Записки

Прескочи до:

08.10.22
15:52

Увеличи храната и намали обема на тренировките.
Свалянето на килограми е краткосрочна цел и не може да се подържа дълго време дефицит, особено ако паднеш на нисък % мазнини, става супер трудно. А тук от поне година чета, че сваляш. Каква ти е целта?

Мнението беше редактирано от Петко К на 08.10.22 15:54.

11.10.22
06:42

От преди малко крака записвам.
Снощи тренирах или поне опитах. Буквално преброих 70 човека във фитнеса, а бяха поне с 10-тина повече. Направо не мога да опиша колко точно ме отврати тая простотия. Такова нещо не бях виждал, а и не бих повярвал, ако ми кажат...И все пак някви 2х4 на 120 лег в суперсерии на 73кг не е зле.

21.10.22
09:13

Над 75кг съм отново. Воден и мазен, но повечето храна и малко почивка помогнаха поне да се чувствам добре. Сила няма - от 3х6 на 40 набирания - тотален отказ 3ка. Другото също е зле.

Ще включа около час кардио на седмица за начало, ще намаля обема, а и бройката тренировки, като ще се съобразявам с графика в работата, но все пак над 2 поредни почивни ще гледам да нямам. Храната в тренировъчни дни ще е колкото ми се яде, а в почивни ще опитам някакво подобие на фаст, за да се контролирам там поне.

Това е за под 2м, в които трябваше да доизчистя, а се върнах в първи клас и съм скини фет. Нарочно сякаш съм искал да регресирам. Ще се оправя до няколко седмици ?

Мнението беше редактирано от 'satisfaction на 21.10.22 11:41.

21.10.22
09:48

казано от ‘satisfaction на 21.10.22, 09:13:

Това е за под 2м, в които трябваше да доизчистя, а се върнах в първи клас и съм скини фет. Нарочно сякаш съм искал да регресирам. Ще се оправя до няколко седмици ?

Замислял ли си се да си дадеш време без да гладуваш? Вече за кой път се повтаря тоя rebound?

Мнението беше редактирано от Ivan на 21.10.22 09:48.

21.10.22
11:47

Естествено. Мрънкането ми обаче не е фактор, защото вчера примерно съм над 3000 калории и сутринта в 7 щях да убия за храна. Просто съм лаком, от малък съм чревоугодник и когато кажа, че умирам от глад често е в главата ми само, така че дори не е истина в голям процент от случаите гладуването.
Не съм идиот, знам че бях над 30% мазно до преди 2г и всичко отнема време. Знам че за моите дадености трябва да съм доста лек, за да се видя наистина изчистен. Просто правя половинчати нещата и постоянно се въртя от почти мускулест до почти изчистен. Сега имах добра база, бях увеличил калориите около месец и половина, получаваха се нещата, но просто подцених колко се пренатоварвам и колко дълго всъщност напъвам без да
съм възстановен. Винаги съм казвал, че тренирам за кеф, а другото е просто колкото да има цел тренировката, да не е пълен хаос и ми е трудно да не ходя всеки ден във фитнеса, като ми е кеф.
Не правя нещата правилно или в случаите, в които ги правя, прекалено малко време си давам. Нищо секретно не е, просто е нормално да се демотивирам, особено когато не искам да променя това, което трябва и то просто защото ми е кеф да си продължа така, пък се надявам магически да се оправи всичко.

24.10.22
10:19

Днес гърди-гръб до 120 лег и гребане с 45кг.

Не е зле, даже мисля, че всичко ще е ок до 20тина дни.

25.10.22
10:26

А1: Клек до 150 + дроп

Б1: Хип тръст до 180 + дроп

В1: Разгъване 3010
В2: Сгъване 3010
В3: Прасец 2111

Добре и днес. Доволен съм.

26.10.22
13:16

Днес ръце до 100 тесен лег с пауза, раменна с 35 дъмбели и бицепс с 20кг

Нямам много база, защото откакто ми затвориха фитнеса и не съм напъвал силово, та в този постиженията ми не мога да ги сравнявам, понеже и преди имаше на доста места разлика в тежестите. Но ще си хапвам докато нямам нещо от сорта на 70 набиране, 5 на 130 лег, хубава серия клек със 160. Горе долу толкова вдигах на 77-78кг.
Следват 2 почивни сега. Вкарвам правило на под 6ч сън просто да не тренирам, независимо колко почивни се събират.

29.10.22
11:26

А1: Лег до 5х120 + дроп с вдигнати крака
А2: Гребане до 5х45кг + дроп с опора

3 пъти по 2 упражнения гърди-гръб

На лежанката ме пазеха и последното с бая дълга пауза, за да се изцедя максимално. Помогнаха ми леко де, не го направих сам. Предвид това, че имах по 50 серии лег и набиране няколко месеца, то спадът в силата всъщност е минимален.
Имам доста смени наблъскани последните дни, а и продължават до 7-ми, след което ще опитам да понапъна малко, пък да видим. Чувствам се окей(като изключим овалната форма)и дано не е лъжливо.

30.10.22
15:42

Ръце леко днес. Утре само кардио малко, след това почивка.

01.11.22
21:40

Полулег дъмбели до 8х45
Гребане с опора с 22-40кг

Гърди-гръб по 2 упражнения с темпо

Сила има, но много играя на тези пейки. Може би пък ще извлеча някакви ползи така, ако наблегна на дъмбелите.

02.11.22
11:26

А1: Клек до 5х140 + дроп

3 пъти по 4 упр за крака без почивка

Не бях правил такъв клек скоро, а беше с аванс, което е много добре. Не ми се занимава да напъвам, но се надявам да ми дойде музата за 1-2м ?

04.11.22
06:45

Ръце, рамо до раменна от стоеж зад врат 15-ки с 50кг

Бива и днес. Уж малко обем, за да си направя кофи и лежанка утре, но се надух.

05.11.22
13:57

Лег до 4х120, 3х130кг
Гребане дъмбел до 45кг + дроп гребане с опора

Полулег дъмбел + машина гърди
Гребане подхват + успоредно гребане машина

На 130 беше с помощ, но пък на 120 този път с аванс. Добре са нещата. Може би към 137 ще направя с пауза при 140-142 от лятото. Гоним 145 до края на годината отново.

07.11.22
17:05

Някаква смесица днес:
Клек до 120кг с темпо, раменна с дъмбели до 6 с 37, корем и други глупости.

Много смени ми се насъбраха и просто раздвижих, въпреки че на раменната си дадох много зор и това са ми пределни тежести с адекватна техника.
Утре ми се правят кофи и набиране, ако имам душа.

09.11.22
15:58

Хакен клек машина до 160кг и обратно

3 пъти сгъване-разгъване по 45сек

3 пъти колелце корем-повдигане на крака от вис

Добре стана. Пак съм за мачкане обаче, а уж трябваше да ходя няколко пъти в рамките на месец.

10.11.22
12:45

Днес ръце:
Тесен лег с пауза до 4х110кг, другото машини предимно.

Добре е, с хубава пауза и стабилно, но като цяло беше грешка да тренирам, защото съм смачкан. На сгъването изгърмя левия лакът, та ще го видя утре как е, че болката е остра.
Пускам 2 почивни.

13.11.22
11:41

Лег до 4х130
Гребане с 45кг

Полулег с 45кг
Гребане с опора 10ки

Долен скрипец гърди 12ки
Горен скрипец подхват 8-10
Трапец 12

На 130 пак е с някаква помощ, но много доволно. Още ми тежи самата щанга и то много, понеже не съм правил с тежко. Скоро 5ца ще имам, но май на по високо тегло от лятото, понеже при мен идеята да не броя калории не е особено удачна ? Гребането е пределно с 45, едвам не изпускам дъмбела с дясната ръка. За от земята нямам мобилност да дърпам. Жалко, но толкова мога. Важното е, че не се чувствам на лайно.

13.11.22
20:32

По колко повторения на 45,че почваш да го изпускаш?

14.11.22
08:29

4-5 ??

Само с дясната, ама и с лявата няма да мога примерно 15 да речем. Обаче гребането винаги ми е било и много слабо де, не е причината хватът за тези ниски тежести. Дори с фитили горе-долу толкова ще дърпам, нямам сила просто.

14.11.22
18:24

Рамо дъмбели до 7х37кг + чики-рики за ръки

Бива. Не успях да си строша днещо и днес и съм хепи.

16.11.22
12:25

Лег до 130
Набиране до 45

Кофи до 7х65
Горен скрипец

Гребане с 80-100
Долен скрипец гърди

Колелце за корем 3 пъти

Готино е да тренираш с настроение. Кофите плитки половината, не се получиха нещо. Набирането тотален отказ с 45 3-ка. Тежи ми гъза. Вчера съм на под 1500 калории, днес също още не ми се яде. Някои дни пък съм сигурно около 5000. Готинко.

17.11.22
14:41

Клек до 6х150

Хакен клек 12
Тяга с дъмбели 12

Разгъване 12
Сгъване 12
Прасец 12

Корем 3 пъти

Много ми тежи навсякъде бе, дееба. На клека в добър ден сигурно ще избухна, ма просто не съм свикнал с голяма тежест в ръце и ме мачка.

18.11.22
11:34

Чики-рики днес
Рамо до 8х37кг и те това е

18.11.22
11:52

Рамото е от седеж и максумум до паралел, нали?
Сега ще кажеш, че те “хейтя”, а ти просто си водиш скромното дневниче без претенции. ?

18.11.22
21:34

От седеж е, да. Не казвам, че ме хейтиш, просто си комплексиран чичка и те е яд, че не можеш същото на по-високо тегло. Не пускам успоредно и до гърдите едва ли не, но не са встрани лактите и половинчато движение, както твърдиш.
Правя движенията така, че да ги усещам максимално добре в мускула, който искам. Позволявам си да слагам по тежко на няколко упражнения, на всички други спазвам темпо. Толкова.

Бих пуснал и клип, ама какво ли разбирам аз, като твоят клек е “под паралела” и се правите на слепи, а аз каквото и да покажа - ще се направите, че не е правилно?

18.11.22
21:53

Да, а като качих 160 преден клек с гъз в пода беше ли достатъчно дълбоко за твоите претенции, женчо ?? ?
Хайде излекувай ги тея комплекси с клип с тръби и бетонни тежести!

18.11.22
22:05

Не, не си обиден. Изобщо даже. Казвам истината. Ти също, просто за някои неща. Смешно е форумът да е от някакво значение, че чак да ръсиш хейт, обиди и всичко друго, и това да те зарежда. Честно, наистина е жалко това. Ма все тая, тука диалог не се води, двойният стандарт е на почит.
Кво значение има преден клек(който не съм видял в интерес на истината, но евала за тия тежести)с примера ми за задния? Не може и двете неща да са верни едновременно ли? Бахти отбягванията и глупостите. Тва даже не е хейт, ми не знам и аз кво е. Сигурно от година не съм писал в друга тема, ма пак се намира кво да се каже, което е безпочвено и тотално излишно. Някъде съм парадирал с нещо? Някъде нещо е предизвикало неадекватния ти коментар ли? Стига е, че чак и мислиш, че ме обиждаш. Ми смешен си, щот си чичак, който се зарежда с енергия в някъв форум.

Мнението беше редактирано от 'satisfaction на 18.11.22 22:09.

18.11.22
22:12

Явно трябва да съм обиден, че никога няма да клекнеш по-тежко от мен.

Сега като си 60 кг, защо не се запишеш в балетен състав?

18.11.22
22:58

Ужас ?

18.11.22
23:36

Трагедия ?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1