19.07.2021г.
Храна:
09:30 - кашкавал, просо със сирене, банан;
13:00 - сладолед, варени яйца, кашкавал, чери домати;
20:30 - пица Карбонара;
Течности: вода - не повече от 1л, лимонада;
Добавки: рибено масло, ц, сминдух;
Продължаваме с безбройните будения и трудното заспиване.
Така сваляхме температура в събота.
П.п. Нова страница - с второто дете съм по-паникьосана отколкото с първото. Дали обстановката беше такава повреме на бременността и след раждането, и продължава да е, дали с годините се сбъгясвам, не знам, но съм по-страхлива. Затова (и не само) само да сме здрави, другото ще го оправим ?
Между другото - от Боби съм се научила да гледам да не давам лекарства през деня - останало ми е в главата какво беше писал, когато Дамян вдигна температура за първи път. В случай, че някой се съмнява в полезността на дневниците при отглеждането на деца ?
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 20.07.21 13:06.
20.07.2021г.
Храна:
12:00 - сладолед;
13:30 - варени яйца, домат, чушка, кашкавал;
20:30 - бъркани яйца със сирене, таратор със скир с моркови, домати;
Течности: вода до 2л, лимонада;
Добавки: рибено масло, сминдух, ц;
Тренировка:
Клек от рак позиция - 12х3@16кг, общо за двете ръце, през 10 секунди;
Набиране с успореден хват х 20х1, през 10 секунди;
Раменна преса с успореден хват - 10х2@2х9кг, през 10 секунди;
Руски суинг - 2х25@24кг, 1х20@24кг, през 1 минута;
Планк - 1х50сек@10кг, 1х40сек@10кг;
Качеството на тренировките ми е обратно пропорционално на качеството на съня - тази нощ съм ставала през час и половина ?, за сметка на това или въпреки това ? тренировката беше адски стабилна и здрава. Не усетих изнемогване никъде, освен на последната серия суинг. Всичко си беше точно толкова тежко, колкото се очаква. В някои дни ми се иска да тренирам всеки ден, защото това ме освобождава от психическото натоварване, обаче знам, че ме бива да върша тъпотии.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 20.07.21 20:43.
21.07.2021г.
Храна:
09:30 - манго;
12:30 - варени яйца, краставица, сирене, тортила, сладолед;
20:30 - таратор, пица “Карбонара”;
Течности: вода 1л, лимонада;
Добавки: сминдух, ц, рибено масло;
Тренировка:
Мъртва тяга конвенционална - 10х1@55кг, през 10 секунди;
В СС, без почивка:
1. Лицеви опори - 10, 10, 8, 5;
2. Гребане с дъмбел - 4х8 на ръка@10кг;
Напади - 10х1 на крак@2х12,5кг, през 10 секунди;
Планк - 3х50секунди@10кг;
Колелце 2х10 - 3 от стоеж (не докрай, има още доста), 7 от коляно
Ами...изтрещях от умора и Десо ме прати в залата да изпусна парата ? Така че тренирах без ден почивка. Ще видя дали ще тренирам и утре, според ставанията тази нощ.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 22.07.21 22:23.
22.07.2021г.
Храна:
12:30 - манго, сладолед;
13:30 - яйца, кашкавал, таратор;
16:00 - тортила с мед;
20:30 - братвурст, краставица, тортила с мед;
Течности: вода около 1.5, лимонада;
Тренировка:
Набиране с успореден хват - 10х2, през 10 секунди, три подхода с помощ;
Руски суинг - 2х24@24кг, през минута;
От една страна много добре се получи, въпреки това, че ми е трети пореден ден. Клекът много стабилен, с отлично темпо, точно това ме мотивира да се пробвам с двойките на набиранията по-рано от плана ми и при условие, че е трети ден. При набиранията - без никакви колебания, много чисти с добро темпо, седем подхода. В осмия обаче усетих, че се натиска копчето, затова предпочетох да не прегарям и ползвах една длан между лопатките. На раменната преса, последните три подхода се усещаше спад в силата, но успях да задържа темпото. Суинговете оставих два подхода, за да не прегоря. В последно време планирам да не правя нещо и после го правя. Например планът ми беше да не пробвам двойките по-рано от следващата седмица. Обаче днес силният клек, въпреки че имам треска на краката, ме подхлъзна да пробвам. Не съжалявам, но ще изчакам още две-три тренировки.
Нощта беше кошмар. Вечерта между 23 и 00 съм станала поне 5 пъти, накрая просто преместих Дамян при баща му и легнах в стаята. 00:30 сме заспали, взех Дала, защото има задна хрема и се буди, спахме до 03:30, яде и я върнах в леглото - до 06:50 и после до 8:40. Пореден ден, в който не се кефи на твърда храна. А как си ядеше до петък ... Поне работата с гърнето върви ? за сметка на храненето и съня ?
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 22.07.21 20:36.
Сплаш, без да искам, по инерция, натиснах грешния бутон, два пъти, и ти изтрих мнението. Извинявай, не беше нарочно.
Да, раменната ми преса е успореден хват без никаква ротация - от лакът до ребрата, плътно, до пълно изпъване.
Сега пробвах, благинка е за рамената, обаче горе, много неудобно... може би с по-малко гюле или е въпрос на свикване. Само от любопитство де, в Пловдив ще видя кое, как :)
П.П. ...да си носиш пудовка в офиса, добре че са ми свикнали колегите ?
Мнението беше редактирано от Splash на 22.07.21 14:48.
Точно заради калпавите ми рамене е с успореден хват, да. Иначе не съм забелязала никакво неудобство, независимо дали работя с дъмбели или с пудовка (все пак и максималното, което съм бутала с гюле е 16кг, де, и то с една пудовка) напротив, чувствам се изключително комфортно, вероятно това, че от години я правя така има значение, но като цяло успоредният хват ми е ❤️ Много обичам военна преса, но така и не стана ясно, защо, въпреки хубавата техника, раменете ме болят от нея.
Колкото до мъкненето на тренировъчни пособия наляво и надясно, на пътувания, на работа...ние с Десо сме специализирани ???
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 22.07.21 14:59.
23.07.2021г.
Храна:
09:30 - манго;
13:30 - овесена палачинка със сирене, краставица, сладолед;
20:30 - пица Карбонара;
Течности: вода 1л, лимонада;
Добавки: само сминдух;
Последните дни крачките са много зле, щото повече карам и Десо взима разходките, докато аз помагам на Дамян с домашното по английски.
24.07.2021г.
Храна:
13:00 - Хармоника, братвурст, сладолед;
18:00 - братвурст, сладолед;
19:30 - овесени палачинки с кашкавал и сладко от малини, таратор;
Течности: вода 1л, лимонада, мента със сода и малко кола;
Добавки: не;
Тренировка:
В СС, без почивка:
1. Гребане с дъмбел - 4х8@10кг;
2. Лицеви опори - 10, 10, 8, 6;
Напади - 10х1 на крак@2х10кг;
Планк - 1х50 секунди@10кг, 1х30 секунди@10кг;
Опити за колене към лакти - не особено успешни ? Въпреки всичко, въпреки факта, че съм възстановила силата си (и външния си вид) напълно, долната част на корема ми е все още недостатъчно силна за тях. За сметка на това отбелязвам чудесна работа на хипфлексорите. Доколкото ми е възможно, с оглед умората от интервалите непосредствено след тренировката, се опитвам да отделям внимание на корема. Обаче храната и сънят са зле, така че ще си ходя на плаж само с ръце и гръб ?????
25.07.2021г.
Храна:
13:00 - сладолед,овесена палачинка със сладко от малини;
15:30 - манго, пъпеш;
17:00 - Хармоника и някакъв странен криспи бар;
19:30 - грил наденички, таратор, тиквички на грил, картоф на пара;
Течности: вода ~2л;
Тренировка:
Набиране с успореден хват - 20х1, през 10 секунди;
Руски суинг - 2х24@24кг, през 1 минута;
Не можах да разбера дали се усети умора от това, че е пета тренировка, а тази нощ съм ставала между 00:30 и 08:30 през около час и половина и то за кърмене, или се прецакаха сама, защото без да искам стиснах повече тубичката с магнезия и той падна през време на клека, така че до набиранията, заради които всъщност го слагам, по ръцете не беше останало нищо адекватно. Така или иначе усетих умора след 15тия подход при набиранията, която продължи да се явява след около седмия подход на раменната преса. Запазих темпото, но се усещаше умора. Така оставих само два подхода суингове.
С тая екстра тренировка тази седмица ми се обърка редуването тренировка А, тренировка Б. И сега се чудя, което ще реша през седмицата, с огън възстановяването, де, дали пак да тренирам пет пъти, за да ги нормализирам. Тъй или иначе не тази, а следващата седмица Дария има рожден ден в събота и денят ще трябва да е напълно освободен, така че ще въртим схеми така че да не тренираме в събота.
Далица започна да яде пак твърда храна, лошото е, че е купешка. Давам й срок още два - три дни и пак започвам да й давам супер вкусната ми домашна храна ?
Все някой не гледа към телефона..
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 25.07.21 18:54.
26.07.2021г.
Не са необходими много думи, за да опишат този ден, “отврат” е напълно достатъчно. Първо ставах през час и половина, после в 6:30 Дали повече не пожела да заспи, борихме се маса време, защото хем й се спи, хем не заспива - в леглото й, при мен (баща й и брат и вече бяха потеглили към залата, а после към английския), в количката - не, търка очи, гуши се, мрънкя и не ще да заспи, прилягава за минута две и пак става. След трета нощ безконечно ставане, вече бях пребита, едва дочаках Десо да се прибере. Опитахме да яде обяд, ама тя кисела, изяде малко, накърми се, заспа в леглото си. Легнах и аз...събуди се. Баща й я натовари на количката, ама пък трябваше и брат й да се прибере по това време. Оставиха ме да спя и отидоха да посрещнат брата...който слязъл от колата на дядо си и на фонтан повърнал. До вечерта още 3-4 пъти така...и в този дух легнахме вечерта.
Храна - пълен хаос - манго, овесена палачинка, две био МИО меденки, таратор, варени яйца, гауда, две мини вафли.
Течности - много зле, не знам дали има 500мл.
Отвратителен ден. След отвратителна нощ. Лошото е, че е поредна такава, едно-две ставания са ок, за по малко, ама през час-два е ужас, при все отвратителното вечерно приспиване, и поне предишните заспиваше докъм 9, а с това разбуждане в 6:30 днес, събота в 5:30, ама заспа после, след около час и половина, за около час и половина. Не компенсирах с храна и течности, Което се отрази днес.
Подпис: бг-мама
Детето, което не спи на обяд откак беше на 1г. Днес заспа сам, на обяд, вероятно за първи път в живота си, жалко, че по такъв повод..
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 27.07.21 15:37.
27.07.2021г.
Храна:
12:00 - кисело мляко с доза неовкусен изолат, малини и овесени ядки;
15:30 - две варени яйца, домат, морков, зелена чушка, гауда, скир с манго (на Нутрибулета);
19:30 - свинско шишче, таратор;
20:30 - бъркоч от скир и пъпеш;
Течности: 3л;
Добавки: ц, рибено масло;
Тренировка:
В СС, без почивка:
1. Гребане с дъмбел - 4х8 на ръка@10кг;
2. Лицеви опори - 10, 10, 6, 6;
Напади - 15х1 на крак@2х10кг;
Коремни неща:
- колене към лакти (поне опити) - 2х6 + задържане в л-сит;
- колелце - 2х15(5 от стоеж, 10 от коляно);
- планк - 2х30 секунди@15кг;
Цялата тая коремна работа е след като починах от интервалите.
Много умора се усети на тягата, не тежеше, но ми се завиваше свят - като дехидратация се усещаше (липсата на течности вчера+екстра кърменията в последните дни). На третата серия лицеви просто дадох на заето. Нападите обаче осезаемо леки, затова сложих 15 подхода.
Тая нощ само две ставания, ама в 01 и в 5, в 01 беше малко нажежено, защото се въртеше и не искаше да си легне в леглото, като същевременно спеше! Обаче миряса, след 5 станахме чак в 8:40, така че имам малко повечко непрекъснат сън, въпреки че до 01 не спах много, защото имахме регрупиране - Дамян спа в хола на дивана, а Десо в стаята - та го чувах как попъшкваше, ама после заспа стабилно, та мирясах и аз.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 27.07.21 21:16.
28ми го пропускам - нищо различно - жега, безсъние, Дала не яде твърда храна, едно и също, а е нетренировъчен, та няма кой знае какво. Само наваксах с течностите.
29.07.2021г.
Храна:
12:00 - две варени яйца, тортила с козе сирене и домати, таратор;
14:00 - сладолед;
19:00 - две оризовки, Хармоника;
20:30 - яйца с бекон, домат;
22:00 - диня;
Течности: вода 3+ л;
Добавки: ц;
Тренировка:
Набирания с успореден хват - 20х1, през 10 секунди;
Руски суинг - 1х23@24кг, 1х25@24кг, 1х22@24кг, през 1 минута;
Планк - 2х30 секунди@15кг;
Тренировката бетон, въпреки че едвам започнах, бях уморена и честно казано, нещо, което рядко се случва, изобщо не ми се тренираше. Даже започнах, направих два подхода клек и си спрях таймери, и си дадох още малко време. Обаче като почнах - излетя.
Иначе денят пак същото - жега, абсолютен отказ на Дала да консумира твърда храна, едно ставане - в 4:00, обаче след кърменето в 7:30 нашата се ухили и дотук със съня. Поне направих едни непрекъснати 4 часа, щото имаше нещо в 12, но не помня, дните и нощите ми се сливат.
Стомашният вирус удари Десо. Чакам да ме връхлети.
30.07.2021г.
Храна:
09:00 - пълнозърнести крекери;
11:30 - сладолед;
12:00 - бъркани яйца с бекон;
16:00 - диня;
20:30 - толстолоб, ориз в култура, краставица, домати, моркови, + две колела сладък картоф и едно цветче броколи (остатъци);
Течности: вода ~3л;
Крачки: 19к.
Ставане: 01:00, 04:30, 06:30, 07:40 ?.
Дала малко благоволи да яде и малко се престраших да й дам храна парчета, да яде сама.
казано от karfi4ka на 30.07.21, 21:24:
Ставане: 01:00, 04:30, 06:30, 07:40 ?.
Колкото и да ми беше тегаво многократното нощно кърмене, в момента ми е много по-тежко ако малкия се събуди през нощта. Явно през първата година хормоните и кърменето помагат да ставаш 4 пъти на нощ и да се събудиш все още дееспособна. ?
Сега и без да ме буди през нощта се събуждам като парцал понякога. ?
Мнението беше редактирано от Margi на 30.07.21 22:19.
Докато беше малко бебе, се будеше нощем и после заспиваше. Въпросът е, че жегата и зъбите много лошо се съчетаха. Не сме имали проблем с колики, нооо зъбите и жегата... Ставанията дълго време, вече не помня, но доскоро, бяха по едно, макс две, да не говорим за периодите, в които изобщо нямаше такива, та не бяха проблем, особено, ако заспи бързо след като стане. Най- мъчително ми е последното ставане, в което тръпна дали ще заспи или ще се ококори. Не знам, но реално нямам нощ без поне едно ставане вече година и пет месеца, защото сънят ми през бременността още се накъсваше и периодите на стабилен сън бяха много малко. И сега тя да не стане, по случайност, аз в 03 съм будна ?
А снощи си легнах в 2:30 защото представители на три семейства в 00:30 рязаха антипаркинг колче с фриза...след опити да го издърпат с кола. Селяния до шия.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 31.07.21 21:11.
31.07.2021г.
Храна:
12:30 - скир с пъпеш;
16:00 - толстолоб, домат;
17:30 - сладолед;
20:00 - филе от хек, таратор, домати, зелена чушка;
22:00 - тортила с мед (изгладнях);
Течности: днеска нещо не ги изчислих, ама около 1.5 л;
Тренировка:
Мъртва тяга конвенционална - 12х1@55кг, през 10 секунди;
В СС, без почивка:
2. Лицеви опори - 10, 8, 8, 6;
Ходещи напади - 15х1 на крак@2х10, през 10 секунди;
Л-сит от стойка за кофи;
Повдигане на крака от вис.
Крачки: 12к;
Ставане: само в 5:30, но защото в 00:00 и 02:00 бях все още будна, та не се брои за ставане ?
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 31.07.21 22:25.
01.08.2021г.
Храна:
13:00 - овесена палачинка с кашкавал, домат, тортила с мед;
18:00 - сладолед;
21:00 - свинско врат, краставица, домат, зелена чушка, айрян;
Течности: вода 2л;
Добавки: сминдух, рибено масло, ц;
Тренировка:
Руски суинг - 3х25@24кг, през 1 минута;
Нямаше време за нищо друго, че в неделя провеждам тренировка и на Дамян.
Ставане: 03:30, 06:30, после в 09:30 ?една идея по-приемлив е с едно ставане (6:30 не го броя, ако след това съм спала до 9:30).
Крачки: 14к;
Проблемът е, че Далица отказва да яде пюре. Не, че няма интерес към храната, кка ръфа доматииии...пасарелски ❤️❤️❤️ И морков! И дъвче! Но на пюре се муси. Обаче харесва неща, в които има сливи. Но не ми харесва, че яде купешките, а моите ги не ще. Но от утре пак се връщаме към домашните.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 01.08.21 22:06.
02.08.2021г.
Храна:
08:30 - омлет с кашкавал, бъркоч от просо, банан и круша;
12:30 - просо с козе сирене;
15:00 - варено яйце, кашкавал, сладолед;
16:00 - тортила с мед;
22:00 - варени яйца, домат, айрян;
Течности: вода 2л, газирана вода 2л, една бира;
Крачки: 10к;
Ставане: 01:00, 03:00, 07:00 окончателно ?;
Скандален ден, няма какво да се описва...
Най-накрая обеците на Дария и Далия ❤️?
03.08.2021г.
Храна:
11:00 - кисело мляко с доза неовкусен изолат, две лъжици овес, накиснати във вряла вода с мед;
14:00 - суров бар;
17:00 - сладолед;
19:30 - свински врат, таратор, домат;
Някъде доядох и едни овесени ядки с банан и слива.
Течности: вода 1.5, газирана вода 1л, лимонада;
Тренировка:
В СС, без почивка:
1. Гребане с дъмбел - 4х8 на ръка@10кг;
Ходещи напади - 16х1 на крак@2х10кг, през 10 секунди;
Колелце - 3 от стоеж, 10 от коляно;
Ставане - 02:30, 06:30, 07:30, 08:15 окончателно.
Крачките - 16к;
04.08.2021г.
Храна:
08:30 - скир, овес, накиснат във вряла вода с лъжица мед;
12:30 - остатък от крем супа от броколи, карфиол и морков (неприятни са броколите и карфиолът като не им е сезонът, ама се виждам в чудо ккаво да й давам да яде, като тя иска само кърма в 80% от случаите);
14:30 - сладолед;
19:30 - две тортии с кашкавал, бекон, остатък от козе сирене, домат, чушки, краставица;
Течности: напоследък пия течна захар а.к.а. лимонада, обикновено е в любимото квартално кафене, ама последните дни е повече лимонадата, защото тате ни връчи домашен концентрат от бъз и си ходя в парка с един еднолитров термос с бъзов концентрат, разреден с газирана вода...та...1 л вода, 1.5 лимонада;
Ставане: 03:20, 07:00, 08:00 станах аз окончателно;
Крачките - 20к;
Иска ми се да изкарам без сладолед, но не мога, а мама все повтаря: “Няма “не мога”, има “не искам” ?
05.08.2021г.
Храна:
12:00 - овес, накиснат в гореща вода с мед, доза неовкусен изолат;
13:00 - сладолед;
14:00 - тортила с бекон, кашкавал, яйце, чушки, краставици;
18:00 - елдени гризини, мъничко сладоледче;
Течности: вода 1,5л, лимонада с газирана вода и бъз концентрат 1,5л;
Добавки: ц, сминдух, рибено масло;
Тренировка:
Руски суинг - 2х25@24кг, 1х20@24кг, през 1 минута;
Опити за колене към лакти.
Крачки - 22к.
Много умора, много, сутринта душата ми спеше обаче...тъкмо заспя, Дала се размрънка, тъкмо заспя Дамян дойде за сутрешното гушкане, тъкмо заспя баща му му казва първо да се измие и да е готов за градина, тъкмо заспя дойде готов, тъкмо заспя и баща му го вдигна, тъкмо заспя и ме вдигна да му вържа косата....излязоха...и аз станах...в 7:30 ? Дала спа до 08:30, още ставах в 00:50, 02:50, 6:55….
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 05.08.21 19:34.
06.08.2021г.
Храна:
12:00 - суров бар, солети Хармоника, няколко бадема и няколко фъстъка;
14:30 - гриловани зеленчуци, сирене, кренвирши от месо;
19:30 - яйца, сирене, кашкавал, домати, краставици;
Течности: 2л лимонада, 1л вода;
Тренировка:
Мъртва тяга конвенционална - 12х1@55кг, през 10 секунди;
В СС, без почивка:
Ходещи напади - 16х1 на крак@2х10кг;
Опити, по-успешни, но далеч от истината, за колене към лакти.
07.08.2021г.
Днес любимата Дария има рожден ден и бяхме У градО на рожден ден. Храната ми е пълен хаос...започнах с умопомрачително бъркало от овес, пъпеш и банан, което Дала отново не пожела, не ще да закусва твърда храна и тва си е. После ядох сладки, пица, малко от супер яката торта, нарисувана от баци ❤️ Шедьовър! После ядох у нашите сирене с домат и тиквички с кайма, накрая варени яйца, кашкавал, краставица,домат и чушка. И съвсем накрая две мини сладоледчета ? Бе отпуснах му края, не, че много съм го стегнала ??? Изпих две безалкохолни бири у нашите.
Спала съм 6 часа, без да ставам ??? В 5:30 бях толкова щастлива, че съм спала, че не можах да заспя и събудих Десо???
Децата станаха в 8:30 и се емнахме да се оправяме за Ботевград.
Принцесите ми ??
08.08.2021г.
Храна:
13:00 - овесени ядки с мед, лимонада;
16:30 - сладоледче, мини;
19:30 - свински врат, таратор, може би малко леща;
Течности: лимонада 1.5л, вода 1.5л;
Тренировка:
Набирания с успореден хват - 10х2, през 10 секунди;
Руски суинг - 3х20@24кг, през 1 минута;
Преди тренировката не оставих егото си пред залата и се пробвах да се набера с тежест, без да се напъвам. Без никакви усилия - 1@7,5кг. Беше ми любопитно, но не исках да си проваля тренировката.
Мисля, че трябва да започна вече с двойките на набиранията. Да, все още имам нужда от подкрепа в 8ми, 9ти и 10ти подход, но единиците вече са ми много леки и мисля, че си вършиха работата, чувствам се психически готова ??? Двойките не тежат, както тежаха, когато пробвай първия път. Затова ще опитам да се адаптирам.
Ставах пак тая нощ, ама то не може всеки ден да се спи ???
Ставания - 00:45, 02:50, 06:50, окончателно в 08:30, но между 08:30 и 06:50 не успяха да заспя.
Еми върти ги снимките и тва си е ?
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 08.08.21 17:37.
09.08.2021Г.
Храна:
09:00 - манго със скир;
13:30 - торила с бекон, яйце, чушки и краставици, сладолед:
19:00 - свински врат, таратор, чушки, домати;
Течности: вода 1,5л, газирана вода 500мл, тоник 500мл, един джин-тоник;
Добавки: сминдух;
Ставане: 03:40, 06:00, 08:15 окончателно;
Крачки: около 20к, не си преместих часовника и е отчел само времето, в което съм била без количката, което е половин доза крачки :D
Провеждаме някаква борба Дала да заспива сама (а не на гърдата) и се движим под час. Ако успеем, ще е супер!
9 месечна днес, свинщина като за 9 пилета!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 09.08.21 22:17.
Пробвах това по случай деветия месец от раждането на Далия.
1х3@7,5, лично тегло 51,5кг, 9 месеца след второ раждане. ✌️
9 месеца бременност при пълна забрана за силови тренировки.
2 месеца възстановяване БЕЗ тренировки.
1 месеца възстановяване със спорадични изключително леки и плавни тренировки.
4 месеца възстановяване с последователни, редовни, леки тренировки.
1 месец възстановяване с редовни, плавно натежаващи тренировки.
1 месец интервали (интервалите на Сашо❤️)
9 месеца средно 20к в разходки, без оглед на метеорологичните условия.
9 месеца липса на непрекъснат сън повече от 5 часа ( бременност).
9 месеца липса на непрекъснат сън повече от 3 часа.
2 месеца 3+ нощни ставания, придружени от продължително будуване.
6 месеца изключително, 9 месеца активно кърмене.
Сумарно две деца.
Година и половина пандемична обстановка.
При тези условия:
Напълно възстановено тегло от преди бременността.
Напълно възстановени мерки от преди бременността.
Увеличени силови показатели при база за сравнение отправните тежести/бройки, от които се формират тежестите/бройките за Метода на интервалите.
Имам си аз някои забележки, но аз винаги имам ? Много интересно беше, че отидох за двойка, а направих тройка. Забележително е също, че се колебаех дали вместо двойка на 7,5кг, да пробвам с 10кг, единица, но мислех, че и 7,5 ще са достатъчни тежки за двойка и не е добре да напъвам излишно. Но явно не са чак толкова, колкото ме беше страх, че ще бъде. Макар че единицата от оня ден беше с огромна лекота и без грам напъване. А всички знаем, че аз не съм много по излишното напъване.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.08.21 15:00.
10.08.2021г.
храна:
12:00 - овесени ядки, попарени, с мед, кисело мляко с доза неовкусен изолат;
17:00 - бекон, омлет, домати;
19:00 - пица “Карбонара”;
Течности: днес нещо се провалих, не, че не бях жадна, а бях неорганизирана - -1,51л вода, 1л лимонада, 500мл тоник;
Тренировка:
Мъртва тяга - 10х1@55кг, през 10 секунди;
В СС, без почивка:
2. Лицеви опори - 10,10, 8, 6;
Ходещи напади - 16х1@2х10кг, през 10 секунди;
+ набиранията от горното клипче - преди тренировката;
Малко се притеснявах дали ще ми се отразят тия проби с набиранията, ама не, нищо не се случи. От свея страна - тягата много лека и бързичка, лицевите са в същите бройки като миналите две тренировки, но първите две серии бяха една идея по-леки (и бързи) от обикновено. Добре се получи.
Новият ми тренировъчен график е вторник, четвъртък, петък и неделя.
Ставания - 23:30, 02:50 (не знам дали не беше 03:50, но будувах 40 мин, накрая капнах и дадох кърмата), 06:50, 07:50, окончателно в 08:30.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.08.21 21:17.
11.08.2021г.
Храна:
08:30 - овесени ядки с масло и сирене;
12:30 - хляб с кашкавал, сладолед;
19:00 - таратор, варени яйца, чушки, кашкавал;
Течности: вода 1л, лимонада 1л, сода 500мл, тоник 300мл;
Крачки - 15к;
Ставания: 03:00, 04:50, 08:00 окончателно;
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.08.21 14:24.
12.08.2021г.
Храна:
12:00 - овесени ядки с мед, кисело мляко с доза неовкусен изолат;
15:00 - тортила с три пъдпъдъчи яйца, кашкавал, чушка и домат;
19:00 - таратор, контрафиле;
Течности: вода 1,5, лимонада 1,5, тоник с газирана вода 500мл;
Тренировка:
Набиране с успореден хват - 10х2, през 10 секунди;
В СС: колелце от коляно х10 + л-сит от стойка за кофи х15сек;
Всичко добре, но набиранията бяха топ - напред съм с един подход - помощ за девети и десети, без никакви казуси в осми, просто усетих, че в деветия ще стигна отказ, затова си взех помощ. Но в неделя това се случи още в седмия подход.
Тренировката беше супер, накрая червата ми бяха в устата, де ?
Ставане - 03:30, 5:50, 08:10 окончателно.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.08.21 16:19.
13.08.2021г.
Храна:
12:00 - кисело мляко с доза неовкусен изолат;
14:00 - хляб с кашкавал и домат, сладолед;
19:00 - 1/3 сникърс, таратор, домати, чушки, контрафиле;
Течности: вода 2л, лимонада 1л;
Тренировка:
В СС, без почивка:
Ходещи напади - 10х1 на крак@2х10кг, през 10 секунди;
След почивка, в СС: л-сит от стойка за кофи 2х15сек - пръсти към лост 2х5 (толкоз мога в момента);
Преди тренировката - набиране с успореден хват - 1х1@10кг;
Крачки - 23к;
Ставане - Ами то реално почти нямаше лягане - будна съм от 01:37, детето се буди само в 01:37 и заспа след 11 Мин, но аз не можах да мигна, защото се занимавах с отворени прозорци, вентилатори, и прочее. После стана в 4:30 да яде, дадох й шанс да заспи, но часът беше малко граничен и не бях сигурна, така,че в 4:50 й дадох да яде, тя си заспа, но в тъмницата, като я връщах се блъснах във вентилатора и той падна на земята. Тя се събуди,гукаше си и заспа, обаче аз продължих да не мога да заспя, успивах се на няколко пъти, но все се стряскай от нейното мърдане, което чувах по бебефонЯ, да не стане в 6, та да обърка целия график, за който неистово се боря. Ега ти филма!
Добре, че се успокоявам с това, че след като съм тренирала вчера и неспала...се набрах с 10 кила ?
Сашо разреши да правя една две единици преди тренировката ✌️
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.08.21 21:17.
14.08.2021г.
Храна:
13:30 - кюфтета, зелева салата домати, краставици, сирене;
19:30 - кюфтета, таратор, , чушки, домати, 1/3 сникърс;
Течности: много зле, около 700мл сода, 200мл тоник, 500мл вода;
Добавки: ц;
Ставания - чак 6:00, после 08:00 окончателно, в 01:40, 04:40 и 05 само пробуждане.
Крачки - 15к.
Малко да се толерирам все пак ?????
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 14.08.21 21:36.
Приемам го като комплимент от теб ;)
Ако питаш Десо, съм трън в гащите ???
Това е тежестта, на която забременях - имах единица с 10кг (има какво да се желае по изпълнението) и 10 бройки в серия ?
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.08.21 14:44.
15.08.2021г.
Храна:
15:00 - тортила със сирене, четири пъдпъдъчи яйца, домат, 1/3 сникърс, 1/2 банан;
19:00 - шницели, таратор, домати;
Течности: вода 1.5л, лимонада 1л, тоник 500мл;
Добавки: ц, рибено масло, сминдух;
Тренировка:
Набиране с успореден хват - 10х2, през 10 секунди;
Преди тренировката - набиране с успореден хват - 1х1@10кг;
Ставания - няма, чак 6:30, 8:00 окончателно, будих се доста, но не съм ставала и не съм будувала, което подобрява положението.
Крачки - около 15к.
Както често казвам, Снимките не са ми сила, НО все става за сравнение. Доволно. Теглото ми вече е по-често под 51.5, въпреки че относително понятие.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.08.21 16:25.
Не, че съм пропуснала кой знае какво, ама снощи ме мързеше да пиша, ама за пълнота, айде.
16.08.2021г.
Храна, ужасна е днес:
от 08:30 дояждам остатъци - няколко лъжички праскова с овес, половин гризина, чушка;
11:00 - хляб с кашкавал и домат;
15:00 - хляб с кашкавал и домат, сладолед;
17:30 - половин черно баунти;
19:30 - вурстове, домати, чушки, моркови, гауда;
Течности: вода 2л, лимонада 1л;
Добавки: ц, рибено масло, сминдух;
Ставания - няма нощни, чак в 6, само пробуждания през нощта, окончателно в 8;
Крачки - 20к;
Сънят е добре, това цялостно променя живота. Има какво да се желае още, но работим. Предстои и море - смяна на обстановката, ще видим как ще станат нещата.