06.08.04
12:59
ае я кажете някое упражнение за задно рамо че нещо искам промяна а не знам каква да е тя
аз досега правя на една машина с която се получава нещо като махове назад и аз не знам как да го определя сиурно се сещате
та какво ново за задната част на рамото ще ми препоръчате?
Разтваряне на дьмбели от водоравен наклон,разтваряне на дьмбели от наклонена лежанка,обратен пек-дек,придьрпване нащанга зад грьб/нещо като обратен вертолет/За това се сещам в момента.Дано помогне
аз го мъчих задното рамо в деня за рамо, но нещо не ставаше, като почнах да го правя в деня, в който правя гръб, резултата беше многократно по-добър. Поне при мен де, давам ти само идея :D ...
06.08.04
13:58
Всичките тегления на тежести пред тялото за гръб.
06.08.04
17:58
Значи поставяш хватовете на машината като за кросоувър , само че ги слагаш не горе а долу. После хващаш левия хват с дясната ръка, а десния хват с лявата ръка, изправяш се хубаво и започваш да дърпаш настрани и леко назад.Ръцете не трябва да отиват много нагоре. Аз лично го усещам супер това упражнение. Другото което е доста подобно на това е... заставаш точно до скрипеца, хвата пак е долу. Накланяш се до 90 градуса и хващаш хвата с външната ръка. Движението е : в изходно положение ръката е успоредна на краката, движението е 90 градуса докато ръката стигне една равнина с тялото.
Ех... съжалавам ама не им знам имената на упражненията , затова може и да е малко объркано, пък и не обяснавам мн добре ама се надявам да ти помогне :)
Тук ще отбележа правилното движение за натоварване на задното рамо, което не е по-малко важно от избора на упражнение.
Навсякъде по залите наблюдавам трениране на гръб! а не на задно рамо. Като цяло е невъзможно то да се изолира максимално, но ще ви кажа един трик с който ще го натоварите по-добре и най-важното почти изцяло него а не гърба. Примерно движението е разтваряне на дъмбели от наклон (за задно рамо, което си е най-използваното).
Целта е да разтваряте дъмбелите настрани а не назад! както повечето хора го правят. Просто се стремете да държите и разтваряте мишниците (дъмбелите) напред а не да дърпате със лактите назад. Ако се стремите, да сочите с лактите нагоре и в най-крайно положение на дланите, да извъртате малкият пръст нагоре ще ударите задните делти още по-добре.
Успех ;)
06.08.04
22:59
[quote author=“gotcha”]Тук ще отбележа правилното движение за натоварване на задното рамо, което не е по-малко важно от избора на упражнение.
Навсякъде по залите наблюдавам трениране на гръб! а не на задно рамо. Като цяло е невъзможно то да се изолира максимално, но ще ви кажа един трик с който ще го натоварите по-добре и най-важното почти изцяло него а не гърба. Примерно движението е разтваряне на дъмбели от наклон (за задно рамо, което си е най-използваното).
Целта е да разтваряте дъмбелите настрани а не назад! както повечето хора го правят. Просто се стремете да държите и разтваряте мишниците (дъмбелите) напред а не да дърпате със лактите назад. Ако се стремите, да сочите с лактите нагоре и в най-крайно положение на дланите, да извъртате малкият пръст нагоре ще ударите задните делти още по-добре.
Успех ;)
10x ся у нас като си пробва тва дето го казваш ей така без тежести наистина осещам повече рамото можеби защото днес го правих де :)
[quote author=“Don_Anton”][quote author=“gotcha”]Тук ще отбележа правилното движение за натоварване на задното рамо, което не е по-малко важно от избора на упражнение.
Успех ;)
10x ся у нас като си пробва тва дето го казваш ей така без тежести наистина осещам повече рамото можеби защото днес го правих де :)
Ae тренираите си рамо пак и задното ще расте ! Само задното рамо няма как да се тренира и само то да расте!
по-здрави
07.08.04
12:22
[quote author=“emil_mlo”][quote author=“Don_Anton”][quote author=“gotcha”]Тук ще отбележа правилното движение за натоварване на задното рамо, което не е по-малко важно от избора на упражнение.
Успех ;)
Ae тренираите си рамо пак и задното ще расте ! Само задното рамо няма как да се тренира и само то да расте!
по-здрави
тва ми е ясно :)
ае според вас как е най-добре да се тренира задната част на рамото с рамото или с гърба
07.08.04
13:07
Тва се едно да питаш кога най-добре се тренира горна част на гърдите
С гърдите или рамената?
Много ясно че със рамото така в една тренировка го удряш от всякъде, а че при упражненията за гръб при неправилни изпълнения че взима по-голямо участие е друг въпрос.Като разделичиш тренировката за гръб поне на ден почивка от тренировката за рамо ще избегнеш и риска от претрениране на рамото.Дано съм бил полезен.
07.08.04
14:49
мерси много и аз знам че попринцип си се прави с рамото и аз го правя така но някой тук каза че го правил с гръб и за тва иначе за гръб специално аз си правя упражненията чисти без да натоварвам други мускулни групи може би бицепса малко но то си е нормално той участва навсякаде
а и не сам за гръб де аз навскяда гледам да правя чисти повторения независимо от тежестите !
10киу все пак де