казано от Homer Simpson на 11.03.25, 17:10:
Нещо са ни се синхронизирали циклите😄
Недей такива ниски топки подава на Киро, че пак ше ни прати да се гушкаме.
казано от Димо на 11.03.25, 16:45:
казано от kaloyan на 11.03.25, 16:36:
А на теб каква ти е целта за тази хайдушка пътека, към момента какво ти е състоянието и каква е крайната цел като постижение там. Също така как смяташ и с какви тренировки да стигнеш дотам ?
Целта ми е - като повечето неща, които пиша тук - да се мотивирам да влезна във форма и да тренирам.
Целта ми като постижение там - програма минимум - е да завърша в контролното време и да не умра или колабирам някъде там. Програма максимум ми е да не завърша последен. А програма максумус густарес ми е да дойдат още няколко души от форума - и такива дето ми обясняват как неправилно тренирам да им натрия носовете и да им запуша устите, но и такива дето са ми симпатични и ги смятам за машини да се накефя на състезанието дори и да загубя от тях.
Тренировките ще запазя в тайна - да не издавам на конкуренцията хахахах
Не бе, глупости. Тренировките ми конкретно за това състезание ще са стотици и стотици степъпи и степдауни вкъщи и на двора и катерене на планински нанагорнища с тежест на раменете. Също и ще сваля още двайсетина кила до 85-90.
Ако са ти такива целите, според мен няма да имаш никакви проблеми стига да свикнеш с този мех. Защото ми се струва че това е важното, освен килограмите, тренировките и тн .. Тази специфика ми се вижда важна.
казано от kaloyan на 11.03.25, 18:23:
Ако са ти такива целите, според мен няма да имаш никакви проблеми стига да свикнеш с този мех. Защото ми се струва че това е важното, освен килограмите, тренировките и тн .. Тази специфика ми се вижда важна.
Благодаря ти за окуражаването. И аз предполагам и се надявам че ще се справя поне с програма минимум.
Дано и максумус густарес да може.
11.03.25
19:41
казано от Димо на 11.03.25, 17:17:
казано от Homer Simpson на 11.03.25, 17:10:
Нещо са ни се синхронизирали циклите😄
Недей такива ниски топки подава на Киро, че пак ше ни прати да се гушкаме.
Той други не може да хване, миньонче е.
11.03.25
19:43
Аз не знам дали съм Дънингово чадо или нереалист, но така вярвам в себе си(щот знам колко са 45 кила, баири всички съм качил), че ми е чудно че това въобще е състезание(хайдушкото).
Хмммм, ми не знам, според мен си е сериозно предизвикателство. Както казах миналата година от 30 записани до горе са издрапали едва 13.
11.03.25
19:55
Аз мисля, че половината от 30-те са от “Ботевата чета”, не са знаели къде отиват и са го решили предната нощ на маса в “Браила”.
Като сложа песъка на рамо в неделя ще видим.
Мнението беше редактирано от Homer Simpson на 11.03.25 19:56.
11.03.25
22:02
Димо, ти вярно се оказа много неуверен и комплексиран. Не можеш да проведиш елементарен разговор без да лееш злост, евтини провокации и празнодумие. Оттук насетне не ме занимавай и не очаквай, че ще тръгна да ти отговарям и да ти се доказвам.
12.03.25
13:10
казано от Димо на 11.03.25, 15:39:
т. Аз никога не съм клякал с 200, Илиян е клякал много пъти. Когато трябваше да клекне 60 пъти със 90 кила и да направи 100 кофи, той умря преди половината, аз ги изкарах до края след като бях въртял 10 киломтра колело. Тук как се пренася силата от 200 кила клек в силовата издръжливост? Нали това да клекнеш 60 пъти с 90 е силова издръжливост?
По времето, в което Илиян беше адски издръжлив ти не си го познавал - това беше преди едно 10-ина години. Клякаше с 220, правеше и 40+ на 100 кг, а е имал и тренировка 50х50, тоест 50 упражнения с по 50 повторения всяко, едно след друго, без почивка. После спря да тренира сериозно и почна да се замаява с глупости - маратони, триатлони, ала бала портокала...
А тая хайдушка пътека я дъвчета като дъвка вече 5-6 години, толкова ли пък ви е страх от нея? :D Сливен ей го къде е, качете се на една кола, давам ви 50 килограмовата торба от залата и идете се пробвайте ей така, само да видите какво е. Ама първо по-добре без торбата да я опитате викам :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 12.03.25 13:14.
казано от James Hinks на 12.03.25, 13:10:
По времето, в което Илиян беше адски издръжлив ти не си го познавал. После спря да тренира сериозно и почна да се замаява с глупости - маратони, триатлони, ала бала портокала...
Точно си клякаше и дърпаше тежки единички като се запознах с него и се кълнеше в тежките щанги. За маратоните аз го подучих после.
А тая хайдушка пътека я дъвчета като дъвка вече 5-6 години, толкова ли пък ви е страх от нея? :D Сливен ей го къде е, качете се на една кола, давам ви 50 килограмовата торба от залата и идете се пробвайте ей така, само да видите какво е. Ама първо по-добре без торбата да я опитате викам :D
Точно така е, 2020 година мисля че бях готов, ама те пък взеха че я отмениха заради тъпия ковид, после аз пък качих 30 кила и вече съвсем не бях във форма да я кача. За тази година също няма да съм готов, затова планирам за догодина.
12.03.25
13:21
Тежки единички, защото вече го мързеше да прави интервалите. Малка, но съществена подробност.
тя пътеката си е там, какво като веднъж са отменили събитиеето? Идете да е пробвате поне, не само да я дъвчета как ще я качите...Някой ден :D Аз го виждам към 2030-та, ама не с торба с вода, ами с бастуните :D
Еее, знаеш - както дойде, всеки си прави планове, а господ се пука да се смее.
Мен ми се щеше и от форума някой да ми покаже как се прави, ама няма смелчаци.
12.03.25
13:34
Ами покажи ти де. До Сливен е под 2 часа по магистралата.
..... а е имал и тренировка 50х50, тоест 50 упражнения с по 50 повторения всяко, едно след друго, без почивка
Т,ва си е доста сериозно. То е ясно, че е важно и каква е била тежестта спрямо максовете /някъде едва ли могат и да се определят/, но със сигурност не са били леки гирички. Но при тези повторения, брой упражнения и без почивка, и лекото уж на пръв поглед тегло може да те приключи доста рано.
12.03.25
15:23
Верно, че не ни върви с тая работа, все нещо се разминава, но ще и дойде времето, убеден съм.
Не знам защо толкова ви плаши тая пътека, че чак пък без товар да я пробваме.
Аз съм качвал Мусала по всевъзможни брутални начини.
Качвал съм я с каса бира-стъкло
Качвал съм я с пълна free style екипировка и сноуборд на гръб, без да съм помислял тогава за някаква подготовка.
Сигурен съм, че когато качвахме дъските горе, самара ми беше поне 35 кг
12.03.25
16:09
Мен не ме плаши, ама и не лая как ще качвам вече 5-та или 6-та година.
А без товар, защото нали не сте във форма, кой не тренирал, кой качил тегло.
Над Марково има един параклис Св Атанас, от големия язовир до селото е на около 2.5 км по пътека с адския наклон, гаден камънак. Идете пробвайте там, аз съм го бягал за един бас...Мога и друга опция да ви дам, голите хълмове между Три Водици и Ново село, от черния път между хълмовете до върха вляво. Накрая става над 60 градуса наклона, чисто катерене идва, пак камъни и дупки навсякъде. И това съм го качвал за време. Там с бягане няма как след първите 400-500 метра. Около километър е всичко.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 13.03.25 05:02.
12.03.25
16:09
казано от nervak на 12.03.25, 16:08:
Намерете 43л мях ....аз ще го напълня с квот кажете,само за да гледам сеир.
За тебе, за да ти е интересно - с олово :D
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 12.03.25 16:09.
12.03.25
16:10
С Кобалт 60 им го напълни, да светят в тъмното.
казано от Alexander Krastev на 12.03.25, 16:09:
казано от nervak на 12.03.25, 16:08:
Намерете 43л мях ....аз ще го напълня с квот кажете,само за да гледам сеир.
За тебе, за да ти е интересно - с олово :D
Малиии...430кг ще дойде ....бав сеир ще е
казано от James Hinks на 12.03.25, 16:10:
С Кобалт 60 им го напълни, да светят в тъмното.
Аааааа кобалта за такива глупости не давам да ми го плацикат))))
12.03.25
16:24
казано от James Hinks на 12.03.25, 16:09:
Мен не ме плаши, ама и не лая как ще качвам вече 5-та или 6-та година.
А без товар, защото нали не сте във форма, кой не тренирал, кой качил тегло.
Над Марково има един параклис Св Атанас, от малкия язовир до селото е на около 2.5 км по пътека с адския наклон, гаден камънак. Идете пробвайте там, аз съм го бягал за един бас...Мога и друга опция да ви дам, голите хълмове между Три Водици и Ново село, от черния път между хълмовете до върха вляво. Накрая става над 60 градуса наклона, чисто катерене идва, пак камъни и дупки навсякъде. И това съм го качвал за време. Там с бягане няма как след първите 400-500 метра. Около километър е всичко.
Брат, пращах ти снимки, преди няколко седмици качих Безбог на метър сняг със сноуборда на гърба, кви пътеки момчета, хората бегачи с малки ранички, аз кат БТР в партината с 25 кила на гърба.
И после пусках до хижа Гоце Делчев, нямах МТ даже на другия ден
П.с. за това с формата, вероятно се обръщаш към Димас с моя въпрос, аз писах че се чувствам в страхотна форма и ако е утре пътеката, след работа ще я кача.
Сноуборд с автомати и обувки(не можеш да качваш с тях)-12 кг
Каска-2 кг
Четири кена- козел-2 кг
Радио, телефон, щеки, телескоп за бучене в снега, яка, бийп, бекпротектор, втори чорапи, ръкавици, пуловер, раница с глупости, очила, слънчеви очила, кво ли още не и е неудобно, не е самар кат хората.
И не си по тениска и гащета, а облечен и то жули и се суче и се потиш, не е разходка, нагоре потиш, ама надолу жули вятъра
Мнението беше редактирано от Homer Simpson на 12.03.25 16:43.