разлика в бицепсите

18.04.06
10:33

как се оправя разлика в бицепсите от порядъка на 1 см

18.04.06
10:44

Главно като наблягаш на упражнения с дъмбели и правиш еднакъв брои повторения и с 2-те ръце,дори и да можеш да направиш още с по-силната ръка.1см е нищо,никои не може да го забележи.

18.04.06
10:46

Едната половина на човешкото тяло винаги е по-различна, може да се каже по-развита от другата. Няма начин.
Не мисля, че има някой с два напълно еднакви бицепса по размер. При жените (просто пример) гърдите също не са с еднаква форма и големина (не фрапиращо различно, но все пак...)

А на 43-45 см бицепс 1 см разлика в двата никак не се забелязва ;)

Но със сигурност НЯМА да постигнеш ефект, ако тренираш ПОВЕЧЕ “по-слабия” бицепс, или го правиш с повече килограми.

Тренирай хармонично.

18.04.06
11:15

тренирам от доста време и с това “тренирай хармонично то ше се оправи” не е начина,разликата винаги си я е имало и в размера и във формата.знам че до известна степен е генетика нооооо чак толкова

18.04.06
11:19

[quote author=“Static”]тренирам от доста време и с това “тренирай хармонично то ше се оправи” не е начина,разликата винаги си я е имало и в размера и във формата.знам че до известна степен е генетика нооооо чак толкова

Ще се изравнят работите според мен така че спокойно

18.04.06
11:23

[quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“Static”]тренирам от доста време и с това “тренирай хармонично то ше се оправи” не е начина,разликата винаги си я е имало и в размера и във формата.знам че до известна степен е генетика нооооо чак толкова

Ще се изравнят работите според мен така че спокойно

пич ти май не се научи да четеш!когато запръв път съм хванал щангата ти най-вероятно не си бил плануван!не съм с година-две стаж та да ми обясняваш как щяло да се изравни.

18.04.06
11:27

Static

Ненужно се отяде...

По темата:
1 см толкова ли е фрапиращо? И честно казано ако наистина само този един сантиметър ти е останал като “проблем”... работи върху него. Ами ако отслабнеш? Или качиш килограми? Можеш ли да избереш дали те ще свалят/качат равномерно?

18.04.06
11:34

ми щом се забелязва и не ми харесва се оказва фрапиращо!не че е болка за умиране но стои някакси грозно,примерно единия ръкав на фланелката е по-ипълнен от другия.досега не съм се замислял как да коригирам разликата

18.04.06
11:40

Обелка ти каза.Друго не виждам какво може да направиш,освен да не му объщаш внимание.И при мене е ляв 41 см десен 42 ама кво да се прави. :wink:

18.04.06
12:35

Моето скромно мнение, е че трябва да наблегнеш на дъмпелите и даже с 1 кг по тежко от дясната примерно така лявата ще понася по голямо напрежение и ще догони дясната ..Лоста не е толкова добро решение щото винаги дясната поема по голямата тежест и така се получава това неравенство и аз го имам ;)лявата ми е по слаба ..

NE

18.04.06
12:47

Чел съм че винаги има видим дисбаланс на едната част на тялото от другата.Като станат по големи рацете това няма да се забелязава дори и ти няма да намериш разлика.Така че хващай думбелите и посоянството резултатите сами ще доидат. :wink:

18.04.06
22:22

1 см не е чак такава разлика че да се налага корекция

18.04.06
22:29

еми единствения начин за корекция е да правиш първо с по слабата ръка ( изоставащата ) и после същата бройка с другата...
АКо искаш прави упражнения само с дъмбели че да може да синхронизираш сичко...има предвид бройка , нароварване....

18.04.06
22:49

ред: Петко К
Безсмислен пост. Не е нужно да казваш нещо, ако няма какво!

IN

18.04.06
22:53

Гледай са и аз го имах тоя проблем(и все още горе долу го имам).Преди лявата ми беше даже може би с повече от 1 сант по малка,сега разликата да е макс 3-4мм.И аз специално щи кажа кво правех:Начи когато правех с дясната рака примерно с дъмбел от  15кг си правех 8 повторения без проблем,обаче с лявата не можех,обаче до последно със зверски зор съм се напъвал да изкарам бройката.Напъвал съм се,крещял съм като луд понякога,но винаги си правя 8те повторения и с лявата.Тоест мисълта ми е да се съсредоточиш повече в/у нея и да я напъваш до болка-при мен помогна :wink:

айде

GU

18.04.06
23:12

СПАМ
Ако няма какво да кажете НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ !!!!
ASTOR

IN

18.04.06
23:38

СПАМ
ASTOR

19.04.06
00:49

[quote author=“PaTriK”]еми единствения начин за корекция е да правиш първо с по слабата ръка ( изоставащата ) и после същата бройка с другата...
АКо искаш прави упражнения само с дъмбели че да може да синхронизираш сичко...има предвид бройка , нароварване....

Всъщност според някои книжки е точно обратното. При унилатерални упрж. първо се почва със силната ръка после със слабата. Смисъла е, че ако кръвообращението ти е засилено в цялото тяло след серия със по-силната, а умората във естествено липсва (защото тя е почивала) в по-слабата  то приоритета е точно за нея. Получава се все едно засичаш времената на спринтьори на равни отсечки но единия стартира от място а другия му разрешаваш да се засили.
  Когато се изпълняват упражнения в които се редува първо едната ръка после другата (примерно последователно с дъмбели от седеж), тогава се почва със по слабата ръка и при отказ в нея, другата даже да има сила за още повторения, спираш!

19.04.06
09:57

пич ти май не се научи да четеш!когато запръв път съм хванал щангата ти най-вероятно не си бил плануван!не съм с година-две стаж та да ми обясняваш как щяло да се изравни.

Абе пич колкото и стаж да имаш във фитнес залата,пак имам по-добра физика
и никой не го интересува колко дигаш,а как изглеждаш
Относно разликата във бицепсите 1 см доста си се усеща
наблегни повече на дъмбелите
Едно момиче имаше същия проблем само че 2 см беше разлика и правеше бицепс по единично и я оправи за около месец .И стига си се дръвчил,пенявил просто не му обръщай внимание,нали знаеш колкото повече на едно нещо му обръщаш внимание то ти се качва на главата демек само за него мислиш

19.04.06
11:43

[quote author=“DirtyandNasty”]
Абе пич колкото и стаж да имаш във фитнес залата,пак имам по-добра физика

младеж,не беше ли ти този който съветваше маса за ръцете да се прави с  10-12 повторения,а релеф със 7(http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=14720&highlight=).нямам нищо лично против теб,но се си пъхай носа дори и там където няма какво да кажеш.лощо няма че имаш добра физика,но внимавай и с химията и математиката и наблегни на литературата че за говорине неподготвен пишат двойки.
темата не съм я пуснал щото толко мнго ме притеснява около1 см разлика,а да се чуе и види какво се прави в такива случаи

со здраве!!!

19.04.06
12:05

СПАМ
ASTOR

19.04.06
12:16

Eй, много разбирачи, много нещо ;)

Тази разлика я има всеки и то не само в бицепсите, а изобщо между лява и дясна половина от тялото. На 45 см ръка е ‘се тая +-1.
И гаранция, че никоя мацка няма да ти каже - “А бе на тебе едната ти ръка е по-малка от другата”

Но с неравномерно трениране не мисля, че ще постигнеш особено добри ефекти на финала

19.04.06
13:53

Като си тренираш нормално,наблягаики повече на свободни тежести,постепенно изоставащата ти ръка ще навакса и разликта между двете ръце ще намалее.Така че не се отчайваи 1см не е голяма разлика.

20.04.06
00:17

За ръцете разбрахме ,но някой може ли да сподели за гърбът.Имате ли разлика в “перките”  :?

22.04.06
16:57

Пичове за да не отварям нова тема ще питам тук. Значи преди няколко месеца си счупих лявата ръка и тя доста намаля - от 35 на 30, а дясната от 36 на 34. Преди 1 седмица пак почнах да си тренирам(тренирам в къщи с 2 гирички по 15 кг и 1 пружина) и видях че силата ми доста е паднала.Сега лявата просто прекалено бързо сдава багажа и примерно като правя трицепсово разгъване зад глава за лявата ползвам 10кг и са ми много а с дясната мога 15+. Та да питам не е ли по-добре да тренирам всяка ръка с различни килограми, защото ако ги тренирам с еднакви дясната изобщо не се напомпва.И изобщо дайте някакви съвети как да ги оправя тия ръце.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1