Аз за НВД-то дневно ми е към 10 лева някъде.
Пилешко месо, риба, риба тон, извара, салата(маруля), яйца, кисело мляко, грейпфрути
Вакумирани работи не взимам.Само рибата тон ми е в консерва иначе всичко друго е натурално и си го приготвям сам
05.04.06
20:38
#43
значи момчета аз лично съм търсил как излиза най евтино пилешкото.Ако от едно пиле изкараш месето ако си купиш гърди с кости.По евтино от пилешкото филе без кости няма .Аз лично си го купувам от магазин Екватор в Бургас за 4.50 килото . Чисто филе размразяваш и ядеш няма и лед вътре.Развасовките са по2-3 кг.А ако ядете както ядат наште кайма свинско кашкавал та той кашкавала е 7 лева а каймата и свинското около 6-7 .Лично аз наблягам на ориз царевица и пилешки гърди.Царевицата е взимам за 2 лева килото мноо яка сладка царевица.И смятам че давам по 7 лева на ден за храна.Но съм даВАЛ И ДОСТА ПОВЕЧЕ .Сега не взимам добавки като сложя и тях става повечко.а и плащам наем издържам кола а съм само на 20 .А и да знаете в САЩ не беше доста по различно ако хапваш по закусвални на дали щше ти стигнат парите .Но лично аз много обичм да готвя и всичко си правя сам.Там пилешкото е 2 $ за кило на като сложиш зеленчуците по 4-5 доллара и млякото 5-6 долара.кофичка кисело мляко там е доста скъпо.И наем 500$ .Ти работиш за 1200-1300 доллара и кво става .Американска мечта и грозни жени :)
Не съм много съгласен с теб , я пробвай в Бг. да плащаш наем и да работиш за 300-400лв да те видя дали ще имаш пари за нашите хубави жени :wink: . И аз съм живял в чужбина и то доста време така , че знам как стоят нещата горе-долу :) .
07.04.06
10:10
#45
Изводът е пилешки гърди пред цяло пиле така ли ? Аз исках да премеря колко точно е месото и колко са костите от едно цяло пиле, но докато го отделя и го изядох половината ... :) Утре ще подходя по-професионално към експеримента.
Според мен е нормално цялото пиле да е малко по-евтино, но ако си намериш от къде да си купуваш евтини гърди, то разликата ще е минимална и няма да си струва труда да се занимаваш с цели пилета...
07.04.06
12:36
#47
Не съм много съгласен с теб , я пробвай в Бг. да плащаш наем и да работиш за 300-400лв да те видя дали ще имаш пари за нашите хубави жени :wink: . И аз съм живял в чужбина и то доста време така , че знам как стоят нещата горе-долу :) .
брато обаче има една разлика че там 99% плащат наем а тука в Бг 99% не плащат. И смятам че с 400 лева може да си позволиш другите работи.Е колкото и да говорим в САЩ стандарта е по добър и повечко се пести но все пак живеем тук.Трябва да се справим .По добре тук отколкото в Сомалия не мислиш ли :)
08.04.06
17:50
#48
1 пилешко бутче - 1,50-2 лв
200 гр Ориз - 0,20 лв
половин пълнозърнесто хлябче - 0,20 лв
Кофичка обезмаслено кисело мляко- 0,70 лв
1 литър прясно мляко - 0,80 лв
4 яйца - 0,52 лв
Гейнър на биогейм по 50 гр само в тренировъчни дни - 0,86 лв
Общо 5,28 лв.
Към 150 гр белтъци, 300 гр въгл, 10-тина гр мазнини, но на ориза слагам по 20 гр олио като го готвя. Като има пари си купувам банани и овесения ядки.
базата ми е малко над 3 лв. на ден:
кило извара - 2 лв.
2 яйца - 25 ст.
200 гр. овесени ядки - 20 ст.
200 гр. ориз - 20 ст.
400-500 гр. картофи - 20 ст.
50 гр. сухо мляко - 25 ст.
50-100 гр. слънчоглед - ???
общо към 250 гр. белтък, 80 гр. мазнини, 450 гр. въглехидрати
всичко друго отива по курви :wink:
Ти месо не ядеш ли? :shock: Или ядеш к**вите))) Имам проблем с намирането на качествена извара, след като в момента фабриката на “Млечен път” не работи.
много рядко ям месо, по-често риба - скумрия, хек.
При мен изварата “работи” отлино :wink:
Има 2-3 марки от които съм много доволен, т.е. до сега не съм попадал на развалени от тях.
Изварата на Жоси е много добра и може би първата която ям без отвръщение.Месото принципно наистина идва момент в който много яко втръсва,главно пилешкото.Аз лично с нетърпение чакам събота и неделя,щото тия 2 дни наблягам на макароните с кайма ,яйца и любимия ми специалитет мляко+извара+краставица :lol:
През седмицата няма как и предимно се яде месо,по удобно е и по малко цапа...Друг е въпроса,че не стига ,че на човек му втръсва ами излиза и по скъпо.Аз лично (знам че е тъпо ама...) си вкарвам параноии,че като не си изям дневната дажба месо ,почвам да губя килограми.
[quote author=“SGK”]много рядко ям месо, по-често риба - скумрия, хек.
При мен изварата “работи” отлино :wink:
Има 2-3 марки от които съм много доволен, т.е. до сега не съм попадал на развалени от тях.
Ми сподели, де! :wink:
[quote author=“Neo”][quote author=“SGK”]много рядко ям месо, по-често риба - скумрия, хек.
При мен изварата “работи” отлино :wink:
Има 2-3 марки от които съм много доволен, т.е. до сега не съм попадал на развалени от тях.
Ми сподели, де! :wink:
Изварата на млечен път вече е в друга опаковка и пише Маркели, същата е , даже е малко по-суха ( предната накрая бая я бяха разводнили) и струва 3лв/кг, а на колх. пазара има по 2-2,20 не е лоша малко е солена ,но е пак обезмаслена и е от сирене.В пикадили има и една на “бомбички” 4лв/кг и е най-качествена според мен ( с най-много сухо бещество)
[quote author=“red”][quote author=“Neo”][quote author=“SGK”]много рядко ям месо, по-често риба - скумрия, хек.
При мен изварата “работи” отлино :wink:
Има 2-3 марки от които съм много доволен, т.е. до сега не съм попадал на развалени от тях.
Ми сподели, де! :wink:
В пикадили има и една на “бомбички” 4лв/кг и е най-качествена според мен ( с най-много сухо бещество)
Да, но никъде на нея няма хранителните стойности и отде да знам колко е белтъка, на пазара има и извара с 5-6% белтъчно съдържание. Освен това подозирам, че я тъпчат с няк`ви консерванти, почти седмица стоя извън хладилника и нищо и нямаше на вкус. А Маркели от къде я купуваш?
[quote author=“Neo”][quote author=“red”][quote author=“Neo”][quote author=“SGK”]много рядко ям месо, по-често риба - скумрия, хек.
При мен изварата “работи” отлино :wink:
Има 2-3 марки от които съм много доволен, т.е. до сега не съм попадал на развалени от тях.
Ми сподели, де! :wink:
В пикадили има и една на “бомбички” 4лв/кг и е най-качествена според мен ( с най-много сухо бещество)
Да, но никъде на нея няма хранителните стойности и отде да знам колко е белтъка, на пазара има и извара с 5-6% белтъчно съдържание. Освен това подозирам, че я тъпчат с няк`ви консерванти, почти седмица стоя извън хладилника и нищо и нямаше на вкус. А Маркели от къде я купуваш?
Тази насипната не вярвам да има някакви консерванти , на борсата можеш да я вземеш и по 1,5лв/кг но е в 10кг чувалчета.
А обезмаслената изварата по принцип си е около 15-17% белтък , а ти мой още ли се доверяваш на етикетите :wink: , аз се доверявам на вкуса( затова и реших , да направим изследването :) ) . Хубавата извара трябва да е колкото се може по-суха и безвкусна, тогава съдържа максимално количество белтък. Така , че ако не ти е проблем цената тази в “бомбичките” е най-добра , а и пише , че е обезмаслена.
доволен съм от “Жоси”, “Дядо Либен” и “Хаджийски”, до сега не съм попадал на развалени, освен това имат неутрален вкус, което за мен е важно, защото си ги миксирам с вода.
ами аз давам по 2 мах 3 лв в даскало иначе за целиа ден храната която сум изял незнам за колко пари е :P