07.07.21
15:01
казано от Димо на 07.07.21, 14:05:
Аз бях инвеститорския контрол и доста неща на момента видях и коригирахме, ама то може ли да им висиш нон-стоп на главите?
Не че нещо, но едва ли разбираш от строителство повече от грамоетн в това отношение професионалист, който знае какво и как да гледа. За това е хубаво да имаш такъв, не да висиш ти нон стоп. То и той не виси, минава, вижда, мери, дава оценка и корекции и след това пак.
Пък и не знаех, че дървна къща правиш. То много по-лесно и евтино щеше да ти излезе със стоманена конструкция и панели...И много по-здраво в крайна сметка.
08.07.21
23:27
Не знам как се избира професионалист, честно.
Мои приятели дадоха над половин милион за ремонт - с мега фирми, договори, надзор, инженери, уж страшен контрол, уж голям лукс, прекрасни материали, изпълнение - ела да видиш в тая разкошна къща за к’ви неща иде реч. Жената остана 40кг от стрес, мъжът беше в тотален шок, щото той пък е немец с потекло и такова не е виждал през живота си...
Накрая им счупиха входна врата от естествено дърво, дето струва няколко хиляди и им казаха “е, ай ся, стават такива работи”, същото с един ъгъл на плота в кухнята, който намазаха с черна боя, щото “стига, де, кой сменя 12м плот заради един чукнат ъгъл”.... а за дупката в покрива, през която влизаха оси при трите им малки деца, ги посъветваха да викнат поп да опее, за да ги пазил Господ децата, щото нямало как да се запуши. ?
Няма да говоря за обезобразените с лепила супер скъпи дървени дограми, за които на мен сърцето ми падна в гащите като ги видях в т’ва състояние, неизчистените строителни боклуци от килера, петната от кафета по первазите, надупчената нарочно с бормашина тръба, дето им заля стълбището и какво ли още не.
Тия същите идваха да гледат нашата къща преди да я започнем и казаха, че стартираме от 50 000лв - за около 70кв плоча и покрив.
Имам и един друг пример... с един бизнесмен, намиг-намиг, дето сам надзираваше майсторите, когато правят нещо, плащаше с пачки, ама живееше в нещо като имение до гора - имаше оръжие и лопата, и никакви скрупули... Ми много хубава къща имаше. ?
И явно не е преувеличавал, когато е разказвал, щото скоро едно типче, дето вършеше нещо у нас, обясняваше как се напикавал от страх там преди години и гледал прашинка да няма паднала накриво, щот искал да се прибере цял. ?
Ужасни са почти всичките майстори - мързи ги, нямат уважение към абсолютно нищо, гледат да избутат, да замажат квото може и за капак са неграмотни - демек, трудно би им хрумнало дори за някои неща.
Тръпна да приключим с всичко и повече да не видя такава твар тук. ?
Хубаво, да напиша сега какво съм яла, пила и движѝла.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.07.21 11:39.
08.07.21
23:49
07.07.2021
Дочаках А1 и се сдобих само с интернет, услугата ТВ липсва, ама не по тяхна вина, а щото инженерчето... Все тая. На нас не ни трябва, но за свеки е важно и се изнервих. След като преместихме абонамента от друг адрес, сега трябва да сменяме доставчик. Не е болка за умиране, но дразни, защото е поредното нещо.
- кафе, вода, много вода
- миди с масло на тигана, зелена салата
- хумус, оризовки
- две бири
Без тренировка, с доста движение, не знам точно колко, но завършихме с разходка на Гребната с бебето ? до 23:30. Много приятно ми подейства. ❤️
————
08.07.2021
- кафе
- 20к крачки до обяд
- смокини с топено сирене от ония триъгълните и си разделихме с Борката една кайсия ?
- направих заготовка за пастет от пилешки бут и дробчета, и зеленчуци, но стана толкова вкусно, че го оставих до положение “манджа в тиган” и ядох от него с малко зеленчуков хляб
- две бири
20 минути ХИИТ
20 минути разтягане
09.07.21
16:13
казано от Т. Тодорова на 08.07.21, 23:27:
оръжие и лопата, и никакви скрупули...
Е баш така стават нещата...:D
09.07.21
17:59
казано от James Hinks на 09.07.21, 16:13:
казано от Т. Тодорова на 08.07.21, 23:27:
оръжие и лопата, и никакви скрупули...
Е баш така стават нещата...:D
Без майтап, тормоз трябва малко или много, като “много” работи по-добре.
Ако не ги бяхме жалили толкоз, може би къщата нямаше да е с геометрия на пирамида. Ама ся поне никога няма да падне. ?
09.07.21
21:48
09.07.2021
Търкаляхме се и пихме кафе до 11:00… Безработна история. ?
Веднага след това обаче взех да кося двора, ай после и тротоарите, та до 14:30 откарах, изпържих се, заболя ме всичко и накрая цялата треперих, но съм сигурна, че поне майката на тоя тример и тя трепери от страх в някой ъгъл, и не смее да се покаже. ?
Без тренировка, първи ден мц (тоя път навреме). Чак пих нурофен, голям зор.
- едно еспресо
- 3л вода с лимон и без лимон през деня
- 1/2 буркан козе кисело мляко + доза много вкусен веган протеин (такова не бях срещала) + хуск + боровинки
- пушена сьомга, хумус, зеленчуков хляб, кисели краставички
- пак малко хляб, кашкавал и кисели мини царевички
- зелена салата за вечеря, половин зелена ябълка и няколко маслини, зехтин, лимон
———————
Тъкмо се изкъпах и почнах да изпръхвам на спокойствие, и дойдоха Раличка с баща й - кой да слага контакти, кой да играе на цирк и да мачка кучета... Та с нея се позанимах бая. По едно време ми се прииска да я вържа на някое дърво... може би малко по-стегнато от необходимото ?, ама в крайна сметка - ❤️.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.07.21 21:52.
10.07.21
16:35
10.07.2021
Събудих се в 5:30 и слязох долу да чистя и подреждам, пих кафе, четох из сайта на Зузана, зяпах тъпо стаята, определена за хоум офис, не можах да се вдъхновя да я боядисам днес, щото на едно място трябва да се кърти, че май таи една тръба там, О, ШОК!, някоя домашна работа и последва
тренировка:
3 кръга:
30х суинг @12кг
20х редуващи отпади с подаване под опорния крак
30х суинг @12кг
10х мелница с пудовката в ръката, сочеща към пода (ляво/дясно)
10х ъм... V-коремни с малък диск в ръце
20х редуващи странични сгъвания на пода - протягане на пръсти към глезена
15 минути разтягане на музичка, свободни съчинения
———-
Гледам какво са писали Сашо и Светослав за свалянето на пулса от 170 до 120, а моят даже и по-добре се възстановява. Как е възможно да съм натренирана в каквато и да е степен, камо ли много добре, хеле пък за такъв тип натоварване? :D
———-
Храна:
- чисто еспресо
- в 14:00 - 1/2 буркан козе кисело мляко, доза изолат, шепа боровинки и две смокини, и супена лъжица хуск... и чаен лъжица с връх челен прашец
- две оризовки, две лъжици хумус, едно триъгълно топено сиренце и 5-6 кисели краставички
- за вечеря пилешко с масло и подправки в тигана, салата от краставица, айсберг, маслини и зелена ябълка, 2-3 оризовки
- 2.5л вода
———-
Т-Рекс иска яде, а аз ще отида по-късно да се разходя или ще изкрънкам да обиколим Гребната, че днес много хлабаво с движението - една тренировчица и през другото време с книжка и лаптоп в кревата. Нот гуд.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.07.21 16:37.
11.07.21
21:47
11.07.2021
Ранно ставане, най-накрая преместихме свеки при нас.
Ся идва зорът с празненето на пълнения 40 години апартамент. ? Нещо подобно на къщата, ама на петия етаж, без асансьор. ?
Не съм яла нищо - облизах една лъжица от крема сирене, което направих в робота и това е поредното нещо, което никога повече няма да купя в готов вид от магазина. После облизах една лъжица от хумус. И ся пия бира.
35к крачки. Чал.
П.П. Снощи опуках бутилка розе с лед.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.07.21 06:48.
12.07.21
15:52
12.07.2021
Спала съм три часа и половина, и се изпържих на жега и слънце, за да се довърша.
- едно еспресо
- в 14:00 две пилешки дробчета и парченце от кълка
- още едно еспресо
- 3 с.л. хумус, лист лаваш, малко кашкавал
- прасешка гирос мръвка на тиган, таратор, цели гъби на фурна, напълнени с паста от пънчетата им, моркови, подправки и хуск
Движението - не много, но със сигурност преди лягане (щото тогава ще имам време): 30+ минути мобилност. Много ми е необходимо.
1. Standing Good Morning Hamstring Stretch x 16
2. Kneeling Hip Flexor Stretch x 1 minute each side
3. Cat Cow x 10 reps
4. Down Dog x 10 reps & a few paddles with your feet at the end
5. Low Lunge Hip Opener x 10 reps for each variation, on each side.
6. Front Split Prep - 10 reps each leg x 2
7. Seated QL Stretch x 1 min each side
8. Pancake Walk - 10 reps
9. Seated Forward Bend - 20 sec x 4 sets
10. Seal Stretch x 6 reps
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.07.21 17:48.
14.07.21
18:48
13.07.2021
Пак много малко сън. :(
После цял ден на стола пред комп, в едната ми кратка почивка видях, че на пералнята са й изтекли водите... Бърсах, недоизбърсах...
- еспресо
- вода
- Под 100г свинскo, 150г от плънката на вчерашните гъби, оризовка с крема сирене; няколко лъжици фъстъчено с мед
- 3 оризовки с лютеница и топено сирене, две варени яйца
- Облизване шоколадов сос от робота, 3 пъти ? (кокосово мляко, какао, рожков)
- шепа чипс и една бира
- Лаваш с крема сирене
В 21:00 - един алергозан и в леглото. ?
Колкото повече стоя на едно място, толкова по-неконтролируемо гладна съм. Може да е и от недоспиването.
————-
14.07.2021
Ставане в 5:30
Чувствително повече движение днес, в сравнение с вчера. Известно време няма да знам колко точно, щото ми умря гривната - показва пулс 180 като се събудя през нощта, не се синква с апа, показва съвсем различен час и алармата му вибрира в някакви странни часове, черти по дисплея... Баси Фитбита. А вече ми го сменяха веднъж. Ще си купя Гармин по някое време - подарих на леля Ленче един преди някакви години и не е мръднал изобщо... ама моя си го избрах по повърхностни критерии. ;)
- еспресо
- малка баница, купешка
- еспресо
- в 15:00 хапка лаваш, хапка сирене и хапка домат
- в 18:00 30-40г сланина по чепеларски от Попов, 3-4 оризовки, кисели краставичкис :Д; две ч.л. от течния шо, хумуколад (кокосово мляко, какао, рожков)
- свинско шишче малко, кюфте, домати, краставици, босилек, хуск
Тренировка:
Малко бягане на място и после през 10 секунди:
10х3 гоблет @12кг
10х1 обръщане и раменна (л+д=1)
10х3 суинг @16кг
10х1 силово @16кг (л+д=1)
2 мин разтягане и обратно на бюрото
Предпочетох да тренирам, вместо да ям в “обедната” почивка, която се падна в 15:30. Душата ми прие форма на стол (и на сопол) за три дена, ужас.
На почивката обаче не е възможно да се разчита за читава тренировка, тъй като е 30 минути, а трябва и да се пикае в тоя живот :D, та ще се постарая да тренирам рано-рано сутрин, така или иначе ставам, а в почивките да раздвижвам само, коклото да не пукна.
Една гребна-разходка след вечеря.
15.07.21
12:17
15.07.2021
Малко повече спах днес - до 7:00.
Тренировка в 8:00
3 пъти с 12-ката, за време:
Squat Pass Under / Elbow Strike x 10 alt.
Clean to Curtsy x 8 / 8
Swing x 16
Bench KB Row x 8/8
Weighted Hip Raise x 20
5-6 минути разтягане
+ следобедна мобилност 15-20 минути (част от движенията от предния път)
+ вечерна разходка на бърз ход, 30 минути из квартала, ако К. не се навие да обикаляме Гребната пак
———————————————————-
- еспресо
- палачинки от две с.л. овес, една с.л. хуск и три яйца, намазани с шоколада от кокосово мляко, какао и рожков - станаха 3 палачинки, на последните две сложих и по малко мед и... ❤️
- протеин
- доволно количество миди с масло, сол и черен пипер; 50-60г (в суров вид) басмати; салата от айсберг, краставица и зелена ябълка, зехтин
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.07.21 12:22.
16.07.21
13:37
16.07.2021
Днес без тренировка. Снощи легнах в 2:30, не заспах до 5 почти. Станах късно, към 9, вече беше станало горещо, смазана съм и умирам от глад...
- кафе, домашна баница с шунка и кашкавал
- кюфте, домат и краставица
- фалафели, айсберг, някакъв мазничък дресинг
- вечерта ще идват двама приятели, има вариант за избухване, но мисля да пропусна реанимацията тоя път, щото е отвратително и ненужно да си го причинявам, та само ще се наям с чудни прасешки шишчета и кюфтета от Попов, и салата
Работата се оказва по-окей отколкото предполагах, но стоенето на стола и целодневната заетост са ми много неестествени.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.07.21 13:39.
казано от Т. Тодорова на 16.07.21, 13:37:
но стоенето на стола и целодневната заетост са ми много неестествени.
Няколко неща, тествани в ежедневието. Повечето са ясни де, но да си кажа, може да е от полза:
- ставане всеки час, поне за 5 минути, с апп/часовник регулирай, лесно се отърва
- читав стол, прав гръб и най-важното, врат
- вода, редовно
- ако си на компютър, минимум ергономична мишка (да държи китката права), клавиатура (сейм рийзън) максимум стенд деск
- джаджа за стискане също помага, мачкане от време на време
- не яж пред компютъра, води до бая проблеми с времето :)
16.07.21
14:21
Мда, в предния офис ставаше това със ставането - там и пудовки се размятаха, ходеше се в залата, ако много искаш, ама тук са фиксирани почивките, работата е натоварена и няма как да си ставаш извън определеното време. Иначе засега се изправям до компа и се гъбаркам с една гиричка, но това ще приключи другата седмица.
Джаджа за стискане не е лоша идея, ще си набавя.
20.07.21
14:34
Както и бях решила, минах като бял човек през купона и си легнах с достойнство. За разлика от други. ?
17.07.2021
Достойното лягане се случи в 4:30 и цената беше много висока.
Цял ден бях като все едно съм си свалила главата и просто се унищожих от въглехидрати. Много гадно.
18.07.2021
Подута и изморена след въглехидратното парти.
- еспресо
- сок от целина и ябълка
- еспресо
- нектарина, протеин
- Орео бисквити, сладолед ??♀️
- пилешко на тиган, айсберг, моркови, лимон, зехтин, багета с чесън, чаша таратор
19.07.2021
Понаспах се вместо да тренирам рано.
- еспресо
- Бисквити Траяна, 5 броя
- Бъркани яйца, кисели краставички, зелена салата, багета
- Вечерта на рожден ден на приятелка, който съчетахме с този на Камен: салата Цезар със скариди, сьомгова пъстърва с миди и задушени зеленчуци, две чаши розе с лед, литър и половина вода и шоколадов чийзкейк
На връщане - идеално чиста таксиметрова кола, идеално възпитан шофьор и Richie Kotzen от тонколонките. ❤️
През деня - срамно малко крачки, почти никакви.
*** В двете малки почивки - по 100 суинга с 16-ката, в обедната - 20 минути мобилност.
20.07.2021
Ставане в 9:20, едвам-едвам. Явно не трябва да си лягам след 22:30.
- двойно еспресо
- две оризовки с кашкавал
- таратор
- протеин, нектарина, в блендер
- за вечеря: прясна паста с пуешко и сос от зеленчуци и заквасена сметана (ах, свиньо)
В обедната почивка - тренировка:
2 rounds for time:
Lying Hip Raise (x3) / Sit Up x 8 @12kg
One Arm Kettlebell Swing x 20 alt. arms @16kg
Clean / Squat / Overhead Press x 5/5 @12kg
One Arm Kettlebell Swing x 20 alt. arms @16kg
Backward Lunge / Pass Under / Leg Lift x 12 alt. legs @12kg
One Arm Kettlebell Swing x 20 alt. arms @16kg (правих си с две ръце тук, че се изморих и на двата рунда)
2-3 минути разтяг, не остана време за повече.
В последната почивка:
10 минути разтягания и чекнения
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.07.21 14:45.
21.07.21
10:36
Прясната паста с пуешко остана за днешната вечеря, хич не се и хванах да я готвя, че ни дойдоха гости и заместих с две бири и цаца.
Сменях памперс и мачках бебешки крачета. :D :D :D
Днес от ранни зори навън, посвършихме това онова, после закусихме с баници.
Сега почвам работа и останалото ще вписвам после.
24.07.21
15:18
Писах, писах и без да искам го затворих. ?
В общи линии, храната е зле, от движението правя само мобилностите, през нощта не мога да спя и съм като прекарана през центрофугата, чувствам се смляна, не знам що така. ??♀️
К. и той е сдъвкан, ама поне си имаше причина - разглобяваха печатарската машина с комшията, а тя е голяма, сложна и спечена отвсякъде. Беше, де, вече една купчина валове, вериги, нитове и други джаджи.
Ще се изкъпя и ще опитам да релаксна за половин-един час.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.07.21 15:20.
25.07.21
12:21
25.07.2021
Пак не заспах до след 3 и съвсем не беше от нежелание.
Станах малко преди 11, в кофти къндишън, ама си дадох зор и се оправиха нещата.
Кафета, чистене, правене на фъстъчено масЪлцИ,
тренировка:
През 10 секунди:
10x2 тяга @50кг
10х2 обръщане @16кг (л+д=2)
10х2 суинг @20кг
10х2 лег @25кг
10х2 отпади с подаване под опорния крак @16кг (л+д=2)
10х2 хоризонтално набиране
Десетина минути разтяг
——————————————————————
- еспресо
- пъпеш. боровинки, прясна мента, доза протеин
- облиз-преблиз лъжици и роботски ножове от фъстъченото масло
- хуск малко, само с вода, че много зле с фибрите тези дни, скандална беше храната
- котлет от акула на тиган, мидички, айсберг, домати, лимонови дресинги, пресен босилек и тЕй натам
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.07.21 12:21.
25.07.21
18:46
Намерих си едни лешници и направих и лешников тахан. Никога не съм яла по-вкусен. Стана за 3 минути - фина, втечнена лешникова маса. Ще й стана рекламно лице на тази машина.???
Приготвих си храна за работните дни, за да не стане като миналата седмица - тахани, хумус, плодове, зеленчуци, риба за скоропостижно приготвяне, морски буби, а след малко ще мариновам едно телешко, даже се чудя дали да не го и понапълня и утре ще го пусна да се пече половин ден, добре завито.
Сега се пльосвам малко с Нетфликс ? и ще се постарая утре да съм съвсем наспана.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.07.21 18:48.
26.07.21
10:21
26.07.2021
Уж рано легнахме, но все пак заспах към 12:00.
Камен свалил просто ей така филма Gravity и в общи линии бая време се чeсахме после какво сме си причинили. К’ва гравитация, какви пет лева, ама викам - в крайна сметка падна ли обратно на Земята? Падна. Ет’ ти гравити.
По-предната вечер беше Талантливият м-р Рипли - въй...
Т ‘ва с филмите е голяма загуба на време.
Ставане в 6:30.
- еспресо с малко прясно мляко
- тренировка
- палачинки от яйца, протеин, овесено брашно, прясно мляко, малко овес, малко кокосово брашно, отгоре с лешников тахан и боровинки
- домат, краставица, сирене, босилек, 2-3 големи солети (гризини ли, какво са..)
- пъпеш, боровинки
- от телешкото, което след малко слагам да пека (омазах го снощи с благини и го завих, много добре мирише и изглежда), зеленийки
Тренировка:
2 кръга (тръгнах за три, но...) с минимум почивки:
20х редуващи суингове (сега видях, че трябвало да са 40, но и така беше съвсем ок :D)
Планк до отказ
20х клек, подаване под опорния крак, къртси напад (редуване на ляво и дясно)
Планк до отказ
20х обръщане от земя, раменна преса, дълбок клек (редуване на ляво и дясно)
Планк до отказ
————————-
Ще ставам повече днес, малко мобилности в голямата почивка, вечерта ще се разходя 30-40 минути.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.07.21 10:34.
27.07.21
10:12
27.07.2021
Поспах си.
Тренировка:
През 10 секунди:
12х1 зерчер @30кг
12х1 раменна @30кг
10х2 суинг @20кг
12х2 силово @20кг (л+д=2)
—
След работа - 30 минути мобилност
————————————————————————————————
През деня ще изкарам на вода, студен чай, диня, пъпеш и боровинки, вечерта - от телешкото + зеленчуци.
П.П. Телешкото стана страшно, но предполагам, че и паве да намашеш § напълниш с хубави мазнинки и пресни билки, ще стане.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.07.21 10:40.
28.07.21
10:08
Вчера одъртях още малко. Вече 34 години радвам тоя свят и всичките му паралелни. Йей. (върти очи)
Отпразнувахме домашно, двамата само, пих розе с лед.
28.07.2021
Днес ще фастя до вечерта. Няма да тренирам.
За вечеря - миди, зеленчуци, багетка с чесън и билки.
Станах прекалено рано и досега бях по задачи. Сега засядам да работя.
Бай. :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.07.21 10:08.
28.07.21
14:06
Благодаря. <3
Здрави да сте и вие. <3
Илия, пуснала съм кепенците и съвсем старателно избягвам да се сблъсквам с подобни ситуации. :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.07.21 14:06.
29.07.21
09:01
29.07.2021
През 10 секунди:
10х2 тяга @50кг
10х2 снач от земя @12кг (л+д=2)
10х3 суинг @16кг
С 90 секунди между трисетите:
Лег @25кг: 10, 9, 7, 7
Гребане на пейка @16кг, л/д: 5, 5, 5, 5
5 минути тазтяг
—————
- кафе
- протеин с малко прясно мляко
- диня със сирене
- печено телешко, печени картофи; фъстъчено с мед
- миди, зеленчуци, 1/2 багета
Вода с лимони, студен чай (зелен, ментов)
** малко едит на храната..
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.07.21 14:59.
29.07.21
18:00
Честит рожден ден на патеричка!???❤️
Бъди жива и здрава, все така непредсказуема и интересна!
(ти си един от малкото останали хора, заради които отварям форума)
П. П. И аз пих розе с лед вчера ?❤️
31.07.21
15:40
Благодаря ти, мила Мария! ?
Чувствата са взаимни. Рядко удоволствие е контактът с някой като теб. ☀️??
———————————————
30.07.2021
Кафета, студен зелен чай с мента, две филии със сирене и домат преди обяд.
Вечерта скандално количество бира, след което в 2:30 си правих миди със зехтин и лимон, и си пекох багета. ?
Движението се сведе до 2х30 минути мобилности - сутринта и следобед.
31.07.2021
Късно се излюпих. Махмурли хънъм.
Обикаляне по задачи, 30 минути мобилност, пазаруване за някакво време напред.
Купих заек, сега ще търся рецепта някаква. Ако не си харесам - като телешкото, с мазничко и билки, и аре. ?
Късно ми хрумна, че можеше да взема още няколко броя, да хапнат и драконите, че май за пръв път евър виждам заЯк на такава цена. ??♀️
Та..
- водичка, студен чай, 1/2 кроасан с масло, фъстъчено с течен шоколад ?, диня, за вечеря телешки бургер и зеленчуци на тиган
Без тренировка, ще се отдам на домакинстване. ??♂️
Под мазничко - увиваш в бекон :)
Мнението беше редактирано от Splash на 31.07.21 16:36.
01.08.21
13:02
Бекон да бъде. Ако не ме измързи да ходя да купувам. А вярвай ми, мързи ме в тоя пек.
01.08.2021
- еспресо, вода
- един малък домат от на комшийката двора, топъл-топъл
- една нектарина, 5-6 броя сурови бадеми
Излязох да скубя осили в най-голямата жега, ама и да не бях направила така, сигурно пак щяха да ми се стичат вади отвсякъде, е*ахти мазната жега
- пъпеш, диня, боровинкас, мента
- супена лъжица бадемов тахан с малко шикулат
- опитване на боб с наденица в гърне (никога не съм готвила така - всичките зеленчуци ги минах през чопъра :D, вместо прилежно да ги нарежа, ама така не ми се занимаваше с още слугинаж...)
- пилешки крила, които още не съм измислила как да приготвя, салата с дресинг от някакъв тахан, лимон и някоя подправка
Без тренировка, яко чистене навсякъде само, колкото да не се вкочаня съвсем, готвене, пранета, сушилни, бляяяяя, накрая старателно къпане и пльосване с нещо полезно за четене.
———————————
Дворът на братчедките е под всякаква критика - въдят се насекоми яко, цялата съм в рани от комарите, хвърчат семена и става жунгла навсякъде, а има и ново 20 - трупове разни, които смърдят и няма как да вляза даже, щото просто... няма как да вляза.
Дадох зор за пореден път вчера, та чак ми се сопна едната женица, че не можела да си позволи да плати сама почистването. Мен не ме грее особено, че си имат някакви си отношения там със сестра й, а и ако не можеш да си позволиш да си поддържаш имота, значи не можеш да си позволиш да го имаш. Споделих, че не ми се иска, но ще ги потърся по административен път скоро - голямо цупене пада.
Не ми е ясно какво се очаква от мен, да кажа: о, много тъжно, че такива са нещата, разбирам, от съпричастност ще вдишам всяка мърша, ще отворя прозорец за всяка оса и ще викна озеленителя на английската кралица да оформи буренаците във формата на вашите физиономии....
Направила съм проект за плътна ограда (който струваше и пари, освен че отне занимавки с общини и простотии), щото те не ми подписаха по един лист, за да ми спестят мъките - ще е супер да поделим разходите по изпълнението, ама те и тва не искат. Иначе двуметров зид там може би би ми решил проблемите.
Дано не се подпали някоя сухотия в тия жеги, че ще ни подпали и нас.
————
казано от Т. Тодорова на 01.08.21, 13:02:
ако не можеш да си позволиш да си поддържаш имота, значи не можеш да си позволиш да го имаш. Споделих, че не ми се иска, но ще ги потърся по административен път скоро - голямо цупене пада.
Не ми е ясно какво се очаква от мен, да кажа: о, много тъжно, че такива са нещата, разбирам, от съпричастност ще вдишам всяка мърша, ще отворя прозорец за всяка оса
————
Много неприятно, особено когато са някаква рода замесените. В нашето село казват че добрите комшии са по-важни от роднините. В случая не си случила с нито едното :(
За осите се слагат капани от срязана на две пластмасова бутилка, пълна със силен захарен сироп, гранули за кучета (протеин) и малко оцет (да прогонва пчелите). Горната част на бутилката се обръща с гърлото надолу в долната част и така осите влизат да хапнат захар и мръвчица, но не могат да излезнат и се удавят в течността на дъното. Малко жестоко е, но е супер ефикасно. Буквално за дни се пълни с мъртви оси. Злагат се принципно по-рано в началото на лятото преди да направят пити и да се размножат и цяло лято нямате оси и стършели в района, гроздето успява да се запази и няма инциденти с ожилвания. Но и сега да сложиш, пак ще им намалиш сериозно популацията, ако ти е ОК морално де.
02.08.21
11:10
Не ми е много хуманно, да :), става ми физически лошо само при мисълта да давя нещо. Освен ако не ми е рода. ?
Не искам да залагам капани, искам да си поддържат мястото. Всички съседи реват, но на мен, а като им кажа да влязат в директен контакт с тях или да подадем жалба, ако се наложи, веднага се почва хън, мън, ама аз, ама то, мрън...
Кучката снощи си изкопа дупка и мина отатък, та се навирах през на другия комшия курника, за да я вадя - ънбилийвъбъл просто е навътре. Тая се наяде с труп и сухи, готвени кокаляци, едвам я измъкнах и се върнахме и двете мръсни, налепкани с гняс и нажилени.
Глей кво става:
Еми не е лесно тва с морала :) Или ще те жилят насекоми ако ти е неприятно да ги избиваш, или ще ти тровят нервите комшии ако другите комшии предпочитат да не влизат в конфликти и да си трайкат. Всеки си вика: като си отида на къщата няма да ми се налага да се разправям с комшии като в блока, ама с кофти късмет разправиите може пак да ги има.
Верно е много занемарено. Пусни една жалба, много са чевръсти в общините като има входирано оплакване. Сами никога няма да се сезират, ама така ще се задействат доволно ефикасно, а и в повечето случаи доскоро несговорчивите и непоклатими комшии изведнъж стават много разбрани и правят точно каквото е редно под заплахата да ги глобят или иначе принудят от общината.
02.08.21
12:02
Изобщо не става ясно от снимките какво е всъщност.
Абе, да ти кажа, всичките други съседи са си ок. Чисти, тихи, поздравяваме се и то кво друго им трябва на темерути като нас. ?
Сега разбрах, че се е задействала едната братовчедка, ама е много тъпо, че не е от уважение към ближния или от чувство за отговорност някакво, ми щото се превърнах в гъз и аз, и я заплаших с общината оня ден.
Ш’ се наям с череши от възмущение.
05.08.21
10:27
Много зян през последните дни. Никакво движение, бири, цигари, въглехидрати.
Предната вечер до 4:30 стоях с кучката, щото пак се намъкна в другия двор, изяде нещо и се скъса да скимти и да повръща после, и да се държи като откачена. Нито ми се видя отровена, нито ми се видя, че може да има забито нещо някъде из червата, та просто я дундурках. До 4:30. Станах в 8 и след това едвам избутах на работа.
Наспах се и днес малко по-различно го раздавам - съвсем други са ми желанията и мотивацията, когато мозъкът ми не е на яхния.
Ще мина довечера да отчета, сега се къпя и ще се трудя.
———
ФБ ми припомня тука едни приятни времена, в които ходих по открити тренировки. Много ми се ходи пак, едни от най=приятните емоции, които съм преживявала, са били в тия среди ❤️, макар да са били винаги пълни с.. мда ?
07.08.21
21:59
06.08.2021
- кафе
- кроасан с масло от лидл
- лешников тахан с течен шоколад
- пилешко с мащерка, зехтин и лимони, което утре ще приготвя пак, защото е супер лесно и вкусно, зелена салата
- вода, студен зелен чай, някакъв билков чай, пак студен
30 минути мобилност
07.08.2021
- кафе
- две бисквитки от тия, дето ги дават с кафето
- 3-4 с.л. тиквички с ориз
- две бири следобед и после до 8 часа спане
- миди и скариди на тиган + копър + масло + заквасена сметана, половин багета с билки
32к крачки, които чудно ми дойдоха, предвид цялото стоене на стол през седмицата. Не знам как работят повечето хора така цял живот, но ей това е престъпление срещу човечеството. ?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.08.21 23:13.
10.08.21
10:04
казано от nervak на 07.08.21, 23:34:
Слагай на мидите и целина...ще се изненадаш от новата ароматна палитра.
Смущава ме идеята, но на теб ли да не се доверя за ядене и пиене? :D Ще се тества.
08/09/2021 - 09/09/2021
Храната - супер, с някоя бира, ама не многобройна бира. :)
Пиле, салатки, ‘ляп малко, тахан с течен шоколад (малко).
Не съм тренирала, не мога да се наканя в жегата, щото наистина е адско, а сутрешните часове ми отидоха по други направления. Да не говорим, че след 4 часа на стол, като дойде време за обедна почивка, вече съм като ръждясал дърводелски метър и 30 минути няма да са достатъчни за друго, освен за разгъване на крайници. Явно трябва в 5:00 да почна да ставам, с невменяемия петел на комшиите - да има и от него полза.
Занимавам се с тъпотии иначе - банки, ситиг*з, издирване на братовчеди. Само ми развалят дзена нек’ви грозници.
Не съм тренирала, но поне гледам много да ходя - сутрин и вечер разхождам песове, щото и те имат нужда от друго, освен да бичат тука, та намазвам и аз.
Забавното е, че започвам да се трудя по малко (съвсем малко засега) и на трето място. Първоначално си казах “WTF, Доренце!?”, но в последствие заключих, че ми се правят неща и ми се учат неща, и по-малко ми се мият чинии. Макар че и чинии ми се мият, щото много ми е хубаво като е чисто. ?