13.04.06
19:20
Може ли да взимам едновременно глутамин и аминокиселини по отделно,нямали по този начин да предозя?Благодаря!
Можеш даже да си вземеш и таурин за по-доброто усвояване на АК и глутамина :wink:
13.04.06
19:31
А глутамина трябва ли да се спре след един месец или колкото е там като креатина.И за колко време трябва да спра креатина за релакс и пак да го почна?Тенкс!
Можеш даже да си вземеш и таурин за по-доброто усвояване на АК и глутамина :wink:
Я обясни по какъв начин таурина подобрява усвояването на АК и глутамина, че се чудя дали и аз да не си взема, ама искам да знам как действа? ;)
13.04.06
20:41
А глутамина трябва ли да се спре след един месец или колкото е там като креатина.И за колко време трябва да спра креатина за релакс и пак да го почна?Тенкс!
Глутамин можеш да пиеш цял живот ако искаш и разбира се имаш възможност, а креатин според мен повече от месец и половина е добре да го спреш да не претоварваш бъбреците като за първи път!
:arrow: Почиваш един месец и пак почваш :D
Я обясни по какъв начин таурина подобрява усвояването на АК и глутамина, че се чудя дали и аз да не си взема, ама искам да знам как действа? ;)
Честно да ти кажа не помна точната причина но съм сигурен в това тъй като в момената чета опаковката на кутииката таурин която имам :wink:
13.04.06
23:07
Аз ще ви кажа защо,но не сам на 100%.Това е мое расъждение,но мисля,че е правилно.Значи таурина кара сърцето да работи повече от обичайното.Вдига ти тонуса.Помпа много повече кръв в мускулите по време на трен,а в кръвта са АК и така колкото повече изпомпва,толкова по бързо се усвояват.Защо мислете че след тежък фисически труд огладнявате,защото е имало много по-бързо кръвообращение и много по бързо са се изразходвали хранителните вещества.От него се получава невероятно напомпване,имам чувството,че ще ми се скъса кожата :wink:
[quote author=“Body_Builder”]Аз ще ви кажа защо,но не сам на 100%.Това е мое расъждение,но мисля,че е правилно.Значи креатина кара сърцето да работи повече от обичайното.Вдига ти тонуса.Помпа много повече кръв в мускулите по време на трен,а в кръвта са АК и така колкото повече изпомпва,толкова по бързо се усвояват.Защо мислете че след тежък фисически труд огладнявате,защото е имало много по-бързо кръвообращение и много по бързо са се изразходвали хранителните вещества.От него се получава невероятно напомпване,имам чувството,че ще ми се скъса кожата :wink:
Това не го казвай на никой от хората, които те познават... може само в нета да го пишеш за да си анонимен...
А сега сериозно - поразрови се по разни сайтове за фитнес и виж как стоят нещата за да не се излагаш с такива разсъждения...
14.04.06
21:07
[quote author=“kao”][quote author=“Body_Builder”]Аз ще ви кажа защо,но не сам на 100%.Това е мое расъждение,но мисля,че е правилно.Значи креатина кара сърцето да работи повече от обичайното.Вдига ти тонуса.Помпа много повече кръв в мускулите по време на трен,а в кръвта са АК и така колкото повече изпомпва,толкова по бързо се усвояват.Защо мислете че след тежък фисически труд огладнявате,защото е имало много по-бързо кръвообращение и много по бързо са се изразходвали хранителните вещества.От него се получава невероятно напомпване,имам чувството,че ще ми се скъса кожата :wink:
Това не го казвай на никой от хората, които те познават... може само в нета да го пишеш за да си анонимен...
А сега сериозно - поразрови се по разни сайтове за фитнес и виж как стоят нещата за да не се излагаш с такива разсъждения...
Вместо креатин исках да напиша таурин. :oops: .Но какво да правя човешко е да се греши.И пак казвам това е мое расъждение.А и Као ти можеше да видиш че съм сбъркал и да ме поправиш.Защото отговарях точно на твоя въпрос.И да ровил съм се,но никъде не пише защо кара АК да се усвояват по бързо.
14.04.06
23:58
[quote author=“Body_Builder”][quote author=“kao”][quote author=“Body_Builder”]Аз ще ви кажа защо,но не сам на 100%.Това е мое расъждение,но мисля,че е правилно.Значи креатина кара сърцето да работи повече от обичайното.Вдига ти тонуса.Помпа много повече кръв в мускулите по време на трен,а в кръвта са АК и така колкото повече изпомпва,толкова по бързо се усвояват.Защо мислете че след тежък фисически труд огладнявате,защото е имало много по-бързо кръвообращение и много по бързо са се изразходвали хранителните вещества.От него се получава невероятно напомпване,имам чувството,че ще ми се скъса кожата :wink:
Вместо креатин исках да напиша таурин. :oops: .Но какво да правя човешко е да се греши.И пак казвам това е мое расъждение.А и Као ти можеше да видиш че съм сбъркал и да ме поправиш.Защото отговарях точно на твоя въпрос.И да ровил съм се,но никъде не пише защо кара АК да се усвояват по бързо.
Аз сега ще ви разясня как стоят нещата накратко
След глутамина,таурина е най-изобилстващата аминокиселина в мускулната тъкан(интересното е че тя не е част от същинската мускулна тъкан)съществува в аминокиселинния “басейн’ в мускулната клетка.Таурина има редици интересни приложения в културизма-играе ролята на наподобяващ действието на инсулина агент,което означава че може да усили метаболизма на глюкоза и аминокиселини.Също така играе изключителна роля в клетъчното обемизиране като по последни научни данни трикратният му прием от по 500 мг на ден може да забави протеиновия разпад от 20 % намаление на три-метилхистедин,съединение получавано в резултата на мускулен разпад.Таурина може да бъде образуван в тялото от аминокиселините метионин и цистеин със съдействието на витамин Б6 но е под въпрос дали тялото може да набави оптималните нива на таурин.Помнете че има разлика между ‘нормален’ и ‘оптимален’ Интензивни упражнения както и други видове стрес изчерпват нивата на таурин за това сме убедени,че добавянето на грам или два към диетата няколко пъти дневно е добра идея(най-доброто му време на прием е след тренировка)