в отвъдното, а едно пиле пищи на дървото и се чудя как да му тикна едно магнебешест, че да успокои малко топката, пък и аз да спра да дращя & да дремна. ?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.06.21 00:02.
10.06.21
01:32
06.06.2021
- кафе с кокосово мляко
- оризовка с хумус
- 3 бири
19700 крачки вкъщи
07.06.2021
- кафе с кокосово мляко
- череши
- салата домати и краставици, картофено пюре, печени зеленчуци, едно шишче от врат и бекон, 2 бири, 2-3 глътки розе
22000 крачки
08.06.2021
- кафе с кокосово мляко
- хумус, домат, зеленчуков хляб
- домати, краставици, жарен бут от Попов
- бира.....
Над 20к крачки пак, като сглобявахме и спалня.
Виках острото животно да дойде, то ме игнорира и както бях с едни джапанки, тропнах с крак с “БОРИСЕЕЛАВЕДНАГА!” през зъби и така си набих един ръждив пирон в петата... Дано да няма последствия. ??♀️
09.06.2021
Правих кучешки сладоледи за добро утро - в едни силиконови формички сипах овче кисело мляко, разбъркано с малко пчелен прашец и го замразих - одобрено беше. ?
- кафе с кокосово мляко
- овче кисело мляко с боровинки и малини, и пчелен прашец (от Маргото го мернах прашеца в млякото, много сполучливо)
- две бири
- печени зеленчуци, включително картофи), печена пъстърва
- чаша вино с Ленче на телефона до преди малко
Пудовка, 12-ка:
- гоблет, обръщане с пуш, суинг, снач, отпади ??♀️
3 кръгчета с много смешни бройки, ама кръвта ми помръдна по различен начин. Утре пак.
Голям смях са песчетата, такива совалки правят из двора вечер по хладно, и аеродинамичното е толкова бързо, макар да бяга разчекнато като пиле.. ? Води я с 5-6 метра като хукнат, омекнала е Наглостина. Ще я стягам.
Много съм доволна, но още нямаме интернет, не мога да работя и малко тръгват назад нещата. Дано побързат тия тролове от А1.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.06.21 08:44.
10.06.21
16:50
10.06.2021
- кафе с кокосово мляко
- шепа череши
- един дребен сладолед
М&М
- 1/2 малка вратна пържола, стотина грама от печените зеленчуци
- пъстърва, домати, краставици, лук, сирене, сурови гъбки
- една нектарина, шепа боровинки, шепа малини, доза протеин
По-малко крачки днес, засега са към 6к, ама изтощих се тия дни.
С пудовката:
- вариации на суинг
- раменна преса
С 16-ката:
- плие
- обръщане
С 20-ката малко тяги с прави крака.
3 кръга, дребни бройки. ??♀️
—————
Изпитвам голямо затруднение с избора на кухненски робот. Спряла съм се на Нутри Нинджа уж, но и един друг ме привлича също.
Ако някой има опит с Нинджата, да свирка. :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.06.21 16:53.
казано от Т. Тодорова на 10.06.21, 16:50:
Изпитвам голямо затруднение с избора на кухненски робот. Спряла съм се на Нутри Нинджа, дилемата е между два модела.
Ако някой има опит с марката, да свирка. :)
Робот ли избираш или само блендер? Щото това е само високоскоростен блендер.
Ако е първото, си има утвърдени марки - Бош, Филипс, Кенууд. Цените варират според класа. Аз не бих рискувал с някакви световнонеизвестни нинджи, булети или други такива.
10.06.21
17:06
Не е само блендер, всичко прави, супер мощно е и има допълнителни аксесоари.
Чудя се между него и един Bosch от същия ценови клас, като едно от много малкото предимства на боша е, че мога да го взема утре от технонещоси и че няма да ми го обмитят.
От булета нямам никакви оплаквания, даже напротив, освен че работи на една скорост и пулсацията се прави ръчно, но вече има нови модели с копченца май, та тия проблеми са ги решили.
Виж, по отношение на останалите уреди съм сноб и половина, и дори не разглеждах други, посвен Bosch.
Та да, ще ми е интересно да чуя и нечий личен опит с тази машинка (или с предходен модел). ?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.06.21 17:08.
12.06.21
10:12
11.06.2021
- кафе
- оризовки с кашкавал и домат, и горчица
- овче кисело мляко, боровинки, малини, доза протеин, равна с.л. фъстъчено масло
- печени картофи, репички и гъби, печено пиле, малко зеленчуков хлб и малко домашна майонеза
- 3 бири
17к крачки
Зерчер и обръщане, и раменна - 2-ки през 10 секунди, само с лоста
Суинг и силово гребане с 16-ката - пак двойки през 10 секунди
15 мин стреч
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.06.21 10:36.
12.06.21
10:21
Оставям това тук.
15.06.21
19:12
12.06.2021
Скромно с храната, малко сладолед ядох следобед, иначе пиле, печени зеленчуци.
Вечерта обаче... Вечерта ни дойдоха едни приятели на гости и съживихме квартала отвсякъде. ? Не знам как не ни убиха съседите с камъни, честно - сигурно от няколко години не съм се смяла чак така, със спазми, сълзи и гърчове. ???
Сигурно е ясно и че се оцапахме доволно, а аз след тва четох на двора, докато не закукурига първият петел... Легнах и после целодневно в бокса, но се натиснах да съм активна и си свърших всичко, че даже отделих 15 минути за тренировка на стълби + малко румънски тягички и лежанка.
Така, обобщих и 13-ти.
14.06.2021
- кафе
- тъжна история със запушена тръба, пълна ревизионна шахта, вома и трицифрена сума, изхвърчала през джама за 5 минути ??♀️
- обикаляне навън няколко часа, утешително пазаувкане в икеа ?
- боб с пиле в гърне ??, две филии бонус
- малко фъстъчено масло с мед
- за вечеря: гнезда от тиквички, моркови, пармезан, яйце; пресни краставици, репички, балсамов оцет, мащерка, микрота; половин багета във фурната
- 2л вода, глътка ко̀ла
15 минути стълби и 15 минути разтягане.
Изключително ме затруднява липсата на интернет вече, но от друга страна е прекрасно да не се цъкли човек в екрана по цял ден. ??☀️
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.06.21 19:12.
18.06.21
18:03
15, 16-ти бяха ок откъм храна и течности. Движението - 16-17к крачки, много от тях по стълби + и в двата дни по 20 минути интервално кардио с 10 минути разтяг.
Вчера ядох вафли и пих кафета, а вечерта... няма да казвам какво количество розе с лед опрасках ? + към 300г череши + сирена. ??♀️
Цял ден обикаляхме по задачи, а следобед ни взеха котлоните и фурната в сервиз, щото плочата даде някаква грешка... Призля ми леко - зейна поредната дупка, пак висят кабелаци, не може човек едно яйце да си свари, пуууу! :))))) Ама тъкмо ще наблегнем на зелении и шарении няколко дни. ??
18.06.2021
Поръчах си роботчето, въпросната Нинджа - трябва да пристигне на 28-ми. ?
- студено кафе, вода с лимон и джинджифил
- домашна саздърма (стотина г), малко пълнозърнест хляб, домати, овче сирене
- половин кило череши, една тънка, кръгла вафла с ч.л. фъстъчено масло
- студено кафе с кубче замразено кокосово мляко
- 100г овче мляко, праскова
- за вечеря: домати, краставици, зелен лук, овче сирене, горски гъбки от буркан, 50-60г прасешко филе, филия или две
- вит Ц, магнезий, омеги
Може и да съм свалила някое кило, но нямам кантар тук.
Сутринта ми биха втория фазер, айляк съм засега, ама много странна болката в ръката този път - локално и на импулси през няколко часа. ??♀️
——————
казано от Т. Тодорова на 18.06.21, 18:03:
... Призля ми леко - зейна поредната дупка, пак висят кабелаци, не може човек едно яйце да си свари, пуууу! :)))))
И при нас го имаше тоя момент и отиде къде месец, та се наложи да изобретя няколко рецепти за яйца на фурна, че само на зелении ... :D:D
18.06.21
18:17
Ама, Ники, те ни взеха и фурната заедно с котлоните. ? Уж в сряда ще ги върнат.
Ако спре да вали и започне да се държи нормално времето, може нещо на керемида да пекнем. ?
Но тогава пък ще ми е много жега и пак ще мрънкам. ?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.06.21 18:18.
казано от Т. Тодорова на 18.06.21, 18:17:
Ама, Ники, те ни взеха и фурната заедно с котлоните. ? Уж в сряда ще ги върнат.
Ако спре да вали и започне да се държи нормално времето, може нещо на керемида да пекнем. ?
Но тогава пък ще ми е много жега и пак ще мрънкам. ?
Б@х тая грешка, значи идва ред на студентските трикове - “яйца на климатик” :D
18.06.21
18:24
Еми грешка - комплект са двете неща и плочата се управлява от фурната, та да видили къде точно е проблемът. Хубаво си извади плота техникът, ама събрах границите като посегна надолу с винтоверта. ? После се удари и каза ОХ, пък аз си викам на акъла: “ох я, като искаш всичко да вземеш” (последвано от evil “хе-хех”) ?
И климатици няма, аз отказвам да сложим. ?
А как ми се готви, ръцете ме сърбят. Вместо т’ва обаче - праскови и саздърма. ?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.06.21 18:26.
19.06.21
18:57
19.06.2021
- кафе с кокосово мляко
- студен мурсалски чай с мед, около литър
- филе, оризовки, домат, домашна майонеза малко
- овче кисело мляко с малини и протеин, малък пакет Зайо Байо с паприка и две супени лъжици фъстъчено масло с мед ?
- ако реша да вечерям: варени яйца, краставица, маслини, сирене, малко майонеза и малко зеленчуков хляб
Тренировка:
10мин развяване и сгъване на крайници
5 кръга с 12-ката:
10 суинга
1 обръщане от земя, л/д
15 суинга
2 обръщания от земя, л/д
25 суинга
3 обръщания от земя, л/д
Реших да правя това, щото малко ми е температурно и смачкано днес, а си го спомних като лесничко раздижване. Хъхъ. Бях нарамила 16-ката, както е по препоръка, но се отказах много бързо както от нея, така и от 50-те суинга в края на всеки кръг.
5 минути разтягане - вече съжалявам, че толкова малко отделих, но съм си легнала и вече не ми се чекне.
————
Овчарката-бонзай и жълтата скумрия. Дано скоро стигнем до тяхната стая и заграждение, че сега са в много скапани (най-вече за мен, щото не може без надзор) условия.
Бахти и сложните печки дет имате ...аз моята Горение я продадох и смених за Бошш точно за 2 часа....кат ме изнерви с тъпите стъклени котлони...едно,че тиганите ми празни са по 2кг...друго че на такъв котлон една филия не можеш да препечеш ...загубих едно 300кинта ,ма рахатясах.
19.06.21
19:16
Много си олд скуул ти. ?
И моята е бош, ама с ге&ските котлони. ? Филиите ги печем във фурната или на грил тиган, а керамиката ми е по-лесна за поддържане някак + че печката е вградена и повдигната по-високо, за да са ми тамън на височина и котлоните и фурната. Не мога да се оплача от уредите... когато са налични. ?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.06.21 19:16.
Екстра си е Бош!
Тук апараментът ми е с ужасна шумоизолация между помещенията и с такова разположение, че с предишната съдомиялна почти не можех да спя. Като се счупи, взех висок клас Сименс (разбирай Бош) - изобщо не се чува и ако не беше толкова шиб@но светло по цяла нощ по това време на годината, сигурно щях да спя прекрасно.
Отделно имам и страхното впечатление за обслужването им - преди време имах някакъв съвсем малък пасатор Бош. Счупи ми се някаква приставка. Аз се изнервих и писах директно на фирмения им магазин за части. Напоръчах едни допълнителни екстри - пратиха ми всичко направо от Германия за смешни пари (още си бях в България по това време). Ей сега последно жената потроши една от приставките години по-късно, а моделът отдавна не е в продажба. Иначе ми заместваше цял кухненски робот много дълго време.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.06.21 21:22.
19.06.21
22:00
Миялната ми изобщо не се чува, даже в началото проверявах наред ли е всичко вътре. :) Пералнята по същия начин - ако няма кльок-пльок от дрехите в барабана, моторът не се забелязва. Сушилнята е друг филм обаче. ?
Май само аспирторът не е от този производител, ама не ми се даваше четирицифрена сума за смукалка. ??♀️
Майка ми си взе прахосмукачка сайлънс-пет-мет-пресоваща-косми-несмущаваща-котки-бляблябля.. Много добра машина, впечатлена съм.??
—————————
Ще опитвам да заспивам, че тая температура ме направи на парцал - вече е 38.3 и дано е резултат от инжекцията, че не ми се боледува, тъкмо живнах. ?
20.06.21
19:12
20.06.2021
7 часа и 50 минути сън.
Трябва да си сменя възглавницата с някаква ниска.
Лявата ми мишница е подута и ме боли, не знам нещо съм омотала вчера при обръщанията ли или е друго. Освен тва трябва да се видя и с АГ-то - о, радост неземна.
- кафе с кокосово мляко х2
- кафе
- 5 вишни
- в 19:00 1/3 зеленчуков хляб с филе и домашна майонеза ?
- по-късно - кисело мляко с протеин и боровинки, ако ще гледаме някакъв филм преди заспиване - малко Зайо Байо
15к крачки
Тренировка
5 кръга:
5 суинга @16кг
1 раменна преса @25кг
15 суинга @16кг
2 раменни преси @25кг
25 суинга @16кг
3 раменни преси @25кг
Разтегнах, изкъпах се и мисля (надявам се), че окончателно ми изчезна сополът. :)
———————
Цинга-манга-джим и единствената позитивна страна на пасарелката:
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.06.21 19:15.
20.06.21
23:37
Скромната ми вечеря се превърна в 2 бири в 23:00.
Кучката си наши огромен осил в ухото и бяхме да го вадят.
Покрай цялата дандания направихме и кръвни изследвания, които се оказаха перфеееектни. Питах доктора дали са необходими добавки към храната, щото чета по групите за сурово хранене, че дават стотици левове за допълнителни неща - нямало никаква нужда.
Ще спомена сумата, която ни таксуваха, щото има кучкари тука:
- след работно време
- седация
- кръв
- преглед
- вадене на чуждо тяло
- 6бр обезболяващи хапченца
230лв ???
Нормално ли е това? ???
П.П. Вчера майка ми ме посъветва да оскубя новопоникналите гадости в двора. Днес сутринта първата ми мисъл беше да сложа едни ръкавици и да го направя след кафето, ама викам - мех. Има си цена мързелът, ще поработя над проблема с отлагането. ?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.06.21 23:39.
21.06.21
13:30
казано от Т. Тодорова на 20.06.21, 23:37:
- след работно време
- седация
- кръв
- преглед
- вадене на чуждо тяло
230лв ???Нормално ли е това? ???
Такива са цените, да. Малко отгоре, малко надолу, но общо взето масово е такова.
21.06.21
14:18
Въй... от една страна добре, че ползваме тия услуги за ваксини и хапчета само, та ни липсват ъпдейти. :) От друга - шокирах се леко. Ама пък днес още преди кафето оскубах двора. ?
21.06.21
14:31
Е ти пък точно за ваксини и обезпаразитяване ли ходиш на ветеринар?
Писах на двама приятели ветеринари...и двамата казаха,че и те почват така с такива цени...и ми благодариха,че съм ги осветлил))))))))).
Единия не разбра термина извън работно време...както и половината процедури,като кръв,седация,обезболяващи таблетки...конкретно за вадене на осил.
Мнението беше редактирано от nervak на 21.06.21 14:33.
21.06.21
14:46
казано от James Hinks на 21.06.21, 14:31:
Е ти пък точно за ваксини и обезпаразитяване ли ходиш на ветеринар?
Ми водя ги да им бият и впишат ваксините...? И си купувам тогава капки и хапчета занапред да имам.
казано от nervak на 21.06.21, 14:32:
Писах на двама приятели ветеринари...и двамата казаха,че и те почват така с такива цени...и ми благодариха,че съм ги осветлил))))))))).
Единия не разбра термина извън работно време...както и половината процедури,като кръв,седация,обезболяващи таблетки...конкретно за вадене на осил.
Клиниката работи до 20:00, аз им се обадих да ни чакат и отидохме в 20:30, та до 22:30.
Пълна упойка, иначе няма пипане кучето.
Кръвните ги пуснахме, щото така или иначе не бяхме правили профилактика и да се възползваме от упойката.
Обезболяващите хапчета - има рани в ухото, включително е наранена стената на тъпанчето и я боли.
21.06.21
20:14
21.06.2021
5 часа сън
18к крачки, без тренировка
Стоях до 2:00 снощи с кучето, не можах да легна, докато не я видях напълно адекватна. Тва деца ако имам, сигурно съвсем ще изпаткам и ще гушна букета преди 50 от визуализации на сценарии най-неудобни.. тъй да ги наречем. :)
После не успях да заспя до 3-4, тъкмо се получи и дълговратото пернато почна да се дере - ако не закъкри в някоя тенджера, явно всички ще трябва да се съобразяваме с него. ????
- кафе, което върнах 5 минути по-късно
- по обяд чак едно ледено нестий праскова
- 500мл вода, 500мл овкусена вода девин (кокос и ананас - бетер ароматизатор за тоалетна)
- закуска от баничарница
- череши, супена лъжица сладолед за проба
- 50г домашна саздърма, една печена чушка, дижонска горчица, 60г зеленчуков хляб, шепа зайо байо
- не знам да вечерям ли, гадно ми е много на стомаха, на подребрието, на носоглътката и на кафеза ? функционирам си, ма предпочитам да спА
- прополис в ракия - нежно разреден, че вече е станало страшна отрова в шишето ??
- ей, диня може да вечерям - не ми се повръща при мисълта за нея ???
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.06.21 20:16.
Ам,коментирах със зоото отново...след като си писала,но е категоричен ,че е дране...клинично.
Само клиники си позволявали такива цени.При него тази манипулация преко сили е 80лв...като не включва кръвните,защото там имало съображения...но така или иначе не са повече от 35-50лв.
Аз конкретно в неговия кабинет и за операции за отстраняване на туморни образувания не съм давал повече от 120-130лв...преди 2г.
22.06.21
18:26
Интересна цена е споделил твоят приятел. Дори кварталният вет, който работи по-евтино, не работи чак толкоз евтино. Все тая, дано по-рядко да ни се налага, че ми е много тъпо, когато нещо му има на някой от троловете. ❤️
22.06.2021
7 часа и 45 минути сравнително прилично спане.
- топло какао с малко мед, с мака и с бадемово мляко
- 300мл картофена крем супа с крутони и филаделфия от местната кръчма, неовкусена салата от домати и краставици, един кренвирш от Попов; шепа чипс
- 600мл студен зелен чай с лаймнещоси
- кисело мляко, боровинки, пращец и веган протеин
- диня с фета сирене
Тренировка:
През 10 секунди:
10х2 зерчер @20кг
10х2 обръщане @20кг
10х2 суинг @16кг
10х2 раменна @20кг
10х2 силово гребане л/д @16кг
Много бързо разтягане, че вече беше страшна жега и исках да вляза под душа.
- ц, магнезий, глътка ракия с прополис
казано от Т. Тодорова на 20.06.21, 23:37:
Ще спомена сумата, която ни таксуваха, щото има кучкари тука:
- след работно време
- седация
- кръв
- преглед
- вадене на чуждо тяло
230лв ???Нормално ли е това? ???
Много ли ти се вижда? На мен за кожна проба, общ преглед и едно антибактериално шампоанче ми взеха 3500 крони (350 евро) преди две години, а тая година за преглед и рентгенова снимка - 7000 крони (700 евро). :)
Не че ти помага с нещо това, само слагам нещата малко в перспектива. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.06.21 18:45.
22.06.21
18:59
Вижда ми се много спрямо каквото сме плащали последния път, когато е трябвало да правим нещо по спешност. Операцията на червата беше малко по скъпа от осила... преди 3-4 години.
Иначе явно си поскъпват и услугите, и консумативите, и когато се налага, ясно, че ще се използват.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.06.21 20:10.