Колко пари давате за ядене.

Прескочи до:

03.04.06
12:47

тия вакумираните са такива помии,ама няма как понякога и аз ги ям...

03.04.06
14:35

Аз за НВД-то дневно ми е към 10 лева някъде.

Пилешко месо, риба, риба тон, извара, салата(маруля), яйца, кисело мляко, грейпфрути

Вакумирани работи не взимам.Само рибата тон ми е в консерва иначе всичко друго е натурално и си го приготвям сам

IV

05.04.06
20:38

значи момчета аз лично съм търсил как излиза най евтино пилешкото.Ако от едно пиле изкараш месето ако си купиш гърди с кости.По евтино от пилешкото филе  без кости няма .Аз лично си го купувам от магазин Екватор в Бургас за 4.50 килото . Чисто филе размразяваш и ядеш няма и лед вътре.Развасовките са по2-3 кг.А ако ядете както ядат наште кайма свинско кашкавал та той кашкавала е 7 лева а каймата и свинското около 6-7 .Лично аз наблягам на ориз царевица и пилешки гърди.Царевицата е взимам за 2 лева килото мноо яка сладка царевица.И смятам че давам по 7 лева на ден за храна.Но съм даВАЛ И ДОСТА ПОВЕЧЕ .Сега не взимам добавки като сложя и тях става повечко.а и плащам наем издържам кола  а съм само на 20 .А и да знаете в САЩ не беше доста по различно ако хапваш по закусвални на дали щше ти стигнат парите .Но лично аз много обичм да готвя и всичко си правя сам.Там пилешкото е 2 $ за кило на като сложиш зеленчуците по 4-5 доллара и млякото 5-6 долара.кофичка кисело мляко там е доста скъпо.И наем 500$ .Ти работиш за 1200-1300 доллара и кво става .Американска мечта и грозни жени :)

07.04.06
09:55

[quote author=“ivaivalito”]значи момчета аз лично съм търсил как излиза най евтино пилешкото.Ако от едно пиле изкараш месето ако си купиш гърди с кости.По евтино от пилешкото филе  без кости няма .Аз лично си го купувам от магазин Екватор в Бургас за 4.50 килото . Чисто филе размразяваш и ядеш няма и лед вътре.Развасовките са по2-3 кг.А ако ядете както ядат наште кайма свинско кашкавал та той кашкавала е 7 лева а каймата и свинското около 6-7 .Лично аз наблягам на ориз царевица и пилешки гърди.Царевицата е взимам за 2 лева килото мноо яка сладка царевица.И смятам че давам по 7 лева на ден за храна.Но съм даВАЛ И ДОСТА ПОВЕЧЕ .Сега не взимам добавки като сложя и тях става повечко.а и плащам наем издържам кола  а съм само на 20 .А и да знаете в САЩ не беше доста по различно ако хапваш по закусвални на дали щше ти стигнат парите .Но лично аз много обичм да готвя и всичко си правя сам.Там пилешкото е 2 $ за кило на като сложиш зеленчуците по 4-5 доллара и млякото 5-6 долара.кофичка кисело мляко там е доста скъпо.И наем 500$ .Ти работиш за 1200-1300 доллара и кво става .Американска мечта и грозни жени :)

Не съм много съгласен с теб ,  я пробвай в Бг. да плащаш наем и да работиш за 300-400лв да те видя дали ще имаш пари за нашите хубави жени :wink: . И аз съм живял в чужбина и то доста време така , че знам как стоят нещата горе-долу :) .

ZW

07.04.06
10:10

Изводът е пилешки гърди пред цяло пиле така ли ? Аз исках да премеря колко точно е месото и колко са костите от едно цяло пиле, но докато го отделя и го изядох половината ... :) Утре ще подходя по-професионално към експеримента.

07.04.06
10:20

[quote author=“zwei0”]Изводът е пилешки гърди пред цяло пиле така ли ? Аз исках да премеря колко точно е месото и колко са костите от едно цяло пиле, но докато го отделя и го изядох половината ... :) Утре ще подходя по-професионално към експеримента.

Според мен е нормално цялото пиле да е малко по-евтино, но ако си намериш от къде да си купуваш евтини гърди, то разликата ще е минимална и  няма да си струва труда да се занимаваш с цели пилета...

IV

07.04.06
12:36

[quote author=“red”][quote author=“ivaivalito”]значи момчета аз лично съм търсил как излиза най евтино пилешкото.Ако от едно пиле изкараш месето ако си купиш гърди с кости.По евтино от пилешкото филе  без кости няма .Аз лично си го купувам от магазин Екватор в Бургас за 4.50 килото . Чисто филе размразяваш и ядеш няма и лед вътре.Развасовките са по2-3 кг.А ако ядете както ядат наште кайма свинско кашкавал та той кашкавала е 7 лева а каймата и свинското около 6-7 .Лично аз наблягам на ориз царевица и пилешки гърди.Царевицата е взимам за 2 лева килото мноо яка сладка царевица.И смятам че давам по 7 лева на ден за храна.Но съм даВАЛ И ДОСТА ПОВЕЧЕ .Сега не взимам добавки като сложя и тях става повечко.а и плащам наем издържам кола  а съм само на 20 .А и да знаете в САЩ не беше доста по различно ако хапваш по закусвални на дали щше ти стигнат парите .Но лично аз много обичм да готвя и всичко си правя сам.Там пилешкото е 2 $ за кило на като сложиш зеленчуците по 4-5 доллара и млякото 5-6 долара.кофичка кисело мляко там е доста скъпо.И наем 500$ .Ти работиш за 1200-1300 доллара и кво става .Американска мечта и грозни жени :)

Не съм много съгласен с теб ,  я пробвай в Бг. да плащаш наем и да работиш за 300-400лв да те видя дали ще имаш пари за нашите хубави жени :wink: . И аз съм живял в чужбина и то доста време така , че знам как стоят нещата горе-долу :) .

брато обаче има една разлика че там 99% плащат наем а тука в Бг 99% не плащат. И смятам че с 400 лева може да си позволиш другите работи.Е колкото и да говорим в САЩ стандарта е по добър и повечко се пести но все пак живеем тук.Трябва да се справим .По добре тук отколкото в Сомалия не мислиш ли :)

08.04.06
17:50

1 пилешко бутче - 1,50-2 лв
200 гр Ориз - 0,20 лв
половин пълнозърнесто хлябче - 0,20 лв
Кофичка обезмаслено кисело мляко- 0,70 лв
1 литър прясно мляко - 0,80 лв
4 яйца - 0,52 лв
Гейнър на биогейм по 50 гр само в тренировъчни дни - 0,86 лв
Общо 5,28 лв.
Към 150 гр белтъци, 300 гр въгл, 10-тина гр мазнини, но на ориза слагам по 20 гр олио като го готвя. Като има пари си купувам банани и овесения ядки.

08.04.06
23:49

базата ми е малко над 3 лв. на ден:

кило извара - 2 лв.
2 яйца - 25 ст.
200 гр. овесени ядки - 20 ст.
200 гр. ориз - 20 ст.
400-500 гр. картофи - 20 ст.
50 гр. сухо мляко - 25 ст.
50-100 гр. слънчоглед - ???

общо към 250 гр. белтък, 80 гр. мазнини, 450 гр. въглехидрати

всичко друго отива по курви  :wink:

09.04.06
07:00

Ти месо не ядеш ли? :shock:  Или ядеш к**вите))) Имам проблем с намирането на качествена извара, след като в момента фабриката на “Млечен път” не работи.

09.04.06
08:12

много рядко ям месо, по-често риба - скумрия, хек.
При мен изварата “работи” отлино  :wink:
Има 2-3 марки от които съм много доволен, т.е. до сега не съм попадал на развалени от тях.

09.04.06
13:24

Изварата на Жоси е много добра и може би първата която ям без отвръщение.Месото принципно наистина идва момент в който много яко втръсва,главно пилешкото.Аз лично с нетърпение чакам събота и неделя,щото тия 2 дни наблягам на макароните с кайма ,яйца и любимия ми специалитет мляко+извара+краставица :lol:
През седмицата няма как и предимно се яде месо,по удобно е и по малко цапа...Друг е  въпроса,че не стига ,че на човек му втръсва ами излиза и по скъпо.Аз лично (знам че е тъпо ама...) си вкарвам параноии,че като не си изям дневната дажба месо ,почвам да губя килограми.

09.04.06
14:49

[quote author=“SGK”]много рядко ям месо, по-често риба - скумрия, хек.
Има 2-3 марки от които съм много доволен, т.е. до сега не съм попадал на развалени от тях.

Ми сподели, де!  :wink:

10.04.06
11:52

[quote author=“Neo”][quote author=“SGK”]много рядко ям месо, по-често риба - скумрия, хек.

Изварата на млечен път вече е в друга опаковка и пише Маркели, същата е , даже е малко по-суха ( предната накрая бая я бяха разводнили)  и струва 3лв/кг, а на колх. пазара има по 2-2,20 не е лоша малко е солена ,но е пак обезмаслена и е от сирене.В пикадили има и една на “бомбички” 4лв/кг и е най-качествена според мен ( с най-много сухо бещество)

10.04.06
13:10

[quote author=“red”][quote author=“Neo”][quote author=“SGK”]много рядко ям месо, по-често риба - скумрия, хек.

В пикадили има и една на “бомбички” 4лв/кг и е най-качествена според мен ( с най-много сухо бещество)

Да, но никъде на нея няма хранителните стойности и отде да знам колко е белтъка, на пазара има и извара с 5-6% белтъчно съдържание. Освен това подозирам, че я тъпчат с няк`ви консерванти, почти седмица стоя извън хладилника и нищо и нямаше на вкус. А Маркели от къде я купуваш?

10.04.06
13:25

[quote author=“Neo”]
А Маркели от къде я купуваш?

Има я в Бурлекс

10.04.06
14:10

[quote author=“Neo”][quote author=“red”][quote author=“Neo”][quote author=“SGK”]много рядко ям месо, по-често риба - скумрия, хек.

В пикадили има и една на “бомбички” 4лв/кг и е най-качествена според мен ( с най-много сухо бещество)

Да, но никъде на нея няма хранителните стойности и отде да знам колко е белтъка, на пазара има и извара с 5-6% белтъчно съдържание. Освен това подозирам, че я тъпчат с няк`ви консерванти, почти седмица стоя извън хладилника и нищо и нямаше на вкус. А Маркели от къде я купуваш?

Тази насипната не вярвам да има някакви консерванти , на борсата можеш да я вземеш и по 1,5лв/кг но е в 10кг чувалчета.
А обезмаслената изварата по принцип си е около 15-17% белтък ,  а ти мой още ли се доверяваш на етикетите :wink: , аз се доверявам на вкуса( затова и реших , да направим изследването :) ) . Хубавата извара трябва да е колкото се може по-суха и безвкусна, тогава съдържа максимално количество белтък. Така , че ако не ти е проблем цената тази в “бомбичките” е най-добра , а и пише , че е обезмаслена.

11.04.06
11:53

доволен съм от “Жоси”, “Дядо Либен” и “Хаджийски”, до сега не съм попадал на развалени, освен това имат неутрален вкус, което за мен е важно, защото си ги миксирам с вода.

22.04.06
20:38

ами аз давам по 2 мах 3 лв в даскало иначе за целиа ден храната която сум изял незнам за колко пари е :P

22.04.06
20:41

Около 10 лева на ден.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1