16.01.20
07:42
Здравейте добри хора. Надявам се някой да ми помогне с хранителния режим за покачване на ММ! Реших да започна да тренирам с тежести, и се реших да ми направят и хранителен режим, но в последствие усещам, че се събуждам по-лек, мислех, че ми се струва, но кантара не ме излъга и сега не знам как да постъпя, а ето го и режима : сутрин 5 яйца от които махам два жълтъка, овесени ядки около 80 гр.
2ра закуска: Кис. мляко 2 %
Обяд: 200 гр пилешко + около 100 гр суров ориз (270 варен) + салата.
Пред трен.: белт. протеин
След трен.: въглехид. протеин
30 Мин след трен.: макарони или картоф
Вечеря като обяда но въглехидратите по малко.
Тежах 77,1 след две седмици съм 76.6)
Ще съм благодарен някой ако драсне мнение!
Сметни си калориите, така “макарони” може да са 100 калории, може да са и 1000. Но генерално - щом не качваш, значи не ядеш достатъчно.
едит: набързичко ти сметнах храната - зависи колко са ти макароните и дали са с масло и сирене и колко ти е голям картофа, това са 1500-1600 Ккал за целия ден. Не знам на колко години си, но ако си младо момче, трябва да ядеш почти двойно на това. Пак ти казвам - сметни си калориите. Трябва да си в 20-30% излишък за да качваш.
Или питай тоя дето ти е я направил тая диета за качване с 1500 Ккал за 80 кила човек защо не качваш 🙂
Мнението беше редактирано от Димо на 16.01.20 08:48.
16.01.20
09:37
На 31 съм, благодаря за отговора! Ще се опитам да го корегирам.
Инсталирай си MyFitnessPal, въведи си килограми, години, цели - по колко да качваш на седмица и си тегли и пиши храната и ще видиш колко трябва да ядеш за да си постигнеш целите. Също може и да поразнообразиш храната - колко време мислиш на тази ограничена откъм разнообразие на храните да караш? Ще си докараш някой дефицит или направо скорбут - как така без никакви плодове и зеленчуци например? Що за абсурдна диета. Ай - за 1 месец става, ама то за 1 месец не се става много як, трябват ти години.. все така яйца, картоф, ориз и пиле ли ще ядеш?
Като почнеш да си пишеш храната и да си я смяташ ще можеш пак да си докарваш калориите и протеина за деня и ще можеш да ядеш разнообразно.
16.01.20
10:49
Да, точно това направих! Сега разучавам програмата, ще започна да чета и за храните и се надявам да разнообразя по скоро с храната. Благодаря за отговорите жив и здрав!
Ако търсиш съвети за отслабване, сайтът BAV.BG предлага полезна статия, която разглежда няколко ключови аспекта на здравословното отслабване. В статията се подчертава значението на балансирания хранителен режим, като се избягват драстични диети, които могат да доведат до загуба на мускулна маса и забавен метаболизъм. Препоръчва се повишаване на приема на протеини и редовни физически упражнения, за да се запази мускулната маса и да се ускори метаболизмът. Също така се обсъжда важността на добрата хидратация и умерената физическа активност за постигане на дългосрочни резултати https://www.bav.bg/blog/hranitelen-rezhim-za-otslabvane/