Too Little, Too Late

Прескочи до:

23.10.23
21:14

На 25 басейн малко е....,ни за издръжливост...а за скорост също,...тези чести обръщания))),дет се вика след малко тренировки можеш първите 50м и под вода да ги вземаш,освен ако не е болезнено на този етап избутването след обръщането.
Дрилове в крола...какво е това?

26.10.23
23:24

24 и 25.10.2023 г.

Активност:
Вече няма да вписвам ходенето - ходя по-малко, отколкото в началото.

Добавки:
Магнезий, рибено масло, колаген, цисус, ставен комплекс на бълк, алфа-липоева киселина, креатин.

Обобщение за деня:
Вторник целодневна среща с екипа ми в офиса, на която презентирах през доста голяма част от времето, последвана от вечеря. Дойде ми в повече и то с много.
Сряда отново цяла сутрин в офиса. Наложи се следобед да си полегна. Трябва да си го запазя този навик и за по-натам. :)

26.10.23
23:32

26.10.2023 г.

Активност:

Плуване в 25-метров басейн: 1100 метра (22 дължини кроул, 22 дължин бруст) за ?? мин.

Забравих да засека кога започнах и затова се размотавах малко. За сметка на това добавих 4 дължини.
Усещам странен ефект - след около 300 метра имам усещането, че съм изтощен и съм приключил. После след 500 все едно не е било и мога да плувам до утре, а в края вече се натрупва истинска умора.

Добавки:
Магнезий, рибено масло, колаген, цисус, ставен комплекс на бълк, алфа-липоева киселина, креатин.

Обобщение за деня:
Ако съм предполагал колко много ще ми се налага да се занимавам с чужди емоции, сигурно никога нямаше да поема по точно този професионален път.
“Хедхънтват” ме за подобна позиция с по-малко хора в друга компания и се замислям дали да не видя за какво иде реч.

29.10.23
09:23

27.10.2023 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта срещи от рано, следобед в движение по задачки. Нищо интересно.

29.10.23
09:30

28.10.2023 г.

Активност:

Плуване в 25-метров басейн: 1100 метра (22 дължини кроул, 22 дължин бруст) за ?? мин.

Събота не трябва да ходя на басейн. Имаше всянанви групови занимания и бяха оставили само един коридор за свободно плуване. Шест човека с различни възможности в 25 метра прави почти невъзможно да поддържаш някакво темпо. По-скоро на нещо интервално заприлича - 2-3 спринта, после 4-5 дължини влачене след някого от контингента на нервака, каквито имаше поне трима. А за да стане още по-весело, имаше и една кака, осезаемо по-бърза от мен. :)

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта плуване, после размотаване из нас, а вечерта - новото шоу на Рики Гервайс. Скъсахме се да се хилим - струваше си всяка стотинка.

29.10.23
13:37

Готина снимка изглеждаш идеално, иначе за професионалния път мислех да ти пиша, но се отказах, защото така или иначе то е свършен факт :)

30.10.23
19:42

казано от kaloyan на 29.10.23, 13:37:

Готина снимка изглеждаш идеално, иначе за професионалния път мислех да ти пиша, но се отказах, защото така или иначе то е свършен факт :)

Благодаря! За професионални теми просто споделям. Не очаквам съвет. :)

30.10.23
19:45

29.10.2023 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Лежерна неделя с малко английски футбол и лека разходка в мола (което ми причинява огромен стрес, ако трябва да съм честен).

30.10.23
19:52

казано от Boby_ на 30.10.23, 19:45:

29.10.2023 г.[...лека разходка в мола (което ми причинява огромен стрес, ако трябва да съм честен).

Финансов или психически??

30.10.23
19:56

30.10.2023 г.

Активност:

Плуване в 25-метров басейн: 1100 метра (22 дължини кроул, 22 дължин бруст) за 34 мин (първият километър за 32 - за сравнение).

Днес беше супер спокойно - двама души в целия басейн. Хванах си едно темпо и до 400 метра изобщо не съм спирал, после за съвсем кратко раздишване на всеки 2-3 дължини.  Личи си и по времето. В края пуснах 4 дължини спринтове и почивах между тях.
Трябва да си изровя “педълсите” (не знам как е на български - като “плавници” за ръце), за да направя кроула малко по-силов.

Добавки:

Обобщение за деня:
Работа, плуване, работа.

Като говорим за сила, пристигнаха ми ей тия лоши момчета. Златистото би трябвало да е 350 паунда (159 kg). За мой срам успях да сгъна само до синьото с дясната ръка, а с лявата дори ми остана малко (150 паунда). Месец и половина без тежести са добро оправдание, но идеята да си ги сложа тия неща на бюрото е поне хватът да не изостане твърде много. Ясно, че за 350 или дори за 300 паунда няма как дори да мисля изобщо някога, но ако някой ден събера 200 или дори 250, пак ще е добре.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 30.10.23 20:03.

30.10.23
19:59

казано от Цветан на 30.10.23, 19:52:

казано от Boby_ на 30.10.23, 19:45:

29.10.2023 г.[...лека разходка в мола (което ми причинява огромен стрес, ако трябва да съм честен).

Финансов или психически??

Определено второто. Толкова мразя да влизам в молове и в магазини за дрехи, че отлагам до последно - докато започна да ходя с парцали. Затова примерно един-два пъти годишно си правя списък и тръгвам с примирение да си купувам каквото ми трябва.
Но в Португалия имам огромен проблем. Масово ризите са до 44-ти размер, 45 се намират рядко, а често и те са ми малки. 46 просто няма. Обувките също до 44-ти, дори маратонки няма 46-ти и нагоре, а от някои модели ми се налага да нося 47. Както казва един колега, страната на малките хора...

30.10.23
20:28

E ,ти пък...200 аз ги събирам,250 не ми достига да заключа понякога 0,5 см....но още не съм
Всеки ден ги мачкам ,но ефекта е нулев...не съм мръднал грам от как съм ги почнал.

Мнението беше редактирано от nervak на 30.10.23 20:30.

30.10.23
21:20

казано от Boby_ на 30.10.23, 19:59:

Толкова мразя да влизам в молове и в магазини за дрехи, че отлагам до последно - докато започна да ходя с парцали.

Като бях младеж ми бе любимото с някой друг авер-с цел естествено заговаряне на младите и готини продавачки, с уговорка за кафе/кола/ пица след края на работния ден. Сега повръщам. Рекорда с жената ми е 8 часа плътно по молове. Е, бе преди години, но не издържах. Сега си ходи сама или аз я карам и след няколко часа си я взимам. Няма седмица без да шопва-принципно всяка събота в близкия ни МОЛ Сердика център или в центъра. Да не говоря, че преди няма и месец събра 10-ина плика/чували с уж дрехи, които не й стават и отидоха в контейнерите на Червения кръст до съседния блок. По груби сметки, за няколко хилядарки покупна цена. Скоро и аз ще разчиствам, че има неща от години не съм ги обличал. Имам си любими и само с тях си ходя.

Мнението беше редактирано от D_M на 30.10.23 21:26.

казано от Boby_ на 30.10.23, 19:42:

казано от kaloyan на 29.10.23, 13:37:

Благодаря! За професионални теми просто споделям. Не очаквам съвет. :)

Съвети не, но получаваш съчувствие- единственото по-неприятно нещо от чуждите емоции са собствените ??

31.10.23
10:58

казано от Boby_ на 30.10.23, 19:56:

Ясно, че за 350 или дори за 300 паунда няма как дори да мисля изобщо някога, но ако някой ден събера 200 или дори 250, пак ще е добре.

200 са елемнтарни и без специално занимаване, 250 искат малко, виж за 300 си иска бая хват. За 350 и аз не си мисля :D

31.10.23
15:25

казано от James Hinks на 31.10.23, 10:58:

казано от Boby_ на 30.10.23, 19:56:

Ясно, че за 350 или дори за 300 паунда няма как дори да мисля изобщо някога, но ако някой ден събера 200 или дори 250, пак ще е добре.

200 са елемнтарни и без специално занимаване, 250 искат малко, виж за 300 си иска бая хват. За 350 и аз не си мисля :D

Което показва колко ми е отслабнал хватът след месец и нещо нетрениране. :( 150-те са ми проблем в момента и с лявата ръка ми остават няколко милиметра.

31.10.23
16:26

За да затворя 250 не ми достигаше мм, а сега, след около година пауза, в която не съм тренирал с клещи ги затворих от първия път. Мисълта ми е, че има пренос от силата на хвата към клещите, защото преди година и надхватът ми беше по-слаб. Без магнезий нямам шанс, защото се хлъзгат. Моите не са калибрирани, маркови клещи, така че може и да не отговарят точно.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 31.10.23 18:28.

31.10.23
19:32

Хвата е единственото нещо,което за 4-5 години не е мръднал изобщо въпреки целенасоченото трениране.Единствено))) веднъж почна да ме боли лакътя защото натиснах повече обем с клещите.

01.11.23
10:14

31.10.2023 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Следобед бях на контролен преглед. Неврологът е доволен от наоредъка. Има една болка отляво под операцията, която не би трябвало да е там, но засега не е нищо притеснително и вероятно ще отшуми.
Дългосрочната цел е двата прешлена да се срастнат напълно, за да няма никакво движение.
Засега ме помоли още поне месец да се въздържам от вдигане на каквото и да било с тежест над 20 кг, както и от движения, които изискват стабилизация. “Спазарихме” се да си подновя фитнеса (включително с клек и тяга, но много внимателно) след нова година.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.11.23 10:58.

01.11.23
10:19

казано от Boby_ на 01.11.23, 10:14:

Засега ме помоли още поне месец да се въздържам от вдигане на каквото и да било с тежест над 20 кг, както и от движения, които изискват стабилизация. “Спазарихме” се да си подновя фитнеса (включително с клек и тяга, но много внимателно) след нова година.

Представям си разговор:
-Д-р Алвареш, Вие май не разбирате, че това е животът ми, нима искате да се превърна в сянка.
-Добре, от началото на януари започваш, но постепенно и умната................и моля те, без никакви интервали. Поне до пролетта :-))))))))))))

01.11.23
10:24

казано от Dydo на 01.11.23, 10:19:

Представям си разговор:
-Д-р Алвареш, Вие май не разбирате, че това е животът ми, нима искате да се превърна в сянка.
-Добре, от началото на януари започваш, но постепенно и умната................и моля те, без никакви интервали. Поне до пролетта :-))))))))))))

Използвах думата медуза, вместо сянка, но смисълът на диалога беше този. :)

01.11.23
11:09

казано от Brown Bomber на 31.10.23, 16:26:

За да затворя 250 не ми достигаше мм, а сега, след около година пауза, в която не съм тренирал с клещи ги затворих от първия път. Мисълта ми е, че има пренос от силата на хвата към клещите, защото преди година и надхватът ми беше по-слаб. Без магнезий нямам шанс, защото се хлъзгат. Моите не са калибрирани, маркови клещи, така че може и да не отговарят точно.

При мен беше така с 300 на Heavy Grip, но в момента няма да успея да ги затворя, нищо че им правех по 2-3 повторения. А с 250 нямам проблем за поне 10, след тренировка...

За тежестите го разбирам, но за стабилизацията...Може би е имал предвид динамична такава, защото изометрични позиции внимателно въобще не са проблем, а точно обратното - помагат много.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 01.11.23 11:11.

01.11.23
20:01

Стабилизацията беше моя “добавка” , защото провокира болка, но докторът не ме поправи.

02.11.23
13:55

01.11.2023 г.

Активност:

Плуване в 25-метров басейн: 1200 метра (24 дължини кроул, 24 дължин бруст) за ?? минути.

Почивен ден и отново много натоварено в басейна, затова вместо да натискам като скорост и интензивност, добавих още 100 метра.
След плуването пък по някаква причина лигавицата на носа ми се раздразни адски и цял следобед и вечер кихах некотролируемо и унищожих неизвестно колко салфетки. Точно заради това спрях да плувам пролетта, но мислех, че в тоя басейн съм по-добре, отколкото в предишния.

Добавки:

Обобщение за деня:
Басейн, мол за купуване на разни последни неща, после у нас.

02.11.23
19:45

02.11.2023 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта минах през офиса, после Western Union да имам малко долари и Водафон, за да ми потвърдят решението да си взема предплатен eSIM, вместо да се набутвам с роуминг пакети на безумни цени.
Нито следа от снощните хреми и кихане - само от химикалите в басейна би могло да е. Ще трябва да пробвам да плувам с щипка за нос.

02.11.23
19:52

Хлор ,той така дразни лигавицата .

03.11.23
17:38

03.11.2023 г.

Активност:

Плуване в 25-метров басейн: 1200 метра (24 дължини кроул, 24 дължин бруст) за 37 минути (първите 1000 м за точно 30 минути).

Напредвам. Първите 500 метра без спиране, после раздишвах по малко, но далеч по-кратко от предишните пъти. Доволен съм и от времето за 1000 м - прилично като за кроул и бруст 50/50. Трябва да започна да правя специализирани тренировки - една само кроул, една само бруст, една с някакви аксесоари за по-силово плуване, една с дрилове. Трябва и да тренирам обръщане с кълбо. Като дете като плувах, го правех криво-ляво, сега имам някаква бариера и не мога дори да се насиля да опитам.

Опитах се днес да издишвам само през устата и сякаш така по-малко вода ми влиза в носа и синусите и лигавицата е по-добре. Ще видя надвечер.

Добавки:

Обобщение за деня:
Малко работа, малко плуване, малко оправяне на багаж... Винаги съм се оплаквал от нискотарифните компании, но и Бритиш не са оферта - на сайта им се чекирам за двата полета (до Лондон и после Лондон-ЛА), в приложението им излиза само първият, защото вторият реално е на American airlines. Сменям си мястото, излиза новото на пдф бордна карта през сайта им, в апа още старото. Ще видим утре при самите полети как ще е.

03.11.23
18:27

Какво означава дрилове в плуването?

03.11.23
18:50

казано от nervak на 03.11.23, 18:27:

Упражнения с фокус върху определени елементи от техниката или сила - разни упражнения с плуване с дъска, загребване само с едната ръка с другата постоянно опъната напред, плуване с поплавък между бедрата, за да се работи само върху ръцете, плуване с paddles (не знам как са на български) за по-силово натоварване на горна част и т. н. Има много упражнения.

П. П. Ето тук са описани някои основни.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.11.23 18:53.

03.11.23
20:52

Вече не дават безплатен алкохол както преди ?
Но,можеш да си вземеш патрончета от безмитния да ги миксираш с 1.5 литра безалкохолно и не усещаш 10 часа полет ☺️

03.11.23
22:17

казано от Boby_ на 03.11.23, 18:50:

Упражнения с фокус върху определени елементи от техниката или сила - разни упражнения с плуване с дъска, загребване само с едната ръка с другата постоянно опъната напред, плуване с поплавък между бедрата, за да се работи само върху ръцете, плуване с paddles (не знам как са на български) за по-силово натоварване на горна част и т. н. Има много упражнения.

Знам ги повечето...както и имената им.Има и видове paddlesИ)))..за стиловете,купували сме...както и бански по 8-900 и нагоре )))за 3-4 плувания ..
Но никой от треньорите (поне преди  5 години престанах да общувам)не им е казвал дрилове.
Но треньорите по плуване в България са на ниво повече от ниско.

Мнението беше редактирано от nervak на 03.11.23 22:22.

03.11.23
23:34

казано от nervak на 03.11.23, 22:17:

казано от Boby_ на 03.11.23, 18:50:

Знам ги повечето...както и имената им.Има и видове paddlesИ)))..за стиловете,купували сме...както и бански по 8-900 и нагоре )))за 3-4 плувания ..
Но никой от треньорите (поне преди  5 години престанах да общувам)не им е казвал дрилове.
Но треньорите по плуване в България са на ниво повече от ниско.

Drill е от английски - означава строева подготовка или извън армейския контекст обучение като цяло (освен това също и бормашина или бургия, но това няма общо). Просто не намерих подходяща дума на български, защото хем не значи тренировка изобщо, хем не е едно упражнение. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.11.23 23:35.

04.11.23
07:43

казано от ISB на 03.11.23, 20:52:

Вече не дават безплатен алкохол както преди ?
Но,можеш да си вземеш патрончета от безмитния да ги миксираш с 1.5 литра безалкохолно и не усещаш 10 часа полет ☺️

Това вече си е трагедия! Помня като пътувах с луфтханза 2008ма до сан франциско, минаваха па опрделено време. Ама беше такава скука че аз ги надуших таблите в коридора и само там стоях :) и полета минаваше като на сън . :) Но пък предполагам може да си купуваш , но чуеството е друго :)

04.11.23
08:50

Летя бизнес класа, така че може и да ми отпуснат нещо, но ми е по-важно да има USB портове, че 3+12 часа без да гледам нещо няма да издържа.
Засега до Лондон единствената “екстра” е празна средна седалка. :)

06.11.23
21:09

04.11.2023 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Рано-рано сутринта към Лондон с British Airways (тесни седалки, посредствено обслужване и нищо, което да оправдае разликата в цената), после от там с American Airlines към Лос Анджелис. Тук вече нещата бяха различни. Ядене в големи количества и пиене на корем, удобни седалки с опция да стават на легло, голям екран с доста добър избор на филми и предавания. 11 часа пак си е доста време, но се понася по-лесно така. :)
Пристигнах вечерта след още почти два часа с Убер до хотела и след може би най-дългия ден в живота си (буквално).

06.11.23
21:17

Аа не е зле :) одобряваме :)

12.11.23
11:05

След дълго и много интересно пътуване до Лос Анджелис и Сан Диего се прибрах по живо, по здраво в Лисабон. Ще разказвам повече, като се адаптирам към часовата разлика.

13.11.23
20:52

Малко разхвърляни впечатления от пътуването ми.

Лос Анджелис

Огромен, мръсен и задръстен град, който все пак си има своя чар. Място на контрасти - има всичко от немитите от десетилетие тротоари на булевард Холивуд до мултимилионните имения на звезди в Бевръли хилс и Холивуд Хилс, бездомници по улиците, странни люде на всяка крачка, суперлуксозни лимузини и реставрирани класически коли, возила пред разпадане, изцяло роботизирана доставка на храна и какво ли не още. Бедност и богатство ръка за ръка в мащаби, каквито в Европа не съм виждал.
Градът е твърде голям за ходене пеша, има улици без тротоар, но в същото време е и прекалено задръстен за придвижване с кола. Плажът, тръгващ от луксозното Малибу и минаващ през кея на Санта Моника, където е западният край на легендарния маршрут 66, свършва на едно далеч не толкова богато, но много цветно място - Венис (Venice).
А кацналата над Холивуд хилс обсерватория Грифит предлага изглед както към обвития в смог град, така и към надписа Hollywood. Вътре пък човек може да види и да използва истински оптичен телескоп и да разгледа интересна експозиция.
И всичко се върти около богатите и известните, дори туристическата обиколна специално минава покрай къщите и именията на някои от тях.

Изобщо много цветно, разнообразно и различно, макар и с естетика, която аз лично не разбирам напълно.

13.11.23
21:00

Сан Диего

Сан Диего и Лос Анджелис са като деня и нощта. Последен голям град от американска страна преди границата с Мексико, Сан Диего е чист, спокоен и приветлив дори към пешеходците. Известен най-вече с военноморската си база, туризма и пристанището си.
На мен лично ми допадна много повече от Лос Анджелис, макар че са толкова различни, че е трудно да се сравняват.
Малката Италия и кварталът на газените фенери са два от районите, пълни със заведения, където човек може да хапне и да се потопи в атмосферата. Мексиканската кухня е страхотна, което не е изненадващо.
Интересен факт е, че международното летище на Сан Диего разполага само с една писта, на която самолетите се редуват да излитат и кацат и е разположено толкова близо до града, че след залез слънце полетите спират, за да не пречат на жителите.
Определено е място, на което бих се върнал с удоволствие, макар че ми е доста далеч и прекалено скъпо за прекарване на отпуската.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.11.23 21:05.

13.11.23
21:04

USS Midway

В пристанището на Сан Диего е разположен самолетоносачът Мидуей, който е пуснат на вода през 1945-та и е бил на активна служба до края на първата война в залива. След края на войната е превърнат в музей, който имах удоволствието да посетя.
Беше доста интересно посещение, макар и доста набързо само час, преди да затворят - полетната палуба, хангарите, командната зала в сърцето на кораба и целите му размери впеятляват при все факта, че модерните самолетоносачи са още по-големи.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1