18.04.06
20:11
Значи на 15 години съм, 173 см, 50 кг :?
Някой може ли да ми каже какво трябва да ям *без протеини и тем подобни* за да кача най-бързо килограми и разбира се какви тренировки трябва да правя (повечето в домашни условия и да речем 3 пъти в седмицата - фитнес)
Много благодаря предварително!!!
18.04.06
20:14
[quote author=“naste”]Значи на 15 години съм, 173 см, 50 кг :?
Някой може ли да ми каже какво трябва да ям *без протеини и тем подобни* за да кача най-бързо килограми и разбира се какви тренировки трябва да правя (повечето в домашни условия и да речем 3 пъти в седмицата - фитнес)
Много благодаря предварително!!!
храни богати на белтъчини за да може да качваш МГ
риба,пилешко,млеко,яйца
Благодаря ти! А някакъв специален режим на хранене и трениране трябва ли ми? :roll:
18.04.06
20:41
[quote author=“naste”]Благодаря ти! А някакъв специален режим на хранене и трениране трябва ли ми? :roll:
задължително ти трябва хранителен режим,но повече наблягай на хапването като цяло
5-6 пъти на ден и не по много но достатъчно,както и програма за качване на МГ
ако имаш нещо да питаш на ЛЦ ако може
Първо евала, че си избрал “чистия” път на развитие! Няма да сгрешиш.
Да “качваш” определено НЕ значи “да се тъпчеш с всичко и по много, когато искаш”.
Трябва да си разделиш храненето на 5-6 за деня. Най-просто казано (вместо “наблягай на...”) е, че колкото протеини поемаш - двойно повече въглехидрати взимаш.
Като храни - кисело мляко, прясно мляко, извара, пуешко месо, пилешко, телешко, овесени ядки, мед, салати, яйца (задължително, но не повече от 2-3 цели на ден) и поне по 7-8 до 10 белтъка. След тренировка най-добре да ядеш бързоразграждащи се въглехидрати - някакво сладко, може малко шоколад - но не прекалявай с тях.
Останалото е в упражненията - “яки” упражнения - тяга, лег, клек... съответно килограмите са високи. Трябва да правиш трудно 6 повторения, все пак искаш да качваш маса.
Добре ще е ако последната ти серия (да речем на лежанката) - направиш с максимални килограми (например 60). С 60-те килограма правиш колкото можеш вдигания - 4-5, 6 дори с помощ, веднага сваляш на 40 кг тежестите - правиш колкото можеш повторения. Пак сваляш - пак правиш колкото можеш. Без почивка. За поседна серия е доста добре след много килограми и тежки упражнения.
Почивката - никога не я пренебрегвай. Помни, че мускула расте именно докато почиваш, а не блъскайки в залата.
Нервната система - тренирай с мярка. Такова нещо като “как да кача бързо” няма (освен ако не разгледаш форума за бодибилдинг). Ако претовариш нервната си система рискуваш, или получаването на желания ефект - качване на маса, а е възможно и напълно обратния ефект - да загубиш сила и т.н.
Не се претоварвай. Тялото ти ще ти подскаже.
По желание може да правиш и по 2 пъти седмично по 30-тина минути кросче, или колело. В случай, че понеш много да се омазняваш. Зависи от храната, как я приемаш и дали “я изблъскваш” (иначе просто с плюскане и лежане пак се качва... но не както се стремим) ;)
Успех
Всичко добре, ама това не е за начинаещи. Аз даже не му препоръчвам да не тренира до отказ в началото, какво остава пък да прави подобни разтоварващи серии.
Всичко добре, ама това не е за начинаещи. Аз даже не му препоръчвам да не тренира до отказ в началото, какво остава пък да прави подобни разтоварващи серии.
Моля да ме извините... дирекно пиша както съм правил и правя нещата. С разликата, че доста години вече минаха при мен и не го взех под внимание.
И все пак - серийте и упражненията трябва да са с големи килограми (със сигурност по-големи от “лягам и правя 8-12 без проблем”). За да не се претовариш прави по 2 до 3 упражнения с 3 серий в тях - като за начало. Разгрявай! Че може да си отпориш някоя травма като нищо.
По-нататък има хиляди продължения. Някои правят 3 дена само големи мускулни групи с тежки упражнения. След това 3 дена правят по-малките мускулни групи с повече повторения и малко кг..., след което се сменят (горе-долу всяка седмица се сменя програмата), но да стигнем до там първо ;)
19.04.06
10:35
Това за колкото може по-тежко - напълно съм съгласен(разбира се с правилна техника). Но за повторенията препоръчвам да спираш 1-2 повторения преди отказ - винаги.