няколко въпросчетааа

04.04.06
21:06

1.Какво е кардио
2.Какво е НВД или там както се казва
3.от близо 1-2 месеца се занимавам усилено с баскетбол наванка,играя по 4-5 часа,понякога сам понякога с приятели(или 1 колкото мене или няколко от 11 клас),та вапроса ми е некви упражнения за ръце(сила на ръцете,тоест да мятам по-силно,и за оголемяване на раката/китката) и за по-голям отскок.
4.искам да кача неколко кг(5-7) като мускулна маса на краката,ръцете,кво бихте ми препоръчали като тренировка и като храна?????
5.за какво е креатин
6.кафето вредно или полезно?
7.каква напитка или храна ще ми препоръчате за издръжливост повреме на игра или преди игра?
мерси предварително

Тренирам у дома.

Не сме слепи. Не се пише “във вкъщи”.
manson

04.04.06
21:17

Mоже да се поровиш малко в сайта да прочетеш разделите и тогава да питаш

05.04.06
09:52

от това което чета разбрах че Л-карнитинът е за енергия и за изгаряне на мазнини,така ли е?
какво са фибрите?
от близо 1-2 месеца се занимавам усилено с баскетбол наванка,играя по 4-5 часа,понякога сам понякога с приятели,та вапроса ми е некви упражнения за ръце(сила на ръцете,тоест да мятам по-силно,и за оголемяване на раката/китката) и за по-голям отскок.
кафето вредно или полезно
каква напитка или храна ще ми препоръчате за издръжливост повреме на игра или преди игра?

мерси предварително

05.04.06
11:38

[quote author=“ludacris”]от това което чета разбрах че Л-карнитинът е за енергия и за изгаряне на мазнини,така ли е?
какво са фибрите?
от близо 1-2 месеца се занимавам усилено с баскетбол наванка,играя по 4-5 часа,понякога сам понякога с приятели,та вапроса ми е некви упражнения за ръце(сила на ръцете,тоест да мятам по-силно,и за оголемяване на раката/китката) и за по-голям отскок.
кафето вредно или полезно
каква напитка или храна ще ми препоръчате за издръжливост повреме на игра или преди игра?

мерси предварително

За Л-карнетина ДА.
Фибрите са въглехидрати които човек неможе да усвои и да използва за енергия,за  разлика от някои животни. Обаче, с приема на други храни и на фибри се забавя усвояването на хранителните вещества.
Китката и да искаш няма да стане по голяма :)  За отскок имаше една доста разисквана тема ама сега не ми се търси.
За храна 1.5 - 2 часа преди игра приеми бавни въглехидрати и белтъци, а ако питаш за добавки освен от креатин от друго няма да усетиш кои знае какво.

05.04.06
18:38

[quote author=“x_3_mar”]
За храна 1.5 - 2 часа преди игра приеми бавни въглехидрати и белтъци, а ако питаш за добавки освен от креатин от друго няма да усетиш кои знае какво.

какво са бавни въглехидрати и откъде да си набавя бавни въглехидрати и белтъци.креатина има ли го по аптеките

05.04.06
20:20

[quote author=“ludacris”][quote author=“x_3_mar”]

какво са бавни въглехидрати и откъде да си набавя бавни въглехидрати и белтъци.креатина има ли го по аптеките

има го зад апетките

06.04.06
07:57

[quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“ludacris”][quote author=“x_3_mar”]

има го зад апетките

тоест?

06.04.06
08:11

Бавните въглехидрати са тези с нисък гликемичен индекс (можеш да направиш справка тук - http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=14942 ). На теб ти трябват ориз, картофи, овесени ядки, макарони, сладка царевица и пълнозърнест хляб. Белтъците ти идват от месо, риба, яйца и мляко.
Креатин можеш да си купиш от магазин за хр. добавки, но ти е рано за него още според мен.
И един съвет - недей да играеш 4-5 часа, защото ще губиш много мускулна маса. Гледай да е околко час...
Също така по-добре ходи на фитнес зала, защото у вас трудно ще качиш, а и няма кой да ти покаже как се изпълняват правилно упражненията.  :wink:

09.04.06
21:02

[quote author=“ludacris”]абе имам неколко въпроса,ама ако може некои ако има скайп да ме намери и там да го питам за да ми ги обясни по-подробно.скайп нейма ми е ludacrisgta

моля,помогнете

Ред: Петко К
Не пускай поредни постове.

АЕ,помогнете ми моля ви се,помогнете ми

П.С ок.нема повече,тоя е последния.

Задай си въпросите един по един и ще помогнем.

09.04.06
21:56

1.Какво е кардио
3.от близо 1-2 месеца се занимавам усилено с баскетбол наванка,играя по 4-5 часа,понякога сам понякога с приятели,та вапроса ми е некви упражнения за ръце(сила на ръцете,тоест да мятам по-силно,и за оголемяване на раката/китката) и за по-голям отскок.
4.искам да кача неколко кг(5-7) като мускулна маса на краката,ръцете,кво бихте ми препоръчали като тренировка и като храна?????
5.за какво е креатин(четох ама не разбрах)
7.каква напитка или храна ще ми препоръчате за издръжливост повреме на игра или преди игра?
мерси предварително

09.04.06
21:58

1
2 3
4 5
6 7
Я хвани прочети малко материята преди да питаш такива елементарни неща

09.04.06
22:26

[quote author=“ASTOR”]1
2 3
4 5
6 7
Я хвани прочети малко материята преди да питаш такива елементарни неща

ами кажи  в кой раздел в сайта да ги търса!

1. бягане/велоергометър/спорт свързан с бягане/плуване...
2. ниско въглехидратна диета
3. 2 упражнения за бицепс и 2-3 за трицепс по 3 серии, 10 повторения
4. клек, бедрено сгъване, разгъване - ориз, картофи, тесто, зеленчуци, месо, риба, яйца, мляко и млечни продукти
5. за сила и размери
6. в по-голямата си част полезно
7. само вода или енергиина напитка

10.04.06
07:34

[quote author=“manson”]1. бягане/велоергометър/спорт свързан с бягане/плуване...
2. ниско въглехидратна диета
3. 2 упражнения за бицепс и 2-3 за трицепс по 3 серии, 10 повторения
4. клек, бедрено сгъване, разгъване - ориз, картофи, тесто, зеленчуци, месо, риба, яйца, мляко и млечни продукти
5. за сила и размери
6. в по-голямата си част полезно
7. само вода или енергиина напитка

мерси много,а да те питам за кафето има ли разлика дали ще пия обикновенно или 3в1(сигурно въпроса ми е тъп ама аз ви казах че не разбирам много)?
а на 5ти въпрос би ли ми отговорил по-ясно моля,щото не разбрах добре
4.тея не ги намерих във сайта,ако ги има би ли ми дал линк моляте.
5. Разгъване на дъмбел зад глава (Triceps Extension) може ли да се прави с гира/и вместо с дъмбел щото у дома немам дъмбели но имам 2гири по 3 или 5кг.?
3.каза упражнения за бицепс и трицепс ами тези стават ли:
Концентрично сгъване (Concentration Curls)
Разгъване на дъмбел зад глава (Triceps Extension) ?????????

10.04.06
23:13

[quote author=“ludacris”]
1.Какво е кардио
3.от близо 1-2 месеца се занимавам усилено с баскетбол наванка,играя по 4-5 часа,понякога сам понякога с приятели(или 1 колкото мене или няколко от 11 клас),та вапроса ми е некви упражнения за ръце(сила на ръцете,тоест да мятам по-силно,и за оголемяване на раката/китката) и за по-голям отскок.
5.за какво е креатин

1.Аеробна дейност
2.Нискокалорична диета, приемамае по малко К от разходните ни такива
3.За отскок - упражнения (взривни) за прасец
4.Трена за съответните МГ, храната белтъчинна
5.3- аминокиселини които се превръщат в креатин фосфат (мускулно гориво)
6.Не е вредно в умерени количества
7.Креатин, енергийни напитки и др
Това е отговора за който ме помоли
Успех

11.04.06
08:01

мерси братле,супр си,евалата

[quote author=“ludacris”]мерси много,а да те питам за кафето има ли разлика дали ще пия обикновенно или 3в1(сигурно въпроса ми е тъп ама аз ви казах че не разбирам много)?
а на 5ти въпрос би ли ми отговорил по-ясно моля,щото не разбрах добре
4.тея не ги намерих във сайта,ако ги има би ли ми дал линк моляте.
5. Разгъване на дъмбел зад глава (Triceps Extension) може ли да се прави с гира/и вместо с дъмбел щото у дома немам дъмбели но имам 2гири по 3 или 5кг.?
3.каза упражнения за бицепс и трицепс ами тези стават ли:
Концентрично сгъване (Concentration Curls)
Разгъване на дъмбел зад глава (Triceps Extension) ?????????

Не им знам концентрацията, но сиг в кафето има повече кофеин.
4. Раздел “упражнения” - там ги пише всичките.
5. може, разбира се
3. Например бицепс: редуваш ръцете прав по 8 за всяка ръка - 3 серии, концентрирано пак 3х8
Трицепс: Разгъване зад глава 3х8, кикбек 3х8

05.05.06
10:45

[quote author=“ludacris”]1.Какво е кардио
5.за какво е креатин
мерси предварително

Тренирам у дома.

Не сме слепи. Не се пише “във вкъщи”.

manson

абе, пич, ти сигурен ли си, че изобщо някога си се занимавал със спорт?!
не е казано, че всеки трябва да знае всичко за фитнеса, но поне прочети това-онова преди да задаваш такива въпроси.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1