В стремеж към двуцифрено число

Прескочи до:

01.10.24
12:21

Значи, самото понятие ДЕФИЦИТ, самата му дефиниция изключва възможността за качване! Ако печелите по-малко пари, от колкото харчите, банковата ви сметка ще се увеличава ли?
Ако качвате или не сваляте кила, значи НЕ СТЕ НА дефицит, независимо какво смятате и броите! Формулите са приблизителни, важното е какво се случва на практика. Ако смятате, че сте на дефицит, ама не сваляте, знаи бъркате някъде! Нито етикетите на храните са супер точни, нито енергоразхода можете да го сметнете с формула - става с опит, проба и грешка.
НЯМА вариант да сваляте кила и да не сте на дефицит, и още повече пък да качвате кила, докато сте на такъв!
Какво са подкожните мазнини? Не са ли запас от енергия, който тялото складира и използва в извънредни случаи, когато не му достига храна? Как точно ще почне да ги гори, ако му осигурявате достатъчно калории? И как ще складира мазнини, когато не му достига енергия? Моете ли да спестявате пари, ако сте на червено всеки месец?
Разликата между това, дали калориите идват от мазнини или въглехидрати е минимална (при еднакъв прием на протеин). Което ви засища повече и ви позволява да си спазвате диетата, на него наблягайте.
А че алкохола не пречел....алкохола има 7 ккал на грам. Самата му консумация спира горенето на мазнините, т.е., алкохола става основен източник на енергия за тялото, докато не бъде разграден. Плюс, че това са празни калории и вместо това, може да се консумира читава храна, още повече ако сте на дефицит, и така и така има риск от липса на някои микронутриенти. Отделно това, че човек като пие, има опасност и да консумира повече храна и става по-трудно да се спазва диета. Тук дори не коментираме останалите рискове от консумацията му.

01.10.24
12:33

Петко, само се чудя как с 1500, еле пък 1000 калории на ден ще запазя мускулната маса........или поне в голяма степен да я запазя. То излиза, че ако тренирам почти целия протеин (който ще е голяма част от калориите) ще отива за нея, за да възстанови, а останалите калории от които тялото има нужда да идват от натрупаните мазнини и малкото въглени които ще приемам.

Мнението беше редактирано от D_M на 01.10.24 12:34.

01.10.24
12:43

Ти и на 1,8-2К пак ще сваляш...поне докато слезнеш на 100кг...
У какво те тревожи тая мускулна маса?-ти на 100кг пак ще правиш същото със същите кила...ако не и с повече

Мнението беше редактирано от nervak на 01.10.24 12:44.

01.10.24
12:49

казано от D_M на 01.10.24, 12:33:

Петко, само се чудя как с 1500, еле пък 1000 калории на ден ще запазя мускулната маса........или поне в голяма степен да я запазя. То излиза, че ако тренирам почти целия протеин (който ще е голяма част от калориите) ще отива за нея, за да възстанови, а останалите калории от които тялото има нужда да идват от натрупаните мазнини и малкото въглени които ще приемам.

Имах предвид 1000 калории дефицит. Не знам сега на колко подържаш, най-вероятно си на 2500+. И какво те тревожи толкова загубата на мускулна маса? Имаш достатъчно енергийни  запаси, стига да си набавяш достатъчно количество протеин.

01.10.24
12:49

казано от nervak на 01.10.24, 12:43:

Ти и на 1,8-2К пак ще сваляш...поне докато слезнеш на 100кг...

Е така е, обикновено с малко въглени и около 2000 кк (което за мен не е малко ядене, ако е само от пържоли, яйца, млечни и салати) 3-4 кила си заминават за около 5 дни. Вода разбира се, но все пак. Тежестта си оказва влияние, понякога ме заболява кръста от повече ходене, понякога колене ме болят сутрин и т.н. Но забелязах, че болката идва след гирите. Явно нещо не заключвам както трябва и това постоянно припомване при лашканията нагоре надолу, знам ли. Вчера от хака никаква драма с коленете нямам днес. Апропо когато са ме боляли и правя клек с щанга на другия ден съм топ.

казано от Петко К на 01.10.24, 12:49:

Имах предвид 1000 калории дефицит. Не знам сега на колко подържаш, най-вероятно си на 2500+. И какво те тревожи толкова загубата на мускулна маса? Имаш достатъчно енергийни  запаси, стига да си набавяш достатъчно количество протеин.

Ами дава ми го калкулатора 2500-2600 за поддържане при 3 пъти на зала и слаба подвижност в другото време. Махам 500 и гледам над 2100 да не минавам. А минус 1000 си е толкова, т.е. около 1500-1600 прием на ден.

Мнението беше редактирано от D_M на 01.10.24 12:51.

01.10.24
13:05

По-голям проблем са ти излишните кила, мускулната маса и да имаш някакви загуби, ще я върнеш. Няма значние колко вдигаш или колко ти е ръката, ако си затлъстял и умреш на 60. Идеята на тренировките (поне за мен) е да ти подобри качеството на живот и да ти увеличи активните години. Прочети какво съм написал за сметките - ако не мериш всичко до грам и не си мериш енергоразхода в лаборатория, спокойно можеш да сбъркаш с няколко стотин калории.
Затова препоръчах голям дефицит, първо, защото по-лесно ще го докараш, ако гониш 1000+ дефицит, ако сбъркаш с 200-300 калории, пак ще си на голям минус, и второ, защото на теб ти трябва СПЕШНО да свалиш тези кила, понеже ги влачиш от десетилетия, и очевидно по-умерения подход при теб не върши работа, защото примерно ти липсва дисциплина да спазваш цяла година режим. По-лесно ще е да се напънеш за 3-4 месеца.
П.П. Целта е са сваляш поне по кило седмично, ако това става с 2000+ калории - ок. Ако не, намаляваш, докато постигнеш такова темпо. Или си увеличаваш активността (по-добрия вариант).

Мнението беше редактирано от Петко К на 01.10.24 13:09.

01.10.24
13:23

Прав си, Петко - така е най-лесно. Режеш яко храната, за да играеш на сигурно и няма как да не дойдат резултатите. То аз може и да съм бъркал с калориите/калкулатора да бърка, но дори да не са били верни, с тия които показва около 2000 си свалям. И в началото не на седмица по 1 кг., а кажи речи за ден два. Но и това ще се забави.
Стана ми смешно, чак с глас се смея.......аз съм главния “”“”“герой”“”“” де. Ако някой стар съфорумник не е влизал например от 2016-2018 г. и сега вземе да довтаса, за да вдиди какво и що е останало от форума, ще каже: Абе вече 7-8 години една от основните теми и проблематики във форума са си останали тренировките и най-вече отслабването на тоя човек. И с всичките акъли, не само, че не се е пилнал, ами е станал още по-дебел. Пък и вдига по-малко.

:-)))))))))))))))))))))))))))))))

02.10.24
20:28

02.10.2024 г.

Клек ХБ-5х20, 30, 40, 50, 60;
Обръщане и пуш/джърк с Гюле 20-1х ляво в началото на минутата и 1х дясно след 30-тата секунда. Общо по 15 на страна.
Същото с Гюле 24, но 3х1 на страна.

05.10.24
17:34

05.10.2024 г.

В 3-5 повторения обръщане, преси, пуш преси, джъркове, тръстъри, сначове с Гюлета 12, 16, 20.

Вертикален скрипец широк надхват-2х6х68.3;
Хоризонтален с ТУХ-2х6х75.3;
Сгъване с дъмбели-2х6х(2х15 кг.).

Хубавото е, че на скрипците има едни рингове по 2.3 кг. и не е нужно да правиш големи скокове ако си на предела за съответния брой повторения и искаш да повишиш тежестта. Не, че съм бил на предела.

Добавки: Трибестан

06.10.24
17:35

06.10.2024 г.

Лег-до 2х6х80;
Обръщане и преса:
2х3 с Гюле 16 и 2х2 с Гюле 20 на страна (загрявка);
10х1 с Гюле 24 на страна, с по-кратки почивки и незабвавна смяна на ръцете.
Снач с Гюле 16 - х 5 на страна;
Гюле 16- 1х суинг, обръщане, снач клек-ляво и веднага дясно. Общо х 3 пъти.

Силата на лега днес нямаше много. А нито ЛТ съм свалил, нито да съм го заебал. Но има и такива дни. А и нещо напоследък ич ми се не тренира с щанги.
Снимах си ръките одеве (преди зала, ама то и в залата нямаше помпи), та на фона на процента мазнини, що годе има някакъв релеф/очертания. Обикновено хората в моето положение ми се видят бая по-омазнени там.

07.10.24
20:40

07.10.2024 г.

Без упражнения със съпротивление.
ЛТ сутринта-118.7
КК за деня-около 1700. Повече няма да ям за днес.

Принципно тия 120 кг. бяха някакъв пик и от тогава варирам около 118-119 без супер стягане в храната.
От днес (включително) твърдо без алкохол, десерти и като цяло на по-ниски въглехидрати.
Да видим за колко време какво ще стане.
Този път съм сериозен.
Единствено се колебая, дали да закусвам (с обяд и вечеря след това) или да фаствам от предния ден за около 15-16 часа и след това само обяд и вечеря с някакво следобедно леко хапване на някакъв плод, ако хептен не съм ок. Особено в дните със зала.

Добавки: Трибестан. Ще почна за около месец и Есенциале форте.

Мнението беше редактирано от D_M на 07.10.24 20:41.

07.10.24
21:01

Не махай всичко заедно, защото ще спукаш гумите рано рано.
Ако, ще фастваш,го прави както трябва,а не обяди, плодчета,вечери....
Вместо алкохола,махни плодчетата!

Смени вида на тренировката в залата - стига с тия теории и утки майни с една серия и чесане по мъдете!
Като няма да вдигаш тежко,поне прави кръгови или HIIT. Вдигни пулса,завърти тая кръв, ускори тоя метаболизъм! Току виж си изградил нова капилярна мрежа с всичките последващи позитиви.

Ти избираш - добро здраве занапред или перфектната геометрична фигура - сфера.

07.10.24
21:36

Че аз за моите възможности тренирам предимно тежко. Тия по 1 серия в повече бройки са много по-рядко на фона на другото с гюлетата, особено 24-ката, с щанги и машини в 6-8 и т.н. Ако под тежко разбираш единствено редовно клекове и тяги в ниски бройки с 80-90% от макса, да-не тренирам тежко.
За храната, просто махам боклуците, не например цяла група макроси.

08.10.24
03:27

Ти си знаеш.
Забравих, че винаги имаш отговор на отговора на всяко нещо.
На мен не ми пречи,стой си толуп.

08.10.24
07:05

Сфера, толуп🤣

Мнението беше редактирано от D_M на 08.10.24 09:08.

08.10.24
08:21

Спирай постепенно . Протеиновите борове много ми помогнаха да спра сладките неща. Повечето са талашит,но има и много добри на вкус продукти, само трябва да си намериш твоите.
Тежестите не горят много калории .

08.10.24
08:58

казано от ISB на 08.10.24, 08:21:

Спирай постепенно . .......
Тежестите не горят много калории .

- Да спирам постепенно с каква цел, защото рязкото спиране не е полезно за тялото ли. Но ако е с оглед това, че си мислиш, че ще ми е трудно, спирането на хляба/тестените и десертите е най-лесното нещо което мога да направя. От друга страна обаче драстичното ограничаване не на хляба и десертите, а на въглехидратите като цяло понякога ме кара да нямам енергия и чувствам глад. Но говоря за картофи, ориз и подобни. Когато все пак приемам някакво количество от тях общо взето съм ок. Просто мога да имам някакъв малък прием в дните със зала и почти никакъв прием в дните без зала.
Най-трудните неща за мен са да спра да пия /за по-дълъг период/ и да спра да вейпвам. Не пуша цигари вече почти 2 г. и 4 месеца, но все пак това ми е заместител.

- Наясно съм с тежестите и калориите, целта там както знаем е друга.

Апропо, днес минус 1.1 кг. от вчера.

Мнението беше редактирано от D_M на 08.10.24 09:08.

08.10.24
09:05

Как така тежестите да не горят калории??
Далеч повече горят, от кое да е кардио.

08.10.24
09:07

казано от nervak на 08.10.24, 09:05:

Той казва не горят “много”, каквото и да значи това :-)

Мнението беше редактирано от D_M на 08.10.24 09:07.

08.10.24
09:56

казано от nervak на 08.10.24, 09:05:

Не горят толкова много в самата тренировка, но според зависи от протокола, % от ПМ, самите ПМ какви са, % от МСЧ в тренировката - могат да горят адски много след нея.

08.10.24
10:11

казано от D_M на 08.10.24, 08:58:

спирането на хляба/тестените и десертите е най-лесното нещо което мога да направя....
Най-трудните неща за мен са да спра да пия /за по-дълъг период/ и да спра да вейпвам. Не пуша цигари вече почти 2 г. и 4 месеца, но все пак това ми е заместител.

Най-трудното нещо в цялата тази игра е човек да си промени коренно навиците, градени дълги години. Тука и средата играе голямо влияние, много по-лесно стават нещата, когато вкъщи има хора, които ти помагат в тази игра

баце Дидо, теглото ти (и всички съпътстващи с него проблеми) директно влияе върху здравето ти и ако не свалиш едно 20-30+ кг, шанса за по-неприятни проявления (диабет, сърдечно-съдови заболявания) нататък става много по-голям. Ако това не ти е достатъчно мотивация, не знам какво друго може да се направи. За жалост съм забелязал, че хората чакат нещо да се случи, че да вземат мерки.

Реално в твоя случай няма абсолютно никакво значение как ще го направиш това сваляне, нито пък имаш нужда да се притесняваш за загубата на активно тегло

казано от Гюлето на 07.10.24, 21:01:

Това е абсолютно вреден съвет

Мнението беше редактирано от Ivan на 08.10.24 10:12.

08.10.24
10:41

казано от Ivan на 08.10.24, 10:11:

...... шанса за по-неприятни проявления (диабет, сърдечно-съдови заболявания) нататък става много по-голям.

Е аз отдавна ги имам. Хипертонията я имам над 25 г.-от много млад, явно покрай едни притеснения тогава. Имам и лека хипертрофия на лява камера от дългото неконтролирано кръвно налягане (повечето хипертоници са в това положение), но от последните обстойни прегледи преди 2 г. ми казаха, че въпреки нея уж имам напълно 100 % функционално сърце. От няколко години имам проблем с кръвната захар сутрин, не в диабетни граници, но все пак. След хранене съм топ. При нива до 7.8 два часа след хранене, доста пъти даже 7 не стигам. Когато мина на диета и сутрешните нива влизат кажи речи в норма. Над 8 диоптъра късогледство и трофична дупка до ретината в едното око. Колкото и офталмолога да ми каза: “абе няма да ти спирам фитнеса, пази се от бойни спортове, скокове във вода,парашутизъм и т.н.”, все пак се съобразявам и избягвам упражнения, които имат по-голямо напрежение в главата, като например мъртва тяга. Въпреки, че го питах изрично, упражненията при навеждане опасни ли са и каза, че нямало проблем. Хемороидна болест, омазнен черен дроб-предполагам алкохолна стеатоза, която при спиране на алкохола се пооправя.
Та тия неща ги говоря не за първи път, реално имам не една и две болести. Не си поставям сам ограничения, чувствам се здрав за тренировки-мерих скоро кръвно вкъщи след целенасочено и уморително обръщане и преси с пудовка за 6-8 репа с незабавна смяна на ръцете и бая умора от сериите-бе около 90/140-напълно нормално и даже с нисък систол при такова напрежение, но все си мисля, че не може и не трябва да тренирам като един млад и напълно здрав мъж. С някои неща трябва да внимавам, че риск си има. Даже за някои от заболяванията има изрична забрана за задържане на дъха, което означава, че тежки клекове и тяги отпадат автоматично. И въпреки всичко клякам чат пат и правя други неща, при които задържам понякога дъха. И затова понякога много се ядосвам, когато ми се каже, че не съм полагал усилия. Защото критикуващите/искащите да помогнат си гледат от тяхната камбанария и явно не вникват в реалната ситуация. Повечето лекари на хора в моето положение сигурно веднага ще им забранят тежките свободни тежести, ще ги насочат към машините с по-леко тегло колкото да напрягат мускулите, плуване, джокинг, разходки на чист въздух и йога. Обаче не, Дидо е мързелив, несериозен, нищо не тренира. Ами тренирам каквото ми харесва и колкото мога, отчитайки гореизброеното. Да, от към режим съм бил несериозен и ще се постарая да променя това.

Мнението беше редактирано от D_M на 08.10.24 10:57.

08.10.24
11:34

Дидо,

Не си мързерлив в буквалния смисъл на думата. Проблемът ти според мен е, че винаги се сравняваш с “повечето от твоите набори”. Дори и в горния ти пост пишеш, че докторите биха забранили на повечето хора в твоето състояние определени упражнения.
Ти се сравняваш с всички, които са не по-добре от теб. А би трябвало да гледаш всички, които в твоето състояние са по-добре от теб. Само тогава ще имаш истинска мотивация за повече усилие.
Ти тренираш, но някак “средно статистически” и затова резултата е средно статистически. А за човек с твоите познания как да тренира и толкова години опит би могло да имаш далеч по-добри резултати. Това се опитват да ти кажат хората тук, а не, че си буквално мързелив. Просто се задоволяваш с по-посредсвени резултати.

08.10.24
12:06

Бате Дидо, аз на твое място бих си наел треньор за поне 3-4 месеца.
Треньор, който знае какво прави и ще те натиска и натоварва така, че след тези 3-4 месеца сам няма да вярваш какво е възможно, а след 6 ще си в по-добра форма от синовете си.
Има хора от форума, към които да се обърнеш и мисля, че ще ти бъде полезно.

08.10.24
12:17

казано от Svetoslav на 08.10.24, 11:34:

.....
А би трябвало да гледаш всички, които в твоето състояние са по-добре от теб. ...
Ти тренираш, но някак “средно статистически” и затова резултата е средно статистически. Просто се задоволяваш с по-посредсвени резултати.

1. От 8 г. ходя на зала и дебелаци на по 45-50 г. с очила даже не съм и виждал. Дори да приемем, че нямат никакви други заболявания. Чат пат някакви по-възрастни около моята възраст, които не са по-силни от мен, а редовно ги гледам по залите. Колкото и аз да не съм силен, те нищо не могат да вдигнат. То такива хора въобще не виждам по залите, какво остава да тренират, какво пък остава да са и много силни, та с тях да се сравнявам. Та кои са тия в моето състояние, та и по-добре от мен. По-точно, колко са, със сигурност има.
2. Какво значи средностатистически. Спрямо колко хора. Аз например, такива като Нервака, Джеймса, Боби, т.е. около моята възраст и т.н. с тяхните тежести на живо никога не съм виждал. Ама те са далеч от моите проблеми. А 8 г. ходя на зала и то не в една, а 4 съм посещавал. Един единствен сега в настоящата ми зала бая по-голям от мен и с около 10 г. по-млад кляка някъде за 2-3 х 120 и прави петици на раменна преса с 60-65 кг., но здрав и прав мъж на пръв прочит. И още един двама, но само тяги правят около 140, а другото машини, това са. Пак здрави, прави без наднормено тегло и видимо атлетични. Останалите здрави мъже, които виждам, т.е. тези около 50 г. са на машините и пътеките.
-Какви да са резултатите ми, за да не са посредствени и каква полза ще ми донесат. И посредствени спрямо кого (Вж т. 2). Ама естествено, че може много повече-тук си напълно прав, но много по-голямата полза от напъването е спорна. Т.е. напъването с тежестите за постигане на някакви по-осезаеми и НЕпосредствени резултати, конкретно за мен не си заслужава. Заслужава си да отслабна (основното), да живея по-здравословно от към хранене и режим и да имам някаква редовна физическа активност-ходене, движение като цяло и упражнения със съпротивление, занимания за мобилност. Това е ама напълно достатъчно. То от повече няма и нужда. Не съм виждал да се застъпва теорията, че за да си здрав и прав, и да изглеждаш добре, трябва да постигнеш определени резултати на основните базови движения или на каквото и да е за силови показатели, за да те квалифицират като Несредно статистически или посредствен.
Както казва един автор за цената на адаптацията. Финансовият ресурс е ограничен и ще трябва да вземете от Питър, за да платите на Пол.

Сега пак ще кажете теории, но реално са си факти.

08.10.24
12:26

Тези постижения, които си изредил горе (120х3 клек, 60-65 раменна и 140 тяга) даже и не минават за посредствени, доста под посредствените са.
Ама пиши де, ако не друго поне малко движение да има във форума, че замря тотално.
Да става лаф и смях.

08.10.24
12:46

казано от MotoRRhead на 08.10.24, 12:26:

Тези постижения, които си изредил горе (120х3 клек, 60-65 раменна и 140 тяга) даже и не минават за посредствени, доста под посредствените са.
Ама пиши де, ако не друго поне малко движение да има във форума, че замря тотално.
Да става лаф и смях.

Посредствени спрямо твоите разбирания, но не и за масовия фитнес посетител, в това число и младите.

Иначе го играя здравословно. Това тук е под 600 кк (храната е на грамаж и се знае общо взето), а три такива хранения на ден са напълно достатъчни. Закуската даже бе по 300 кк.-шунка, сирене, пресни зеленчуци. Демек спокойно може да съм си на 1500-1600 кк с над 120-130 гр. протеин. До тук за деня 82 гр.

08.10.24
12:58

Гледната точка, Дидо, гледната точка.. 
Залата, в която ходя, не е силова е пак има двама с 300 тяга и още няколко, по-силни от мен. И никога, като ги видя, не си казвам, че вдигат повече, защото са по-млади, или защото зобят- и аз съм бил по-млад, пък не вдигах повече, отколкото сега. Това, което ми минава през главата е, че аз вдигам от 10-12 години и нищо, а в същото време някой по-лек от мен за няколко години стига до 300. Значи аз бъркам някъде, нещо не правя както трябва, защото човекът до теб прави същото, но много по-добре. И не е задължително да става въпрос за сила- ето и с твоите тренировки и малко по-голям обем спокойно можеш да си имаш културистичната визия, която искаш, вярно, не като за състезание и на килограми 40 под твоите в момента, но можеш.

08.10.24
13:00

казано от D_M на 08.10.24, 12:46:

Посредствени спрямо твоите разбирания, но не и за масовия фитнес посетител, в това число и младите.

Това е някакво дежа вю, т.е. всяка втора дискусия от всеки един твои дневник. :DD
Кефи ме, че си вярваш. Обаче, ако си беше направил труда да вникнеш малко в съветите, които ти се дават и да се позовеш на практически опит на пишещите ти тук, вместо на теориите, които четеш в интернет и на които вярваш, гаранция, че досега да си свалил голяма част от наднорменото тегло, както и да си повлиял положително на голяма част от здравословните проблеми, изброени в по-предишен пост.
П.С. Сега, понеже знам че ще контрираш, цитирам :

казано от Гюлето на 08.10.24, 03:27:

Ти си знаеш.
Забравих, че винаги имаш отговор на отговора на всяко нещо.

Мнението беше редактирано от MotoRRhead на 08.10.24 13:02.

08.10.24
13:11

Според теб,дали 1 кг. ...праскови да кажем,са нужни на дебелаци, които искат да отслабнат?
При положение, че си ядат нормална храна,а не само плодовете за деня!
Плодовете не са подходящи за отслабване, защото фруктозата - черния дроб - айде в мастните депа 🙂
Казах го, защото той обича да си пийка вечер и 100-150 мл. няма да му объркат режима. Напротив, ще му отпуснат нервната система от евентуални лишения през деня.

08.10.24
13:11

казано от Любомир на 08.10.24, 12:58:

Гледната точка, Дидо, гледната точка.. 
Залата, в която ходя, не е силова е пак има двама с 300 тяга и още няколко, по-силни от мен. И никога, като ги видя, не си казвам, че вдигат повече, защото са по-млади, или защото зобят- и аз съм бил по-млад, пък не вдигах повече, отколкото сега. Това, което ми минава през главата е, че аз вдигам от 10-12 години и нищо, а в същото време някой по-лек от мен за няколко години стига до 300. Значи аз бъркам някъде, нещо не правя както трябва, защото човекът до теб прави същото, но много по-добре. И не е задължително да става въпрос за сила- ето и с твоите тренировки и малко по-голям обем спокойно можеш да си имаш културистичната визия, която искаш, вярно, не като за състезание и на килограми 40 под твоите в момента, но можеш.

Аз съм наясно, че ако имам дисциплината и най-вече желанието да следвам програма, ще подобря силата си в много движения. Но явно не става ясно-нямам такава цел. Ако я имах, щях да я преследвам. Имах я в самото начало, но отдавна се изпари. Аз наистина не тренирам според определени разбирания, а правя упражнения със съпротивление. В моята глава е да напрягам всички мускули на тялото по начин, който ми харесва в момента. Днес ще е 3х5, утре ще е 1х15 до отказ, после ще е 3х6, днес ще е с щанга, утре на машина и т.н. и т.н. Бори ли това саркопенията в известна степен-да. Физическа активност ли е-да, упражнения със съпротивления ли са-да. И ако следвам прогресия не е във връзка с идеята да стана непременно по-силен за определена цел и постижение /л.р., преминаване от начинаещ към междинен и т.н./, а просто защото това е начинът да се предизвикаш и да има някаква полза. Цифрите на щангата, които ме правят посредствен в силово отношения на фона на много други яки ноНчета, за мен са без значение.
ПС, без да звуча самохвално, но ако сваля мазнините ще си изглеждам доста атлетичен за годините си и с много по-иразени и оформени мускули от хора, които вдигат повече от мен. Аз съм много плътен, заради това не ми дават реалните килограми, т.е. не е като да нямам мускул. Да, имам и много мазно, но разпределението очевидно не ми е като на хора, които на тия килограми и ръст изглеждат като бъчви.....и сфери, както каза Гюлето. И поради това, каквото и да тренирам си мисля, че ще запазя мускулите си в голяма част. Като млад тренирах доста, после спрях, напълнях, отслабнах с около 17 кг. за около два месеца само със строга диета и без да тренирам и си изглеждах много добре.

казано от Гюлето на 08.10.24, 13:11:

Казах го, защото той обича да си пийка вечер и 100-150 мл. няма да му объркат режима. Напротив, ще му отпуснат нервната система от евентуални лишения през деня.

Тц, това е като на гладен вълк/пираня/хиеново куче да дадеш 20 ина грама месо и да му кажеш: Спри. И месото да е пред него, да може да продължи да яде, обаче да спре. Мога да не пия, но не трябва да пия въобще, ама ич.
Е, като казах плод имах предвид например една ябълка или нещо такова. И то като някаква междинка. Например следобяд или привечер преди да тръгна за зала, след като съм обядвал преди часове, върнал съм се от работа и стягам сака.

Мнението беше редактирано от D_M на 08.10.24 13:30.

08.10.24
13:42

Напротив, ще му отпуснат нервната система от евентуални лишения през деня.

Аз понеже, съм почти на неговия хал, и си мисля че, алкохола най-много бърка. При мен конкретно, доста е трудно с мярката на моменти, определено влияе на съня и от там на възстановяването и ми отваря зверски апетита. Много обичам и ценя добрия алкохол, но като си се докарал до такова положение, е едно от нещата което първо трябва да се отреже. В нормална форма и спортно ежедневие, къркането си влиза съвсем свободно, но има работа докато се докара до там :)

Мнението беше редактирано от Splash на 08.10.24 13:52.

08.10.24
13:52

Стана ми интересно, а и ако не е тайна. Колко често и по колко пиете. Ей така да видя аз къде съм. В месеца ли, на седмица ли и съответно средно по колко.

Мнението беше редактирано от D_M на 08.10.24 13:52.

08.10.24
13:58

Преди- над 20 000 ккал месечно, сега- под 2 000 :))

08.10.24
14:01

Всека вечер три бири и чаша вино....събота като съм на ресторант повече бири.. 5-6 но и 100мл твърдо

08.10.24
14:06

казано от D_M на 08.10.24, 13:11:

Аз съм наясно, че ако имам дисциплината и най-вече желанието да следвам програма, ще подобря силата си в много движения.
++++
ПС, без да звуча самохвално, но ако сваля мазнините ще си изглеждам доста атлетичен за годините си и с много по-иразени и оформени мускули от хора, които вдигат повече от мен. ++++

Тц, това е като на гладен вълк/пираня/хиеново куче да дадеш 20 ина грама месо и да му кажеш: Спри. И месото да е пред него, да може да продължи да яде, обаче да спре. Мога да не пия, но не трябва да пия въобще, ама ич.

Сега промени казаното от мен не за трениране, а за отслабване. Смисълът ще е абсолютно същия. Приложи го към първото цитирано изречение и го следвай и ще отслабнеш.

Вторият цитат от по-горе - пак си с идеята колко си по-добре от повечето хора - резултатът обаче е обратен - не си по-атлетичен от много хора. Докато не си промениш мисленето и не излезеш от виртуалната реалност, в която разсъждаваш няма да имаш реален стимул за резултат различен от сегашното ти състояние.

Имах куче навремето - не ядеше докато не му кажех да яде. Веднъж го бях забравил. Сетих се половин час след като му бях сложил храната пред него. Имаше локвичка от слюнка под него, но беше посегнало на храната. Ето такава дисциплина ти трябва ако искаш резултат.

08.10.24
14:07

казано от nervak на 08.10.24, 14:01:

Всека вечер три бири и чаша вино....събота като съм на ресторант повече бири.. 5-6 но и 100мл твърдо

Ясно, значи ако приемем, че една бира е около 50 мл. концентрат /поне по дрегера/, изпиваш 150 мл. ракия и чаша вино /да кажем 200 мл./, т.е. около 200 мл. да приемем концентрат. Моето всеки ден е повече. Имам съм случаи и по толкова /минимум/, но и такива, в които бутилката остане на дъното, колкото да се не каже, че съм я изпил. Но средно 300-350 мл.

казано от Svetoslav на 08.10.24, 14:06:

Вторият цитат от по-горе - пак си с идеята колко си по-добре от повечето хора - резултатът обаче е обратен - не си по-атлетичен от много хора.

Това ще се види когато /ако отслабна. Например децата ми изглеждат огромни пред мен, а единият е с 27-28, а другият с 15-16 кг. по-леки. А не са дебели.
Ох, още ме нахъсвайте :-) Ще видите вие, ще има: нищо не вдига, пък я го глей!

Мнението беше редактирано от D_M на 08.10.24 14:12.

08.10.24
14:20

Писал съм го много пъти.
Аз не съм светец пия и пуша,но умерено.
Колко често,не пропускам вечер.
Балканец съм си.
Имал съм дълги периоди на стерилен живот без пороците,гонейки някакви цели.
Компенсирам с тренировки които мисля ,че са подходящи за мен.
Не съм по щангите ,но в моя спорт съм готов да се съревновавам с всеки около моите години.
Да не говорим,че обикновено тренирам с активни състезатели и не ме жалят.
Човек не трябва да се предава до последно,така мисля

08.10.24
14:24

казано от doni dimitrov на 08.10.24, 14:20:

Писал съм го много пъти.
Аз не съм светец пия и пуша,но умерено.
Колко често,не пропускам вечер.

Всичко е наред, ако можеш да контролираш и ти явно можеш, както сигурно и повечето хора. Аз не мога и поради това решението поне на този етап е пълно въздържание. И хубавото е, че когато започна да го прилагам, много скоро кръвното ми започва да пада и отива към ниско и ако съумея да продължа въздържанието, а то все още стои ниско, мога да направя стъпка към намаляване на лекарствата, като си се вдигне до нормалните граници.

08.10.24
14:28

Според теб,дали 1 кг. ...праскови да кажем,са нужни на дебелаци, които искат да отслабнат?
При положение, че си ядат нормална храна,а не само плодовете за деня!
Плодовете не са подходящи за отслабване, защото фруктозата - черния дроб - айде в мастните депа 🙂

Абсолютни глупости.
1кг праскови са 400 калории, 150мл ракия също са почти толкова. Само дето алкохола е отрова, тялото спира всички процеси и приоритизира обработката на алкохола - респективно всеки грам мазнини, който изяждаш през това време отива директно на склад.

Колкото и да си въртим теории, алкохола е отрова и възможно най-оптималното количество е 0, но практически е почти невъзможно това да се постигне

Да изядеш 1кг праскови без нищо друго също е тотална глупост да отбележ

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1