Да, не знам защо им слагат толкова малки батерии на samsung. Примерно, 4 класик го дават 40 часа използване. За сравнение, huawei 4 го дават 3-14 дни, а redmi watch 4 - 20 дни при типично използване. Умишлено не слагам топ или последни модели, а горе-долу сходни. От друга страна, гривната на samsung - galaxy fit я дават 13 дни.
... за да не са обемни. Някои часовници, във фирмата (работя в търговско дружество за продажба на техника), им викаме “водомери” :)
На моята гривна пуснах веднъж спортен режим “друго”, а втория път режим “функционална тренировка”. Тренировките бяха почти идентични като време и съдържание, както и като пулс според гривната, с максимален около 125. На “друго” заключението беше, че тренировката е в графа 1 от 5 - “възстановяване”, загряване и аеробна, и времето за пълно възстановяване след нея било 4 часа. На “функционална тренировка” заключението беше в графа 2 от 5 - “поддържане”, аеробна и анаеробна, и времето за пълно възстановяване било 11 часа. Утре ще пусна “сила”, да видя какво ще стане, ако не забравя. Просто съм любопитен.
А иначе от понеделник съм в Сандански
Аре опиши една тренировка,че ми писна да чета за тия хуьовини с пулса и Крачките.
:) Последната правих TRX и крака на “мостчето”, защото и двете ги нямах в Пазаржик.
“Мостчето” е две успоредни въжета между 4 колчета, напречно на които има трупчета и стои като силно подвижна дъга с дължина около метър и нещо. Освен по дължина има и някаква подвижност напред и назад, и клековете са нестабилни, като може да се прави и “тъпчене” с краката - ляв, десен, ляв, десен ... Та, “тъпчех”, щото не бях го правил от 10-на дена, с широк и с раменна ширина клек, и двете или полуизправен или максимално клекнал.
TRX-а, флайс с раменно разтваряне, пуловер с изтегляне на ръцете назад над главата и пускане на ръцете покрай тялото като за планче с обратното изтегляне на тялото с ръце пак покрай тялото.
Използвах и успоредния хват на хоризонталната стълба, пак защото не разполагах с него, за повдигане на торса с J-набиране с широк и J-набиране с раменна ширина без отпускане на торса. Правих и набиране обратни кофи.
Кръговете - “тъпчене”Х50 на крак, “тюлен”, силово, 2 L to HS на успоредката, TRX и в двете антагонистични движения на равнината Х12, набирания и успоредка или ъгъл. Трябваше да има и четвърти кръг, но ме извикаха по спешност на бира.
Скромно, 47 минути
Днес, ластици като портален скрипец, нещо като кросоувър на долен, среден и висок портален скрипец и обратните двустранни раменни разтваряния, и накрая кабел пуш-пул към ниско и към високо във втората част на кръга, само че всичко не на портален скрипец, а с ластици, закачени един срещу друг на съответните височини и аз в средата. Малко са близо нещата с TRX-a, редя ги по друг начин, но в Сандански няма да разполагам и с 2-те възможности поне една седмица. Както и с “мостчето”, на което този път правих само клекове.
Тренировката, “мостче”, ластик, 3 тюлена и 2 силови или 3 силови и 2 тюлена - редувах ги в кръговете, обратния ластик и 5 успоредка, всичко 4 пъти, 41 минути.
Редуване на 3 тюлена с 2 силови, с 3 силови и 2 тюлена ми е много удобно, защото имам 5 хвата на силови и 5 ширини на тюлен. Правя тюлени на 6, 4 и 2 напречни стъпала на хоризонталната стълба с по едно силово с тесен смесен, а на следващия им ред 2 силови с подхват с прехвърляне отпред, а когато водят силовите, с широк, раменен и тесен, следвани от 2 тюлена на 5 и 3. Така имам на всичките 10 възможности за по-базови дърпащи по 2 повторения.
Успоредката стандартно - L to HS, L to planche, ниския вариант и моите кофи, които са през предна, вдигане на коленете и преход към планче, което си е комбинация между високия и ниския вариант.
Пуснах на гривната този път физическа тренировка ... то коя ли не е физическа. Шах сигурно. Пак ми наби почти цялата тренировка в графа “аеробна” и само 5 минути в графа “анаеробна”, пулс 124, ниво “поддържане”. То като се замисля си показва много точно :P
Днес “мелници” с ластици. Това са успоредни ластици, с които редувам полу-странично опъване с лява и дясна ръка, като вкарвам и торс с усукване в движението. Не говоря за боксиране - ръката е заключена в лакътя. 4 Височини, напред назад всяка. Краката “кракомахания”. Този, дето тренира с мен, ме пита крака ли правим или таекуондо. Собственото повдигане с J-набиране, J-набиране, повдигане на front lever с набиране на 2 ширини, а срещу тях кофи на ъгъл, пред и зад тяло. Силови и тюлени след краката общо 8, срещу тях L to HS пак 8. Четири кръга.
Малко несподелен архив от Ботевград 3 снимки, химията 2, като на втората се вижда мостчето, Хърватия 2 и площадката на стадион Княжево, която също ми е близо
Отидох в Сандански, хвана студ, а аз на най-топлото, после се върнах в София и студът си отиде. Удобно.
Там, крака, никакви други, освен тяга с двата крака в гума от трактор, щото я има и я използвах на макс. Тя идва малко като с трап бар, което е екстра за “техническите ми умения” за тяга и дископатията ми, която не се е обаждала доста отдавна. Успях да хвана даже лека мускулна треска на гръбните еректори, която, след толкова страдания с кръста, мога да разграничавам.
После като се прибрах, за краката скочих на яко тъпчене върху “мостчето”. В момента съм с мускулна треска на вътрешната част на бедрата, защото го правя с широк разкрач.
Мускулните трески, разбира се, не са от тежест, а от обем повторения.
Другото стандартно - ластици на по-големи, тежко собствено на по-малки бройки, кервана си върви.
Сега съм си в София. Не помня на кой март през 2000 година тръгнах на лостове, но там някъде тази година ще станат 25 години спорт за кеф и бягане от вкъщи за по бира