Да си ги премерим 2025-26

Прескочи до:

22.02.22
12:05

.

Темата беше редактирана от Петко К на 11.03.25 17:35.

09.03.25
20:20

Ами хайде да си ги премерим.

Кой си мисли че може да качи Хайдушката пътека с мях 43 кила и кой си мисли че може да клекне 200 и кой е по-по-най.

Homer Simpson

09.03.25
20:29

Качвам я резко

Ама нещо не помня май как се качваха клипове от ю туб

Мнението беше редактирано от Homer Simpson на 09.03.25 20:31.

09.03.25
20:37

А какво има на клипа че не се отваря?

Homer Simpson

09.03.25
20:39

казано от Димо на 09.03.25, 20:37:

А какво има на клипа че не се отваря?

Тва казвам , не помня как се качваше.
Нещо трябваше май да се изтрие преди да пейстне ама не помня кое.
Здраве, не е толкова важно, за фън е.

10.03.25
11:59

казано от Homer Simpson на 09.03.25, 17:11:

казано от Brown Bomber на 09.03.25, 16:55:

Аз по-миналата седмица клекнах на гърди 160кг, качих клипа тук.

При мен макса е 135, качвал съм клипа тук.
😉
Ама аз съм по-слаб от теб.
Всъщност имам и 140, ама нямам клип

Да, много по-слаб си от мен и с моите 82-83кг съм като слон в сравнение с теб, оттогава горе-долу поддържам тази форма и ако смяташ, че 2-3кг разлика в теглото правят разликата в тежестите ще се съглася, но предполагам в момента си десетина кила над моите.
Много ме кефи как обичаш да се сравняваш с всеки и на всичко 😉

Homer Simpson

10.03.25
13:16

Казах, че съм по слаб, като сила, @У@, но ми харесва начина, по който мислиш

Homer Simpson

10.03.25
14:28

казано от Brown Bomber на 10.03.25, 11:59:

казано от Homer Simpson на 09.03.25, 17:11:

казано от Brown Bomber на 09.03.25, 16:55:

Аз по-миналата седмица клекнах на гърди 160кг, качих клипа тук.

При мен макса е 135, качвал съм клипа тук.
😉
Ама аз съм по-слаб от теб.
Всъщност имам и 140, ама нямам клип

Да, много по-слаб си от мен и с моите 82-83кг съм като слон в сравнение с теб, оттогава горе-долу поддържам тази форма и ако смяташ, че 2-3кг разлика в теглото правят разликата в тежестите ще се съглася, но предполагам в момента си десетина кила над моите.
Много ме кефи как обичаш да се сравняваш с всеки и на всичко 😉

Браво, Кире, добре изглеждаш.
Ти си миньонче, нали?

Мнението беше редактирано от Homer Simpson на 10.03.25 14:28.

10.03.25
15:31

Да, не ставам за баскетболист, лилипут 172см.

10.03.25
20:36

казано от Brown Bomber на 10.03.25, 11:44:

Нямам и никога не съм имал намерение да качвам Хайдушка пътека. Говорил съм с човек, който я е качвал, много натрениран, издръжлив, як и нацепен, даже твърди, че е натурален, ама съм убеден, че не е. Не е тренирал специфично за нея и не съм го питал дали се е представил добре, но ако беше в челото сигурно щеше да каже. Ако не тренираш с мях с вода, който се плиска на гърба ти, а с пясък както Барт смята, просто няма да се получи. Тежък клек за бройки в много серии ще помогне да заздравиш крака и пояс, но само като допълнителна част от тренировките, които трябва да са основно катерене с тежест.

Благодаря ти за нормалната дискусия, можело значи.

Контролното време е 3 часа, а рекорда е ако не се лъжа 25 минути, като миналата година първия я е качил за 1 час и нещо. Което е голяма разлика, но може и да бъркам, трябва да видя дали беше наистина 25 минути най-доброто изобщо време.

Този твоя приятел колко кила кляка? За ориентира да видя дали и как клякане с тежко може да се пренесе в издръжливост в тежки условия.

10.03.25
20:38

Тия 25 са бягането.

10.03.25
21:16

Завършил е НСА и е сертифициран треньор по тренировки с пудовки и българска торба, а ако и клякаше сигурно щеше да е в челото.

10.03.25
21:18

Клек с 50кг за 100 повторения сигурно ще има пренос върху изкачването с мях.

11.03.25
11:01

казано от Brown Bomber на 10.03.25, 21:16:

Завършил е НСА и е сертифициран треньор по тренировки с пудовки и българска торба, а ако и клякаше сигурно щеше да е в челото.

Тоест яко копеле е, но не кляка?

Нямам и никога не съм имал намерение да качвам Хайдушка пътека.

Според мен няма и да успееш, иска се издръжливост, която с единички не се постига. Това ми мислене е базирано освен на камън сенса и на конкретния пример Илиянчо от на Сашо залата, който споменах клякаше лесни 200 и издишаше всеки път когато ставаше въпрос за издръжливост, а е с 15 години по-млад от мен. На бягане аз тогава бягах 25 км, той не можеше повече от 2 без да спре за ходене. На клякане - май даже Васко ми беше казал тая схема за бройки редуване клякане с щанга с ЛТ и кофи - Аз я изкарах, Илиян се отказа на четвъртата врътка и щеше да припадне, прибледня и не може да се освести бая време.

Питах те за собствената ти оценка дали смяташ ти че ще успееш. Ясно че не ти е това цел, просто питам да си кажеш, както аз казвам че няма да клекна 200, първо щото не ми е цел, второ ме е страх и трето най-вероятно нещо в кръста ми ще изпука и ще се осакатя и пак няма да мога да ги стана, т.е. няма да успея.

200кг клек
...
Понеже питаш защо досега не съм ги постигнал

Никъде не съм питал такова нещо човек. Ето пример как си ги възприемаш едно към гьотере нещата през твоята призма. Питах те ти кога ще качиш Хайдушката пътека - преди или след като клекнеш 200, инсунуирайки че никога няма да я качиш, както и ти инсинуира че аз няма да я кача. На мен ми е все тая дали и кога ще ги клекнеш, за мен това са едни цифри, също както броя очи на паяците. Разбирам ги, но никаква практическа полза не ми носят, те не се отнасят до мен. Ако искаш ги клякай, ако искаш недей, нито ще ми се издигнеш в очите ако ги клекнеш, нито ще ми паднеш в очите ако не ги клекнеш, съвсем други са ми на мен критериите и интересите.

За мен дразнещо е скептичното и снизходително отношение към спортните интереси на другите. И за мен и за теб и за всички останали тук спорта е хоби. Хобито не е задължително, то е за рекриейшън, да разпуснеш, да се изключиш з амалко от реалния и скучен свят. ОК е да има състезателен елемент - да се надъхваме едни - други, да се мотивираме. Ама ти по-мотивиран ли се чувстваш да клякаш 200 след като се опитваш да ридикулизираш на другите спортните интереси и занимания?

Чисто лаф мохабед да става, без лоши чувства.

11.03.25
11:06

казано от Brown Bomber на 10.03.25, 21:18:

Клек с 50кг за 100 повторения сигурно ще има пренос върху изкачването с мях.

Ти може би не си ми чел дневника тогава или пък си забравил, но аз си тренирах доста целенасочено през 2020 години и правех стотици бройки степъп с 45 кила щанга на раменете, както и много други неща. Веско Мусашито тогава ме подучваше какво да правя (знам че го недолюбваш) също Сенсея и той бая акъли ми даде тогава. Аз си мисля че бях готов тогава чисто физически да го кача, исках само още 10 кила да сваля за да не ми е на ръба на комфорта качването, ама същата година го отмениха и мен ми се уби мотивацията, после пък качих 30 кила и не тренирах 4 години и така ето ме пак тук, целя се за следващата година.

11.03.25
11:14

А що пишете тук, а не в новата тема.
Колко км. е дейба и трудното трасе? :-)

казано от Димо на 11.03.25, 11:01:

Според мен няма и да успееш, иска се издръжливост, която с единички не се постига. Това ми мислене е базирано освен на камън сенса и на конкретния пример Илиянчо от на Сашо залата, който споменах клякаше лесни 200 и издишаше всеки път когато ставаше въпрос за издръжливост, а е с 15 години по-млад от мен. На бягане аз тогава бягах 25 км, той не можеше повече от 2 без да спре за ходене. На клякане - май даже Васко ми беше казал тая схема за бройки редуване клякане с щанга с ЛТ и кофи - Аз я изкарах, Илиян се отказа на четвъртата врътка и щеше да припадне, прибледня и не може да се освести бая време.

Сравняваш ябълки с круши - за бягане от 25км не се изисква силова издръжливост, това е съвсем друга дисциплина. Човек, дето кляка с 200, много по-лесно ще развие силова издръжливост, от такъв, който не може да ги клекне.

Нарочно ги болдвам, защото ти бъркаш някаква обща аеробна издръжливост, със силовата.

Мисля Адаша беше писал тук навремето за Клоков и разните там кросфитърски шампиони - Клоков има много големи шансове да постави рекорд на Grace комплекса, ама никой от кросфит шампионите не може да постави рекорд в изхвърлянето на щангите. Сещай се защо. И двата типа атлети зобят здраво ;)

11.03.25
12:03

Имаше, Кръстев една сентенция, която съм запомнил. Автора не знам кой беше, някакъв не много известен. Та:
Ако не можеш да направиш нито един силен ход, няма какво да търпиш.

11.03.25
15:08

казано от Alexander Krastev на 11.03.25, 11:29:

Сравняваш ябълки с круши - за бягане от 25км не се изисква силова издръжливост, това е съвсем друга дисциплина. Човек, дето кляка с 200, много по-лесно ще развие силова издръжливост, от такъв, който не може да ги клекне.

М, според мен за силова издръжливост ти трябва и изобщо издръжливост. Има ли такъв случай дето да не може да избяга 5 километра, пък да може да мята щанги непрекъснато половин час?

И дори да МОЖЕ, в никакъв случай не означава че АВТОМАТИЧНО я притежава, или?

казано от Alexander Krastev на 11.03.25, 11:29:

Мисля Адаша беше писал тук навремето за Клоков и разните там кросфитърски шампиони - Клоков има много големи шансове да постави рекорд на Grace комплекса, ама никой от кросфит шампионите не може да постави рекорд в изхвърлянето на щангите. Сещай се защо. И двата типа атлети зобят здраво ;)

Това е някаква хипотеза. Как се вписва в тая хипотеза че Еди Хол не може даже да се класира за окръжния троудаун?

казано от Димо на 11.03.25, 15:08:

М, според мен за силова издръжливост ти трябва и изобщо издръжливост. Има ли такъв случай дето да не може да избяга 5 километра, пък да може да мята щанги непрекъснато половин час?

И дори да МОЖЕ, в никакъв случай не означава че АВТОМАТИЧНО я притежава, или?

Това е някаква хипотеза. Как се вписва в тая хипотеза че Еди Хол не може даже да се класира за окръжния троудаун?

Ама ти наистина си голям философ! :D Защо ми даваш за контра-пример Еди Хол, като аз ти дадох конкретен пример с Клоков и конкретно упражнение - щангистко изхвърляне.

За силова издръжливост, ти трябва първо сила, после способността тази сила да я прилагаш продължително време. Познай кое от двете качества по-бързо се придобива и по-бързо се губи и защо? Трябва ли да обяснявам за VOmax, аеробен и анаеробен капацитет, лактат и т.н.?

Ти все даваш за пример маратоните, ама там никаква силова издръжливост не се изисква, а тръгнеш ли по хайдушката пътека, рязко ще навлезеш във VOmax, ако си тренирал само бягане.

Колкото и маратона да избягаш, Grace със 100 кила няма да можеш да направиш. Докато ако можеш да правиш Grace със 100 кила, то след известно количество бегови тренировки, за да ти свикнат пасивните структури на бягането, спокойно ще избягаш маратон.

11.03.25
15:39

казано от Alexander Krastev на 11.03.25, 15:33:

Ама ти наистина си голям философ! :D Защо ми даваш за контра-пример Еди Хол, като аз ти дадох конкретен пример с Клоков и конкретно упражнение - щангистко изхвърляне.

Първо, няма такова понятие в научния подход като “антипример”. Значи или нещо важи за всичките винаги, или просто не е приложимо към всички.

Второ, кога започнахме да обсъждаме щангистки обръщания, тук си говорим от 3 дена за клякане с 200.

И трето - пропуснал си половината ми пример ми за силовата издръжливост. Аз никога не съм клякал с 200, Илиян е клякал много пъти. Когато трябваше да клекне 60 пъти със 90 кила и да направи 100 кофи, той умря преди половината, аз ги изкарах до края след като бях въртял 10 киломтра колело. Тук как се пренася силата от 200 кила клек в силовата издръжливост? Нали това да клекнеш 60 пъти с 90 е силова издръжливост?

11.03.25
15:41

Както казва Павката Цацулин: Първо силен.
Не влизам в спора и не защитавам едната или другата теза, просто цитат.

11.03.25
15:54

казано от D_M на 11.03.25, 15:41:

Не съм съгласен.

Като ще цитираме аз пък ще цитирам Сенсей: Каквото тренираш, това можеш. Колкото го тренираш - толкова го можеш.

казано от Димо на 11.03.25, 15:39:

казано от Alexander Krastev на 11.03.25, 15:33:

Първо, няма такова понятие в научния подход като “антипример”. Значи или нещо важи за всичките винаги, или просто не е приложимо към всички.

Второ, кога започнахме да обсъждаме щангистки обръщания, тук си говорим от 3 дена за клякане с 200.

И трето - пропуснал си половината ми пример ми за силовата издръжливост. Аз никога не съм клякал с 200, Илиян е клякал много пъти. Когато трябваше да клекне 60 пъти със 90 кила и да направи 100 кофи, той умря преди половината, аз ги изкарах до края след като бях въртял 10 киломтра колело. Тук как се пренася силата от 200 кила клек в силовата издръжливост? Нали това да клекнеш 60 пъти с 90 е силова издръжливост?

Първо, защото Еди Хол тежи 150 кила, а аз ти сравнявам атлети със сходни телосложения - Клоков и разните там кросфитъри са все около 90-100 кила. Дори нямам идея къде е отпаднал Еди Хол, но съм сигурен, че е на някакви типично кросфитърски маймунджълъци - ходене на ръце, кипинг набирания и т.н. То там вече е циркаджийница.

Второ и трето - тоз Илиян не го знам какъв е и що е, но може по много причини да се е отказал - може да е бил на зоб и да е имал високо кръвно, може да е пушач, вероятно никога не е тренирал в повече от 5 повторения, може и просто да не му се е занимавало. Ти правиш извода, че ако клякаш с 200 това няма пренос в силовата издръжливост, защото Илиян се е отказал.
Ами айде тогава - аз пък като клякам с 200, имам 40 клека със 100 кила, в една серия. Това е чиста силова издръжливост. Изкарай ми някой, който може да клекне 40 пъти със 100 кила и да не може да клекне с 200.
Това, че ти си изкарал силова издръжливост е защото все пак и ти тренираш, и то без да искаш, силово, дали заради его, дали заради друго. Ако краката ти са слаби и максимум ти е 90-100 кила, няма как да клекнеш 60 пъти в една тренировка с тия кила. Очевидно ти си по-силен, отколкото си мислиш и затова имаш и силова издръжливост. Ама това не е защото си бягал маратони.

11.03.25
16:07

казано от Димо на 11.03.25, 15:54:

казано от D_M на 11.03.25, 15:41:

Не съм съгласен.

Като ще цитираме аз пък ще цитирам Сенсей: Каквото тренираш, това можеш. Колкото го тренираш - толкова го можеш.

Идеята е друга - стани първо силен, пък после награждай другите качества-издръжливост, мобилност и т.н.

11.03.25
16:09

Това за Еди Хол беше samo моя правдоподобна хипотеза, не знам дали изобщо някога се е пробвал на кросфит, но залагам веднага 5 лева че няма да покрие изискванията им. :D

От залата на Сенсей е Илиян, негов възпитаник в щангите, преди време пишеше тук. Точно така е, никога не е тренирал в повече от 5 или 10 повторения. Като 80% от тук трениращите (ще ме извините ако това не е така, много рядко и на диагонал чета дневници само с цифрички и може да ми е изкривена извадката) И с тези тренировки е стигнал да кляка с 200, но понеже не е тренирал с бройки, съответно нямаше и силова издръжливост. Да не говорим пък за аеробна, но айде, махаме я нея. Това имам предвид като кажа че може да клякаш с 200 и да си нефункционално дърво.

А ти че клякаш с 200 и отделно клякаш 40 пъти със 100, това е супер и очевидно ти имаш силова издръжливост. Но това че ти имаш не означава че автоматично всички дето клякат с 200 я имат.

И така. Който се има за функционален и че има силова издръжливост, да заповяда на Хайдушката пътека 2026. Ще ми е супер драго да ви видя и да се поизпотим нагоре. После и с червеното вино и чевермето на баира да седнем да раздуваме и да си мерим ... постиженията.

11.03.25
16:10

казано от D_M на 11.03.25, 16:07:

казано от Димо на 11.03.25, 15:54:

Не съм съгласен.

казано от D_M на 11.03.25, 16:07:

Идеята е друга - стани първо силен, пък после награждай другите качества-издръжливост, мобилност и т.н.

Аз идеята я разбирам отлично, не съм питал “какво означава това?”. Казах че не съм съгласен с твърдението.

Мнението беше редактирано от Димо на 11.03.25 16:14.

11.03.25
16:19

казано от Alexander Krastev на 11.03.25, 15:55:

Това, че ти си изкарал силова издръжливост е защото все пак и ти тренираш, и то без да искаш, силово, дали заради его, дали заради друго. Ако краката ти са слаби и максимум ти е 90-100 кила, няма как да клекнеш 60 пъти в една тренировка с тия кила. Очевидно ти си по-силен, отколкото си мислиш и затова имаш и силова издръжливост.

А, пропуснах и това да коментирам, че не обичам дългите цитати и не ми е текста пред очите като отговарям.

ОК, ама тая силова издръжливост - и сила явно - съм я изградил без да клякам 200. Само това твърдя от началото на спора. Че може да имаш сила и силова издръжливост без да клякаш единички до 200, изобщо не е задължително че всички да се стремят да направят клек 200 и вече всичко да им е наред. Както и обратното разбира се е валидно - че може някой да има 200 кила клек и да да няма силова издръжливост и функционалност, щото не може да разовари едно ремарке с гранитогрес и лепило за плочки.

11.03.25
16:27

казано от Димо на 11.03.25, 16:10:

Аз идеята я разбирам отлично, не съм питал “какво означава това?”. Казах че не съм съгласен с твърдението.

А това пък вече буди усмивка /у мен и моето положение/:
Станете първо силни и големи, пък за мазнините ще мислите по-късно :-)
И надпреварата през 2026 г. е далеч.

ПС........Илиян да не е Илстронг.

Мнението беше редактирано от D_M на 11.03.25 16:31.

11.03.25
16:34

казано от D_M на 11.03.25, 16:27:

А това пък вече буди усмивка /у мен и моето положение/:
Станете първо силни и големи, пък за мазнините ще мислите по-късно :-)
И надпреварата през 2026 г. е далеч.

ПС........Илиян да не е Илстронг.

Е да, ти искаш голям и силен, пък мазнинките после и евентуално. Аз съм точно обратното в желанията си - искам да съм фит, пък ако кача и някой мускул и малко сила покрай това - супер.

Не е Илстронга. Него не го познавам и май не може да се каже че е от залата на Сенсей. Съвсем друг е - много по-висок и по-млад от Илстронг.

11.03.25
16:36

А на теб каква ти е целта за тази хайдушка пътека, към момента какво ти е състоянието и каква е крайната цел като постижение там. Също така как смяташ и с какви тренировки да стигнеш дотам ?

Мнението беше редактирано от kaloyan на 11.03.25 16:37.

11.03.25
16:36

казано от Димо на 11.03.25, 16:34:

Е да, ти искаш голям и силен, пък мазнинките после и евентуално. Аз съм точно обратното в желанията си - искам да съм фит, пък ако кача и някой мускул и малко сила покрай това - супер.

Обратното е. Поради това казвам, че е с усмивка за моето положение, т.е. накъде от тук натам да качвам сила и маса, от която ще е още повече сланина. Рипетоу говори за около 5000 калории на ден и не прави никакъв компромис с тази препоръка /поне в по-старите му статии, сега гледам е поомекнал малко/. Програмата Начална сила, ядене като прасе и почивка..........за да си голям и силен.

Мнението беше редактирано от D_M на 11.03.25 16:44.

11.03.25
16:45

казано от kaloyan на 11.03.25, 16:36:

А на теб каква ти е целта за тази хайдушка пътека, към момента какво ти е състоянието и каква е крайната цел като постижение там. Също така как смяташ и с какви тренировки да стигнеш дотам ?

Целта ми е - като повечето неща, които пиша тук - да се мотивирам да влезна във форма и да тренирам.

Целта ми като постижение там - програма минимум - е да завърша в контролното време и да не умра или колабирам някъде там. Програма максимум ми е да не завърша последен. А програма максумус густарес ми е да дойдат още няколко души от форума - и такива дето ми обясняват как неправилно тренирам да им натрия носовете и да им запуша устите, но и такива дето са ми симпатични и ги смятам за машини да се накефя на състезанието дори и да загубя от тях.

Тренировките ще запазя в тайна - да не издавам на конкуренцията хахахах

Не бе, глупости. Тренировките ми конкретно за това състезание ще са стотици и стотици степъпи и степдауни вкъщи и на двора и катерене на планински нанагорнища с тежест на раменете. Също и ще сваля още двайсетина кила до 85-90.

Homer Simpson

11.03.25
16:51

110 ли си бе , брат???????
Мале, мале, ти си изял един Димо.
Давай, действай и на мен ми се иска да се посъстезавам, много обичам, щот съм самоубийствено състезателен човек.
Не ми върви на мен философията , да се състезавам със себе си, тр да има някой да наведе глава накрая и да каже, прав беше, па ако ще и гадно качество да ми е това.

11.03.25
16:51

казано от D_M на 11.03.25, 16:36:

Рипетоу говори за около 5000 калории на ден и не прави никакъв компромис с тази препоръка

Кво изобщо ги гледаш че и ги цитираш тея стероидни мутанти човек. Кво общо имаме ние с тях? Все едно да казваш как трамп щял да си купи една Тесла утре и ние да ходим да си купим. Изобщо никаква допирна точка нямаме.

11.03.25
16:53

казано от Homer Simpson на 11.03.25, 16:51:

110 ли си бе , брат???????
Мале, мале, ти си изял един Димо.

Брааат, аз свалих 13 кила от миналия август, а даже май тогава не бях в най-дебелата си форма. Просто тогава съм се пристрашил да се кача на кантара да видя колко реално съм. 121 кила бях.

Homer Simpson

11.03.25
16:56

121 си е една малка. мазда.
Ммм, добре че може и да не сме много последователни с теб, ама поне сме периодични.
Ти от преди колко време се разписа наново тук, сега?

Мнението беше редактирано от Homer Simpson на 11.03.25 16:57.

11.03.25
17:09

Преди 2 месеца почнах пак да пиша тук, оттогава и си следя храната и калориите.

Homer Simpson

11.03.25
17:10

Нещо са ни се синхронизирали циклите😄

11.03.25
17:14

казано от Димо на 11.03.25, 16:51:

казано от D_M на 11.03.25, 16:36:

Рипетоу говори за около 5000 калории на ден и не прави никакъв компромис с тази препоръка

Кво изобщо ги гледаш че и ги цитираш тея стероидни мутанти човек. Кво общо имаме ние с тях? Все едно да казваш как трамп щял да си купи една Тесла утре и ние да ходим да си купим. Изобщо никаква допирна точка нямаме.

Рипетоу не е стероиден мутант, а точно обратното. Създател е на програмата Начална /стартова/ сила, предназначена именно за обикновени и натурални хора, които тепърва започват и искат да станат силни. Но и да не започваш тепърва, по смисъла на тяхната методика всеки който не е минал по пътя да добавяш тежест във всяка тренировка докато не забиеш, за да преминеш към друг план /увеличаване тежестта на седмична база, после месечна и т.н./ е начинаещ от гледна точка на програмата. А и по принцип.
Но това нас не ни касае, та в този смисъл си прав.

Мнението беше редактирано от D_M на 11.03.25 17:14.

11.03.25
17:16

Еми яж тогава по 5000 калории за да станеш голям и силен щом така казва Рипетоу и не е стероиден.

Дидо, на това му се казва Прогресив Оувърлоуд и е основен принцип.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1