Колкото да не е без хич

Прескочи до:

15.04.23
17:48

казано от kaloyan на 09.04.23, 17:16:

За цугспитче мислех да ходя да го качвам сам това лято, обаче май няма да е тази година :)
Горе долу е техничен връх, дори по трейла като излезеш горе има ръб и метално въже. Добре е който няма много опит да се осигурява с виа ферата сет или подобно, поне така пишат в интернета. Аз мислех да кача по някой от средните по трудност вие ферати, или които са по-малко населени. Интересното е че сайта който видях, ги показва почти всичките много exposed. Което значи че са въздушни много :)...
А защо точно Тодорка ?

Z1 : T3 + A Ferrata | Expert Hiking Trail
Z2 : T3 + A Ferrata | Expert Hiking Trail
Z3A : T4 + A/B Ferrata + I+ climbing | Expert hiking trail, beginner’s ferrata , some scrambling
Z3B : T4 + A/B Ferrata + I+ climbing | Expert hiking trail, beginner’s ferrata , some scrambling
Z4 : T5 + C Ferrata + II climbing | Expert hiking trail, advance ferrata , advance scrambling , super exposed
Z5A : T6 + D Ferrata + III climbing | not a hiking trail, expert ferrata , expert scrambling , extremely exposed
Z5B : T6 + D Ferrata + III climbing | not a hiking trail, expert ferrata , expert scrambling , extremely exposed
Z6 : T6 + IV- climbing | not a hiking trail, no ferrata , expert scrambling , alpine multipitch climbing, super exposed

П.С - нещо което бях забравил е че там има лифтове до върха и ще е мазало събота и неделя.

Ами честно казано не съм почнал съществено да проучвам, гледах горе долу 1-2 часа, демек нищо все още. Тодорка понеже Пирин ми харесва и ми е интересно да се кача, а и самият маршрут изглеждаше готин, особено като се спуснем после.

Предните дни тренировките:

трен 1 и 2:

въже 15 минути, бързо темпо

трен 3:
лег 3х3х110, 2х10х90
раменна от седеж, дъмбели, 3 серии с 2х30 кг
квадрицепс, 7х15
lu raises, 4 серии с 2х5 кг

трен 4 от днес:
набирания, 30,23,17,21 х СТ, успореден хват
ръки, 2 упражнения
квадрицепс, 7х15
lu raises, 4 серии с 2х5 кг

Допълнително и месенето на козунак, като е близко до акъла, че не трябваше днеска да тренирам ръце...

21.04.23
20:20

От вчера

лег 4х3х110, 2х10х90
квадрицепс, кофички, lu raises ..

Днеска минах контролно през ортопеда пак. Потвърди, че на рентгена няма нищо, предписа ми някакви за отпускане на мускулатурата. Иначе подобрява се положението, но мисля още 3-4 седмици да го карам пенсионерската за всеки случай.

22.04.23
15:46

От днес:

набирания, успореден хват 29,21,16,14,12 х СТ
бг клек, 4х20 на крак с 14-ка дъмбел
бицепс, lu raises и въртене около глава с 15-ка дъмбели

Днеска си взех тия хапчетата, които ортопедът предписа и ще ги подкарвам от утре, че за днес съм намислил една скара да врътна, пък към нея вървят поне няколко бирички.
Набиранията много мудни, че сутринта правих овесени гофрети и малко попрекалих с яденето. Останалото нормално и леко.
Тия дни си мисля как по принцип винаги много обмислям преди да си купя нещо, въпреки че знам, че имам възможностите и няма да е проблем. Същевременно парите за ремонта хвърчат за отрицателно време...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1