гръб

18.04.06
11:57

да ви попитам дали е добре такава тренировка за гръб
1.Придърпване на вертикален скрипец
2.Придърпване на долен скрипец
3.Гребане с дъмбел
4.Мъртва тяга

Кажете как е :roll: ?Дайте мнения и ако не ви харесва предложения как да я оправя?Ако може да го изгладим този проблем днес защото утре ми се пада точно за гръб тренировката :?:

18.04.06
12:03

Eкстра. А ако имаш силата и желанието и водейки се от това, че гърба е една много голяма мускулна група можеш да включиш и “обратните коремни преси”

18.04.06
12:31

Не ми харесва ..
ПРави това
Набирания 4 серии Широк хват
Гребане с щанга 3 серии
Гребане с Дъмпел 3 серии
Мечка 3 серии
Ако искаш да правиш тяга може да махнеш мечката ;)

18.04.06
12:32

Според мен сложи гребане с щанга или гребане с Т-щанга на мястото на гребането с дъмбел или на мястото на долния скрипес,което ти деиства по слабо,ама гребането с щанга гледаи да присъства.

18.04.06
13:14

Сложи тягата на първо място

18.04.06
16:03

[quote author=“G_UniTeD”]Сложи тягата на първо място

не е добре да слагаш тягата в началото.За мен нейното място е в края на тренировката

18.04.06
18:37

Това е мое мнение.Според мен по-тежките упражнения трябва да са преди другите

18.04.06
20:08

[quote author=“G_UniTeD”]Това е мое мнение.Според мен по-тежките упражнения трябва да са преди другите

Абе тяга да ти е последно да знаеш
първо започваш с горната част на гърба и стигаш до долната така е най-добре
а и в много документалнии филми сам го гледал за бодибилдинг

18.04.06
21:46

a ако сложа на мястото на долен скрипец мечка?

18.04.06
21:47

[quote author=“Don_Korleone”]a ако сложа на мястото на долен скрипец мечка?

еми ще е супер мечка или чукове

18.04.06
21:49

[quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“Don_Korleone”]a ако сложа на мястото на долен скрипец мечка?

значи е добре както в 1-я пост съм написал само дето на мястото на срипец долен е мечка така ли да го правя с тези упражнения

18.04.06
21:52

[quote author=“Don_Korleone”][quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“Don_Korleone”]a ако сложа на мястото на долен скрипец мечка?

значи е добре както в 1-я пост съм написал само дето на мястото на срипец долен е мечка така ли да го правя с тези упражнения

да така го прави упражнения са достъчни
едно за ромба,едно за разширяване,едно за средната част и едно за кръста
така просто не прави мн серии
3 серии по 8 повторения

18.04.06
21:57

DirtyandNasty месрси много

18.04.06
22:20

[quote author=“G_UniTeD”]Това е мое мнение.Според мен по-тежките упражнения трябва да са преди другите

Как ще правиш след това да кажем гребане с щанга ??? дали ще можеш да се задържиш

18.04.06
22:31

Аз винаги съм правил тягата първо и после гребане с щанга.Не съм се чувствал слаб на чуковете....е ,ако съм правил първо чукове може и някой килограм отгоре да съм можел да сложа ,ама имах добри резултати.Най-силната ми програма за гръб е била:
1.МТ-3
2.Чукове - 5
3.Мечка - 4
4.Гребане с дъмбел - 4
5.Набирания - общо 50 набирания

Това са само работните серии ,само за тяга не си спомням дали бяха 3 или повече работните....Сигурно се питате как се правят 50 набирания след толкова упражнения и серии.....еми как.....по 4-5 и така до 50 :lol:

18.04.06
22:47

[quote author=“Hush Puppy”]Аз винаги съм правил тягата първо и после гребане с щанга.Не съм се чувствал слаб на чуковете....е ,ако съм правил първо чукове може и някой килограм отгоре да съм можел да сложа ,ама имах добри резултати.Най-силната ми програма за гръб е била:
1.МТ-3
2.Чукове - 5
3.Мечка - 4
4.Гребане с дъмбел - 4

Това са само работните серии ,само за тяга не си спомням дали бяха 3 или повече работните....Сигурно се питате как се правят 50 набирания след толкова упражнения и серии.....еми как.....по 4-5 и така до 50 :lol:

Абе тва се едно да правиш бицепс и после гръб или трицепс и после гърди
ти си луд бе братле прай си го щом искаш
ти му каеш,а уно рупа ли рупа

18.04.06
23:02

Не е проблем, даже бих казал, че е съвсем нормално да се прави тягата първа. И аз така я правих известно време.

18.04.06
23:18

[quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“Hush Puppy”]Аз винаги съм правил тягата първо и после гребане с щанга.Не съм се чувствал слаб на чуковете....е ,ако съм правил първо чукове може и някой килограм отгоре да съм можел да сложа ,ама имах добри резултати.Най-силната ми програма за гръб е била:
1.МТ-3
2.Чукове - 5
3.Мечка - 4
4.Гребане с дъмбел - 4

Виж сега ,първо не съм луд ,второ не си мисли че каквото казваш е 100% правилно.Не си мисли ,че да правиш тяга първо е като да правиш бицепс преди гръб.Има всякакви комбинации в този спорт.При това тази програма която написах ми я е правил човек който е навътре в този спорт ,но не искам да казвам името му.

18.04.06
23:27

[quote author=“Hush Puppy”][quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“Hush Puppy”]Аз винаги съм правил тягата първо и после гребане с щанга.Не съм се чувствал слаб на чуковете....е ,ако съм правил първо чукове може и някой килограм отгоре да съм можел да сложа ,ама имах добри резултати.Най-силната ми програма за гръб е била:
1.МТ-3
2.Чукове - 5
3.Мечка - 4
4.Гребане с дъмбел - 4

Виж сега ,първо не съм луд ,второ не си мисли че каквото казваш е 100% правилно.Не си мисли ,че да правиш тяга първо е като да правиш бицепс преди гръб.Има всякакви комбинации в този спорт.При това тази програма която написах ми я е правил човек който е навътре в този спорт ,но не искам да казвам името му.

по-добре не му казвай името че го изложиш много
тяга като първо упражнения за гръб ако видиш в някоя примерна тренировка на някой от големите билдери Рони и Джей ела ми се обади пич

18.04.06
23:53

Уффф ,много си упорит DirtyandNasty.Искаш да ми кажеш ,че след като Рони или Джей не правят първо тяга значи е 100% правилно и всичко друго е грешно.А я да те питам ,ти знаеш ли дали винаги са правили така...От къде може да си сигурен ,че преди време не са правили тяга първо и сега разнообразяват.Не знам от колко време се занимаваш с фитнес ,но би трябвало да знаеш че има много програми и различни комбинации и за никоя от тях не може да кажеш дали е грешна ,въпроса е на кой коя му действа най-добре.Ето ти една извадка от сайта по една тема ,която не е точно по тази която говорим но има някои неща които може да се кажат:

Точно тук е тайната към перфектната физика - да правиш това, което е ефикасно точно при теб, а не при другите! Ако се вгледате в програмите и методиките на големите шампиони по бодибилдинг, ще забележите, че почти всички от тях имат поне едно любимо упражнение. Може да ви звучи странно, но тази практика им е донесла изключителни резултати. Някои го отдават на “тайната техника” на изпълнение, която само те знаят. Но те не са открили перфектното упражнение, а това, което биомеханично е перфектно за тяхната физика! С тази си теза искам да ви кажа, че не е необходимо да робувате на общоприетите “истини” в биодибилдинга, а да експериментирате с всевъзможни техники, методики и принципи в тренировката си. Отървете се от шаблонните програми! Те няма да ви донесат желаните резултати! Не напразно в бодибилдинга има толкова много и разнообразни упражнения.
.......................................Открийте това, което работи най-добре за вас и ще постигнете успех

19.04.06
00:14

Рони прави тягата първа в тренировката си. И други също. И аз съм я  правел първа, както споменах. Нищо не пречи да се прави и първа и последна и по - средата. Като основно упаржнение за целият гръб (не за долния, както някои си мислят) е нормално да се прави първа. Ако не е приоритет - може и последна, или по - средата (както я правя аз в момента). Зависи на какво искаш да наблегнеш.
Айде стига сте спорили за това, че темата се отклони.

19.04.06
13:59

Много различни мнения станаха за тази тяга,човека сигурно съвсем се обърка.Нека да я прави като 1,2,3 или 4 упражнение както го чувства наи-добре

19.04.06
17:34

[quote author=“G_UniTeD”]Много различни мнения станаха за тази тяга,човека сигурно съвсем се обърка.Нека да я прави като 1,2,3 или 4 упражнение както го чувства наи-добре

абе нз аз ли сам смотан какво ли ама тая тяга неска като почнах да я права... и не мога да я напраа като хората баси... нещо не моа да си държа гърба достатъчно изправен ли какво ли нз др път пак ще се пробвам...абе докато не почна да я правя няма отказване

19.04.06
21:01

Питаи някои в залата да ти обясни техниката и постепенно ще се научиш да я правиш както трябва.А и не забравяи да слагаш винаги колан

19.04.06
22:02

[quote author=”Петко К”]Не е проблем, даже бих казал, че е съвсем нормално да се прави тягата първа. И аз така я правих известно време.

Но кажи как си подредил тренировката

20.04.06
11:26

[quote author=“G_UniTeD”]Питаи някои в залата да ти обясни техниката и постепенно ще се научиш да я правиш както трябва.А и не забравяи да слагаш винаги колан

ВИНАГИ??? :roll:

BL

20.04.06
23:29

[quote author=“G_UniTeD”]Сложи тягата на първо място

тягата в края на тренировката

21.04.06
09:22

След доста години, варианти и програми за мен оптималното е:
((note: тежки упражнения с щанга, освен лег правя само ако имам колан!))

1. Придърпване - горен скрипец - зад гръб (редува се всяка тренировка с пред гръб)
2. Придърпване - хоризонтален скрипец, тесен хват
3. Гребане с дъмбел
4. (в зависимост) - пек-дек машината, но с лице към нея (сгъване лактите към гърба), или тяга, а в редки случай дори лицеви опори. Последното е рядко, но в добър тонус, в края на тренировката за гръб, след което трицепс - лицевите опори направо те “досмазват” - гърба и трицепса се натоварват прекрасно.

Правя ги в гореописания ред. Гърба е голяма мускулна група, има нужда от тежки упражнения с много килограми, за да расте.

Някой беше написал, че можело да се правят и по “50 набирания”. Това, че по принцип не мога да правя набирания (може би прекалено късно ги “започнах” е отделен върпос). Но след 3, или 4 упражнения ако можеш да направиш И 50 набирания... значи нищо не си свършил преди това...

21.04.06
23:13

Значи аз споменах за тези 50 набирания.В случая става въпрос за в края на тренировката ,макар и първи да съм ги правил.Преди време използвах един метод при кофички и набирания - общ брой повторения без значение в колко серии.Това е било като съм бил в силен период и добра форма.А преди тези набирания съм правил тяга ,чукове ,мечка и тегл. на дъмбел общо около 16 работни серии.Сега си спомних ,че правех за кофички общ брой повторения 50 ,а набирания 40.Всичко опира до предпочитание ,някой може да направи 40 набирания в 5 серии ,друг в 10…..важното е броят повторения ,а не сериите ;)

FZ

22.04.06
11:27

[quote author=“Don_Korleone”]да ви попитам дали е добре такава тренировка за гръб
1.Придърпване на вертикален скрипец
2.Придърпване на долен скрипец
3.Гребане с дъмбел
4.Мъртва тяга

Кажете как е :roll: ?Дайте мнения и ако не ви харесва предложения как да я оправя?Ако може да го изгладим този проблем днес защото утре ми се пада точно за гръб тренировката :?:

БЕЗ НАБИРАНЕ ШИРОК ХВАТ НЯМА ШИРОК ГРЪБ .
ЛИЧНО МНЕНИЕ . :D

Ред: Петко К
Не е нужно да пишеш с главни букви!

22.04.06
19:42

[quote author=“BIG PICHAGA]
БЕЗ НАБИРАНЕ ШИРОК ХВАТ НЯМА ШИРОК ГРЪБ .
ЛИЧНО МНЕНИЕ . :D

Ред: Петко К
Не е нужно да пишеш с главни букви!

Да затова реших да заместя скрипеца със набирания

NE

23.04.06
16:23

Аз също споделям възгледите на Петко К за тягата да се прави в началото.Според мен се прави тогава,защото е силово упражнение пак и трябва техника.Ако е накрая или в средата на тренировката ще сте изморени и трудно ще спазваме техниката пак тя е много важна и няма да имаме толкова сила като в началото на тренировката.

25.04.06
00:09

според мен е добре да си раздели тренировките на две основни и да ги редува. за да ви стане по ясно :

значи упражненията за гръб се делят на тренировки за обем и тренировки за широчина .
ден за гръб : чукове , МТ , мечка , гребане с Т-щанга , гребане с дъмбел(избираш 3 или 4 упражнения от тия и ги праи6) те са за обем.
на следващия пут като ти е ден за гръб : всичките му там скрибци са за широчина , набирания ,
Това е според мен  :roll:

25.04.06
21:37

А Аз съм на мнение че трябва да се прави накрая по няколко причини
1.Загрели сме добре
2.Няма опасност от контузия (при правилно изпълнение), работим с по малко кг.
3.Ще имаме сила за упражненията с фиксирана позиция (гребане и др.)

MR

01.05.06
22:27

абе как ще слагате тягата първа бе  :shock:  тяга се слага или в средата или последна  :wink:  аз я слагам на 3 място 8)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1