25.07.2022 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии (в суперсерии по две упражнения):
1.1. Мъртва тяга (широка) - 5х150, 4х150, 3+1х150, 4х150 кг.
1.2. Раменна преса с дъмбели от стоеж - 5х29+29, 5х29+29, 5х29+29, 5х29+29 кг.
2.1. Силово гребане с дъмбел от земя - 8+8х55, 8+8х55, 7+7х55, 6+6х55 кг. (на ръка)
2.2. Кофи на успоредка - 3х10, 7.
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Със същия успех можех и да не тренирам, ама раздвижих там нещо.
Положително:
- Май нищо днес.
Отрицателно:
- На тягата ми се извади кобурът на лоста и тотално ми разруши предпоследната серия - 7-8 см в повече отляво правят съвсем друго упражнение.
- Стандартните болежки - раменете (макар че там почти изчезна всичко), дясната ключица (още не мога да разбера защо - започна заедно с болката в рамото от външата страна, после рамото започна да минава, а тази болка се премести навътре и сега е кажи-речи в основата на врата и нямам ни най-малка представа какво може да ме боли там и как го провокирам).
Добавки:
1. Сутринта - 6 таблетки Orange Triad.
2. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло.
Обобщение за деня:
Понеделник с доста неща за “разплитане”, макар и с малко срещи.
26.07.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Малко работа, после излизахме с приятели на вечеря, един от които припадна на масата и се наложи да тичаме до спешното. Не откриха нищо притеснително - вероятно цял ден на крак в жегата с доста вода и никакви електролити и накрая няколко бири на гладно, но все пак трябват още изследвания. Можеше и да е по-зле.
27.07.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Снощи висяхме до късно в спешното (всичко засега се размина за щастие), после спах много зле и днес не ми е нито до тренировка, нито до излизане с приятели. На всичко отгоре някои срещи се разтегнаха до безкрайност, така че ще се тренира утре, а в петък - към морето.
28.07.2022 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии (в суперсерии):
1.1 Клек - 3х5х135, 4х135 кг.
1.2. Набирания с успореден хват с доп. тежест - 2х5х25, 4+1х25, 4х25 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег с раменен хват - 2х5х120, 4х120, 6х120 кг.
2.2. Борческо въртене с дъмбели от стоеж - 6х23+23, 3х5х23+23 кг.
Тъпа работа - хем усещам, че имам сила, хем всичко ме боли. Много хлъзгава комбинация и съвсем в духа на дискусията за избора на момент да спреш в дневника на Ефо.
Положително:
- Горе-долу имаше сила.
Отрицателно:
- Още на втората серия на клека разтегнах нещо в ляво, но довърших на инат - само в последната серия си спестих едно повторение.
- Лакти, рамо - обичайните болежки.
Добавки:
1. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр. креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Тази седмица по-добре да свършва още сега. Сутринта разбрах, че вчера си е отишъл един приятел. Не бяхме близки в последните години, но това не променя много нещата. :(
29.07.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Някакви срещи сутринта, ранния следобед към Бургас. Видяхме баба ми за час и после към Лозенец.
Разминахме се за малко с катастрофите по магистралата.
30.07.2022 г.
Тренировка Б
Загрявка.
1.1. Мъртва тяга (надхват) - 2x190, 2x180, 5х170, 2х3х170 кг.
1.2. Раменна преса прав лост - 3x5х70, 4x70 кг.
2.1. Пендлей гребане с лост от земя - 4x5х100 кг.
2.2. Кофи на успоредка - 2х6x24, 5x24, 6х24 кг.
Тренирах в Sport Generation в Лозенец. Мизерно е, всичко е ръждясало, разделили са залата на две с три минути път пеш между зоните, но все пак си намерих всичко необходимо. Докарали са много лостове и достатъчно тежести и ако няма групова тренировка в момента, е ОК. Друг е въпросът на кое отгоре взимат 10 лв, но за 3-4 пъти ще го преглътна.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Като всеки път в нова зала, всичко ми е криво и неудобно. Особено на тягата много зле - дали заради дебелия лост или заради потта, но хватът тотално се предаде, а 190 и дори 180 ми тежаха и на кръста и се наложи да свалям чак до 170.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта нещо не можахме да се организираме за плаж, затова тренирах.
Лозенец е тотално пренаселен, по улиците едва се минава с кола и още от първите часове започвам да съжалявам, че реших да дойда. Никога не е късно да си запаля колата и да идем другаде - ей къде е Странджа, има чудни и не особено популярни местенца.
Ти си в България?! Приятно прекарване и да не губиш хъса за тренировка, въпреки жегите тук :) и другите фактори.
Странджа сега е сезона на мухите..без шапка против комари сте загинали)))
Сега ще прозвуча като вкиснато старче.
Днес ми беше последното ходене на Арапя. Любимото ми място за почивка през последните десет години се е променило до неузнаваемост от 2020-та, когато идвах за последно.
Двете хотелчета на малкия плаж напълно са си присвоили плажната ивица. Не само вече няма свободна зона, а чадърите са зачислени на стаи в хотела и няма възможност дори да си платиш за място. Останали са точно 8 чадъра пред Памперо, които са с предварителна резервация и първият свободен е за сряда.
На така наречения голям плаж на Арапя пък се е възцарила една още по-изродена практика - хората да си оставят личните чадъри за през нощта, за да си запзят място на плажа за другия ден. Отиваш в неделя сутрин в 8:30 на плажа и виждаш гора от сгънати разноцветни чадъри без никого между тях... Триумф на егоизма.
И после се чудя защо тая малоумна маса, която вече и общество не мога да нарека, отказва да се ваксинира и да носи маски. Ми как ще иска, като мисли само за личното си мизерно съществуване и нищо отвъд това - живот на принципа “това на мен не може да ми се случи”.
За пръв път от шест години се чувствам напълно шокиран от порядките тук. И то не защото аз съм ги забравил, а защото са се променили към лошо.
Абсолютно същото е и на “якото място” до Китен. Много “народ” и пълна сЕления, и същите порядки.
Мнението беше редактирано от Цветан на 31.07.22 10:28.
Миналата седмица и аз бях в Лозенец.
Останах приятно изненадан от това, че свободната зона на Централния плаж, която беше през 2020-та си е същата ?.
Тогава бяха и безплатни чадъри и шезлонги,но денонощно заети с кърпи и чанти!
За разлика от сега - по 10 кинта всяко и почти празни ?
31.07.22
10:47
Арапя винаги е било къмпингарско място и не бях стъпвал там от дете.
Ходих 2019 та и бях потресен какво са сътворили с идиотските хотели наоколо.
Почивка на нашето черноморие е нещо, което от години не си причинявам .
Иди на Царево,Нестинарка...огромни свободни зони,няма простотиите с чадъри през ноща,а шезлонгите са 6-8 лв.
На Арапя тия капути от Пънчетата винаги са ме дразнели с буржоазното си самочувствие.
31.07.22
16:47
казано от Boby_ на 31.07.22, 10:12:
На така наречения голям плаж на Арапя пък се е възцарила една още по-изродена практика - хората да си оставят личните чадъри за през нощта, за да си запзят място на плажа за другия ден. Отиваш в неделя сутрин в 8:30 на плажа и виждаш гора от сгънати разноцветни чадъри без никого между тях... Триумф на егоизма.
И после се чудя защо тая малоумна маса, която вече и общество не мога да нарека, отказва да се ваксинира и да носи маски. Ми как ще иска, като мисли само за личното си мизерно съществуване и нищо отвъд това - живот на принципа “това на мен не може да ми се случи”.
Подобни обобщения са силно пресилени. Това явление се среща навсякъде по света, където и ако го позволяват, дори и сред народите от западна Европа. Може да се реши лесно с информационни табели и глоби, стига да имат желание и воля да го приложат.
казано от Brown Bomber на 31.07.22, 16:47:
Подобни обобщения са силно пресилени. Това явление се среща навсякъде по света, където и ако го позволяват, дори и сред народите от западна Европа. Може да се реши лесно с информационни табели и глоби, стига да имат желание и воля да го приложат.
Така е, пресилени са. Обобщих, защото виждам прекалено много съвпадения и всичките са в една посока - отрицателна.
Опитвам се всячески да съм обективен и да не падам в капана да съдя за процесите в България от гледна точка на това, че знам по-добре, само защото живея в чужбина.
Просто нещата се натрупват, а колкото повече време не съм тук, ми става все по-трудно да приемам някои порядки.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.08.22 13:04.
31.07.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
След фиаското на Арапя следобед слязохме до централния плаж на Лозенец. По-добре е, отколкото го помня, макар че по-скоро е заради контраста, не че нещо се е променило.
01.08.2022 г.
Тренировка В
Загрявка.
1.1 Преден клек - 8х110, 7х110, 2х6х110 кг.
1.2. Набирания на халки - 8, 7, 6, 6.
2.1. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 8х100, 7х100, 2х6х100 кг.
2.2. Въртене на диск над глава - х6х25 кг (на страна).
Тренирах преди обед и нещо успях тотално да се дехидратирам и прегрея. Изпих литър и нещо вода по време на тренировката, после литър и половина след и се свестих малко, чак след като си взех студен душ.
Положително:
- Като изключим горното, много добре. Рутинно на тези тежести, увеличение на обема от предния път, никакви болки.
Отрицателно:
- Нищо за отбелязване.
Добавки:
2. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр. креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
След тренировката се наместихме на едно заведение на къмпинг Китен - мизерно, но с дълбока сянка под тополите и студена бира. Планът е следобед да слезем до плажа, но не съм сигурен, че ще ми остане ентусиазъм.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.08.22 13:55.
Най-фонтанното повръщане на малката дъщеря е на това заведение....преди 12 години)))
02.08.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Вчера следобед все пак стигнахме до плажа на к-г Китен - хареса ни доста.
Днес пробвахме на Нестинарка, но не се задържахме, че беше много пренаселено.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.08.22 15:34.
03.08.2022 г.
Тренировка Г
Загрявка.
1.1. Мъртва тяга (широка) - 5х150, 4х150, 5х150, 4х150 кг.
1.2. Раменна преса с дъмбели от стоеж - 4х5х30+30 кг.
2.1. Гребане тип “мечка” - 7х70, 3х6х70 кг.
2.2. Кофи на успоредка - 4х10.
Следобедно на пълен стомах, в това число и след две бири. Лоша идея.
Импровизирах с гребането поради липса на други опции. Можеше и с едностранно натоварен лост да е, вместо на машина, но се сетих късно.
Положително:
- Всъщност изобщо не беше зле. Болката в рамото на практика изчезна, в ключицата почти не я усещам. Старите травми също не ме тормозят много. Да видим докога...
Отрицателно:
- Кръстът беше доста натегнат, но не чак до болка.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта ходихме до плажа на Аркутино. Оказа се доста приятен. На едно от заведенията предлагаха наливен Ердингер и нямаше как да не ударя две - всякаква съпротива беше обречена от самото начало.
04.08.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес записахме и Корал. Пореден плажен ден, който май ще се окаже последен, поне докато съм в България. Ще останем и утре на морето, но ще трябва да поработя през деня, а и да намеря време за тренировка.
05.08.2022 г.
Тренировка А
Загрявка.
1.1 Клек - 4x140, 5x140, 4x140, 2х140 кг.
1.2. Набирания на халки с доп. тежест - 4х24, 4х20, 5х16, 4х16 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег с раменен хват - 4х5х120 кг.
2.2. Борческо въртене с дъмбели от стоеж - 4х6х23+23 кг.
Отбих там номера нещо. Поради липса на 2,5 кг скочих на 140. Не ми тежаха, колкото очаквах, но накрая нещо крампира еректор и не довърших последната серия. Да видим дали ще ми се размине.
Положително:
- 140 не ми тежат на краката.
Отрицателно:
- Виждам, че съм писал за това отляво и предната тренировка А. Точно същото усещане и днес. Не знам дали е крампа или друго - при тягата го няма, също и при предния клек.
Добавки:
1. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр. креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Първи “работен” ден - още от Лозенец. Утре мисля да пътуваме обратно към София. Тренирах по обяд, прочетох петдесетина CV-та, отговорих на незнамсиколко имейла. Следобед мисля да не си давма много зор - ключът е в адаптацията.
06.08.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Мислехме да тръгваме днес към София, но плановете ни се промениха. Вместо това сутринта ходихме до Каваците да се видим с познати от Швеция, а следобед гледахме Фулъм-Ливърпул в Китен в добра компания, което всъщност е единственото хубаво, което мога да кажа за този мач.
07.08.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта пооправихме и изчистихме апартамента и после обратно към София. Избегнахме обичайното задръстване на пътя през Созопол, като на Приморско отбихме към Ясна поляна и от там - по пътя от Малко Търново.
В София - пак кръчма, в случая - не след, а вместо тренировка... Пораженията от последния месец в България са много сериозни - днес ударих 115 кг. В Португалия май ще трябва да забравя виното и иберийското свинско и да мина само на риба.
казано от Boby_ на 06.08.22, 20:29:
Вместо това сутринта ходихме до Каваците
Не съм видял, можеше да пием по една бира. :)
казано от Гордан на 08.08.22, 10:27:
казано от Boby_ на 06.08.22, 20:29:
Вместо това сутринта ходихме до Каваците
Не съм видял, можеше да пием по една бира. :)
Трудно щяхме да се организираме. Всичко стана доста набързо и непланирано. :)
08.08.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Доста работа. Няма да мога да стигна и до зала (първо, че жената ми отмъкна колата, а пеш не ми се ходи и второ почти не спах).
Като споменах колата, с вчерашното пътуване от морето до София ѝ завъртяхме 10 000 км за няма и три месеца.
09.08.2022 г.
Тренировка Б
Загрявка.
1.1. Мъртва тяга (надхват) - 4x4x180 кг.
1.2. Раменна преса прав лост - 3x5х70, 3x70 кг.
2.1. Пендлей гребане с лост от земя - 4x5х100 кг.
2.2. Кофи на успоредка - 4х5x25 кг.
Най-утрепаната тренировка от много време насам.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Всичко ме болеше - даже не мога да “отлича” нещо конкретно.
- Нито сила, нито желание имах - не бива да “почивам” толкова често. След една от сериите гребане даже ми причерня и за малко да падна.
Добавки:
Обобщение за деня:
Вместо да заредя батериите след отпуската, съм като парцал. И нещо това шофиране обратно почти 4000 км другата седмица не го чакам с нетърпение, въпреки интересните места, които сме набелязали по пътя.
10.08.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес било ден на мързела, обаче на мен ми се очертава най-дългият работен ден през месеца. :) Това е положението.
11.08.2022 г.
Тренировка В
Загрявка.
1.1 Преден клек - 7х115, 6х115, 2х5х115 кг.
1.2. Набирания с успореден хват - 10, 8, 8, 6.
2.1. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 4х6х100 кг.
2.2. Въртене на диск над глава - 4х6х25 кг (на страна).
Положително:
- По-добре, отколкото очаквах. На клека дори си позволих да вдигна тежестта.
Отрицателно:
- Болят ме някакви неща, които мислех, че са отшумели - лактите медиално например.
Добавки:
2. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр. креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Относително спокоен ден, който е на път да завърши не толкова спокойно.
12.08.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Не знам какво им става на тия петъци в последно време, но са станали нещо като комбинация от понеделник и вторник в едно (поне моите). Мислех да се обаждам на приятел да излизаме довечера, че не ми останаха дни вече да се видя с всички, с които ми се иска, но нямам нито желание, нито сили още в пет.
Снощи догледах първия сезон на “The Sandman”. Комиксът не ми е попадал, но Геймън ми хареса много с “Американски богове”, а донякъде и с “Добри поличби” (макар там да не е ясно колко е голям приносът му) и очаквах доста, затова се разочаровах. Нещо като тия филми, които хем не знаеш защо продължаваш да гледаш, хем не ги оставяш, за да не вземе все пак да се случи нещо интересно в самия край.
Но тук нищо не се случи - слаба актьорска игра дори за някои от главните роли, мудно действие, предвидима развръзка.
13.08.2022 г.
Тренировка Г
Загрявка.
1.1. Мъртва тяга (широка) - 3х5х150, 4х150 кг.
1.2. Раменна преса с дъмбели от стоеж - 4х5х29+29 кг.
2.1. Силово гребане с дъмбел от земя - 4х8+8х55 кг. (на ръка)
2.2. Кофи на успоредка - 4х10.
Да тренираш почти ведната след три бири на гладно е като да играеш игра на “Nightmare” трудност - уж същите врагове, пък ти си слаб.
Положително:
- Изпълних обема.
Отрицателно:
- Накрая само на инат довърших.
Добавки:
1. След ставане - 6 таблетки Orange Triad.
Обобщение за деня:
Сутринта излизахме да се видим със стари приятели. Уж нямаше да пия бира, за да мога да тренирам след това, но нещо не ми се получи. Понеже не ми останаха много дни в София, реших да тренирам, вместо да размествам пак дните с тренировки.
14.08.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Предимно лежане и малко пооправяне из апартамента, за да не го оставяме в занемарен вид. Вечерта поредна кръчма - не знам кога и как ще оправям щетите. “Га яди кифтета, ни рива...”.
15.08.2022 г.
Тренировка А
Загрявка.
1.1 Клек - 2х140, 4х135, 2х5х130, 4х130 кг.
1.2. Набирания с успореден хват с доп. тежест - 4х25, 2х5х20, 4х20 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег с раменен хват - 2х6х120, 2х4х120 кг.
2.2. Борческо въртене с дъмбели от стоеж - 4х6х23+23 кг.
Толкова убита работа, че направо не ми се описва. Кръстът беше натегнат още от ставането сутринта до степен да се навеждам внимателно, за да вдигна нещо от пода. Как кляках заден клек така, само аз си знам. Почнах на 140, ама нямаше как да стане днес. Даже 135 беше неоправдан оптимизъм.
Набиранията и лега също тежаха много.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Горе се оплаках вече.
Добавки:
1. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло.
Обобщение за деня:
Ужким почивн ден, а сутринта тичахме до нотариус за документи, после тренировка, сега седнах да отвхърля няколко мейла, за да не ми се натрупват за утре и гледам, че денят почти е превалил.
16.08.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Малко работа, повечко срещи - нищо необичайно.
17.08.2022 г.
Тренировка - импровизация
Загрявка.
Работни серии (в суперсерии по две или три упражнения):
1.1. Румънска тяга - 3x6x120 кг.
1.2. Лег от наклон - 3x6х90 кг.
2.1. Бедрено разгъване на машина - 3x12х80 кг.
2.2. Бедрено сгъване на машина (унилатерално) - 8+8х40, 2х8+8х35 кг.
2.3. Изхвърлане с пудовка от земя - 3х6+6х32 кг.
3.1. Придърпване на хоризонтален скрипец с тесен хват - 2х8х90 кг.
3.2. Трицепсово разгъване на портален скрипец с въже - 2х8х70 кг.
3.3. Бицепсово сгъване с крив лост от стоеж - 8х50, 6х50 кг.
Отидох уж за тренировка Б, но се замислих, че и без това тренирам страшно еднообразно, а и ще почивам 5-6 дни от утре, та накрая направих някаква салата от упражнения.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Дразня се на изхвърлянето. Дясната ръка долу-горе я оправям, но при лявата пудовката все не завършва както трябва - дръжката не минава диагонално на дланта, а перпендикулярно. Не мога да разбера какво правя различно между ръцете.
Добавки:
Обобщение за деня:
Тренировка, работа, после ме чака оправяне на багаж, за да тръгваме сутринта на път.
18.08.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
След безкрайно товарене и подреждане на багаж и оправяне на апартамента към десет и нещо тръгнахме благополучно. И добре, че реших да прескоча сутрешните срещи и да тръгнем още сутринта, вместо следобед, защото на Калотина и после на Сръбско-Хърватската граница чакахме по три часа. Обикновено успявам да избегна гастарбайтерите, но този път просто нямаше как заради по-важни съображения.
Все пак към десет успяхме да се доберем до Славонски брод. Утре ще видим как ще е на Словенската граница.
Отървал си се да ти кажа, аз преди няколко дни се прибирах към България и по сърбо-хърватската граница посока словения беше такава тапа през ноща, че хората бяха спретнали една серенада с бибиткане и не спираха. Според мен поне 10 часа са чакали, твоите 3 часа са пак добре :)