Крака - фитнес или футбол

HA

07.04.06
15:09

Значи на 16г. съм 185см. 68кг. тренирам от 3 месеца.Та въпроса ми е: да тренирам ли крака, след като тренирам футбол 3 пъти седмично и веднъж играя мач....притеснявам се че краката ще ми изостанат, а пък от друга страна ако ги тренирам ще имам ли сили за футбола???

07.04.06
15:18

[quote author=“hari_89”]Значи на 16г. съм 185см. 68кг. тренирам от 3 месеца.Та въпроса ми е: да тренирам ли крака, след като тренирам футбол 3 пъти седмично и веднъж играя мач....притеснявам се че краката ще ми изостанат, а пък от друга страна ако ги тренирам ще имам ли сили за футбола???

ами краката няма да ти изостанат тва да не те притеснява,обаче ако искаш да правиш упражнения за тях мисля че няма да има мн сили като играеш мачле
по-добре ги прави 2 пъти в седмицата

07.04.06
19:49

Аз също много се кефя да играя футбол и цяло лято това правих и до момента съм много доволен от мусколите на краката.3 пъти е добре,аз малко по често играх,за по 2-3 часа и направих добри мусколи-само зареди играта  :wink:

07.04.06
20:13

[quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“hari_89”]Значи на 16г. съм 185см. 68кг. тренирам от 3 месеца.Та въпроса ми е: да тренирам ли крака, след като тренирам футбол 3 пъти седмично и веднъж играя мач....притеснявам се че краката ще ми изостанат, а пък от друга страна ако ги тренирам ще имам ли сили за футбола???

ами краката няма да ти изостанат тва да не те притеснява,обаче ако искаш да правиш упражнения за тях мисля че няма да има мн сили като играеш мачле

Два пъти в седмицата? :lol: Не повече от веднъж и то при още4 дена футбол не знам дали изобщо ще има ефект,или няма да можеш да играеш от болки.Не ги прави,пък ако усетиш застой тогава можеш да почнеш.

07.04.06
22:04

[quote author=“Size”][quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“hari_89”]Значи на 16г. съм 185см. 68кг. тренирам от 3 месеца.Та въпроса ми е: да тренирам ли крака, след като тренирам футбол 3 пъти седмично и веднъж играя мач....притеснявам се че краката ще ми изостанат, а пък от друга страна ако ги тренирам ще имам ли сили за футбола???

Два пъти в седмицата? :lol: Не повече от веднъж и то при още4 дена футбол не знам дали изобщо ще има ефект,или няма да можеш да играеш от болки.Не ги прави,пък ако усетиш застой тогава можеш да почнеш.

братле братчед ми е футболист
и тренираше краката доста често
и играеше футбол
малко един път

HA

08.04.06
00:46

DirtyandNasty

Братовчед те може и да ги тренира два пъти краката, но само за да поддържа форма и за издръжливост с леки тонизиращи тренировки.Аз в момента съм в период за покачване на мускулна маса (което личи и от мерките ми де  :oops:  ) и ако ще ги тренирам ще бъдат тежки тренировки.Та въпроса ми е :при положение че ям много и качествени храни, спазвам режим, пия добавки и т.н. ЩЕ КАЧА ЛИ МАСА на краката само от футбол???

08.04.06
01:12

[quote author=“hari_89”]DirtyandNasty

Братовчед те може и да ги тренира два пъти краката, но само за да поддържа форма и за издръжливост с леки тонизиращи тренировки.Аз в момента съм в период за покачване на мускулна маса (което личи и от мерките ми де  :oops:  ) и ако ще ги тренирам ще бъдат тежки тренировки.Та въпроса ми е :при положение че ям много и качествени храни, спазвам режим, пия добавки и т.н. ЩЕ КАЧА ЛИ МАСА на краката само от футбол???

Ако прекалено често играеш футбол ще ти пречи при покачването на маса. Веднъж в седмицата играй футбол и отделно от това прави тренировката за карака. Маса само с футбол звучи леко невъзможно :wink:

08.04.06
11:58

[quote author=“hari_89”]Значи на 16г. съм 185см. 68кг. тренирам от 3 месеца.Та въпроса ми е: да тренирам ли крака, след като тренирам футбол 3 пъти седмично и веднъж играя мач....притеснявам се че краката ще ми изостанат, а пък от друга страна ако ги тренирам ще имам ли сили за футбола???

според мен тотално ще претренираш, ако ги тренираш и тях, но риск от претрениране има и без крака като играеш фут

10.04.06
20:16

Най-добре питай някой футболист как тренира крака. В залата, в която ходя лятото, идват двама - трима от титулярите на Бдин Видин, тренират крака най-вече на машините. Може би така е по-добре, вискът от някакво разтягане или контузия е по-малък.

10.04.06
22:42

А какви са ти целите, какво искаш - сила, сила и маса, издръжливост, това “развитие” звучи общо

HA

10.04.06
22:51

Целта ми е на първо място маса(с натрупването на която идва и силата, според мен).

10.04.06
22:54

[quote author=“hari_89”]Целта ми е на първо място маса(с натрупването на която идва и силата, според мен).

Идва и сила, но има тренировки които са само за сила а масата не се покачва в голям размер
Щом искаш маса отговора е един Бодибилдинг, футбола не става

19.04.06
02:56

за маса - фитнес
за бързина и еластичност - футбол

BR

20.04.06
00:40

До скоро се мъчих да съчетая двете футбол и фитнес,но ми беше адски трудно.До преди 2 месеца играх в Черно Море,но ми омръзна вече футбола 8 години от живота ми и се захванах с фитнес.Е виж ме сега ще излизам на сустезание.а благодарение на футбола краката ми са най-силната ми мускулна група.Такаче бих те посаветвал пробвай как е при теб.Аз бях стигнал до вариант 1 път в седмицата иначе не можех да изкарам подготовката. :cry:

DA

20.04.06
21:46

[quote author=“Sparrow-Hawk”][quote author=“hari_89”]DirtyandNasty

Ако прекалено често играеш футбол ще ти пречи при покачването на маса. Веднъж в седмицата играй футбол и отделно от това прави тренировката за карака. Маса само с футбол звучи леко невъзможно :wink:

Не е невазможно,даже си е много вазможно!

hari_89,отговора на вапроса е ДА ще качиш маса!

DA

20.04.06
21:57

[quote author=“Sparrow-Hawk”][quote author=“hari_89”]DirtyandNasty

Не е невазможно,даже си е много вазможно!

hari_89,отговора на вапроса е ДА ще качиш маса!

HA

22.04.06
21:29

Значи реших да почвам и крака.Вчерах се мерих със сантиметара и имаше огромен напредък навсякъде - ръце,гръден кош дори и леко врат(айде няма да казвам колко см. , щото веднага ще почнат да ме убеждават че е невъзможно )....а краката - нито милиметър :shock: ...

За тва яко блъскане и после футбол(ако имам силичка де :lol: )

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1