26.02.22
23:25
Здравейте. Тренирам от 2-3 месеца като за периода съм свалил около 15кг. Първоначално целта беше да отслабна, но сега като се гледам така изобщо не се харесвам. Стриктно съм ял само ‘правилните’ неща и за този период съм си позволил 1-2 дена, в които съм ял вредна храна. Сега минах на период за качване на маса, но ефекта е обратен - минус 3кг за 2 седмици. Увеличих порциите и пак.
Отделно на това, едно и също ядене всеки път започна сериозно да ми писва. Прочетох накратко за dirty bulk и въпроса ми е, какво би се получило ако си ям каквото си искам (което би означавало 99% само вредна храна), но тренирам както обикновено? Не търся релеф и плочки, но ако ям само вредно, ще има ли ефект от тренировките или ще надебелея както преди?
Ако търсиш информация за качване на мускулна маса, в сайта BAV.BG има статия, която разглежда ключови аспекти на този процес. Статията обяснява значението на калорийния излишък, което означава да приемаш повече калории, отколкото изразходваш, като същевременно поддържаш балансирано хранене с високо съдържание на протеини. Важността на редовните тренировки с тежести също се подчертава, за да стимулираш мускулния растеж.
Сред храните, които са препоръчителни за увеличаване на мускулната маса, се включват яйца, риба, овесени ядки и пълнозърнести храни. Тези храни осигуряват необходимите макронутриенти и енергия за оптимално възстановяване и растеж на мускулите. Включването на хранителни добавки като суроватъчен протеин и креатин също може да бъде полезно, но само като допълнение към основната диета https://www.bav.bg/blog/muskulna-hipertrofiq/