Too Little, Too Late

Прескочи до:

05.10.23
02:23

04.10.2023 г.

Активност:
Ходене: 8400 крачки.

Добавки:
Магнезий, рибено масло, колаген, цисус, ставен комплекс на бълк, цинк, алфа-липоева киселина, креатин.

Обобщение за деня:
Сутринта ходих пеш до местната поликлиника да си оправям болничния. Нищо не свърших, освен да отметна малко крачки. Трябва да се ходи другаде. Португалската бюрокрация още ми е трудна за разгадаване.

05.10.23
02:24

казано от Dydo на 04.10.23, 20:31:

Това засича ли се на летищата. Да не се наложи все гол да те събличат ?

Ще ти кажа следващия път, когато пътувам - очертава се да е другия месец.

06.10.23
02:11

05.10.2023 г.

Активност:
Ходене: 9200 крачки.

Добавки:
Магнезий, рибено масло, колаген, цисус, ставен комплекс на бълк, цинк, алфа-липоева киселина, креатин.

Добавките май по-често ги забравям, отколкото ги пия, но пиша там нещо.

Обобщение за деня:
Разождам се, сядам за по някоя бира, после у нас предимно лежа и играя. Принудителна ваканция и късно лято - можеше и доста по-зле да е.

06.10.23
07:35

А как е апетита след операцията, отрази ли ти се .. ? Аз за около 3 седмици свалих 8 кг, което на мойто тегло е над 10 процента, обаче пък след това си ги върнах доволно.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 06.10.23 07:36.

06.10.23
22:30

казано от kaloyan на 06.10.23, 07:35:

А как е апетита след операцията, отрази ли ти се .. ? Аз за около 3 седмици свалих 8 кг, което на мойто тегло е над 10 процента, обаче пък след това си ги върнах доволно.

За вече повече от 48 години апетитът ми никога не е боледувал, дори когато аз съм бил болен. Първият ден след операцията не ми се ядеше много, но и болничната храна има пръст в това.

06.10.23
22:32

06.10.2023 г.

Активност:
Ходене: 10 100 крачки.
6х20 “лицеви опори” на перваз.

Добавки:

Обобщение за деня:
Възстановяването ми върви доста обнадеждаващо. 10 хиляди крачки 10 дни след операцията според мен бива. Не е далеч моментът, в който ще се изкуша да хвана и нещо по-тежко.

08.10.23
01:28

07.10.2023 г.

Активност:
Ходене: 13 000 крачки.
Няколко серии (20 до 40) “лицеви опори” на перваз, няколко на облегалка на пейка. На земя още не смея.
В парка опитах и две серии “набирания” на нисък лост под 45 градуса с пети, опрени в земята, но иска малко повече стабилизация и реших, че е рано. Особено след като пробвах и нормални набирания на висок лост и жена ми заплаши, че ще се обади на доктора ми.

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта дълга разходка в Монсанто. Следобед почивка, а надвечер из квартала. Малко се изхвърлих днес - мисля, че около 10 000 крачки на ден са ми добре.

08.10.23
14:10

Боби, бързо оздравяване!
На дядо ми правиха същата операция преди 4-5 години. Понеже е ината глава, отиде малко по-късно и беше започнал да кляка както си върви, а в някои случаи направо падаше.
Вече е възстановен на 100%, работи постоянно и се движи супер много. На 76 години е.

08.10.23
21:12

казано от Иван П. на 08.10.23, 14:10:

Боби, бързо оздравяване!
На дядо ми правиха същата операция преди 4-5 години. Понеже е ината глава, отиде малко по-късно и беше започнал да кляка както си върви, а в някои случаи направо падаше.
Вече е възстановен на 100%, работи постоянно и се движи супер много. На 76 години е.

То се кляка понеже нерва те “цъка” това е моето определение на това което се случва и мускулите изключват :) .. все едно спираш тока на някаква машинка :)

09.10.23
01:22

Благодаря, Ванка! И аз напредвам, но още съм далеч от пълно възстановяване.

09.10.2023 г.

Активност:
Ходене: 10 500 крачки.

Добавки:

Обобщение за деня:
Голяма жега. Надвечер стигна 34 градуса. Ходенето беше до плажа в Пареде и ми дойде доста нанагорно сутринта, затова вечерта само малко из квартала.

10.10.23
10:23

10.10.2023 г.

Активност:

Добавки:

Обобщение за деня:
Получи се нещо като работен ден. Сутринта ходих по разни задачки и използвах да си направя крачките, следобед две дълги срещи. Още не мога да седя продължително на стол.

10.10.23
11:52

казано от Boby_ на 10.10.23, 10:23:

Още не мога да седя продължително на стол.

Пробвай и с ортопедичен стол дали би било по-добре.

11.10.23
02:50

казано от Svetoslav на 10.10.23, 11:52:

казано от Boby_ на 10.10.23, 10:23:

Още не мога да седя продължително на стол.

Пробвай и с ортопедичен стол дали би било по-добре.

Не знам какъв точно ортопедичен стол имаш предвид. Столът, на който работя от нас, т. е. през повечето време, е от най-скъпите ергономични офис столове, които намерих и ми е изключително удобен.

11.10.23
02:52

10.10.2023 г.

Активност:
Ходене: 11 600 крачки.

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта по задачки, следобед повече ходене.

12.10.23
01:12

11.10.2023 г.

Активност:
Ходене: 10 000 крачки (+1400 непремерени).

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта ходих до американското посолство за интервю за виза. След доста дълго и болезнено чакане визата е одобрена. Дано само паспортът да пристигне навреме, че вече купих билета и запазих хотел.

13.10.23
02:10

12.10.2023 г.

Активност:
Ходене: 8 700 крачки.

Добавки:

Обобщение за деня:
Не успях да си направя крачките за сметка на други активности.

14.10.23
11:33

13. 10.2023 г.

Активност:

Добавки:

Обобщение за деня:
Цялото разстояние си го извървах сутринта в една голяма разходка до плажа и обратно с доста голяма денивелация (72 м според Гугъл).

15.10.23
01:54

14.10.2023 г.

Активност:
Ходене: 10 500 крачки.

Набирания под 45 градуса надхват 15, 12, 10, 8.
Лицеви на 40 смс раменен хват 20, 20, 15, 15.
Набирания под 45 градуса с подхват 10, 10, 8, 8.
Лицеви на 40 см с тесен хват 15, 12, 10, 10.

Време е да почвам някакви неща. Днес на лостовете в квартала. Ще се занимавам и с ластици у нас, а след седмица ще извадя от мазето пудовките на Зозо. За моите за съжаление ще трябва да почакам още доста.
Обмислям и дали да не започна с плуване още другата седмица.

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта около 3 км с кучето, следобед повече в Кашкайш.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.10.23 01:54.

15.10.23
15:11

Плуването го водят май най-добро за твоето състояние. Аз не мога да кажа, понеже не плувам, ама е любимото на всички доктори :)

16.10.23
13:36

15.10.2023 г.

Активност:
Ходене: 7 500 крачки.

Добавки:

Обобщение за деня:
Нищо особено днес.

16.10.23
14:34

Може да опиташ с тези ленти упражнения за глутеусите и краката, работят добре за мускули които доста често не могат да се активират добре при изпълнението на клек и тяга .
Вкарват доста кръв в седалищната област .

16.10.23
14:40

Мнението беше редактирано от ISB на 16.10.23 14:41.

17.10.23
15:40

казано от ISB на 16.10.23, 14:40:

Благодаря, Иво! За повечето от тези ми е доста рано, но със сигурност ще ги имам предвид и ще включвам по нещо с напредъка на възстановяването ми.

17.10.23
17:59

16.10.2023 г.

Активност:
Ходене: ~ 6 000 крачки.

Добавки:

Обобщение за деня:
Първи ден на работа. Следобед успях да направя малко разходка, но иначе цял ден седене и съответно вечерта все едно ме беше налагал някой с тояги по гърба. Май трябваше да взема още една седмица болничен, както ми предлагаше докторът.
Пристигна ми и паспортът с визата. Сега остава само един проблем - Лос Анджелис и Сан Диего без книжка и без кола под наем, защото португалците не бързат за никъде и още нямам книжка след половин година чакане.

17.10.23
18:11

С ластиците е готино и аз имам такива и правя различни упражнения.  Иначе за болничния и аз ти споменах да скатаеш колкото се може повече. Така или иначе сега ти е паднало, предполагам ти си имаш съображения, обаче аз също си мислех че още на третата седмица ще почна работа и няма проблем. Оказа се доста по - сложно отколкото си мислех. Общото състояние много пада. Не знам при теб дали ще е така, но след операцията те държи горе долу мускулната маса и това което си имал като подготовка. Но след определен период се случва едно цялостно отпадане както на физика и свързаната с нея психика. Поне аз го усетих доста и за доста дълго време. Пак казвам, дано при теб нещата са по-леки, но е хубаво колкото се може повече да се пазиш от седене и от стрес според мен, така в началото ако имаш възможност.

18.10.23
01:28

17.10.2023 г.

Активност:
Ходене: ~6 000 крачки.

Набирания 3.
Лицеви на 40 см с раменен хват 30, 20, 20, 20.
Набирания под 45 градуса надхват 15, 15, 12, 10.
Лицеви на 40 см с тесен хват 20, 15, 12, 10.
Гребане с ластик (сив) - 10+10, 8+8, 8+8.
Разтваряне с ластик (сив) пред гърди 8.

Тръгнах с нормални набирания, но ми е рано - преряза ме заради екстензията.

Добавки:

Обобщение за деня:
Плътно в срещи с много малко време за раздвижване между тях. Все пак успях след работа да направя около 2 км разходка до лостовете и обратно.

19.10.23
12:04

18.10.2023 г.

Активност:
Ходене: ~5 500 крачки.

Добавки:

Обобщение за деня:
С толкова работа и срещи не мога да си направя крачките. Време е да разнообразя с плуване, независимо че на хартия е по-рано от препоръчаното. В петък ще си направя карта и започвам.

19.10.23
14:45

Ти можеш да плуваш и може да ти е от полза.
Иначе това масово дето препоръчват плуване на хора с проблеми в кръста,които едва  се задържат на повърхността с трудност...е повече от непрепоръчително.

19.10.23
14:55

казано от nervak на 19.10.23, 14:45:

Ти можеш да плуваш и може да ти е от полза.
Иначе това масово дето препоръчват плуване на хора с проблеми в кръста,които едва  се задържат на повърхността с трудност...е повече от непрепоръчително.

Имаш предвид:
- трудно се задържат на повърхността поради проблемите в кръста
или
-  трудно се задържат на повърхността, защото не могат да плуват, а плюс това имат и проблеми в кръста.

Защото ако е второто, не знам какъв рехабилитатор/лекар/гуру и т.н. може да те прати да плуваш :-)))))))

Мнението беше редактирано от D_M на 19.10.23 15:00.

19.10.23
15:00

Дидо, очевидно е второто. :)

19.10.23
18:49

Разбирай 90% от тия дето плуват,не могат да плуват.

20.10.23
16:49

19.10.2023 г.

Активност:
Ходене: ~3 500 крачки.

Добавки:

Обобщение за деня:
Цял ден в срещи. Ходене само сутринта с кучето.

21.10.23
11:20

20.10.2023 г.

Активност:
Ходене: ~3 000 крачки.

Плуване в 25-метров басейн: 600 метра (12 дължини кроул, 12 дължин бруст) за под 30 мин.

Първи опит за плуване. Прилично като за медузата, в която се превръщам.
Намерих си басейн на 10-15 минути с кола от нас. Водата е малко по-хладна, отколкото в предишния, макар че пак е доста топла (на таблото бешс записано 28,6 градуса). За химикалите ще видим - вечерта ми се запуши носът, но сякаш не е тоя тежък синузит, който ми предизвикваше другият басейн. Ще си проличи.
Важното е, че има доста часове за свободно плуване през деня, а работи и уикенда.
Разстоянието изглежда малко, а засега и темпо не мога да гоня, но си напомням, че само преди 20-тина дни ми ровиха в гърба и за всичко трябва време.

Добавки:

Обобщение за деня:
Срещи, работа по презентации и подготовка на програмата за една целодневна среща другия вторник.

21.10.23
11:25

казано от nervak на 19.10.23, 18:49:

Разбирай 90% от тия дето плуват,не могат да плуват.

Е, хайде сега. Чак пък 90%. Плуват си хората по басейните. Достатъчно добре, за да се понатоварят и да поддържат някаква форма. За разлика от щангите, е много малко вероятно лошата техника при плуването да те повреди.

21.10.23
15:52

Даже 95%...не плуват.
Да можеш да плуваш, означава да направиш поне 200крол спокойно,без да се напрягаш...все едно се разхождаш.
За поддържане на форма е ясно ,че плуването може да те повреди...точно толкова ,колкото и “щанги” за поддържане на форма)))тоест никак.
Виж когато стане въпрос за натискане,тогава картината става друга...както и при щангите.
И не е да не съм виждал сериозни контузии от плуване....даже такива разкъсвания не съм виждал в зала.
Идеше реч,че като плуваш като пирон в кисело мляко... главата стърчи и се върти при всяко загребване,а тялото е под 45градуса наклон спрямо повърхността....то си доста далеч от оздравителна процедура за кръста.

22.10.23
15:17

21.10.2023 г.

Активност:
Ходене: ~6 000 крачки.

Добавки:

Обобщение за деня:
Нищо особено - малка разходка да връщам разни неща на Амазон, грозно ливърпулско дерби.

23.10.23
16:03

22.10.2023 г.

Активност:
Ходене: ~1 300 крачки.

Плуване в 25-метров басейн: 1000 метра (20 дължини кроул, 20 дължин бруст) за 34-35 мин.

Странно, че толкова бързо стигнах километър и то за време, по-добро от това, което правех пролетта преди операцията. Единственото възможно обяснение е температурата на водата - в 32 градуса през половината време ми се налагаше да стоя на стената и да дишам като парен локомотив, а в този при 28 си плувам с много по-малки почивки.

Другият вариант е басейнът да е по-къс, но не го мисля сериозно - пише си 25 метра. :)

Добавки:

Обобщение за деня:
Неделни истории. Още един уикенд си замина неусетно.

23.10.23
16:06

23.10.2023 г.

Активност:
Ходене: Ще дописвам.

Плуване в 25-метров басейн: 1000 метра (20 дължини кроул, 20 дължин бруст) за 34-35 мин.

Втори ден поред, че няма да имам възможност да плувам поне до четвъртък. Чувствам се много добре във водата и вече започвам да мисля за техниката. Брустът ми е добре (винаги е бил), но на кроула ми липсват толкова дребни детайли, че чак се ядосвам на себе си - как излиза ръката от водата, траекторията после, как влиза във водата, колко изчаква в опъната позиция другата ръка да дойде, колко завъртам главата при поемане на въздух, как синхронизирам краката, позиция на таза... Нещо не мога да навържа всичко още и не ми идва автоматично, а трябвао да го мисля.

Добавки:

Обобщение за деня:
Понеделник с пълна лудница. Едва се измъкнах за час да плувам.

23.10.23
18:06

Без дрилове за кроула няма да стане, колкото и да си мултитаскинг. Сега даже е идеален момент да си правиш упражнения, за да изчистваш детайли.

23.10.23
18:52

казано от gotcha на 23.10.23, 18:06:

Без дрилове за кроула няма да стане, колкото и да си мултитаскинг. Сега даже е идеален момент да си правиш упражнения, за да изчистваш детайли.

Сега искам да натрупам малко скорост и издържливост. Техниката ще дойде с припомнянето на движението. Ще включа някои упражнения, когато му дойде времето - като мога да се върна в залата и да почна да комбинирам плуване с тежести.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1