Задно рамо!

DO

06.08.04
12:59

ае я кажете някое упражнение за задно рамо че нещо искам промяна а не знам каква да е тя
аз досега правя на една машина с която се получава нещо като махове назад и аз не знам как да го определя сиурно се сещате
та какво ново за задната част на рамото ще ми препоръчате?

06.08.04
13:16

Разтваряне на дьмбели от водоравен наклон,разтваряне на дьмбели от наклонена лежанка,обратен пек-дек,придьрпване нащанга зад грьб/нещо като обратен вертолет/За това се сещам в момента.Дано помогне

06.08.04
13:57

аз го мъчих задното рамо в деня за рамо, но нещо не ставаше, като почнах да го правя в деня, в който правя гръб, резултата беше многократно по-добър. Поне при мен де, давам ти само идея :D ...

Всичките тегления на тежести пред тялото за гръб.

Значи поставяш хватовете на машината като за кросоувър , само че ги слагаш не горе а долу. После хващаш левия хват с дясната ръка, а десния хват с лявата ръка, изправяш се хубаво и започваш да дърпаш настрани и леко назад.Ръцете не трябва да отиват много нагоре. Аз лично го усещам супер това упражнение. Другото което е доста подобно на това е... заставаш точно до скрипеца, хвата пак е долу. Накланяш се до 90 градуса и хващаш хвата с външната ръка. Движението е : в изходно положение ръката е успоредна на краката, движението е 90 градуса докато ръката стигне една равнина с тялото.
Ех... съжалавам ама не им знам имената на упражненията , затова може и да е малко объркано, пък и не обяснавам мн добре ама се надявам да ти помогне :)

06.08.04
18:07

Тук ще отбележа правилното движение за натоварване на задното рамо, което не е по-малко важно от избора на упражнение.
Навсякъде по залите наблюдавам трениране на гръб! а не на задно рамо. Като цяло е невъзможно то да се изолира максимално, но ще ви кажа един трик с който ще го натоварите по-добре и най-важното почти изцяло него а не гърба. Примерно движението е разтваряне на дъмбели от наклон (за задно рамо, което си е най-използваното).
Целта е да разтваряте дъмбелите настрани а не назад! както повечето хора го правят. Просто се стремете да държите и разтваряте мишниците (дъмбелите) напред а не да дърпате със лактите назад. Ако се стремите, да сочите с лактите нагоре и в най-крайно положение на дланите, да извъртате малкият пръст нагоре ще ударите задните делти още по-добре.
Успех ;)

DO

06.08.04
22:59

[quote author=“gotcha”]Тук ще отбележа правилното движение за натоварване на задното рамо, което не е по-малко важно от избора на упражнение.
Навсякъде по залите наблюдавам трениране на гръб! а не на задно рамо. Като цяло е невъзможно то да се изолира максимално, но ще ви кажа един трик с който ще го натоварите по-добре и най-важното почти изцяло него а не гърба. Примерно движението е разтваряне на дъмбели от наклон (за задно рамо, което си е най-използваното).
Целта е да разтваряте дъмбелите настрани а не назад! както повечето хора го правят. Просто се стремете да държите и разтваряте мишниците (дъмбелите) напред а не да дърпате със лактите назад. Ако се стремите, да сочите с лактите нагоре и в най-крайно положение на дланите, да извъртате малкият пръст нагоре ще ударите задните делти още по-добре.
Успех ;)

10x ся у нас като си пробва тва дето го казваш ей така без тежести наистина осещам повече рамото можеби защото днес го правих де :)

07.08.04
10:45

[quote author=“Don_Anton”][quote author=“gotcha”]Тук ще отбележа правилното движение за натоварване на задното рамо, което не е по-малко важно от избора на упражнение.
Успех ;)

10x ся у нас като си пробва тва дето го казваш ей така без тежести наистина осещам повече рамото можеби защото днес го правих де :)

Ae тренираите си рамо пак и задното ще расте ! Само задното рамо няма как да се тренира и само то да расте!
по-здрави

DO

07.08.04
12:22

[quote author=“emil_mlo”][quote author=“Don_Anton”][quote author=“gotcha”]Тук ще отбележа правилното движение за натоварване на задното рамо, което не е по-малко важно от избора на упражнение.
Успех ;)

Ae тренираите си рамо пак и задното ще расте ! Само задното рамо няма как да се тренира и само то да расте!
по-здрави

тва ми е ясно :)
ае според вас как е най-добре да се тренира задната част на рамото с рамото или с гърба

07.08.04
13:07

Тва се едно да питаш кога най-добре се тренира горна част на гърдите
С гърдите или рамената?
Много ясно че със рамото така в една тренировка го удряш от всякъде, а че при упражненията за гръб при неправилни изпълнения че взима по-голямо участие е друг въпрос.Като разделичиш тренировката за гръб поне на ден почивка от тренировката за рамо ще избегнеш и риска от претрениране на рамото.Дано съм бил полезен.

DO

07.08.04
14:49

мерси много и аз знам че попринцип си се прави с рамото и аз го правя така но някой тук каза че го правил с гръб и за тва иначе за гръб специално аз си правя упражненията чисти без да натоварвам други мускулни групи може би бицепса малко но то си е нормално той участва навсякаде
а и не сам за гръб де аз навскяда гледам да правя чисти повторения независимо от тежестите !
10киу все пак де

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1