Малко помощ

16.01.20
07:42

Здравейте добри хора. Надявам се някой да ми помогне с хранителния режим за покачване на ММ! Реших да започна да тренирам с тежести, и се реших да ми направят и хранителен режим, но в последствие усещам, че се събуждам по-лек, мислех, че ми се струва, но кантара не ме излъга и сега не знам как да постъпя, а ето го и режима : сутрин 5 яйца от които махам два жълтъка, овесени ядки около 80 гр.
2ра закуска: Кис. мляко 2 %
Обяд: 200 гр пилешко + около 100 гр суров ориз (270 варен) + салата.
Пред трен.: белт. протеин
След трен.: въглехид. протеин
30 Мин след трен.: макарони или картоф
Вечеря като обяда но въглехидратите по малко.
Тежах 77,1 след две седмици съм 76.6)
Ще съм благодарен някой ако драсне мнение!

16.01.20
08:43

Сметни си калориите, така “макарони” може да са 100 калории, може да са и 1000. Но генерално - щом не качваш, значи не ядеш достатъчно.

едит: набързичко ти сметнах храната - зависи колко са ти макароните и дали са с масло и  сирене и колко ти е голям картофа, това са 1500-1600 Ккал за целия ден. Не знам на колко години си, но ако си младо момче, трябва да ядеш почти двойно на това. Пак ти казвам - сметни си калориите. Трябва да си в 20-30% излишък за да качваш.

Или питай тоя дето ти е я направил тая диета за качване с 1500 Ккал за 80 кила човек защо не качваш 🙂

Мнението беше редактирано от Димо на 16.01.20 08:48.

16.01.20
09:37

На 31 съм, благодаря за отговора! Ще се опитам да го корегирам.

16.01.20
10:25

Инсталирай си MyFitnessPal, въведи си килограми, години, цели - по колко да качваш на седмица и си тегли и пиши храната и ще видиш колко трябва да ядеш за да си постигнеш целите. Също може и да поразнообразиш храната - колко време мислиш на тази ограничена откъм разнообразие на храните да караш? Ще си докараш някой дефицит или направо скорбут - как така без никакви плодове и зеленчуци например? Що за абсурдна диета. Ай - за 1 месец става, ама то за 1 месец не се става много як, трябват ти години.. все така яйца, картоф, ориз и пиле ли ще ядеш?

Като почнеш да си пишеш храната и да си я смяташ ще можеш пак да си докарваш калориите и протеина за деня и ще можеш да ядеш разнообразно.

16.01.20
10:49

Да, точно това направих! Сега разучавам програмата, ще започна да чета и за храните и се надявам да разнообразя по скоро с храната. Благодаря за отговорите жив и здрав!

13.08.24
06:46

Ако търсиш съвети за отслабване, сайтът BAV.BG предлага полезна статия, която разглежда няколко ключови аспекта на здравословното отслабване. В статията се подчертава значението на балансирания хранителен режим, като се избягват драстични диети, които могат да доведат до загуба на мускулна маса и забавен метаболизъм. Препоръчва се повишаване на приема на протеини и редовни физически упражнения, за да се запази мускулната маса и да се ускори метаболизмът. Също така се обсъжда важността на добрата хидратация и умерената физическа активност за постигане на дългосрочни резултати​ https://www.bav.bg/blog/hranitelen-rezhim-za-otslabvane/

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1