12.04.06
12:13
Намерих едни упражнения в 1 сайт( http://hoopsvibe.com ) та искам да ви питам дали стаат изобщо за нещо и дали да се захващам с тях(поне с тва за скачането де)ето линка
http://www.hoopsvibe.com/coaching/vertical_jump_improvement/nine_weeks_jump_program-ar23228.html ако някои може да ги преведе на бг ще съм благодарен
Еми в сайт на баскетболна тематика , упражненията за какво ще са там ...
Не мислиш ли ?
14.04.06
10:07
[quote author=“ludacris”]Намерих едни упражнения в 1 сайт( http://hoopsvibe.com ) та искам да ви питам дали стаат изобщо за нещо и дали да се захващам с тях(поне с тва за скачането де)ето линка
http://www.hoopsvibe.com/coaching/vertical_jump_improvement/nine_weeks_jump_program-ar23228.html ако някои може да ги преведе на бг ще съм благодарен
виж в в поддомейна HTTP://JUMP.BASKETBALL-BG.COM там има доста програми, мнения и коментари на български...В общи линии ще ти кажа, че трябва много да се внимава, щото контузиите дебнат от тези програми за отскок...но пък ако си упорит, спокойно можеш да си вдигнеш отскока 20-30 сантиметра и да я изтрескаш с една ръка;)
[quote author=“sub_eleven”][quote author=“ludacris”]Намерих едни упражнения в 1 сайт( http://hoopsvibe.com ) та искам да ви питам дали стаат изобщо за нещо и дали да се захващам с тях(поне с тва за скачането де)ето линка
виж в в поддомейна HTTP://JUMP.BASKETBALL-BG.COM там има доста програми, мнения и коментари на български...В общи линии ще ти кажа, че трябва много да се внимава, щото контузиите дебнат от тези програми за отскок...но пък ако си упорит, спокойно можеш да си вдигнеш отскока 20-30 сантиметра и да я изтрескаш с една ръка;)
мен ми остаа 3-4 сантиметра и ше пипна тъблото най-долната част на коша(малкия кам 180 некаде)а с 20-30 напрао ще я трескам кат моя любим Коби Браян
14.04.06
15:16
[quote author=“ludacris”]
мен ми остаа 3-4 сантиметра и ше пипна тъблото най-долната част на коша(малкия кам 180 некаде)а с 20-30 напрао ще я трескам кат моя любим Коби Браян
Коби Браянт ;)
[quote author=“sub_eleven”][quote author=“ludacris”]
Коби Браянт ;)
знам че се пише с Т(имам екип на него на лейкърс,оригинален за 45лв от залата) но не се ли произнася браян без т както и педераст се пише с т но се произнася без т?
[quote author=“ludacris”]мен ми остаа 3-4 сантиметра и ше пипна тъблото най-долната част на коша(малкия кам 180 некаде)а с 20-30 напрао ще я трескам кат моя любим Коби Браян
имаш предвит от място или със засилка ?
Та колко си висок и колко ти е отcкока, щото сам пренирал и мисля че ако не си нисък отскока ти е зле.
Абе малко непотготвен се изказвам, но имам един приятел баскетболист, който ми беше казвал за една програма за увеличаване на отскока, но каза че не я е почнал още, защото му било рано, пък можело да се прави само един път - вторият път ефекта щял да бъде много малък. Малко странно ми се стори, някой чувал ли е нещо такова?
ПП:
отцкок
:D :wink:
14.04.06
22:43
[quote author=“ludacris”][quote author=“sub_eleven”][quote author=“ludacris”]
но не се ли произнася браян без т както и педераст се пише с т но се произнася без т?
ми според мен не;)
абе Патрик, ти не пишеше ли във форума на basketball-bg…познат ми се струва ника ти...
а иначе тези програми за отскок се съпровождат от много голяма почивка между тях...и аз не съм чул някой да ги е правил повече от два пъти примерно...
аз пиша в форума на баскетбалл-бг.ком. Patrik висок съм към 1 и 50-55 нз неска ще се премеря и ще ви кажа.със засилка скачайки от 1ни камани(2 един върху друг около 7-10см високи общо),а как да си премеря отскока може ли да ми кажете.
Бориславе а коя програма те са много
Air Alert1
Air Alert2
Air Alert3
9weeks(таа дет съм дал линк за нея в таа тема)
и др. ама само тея ги знам
15.04.06
09:36
[quote author=“ludacris”]аз пиша в форума на баскетбалл-бг.ком. Patrik висок съм към 1 и 50-55 нз неска ще се премеря и ще ви кажа.със засилка скачайки от 1ни камани(2 един върху друг около 7-10см високи общо),а как да си премеря отскока може ли да ми кажете.
Бориславе а коя програма те са много
Air Alert1
Air Alert2
Air Alert3
9weeks(таа дет съм дал линк за нея в таа тема)
и др. ама само тея ги знам
не съм те виждал да пишеш там...
иначе за да измериш отскок, ти трябва да си измериш разтег-а...това е на пръсти и с изпъната ръка колко стигаш...после като измериш колко пипаш на коша предполагам ще се справиш сам....
примерно разтег 255, пипаш 315 - отскок 60см
разтег 270, пипаш 370 - отскок 1м...
и май много ме тласкаш в офтопика...защо не пита във форума за баскет?
аз съм те виждал там.аз съм лудакрисгта.а пуснах такаа тема там,сутринта.
а за отскока май не разбрах добре,начи колкото съм висок аз с вдигнати ръце(да кажеме 170см примерно) и като скоча на 180см кош и пипната тъблото начи отскока ми е 10 така ли?
15.04.06
12:25
[quote author=“ludacris”]аз съм те виждал там.аз съм лудакрисгта.а пуснах такаа тема там,сутринта.
а за отскока май не разбрах добре,начи колкото съм висок аз с вдигнати ръце(да кажеме 170см примерно) и като скоча на 180см кош и пипната тъблото начи отскока ми е 10 така ли?
първо при 155 см трябва разтега да ти е поне 2м...така, че би трябвало прав да забиваш на 180 см кош....между другото къде видя такъв кош? 180 см??? Ти си си го монтирал някъде или? :lol: Имаш предвид 280 сигурно...
15.04.06
21:48
[quote author=“ludacris”]aко си от софия ела до 12то училище.не е 280 а кам 1,80-190
какво искаш да ми кажеш? че аз като съм 186 и ще си ударя главата в него ли?
[quote author=“sub_eleven”][quote author=“ludacris”]aко си от софия ела до 12то училище.не е 280 а кам 1,80-190
какво искаш да ми кажеш? че аз като съм 186 и ще си ударя главата в него ли?
не,имах предвид да видиш че наистина е толкова колкото ти казвам.
16.04.06
08:51
абе момче, какъв ще е тоя кош - па аз ше вляза целия с топката в него бееее... :lol:
[quote author=“sub_eleven”]абе момче, какъв ще е тоя кош - па аз ше вляза целия с топката в него бееее... :lol:
питах един френд дали коша е 180см и той ми се измя и каза че той е 180 и коша е 280.моя грешка начи.ми аз кат се кача на камъни(2камъка-7/10см)и пипам таблото(смисал не тва при ринга малкото а другото и то с върха на пръстите)
Sub_eleven аз съм beelonzz сещащ ли се :)
Значи тва, че се губи ефекта от повторното правене на една програма си е вярно, а разтега мисля че се мери като се повдигнеш на пръсти...както и да е вземи си AirAlert2 примерно и я направи...въпреки, че мисля, че ти е раничко за забивки.
еми аз не пиша в този форум за баскетнол ...
Значи за отскока , незнам аз на времето като се занимавах активно с баскетол има кам 50-60 там някаде отскок , говоряти когато сам бил в добра форма и аз тогава не правех нищо конкретно за отскока ...
АКо искам да му напглеш тренирай здраво краката и по точно прасеца
мерси патрикабе що ми се струваш познат от някаде,по кои други форуми ходиш?