31.05.2025 г.
- Гюле16-1х Обръщане, 1х Преса (много лек пуш), 1х Клек, 1х Снач - ляво, леко разтърсване и дясно
- леко разтърсване
- Същото с Гюле 20
Това е един рунд.
Общо 10 рунда с около минута, минута и нещо почивка м/у тях.
Колкото и странно да звучи, ръцете ми се чувстват все по-добре, като не барам нищо друго освен пудовки (имам предвид щанги за някои движения и особено дърпания на скрипци и машини) макар всеки ден да правя нещо. Няма ги вече ония дискомфорти при извъртане на ръката, като например да си вдигнеш ципа на якето и т.н. Може би приключих със залите, но ще видим. Е, може да ходя да развъртам сначове с по-тежко или пък с чифтове обръщания и преси, и т.н. То си плащам така или иначе.
Мнението беше редактирано от D_M на 31.05.25 19:30.
02.06.2025 г.
Обичайното-обръщания, преси, пуш, клек, горила гребане, суинг с една ръка в 10-ки (общо около 60-80 за двете ръце), основно с Гюлета 20 и 24, като 3/4 от обема бе с Гюле 20. Сначове за финишър с Гюле 16 в 4-5 х 5-7 на ръка.
Днес повече наблягах на Гиревой стила в обръщанията, суинговете и сначовете. По-труден ми е лично на мен за заучаване, но пък по-ефективен и лесен, ако гониш бройки. С лекота си обръщах и лашках суинга с една ръка, но като тръгна да сначвам, нещо понякога ми бяга синхронизацията в движението на краката спрямо ръцете. Но ще го отработвам.
Килата днес 104.5, което е трета постигната мини цел, но още не я отмятам като такава, докато не падна под 105 след ежедневно мерене и седмично осредняване.
Ръцете общо взето от 45 лява и 43.5 см. дясна отидоха на 42 към 41, но пък се задържаха така едно 4-5 кг. надолу. Демек паднаха по-рязко в началото и после се държат общо взето. Но не ми е драма и под 40 см. да идат. Корема едно 10 даже 12 см. надолу, гръдната -8 см.,бедрата - 5, гъза и той около 8-10 см., врата си стои на 45 см. То там постоянно варирам на 45-46 см.
КК днес-около 1990, но имам аванс до зададените към 2100 и може би ще хапна малко сладолед.
Мнението беше редактирано от D_M на 02.06.25 20:51.
03.06.2025 г.
12 мин. техника на снач с Гюле 12 в гиревой стил. Общо взето в 10-ки на ръка без почивка м/у тях и доста кратка м/у сериите.
Викам и днес нещо да врътна, макар да усещам нуждата от почивка. И затова с леко.
От месец поне назад сутрин след събуждане съм със схванати колене, основно единия. Невъзможност за сгъване и разгъване за 1-2 мин. от болка около тях. И не е от пудовките, защото ме е боляло и преди по-честото трениране с тях. Просто те може да продължават нещо, което вече е факт. Ще си направя един тест през следващите две занимания-в едното махове и сначове в гиревой, а в другото в твърд стил (за който знае разликата), тъй като след едно такова на другия ден сутринта бях доста ок. Там разгъването е основно от задните бедра и пантата, като коленете не играят толкова. Но пък от този стил друго ме удря (при по-тежко в повече бройки)-свивката между бедрото и слабините. Но действам според момента.
Килата днес отново под 105, ама не съм вечерял, а остават само още около 600 кк до планираните.
Вчера не ядох сладолед, викам майната му, няма да приемам храна по нощИте.
А тук се вижда още по-добре разликата за суинга и снача
Мнението беше редактирано от D_M на 03.06.25 19:39.
Ти можеш и двата стила?!...кога задобря?
Извинявай за иронията...ама и клиповете особено с мъжете, хич не ги бива.
казано от nervak на 03.06.25, 22:13:
Ти можеш и двата стила?!...кога задобря?
Извинявай за иронията...ама и клиповете особено с мъжете, хич не ги бива.
Не ги мога и двата. Нали няколко пъти пиша, че гиревоя ми куца, а другия що годе го докарвам по-добре. Но има още работа естествено.
То всеки си има свой стил, зависимо от индивида, но все пак се базира на единия от двата основни. Ако погледнеш например руснаците, като Иван Денисов, Денис Василев, Сергей Руднев, Ксения Дедюхина и т.н. (давам пример с известни гиревици, макар вече да не се състезават), изпълняват различно. Единият потъва повече, другият не, единият изпъва бедрата в коленете в задна крайна позиция, другия не толкова, третия пък “припомпва” като тази на клипа, другите не, ръката на единия отива някак встрани по пътя нагоре, пък другия му е директно вертикална и т.н. и т.н.
Всъщност десния на клипа изпълнява движението точно както е измислено за твърдия стил. То той е баш от тая школа, която го е създала и наложила. Другите копират и изработват свои подобия.....които може да ти изглеждат и по-правилни, но няма най-добър начин за всеки. В твърдия стил е заложена идеята да извлечеш най-голяма полза за развитие на мощ и сила. Не се гони ефективност с цел правене на възможно най-много бройки. Да, има заложен стандарт за бройки, но трябва да го изпълниш така. Или около, но да спазиш основните изисквания за движението, които трябва да присъстват.
Има естествено още какво да уча и подобрявам. Още да потъвам, за да осигуря повече подем, да изпъвам повече ръцете при заключване, а и долу и т.н. и т.н. Като цяло отскоро го правя по-редовно, наясно съм с местата с нужда от корекция.
Мнението беше редактирано от D_M на 04.06.25 00:03.
04.06.25
07:22
Добре си.
Не гони бройки.
Прави обем със свежи серии без отказ и подходяща за теб тежест.
Аз лично гиревой стила рядко го правя.
Тепърва ще видиш ползите от гюлетата..
казано от ISB на 04.06.25, 08:20:
Имаш много голям напредък . Не стискаш ли прекалено много дръжката ?
Ами като цяло не влагам мисъл да стискам и го правя по усет. Но мисля, че не чак толкова.
Тоя клип е от по предни седмици, в момента го изпълнявам по начин, където още повече гледам гирята да е по-близо до тялото, да има малко повече дърпане с трапеца и т.н.
казано от nervak на 04.06.25, 08:45:
Тия удари горе в китката...с една 28ца или 32ка ще ти разкатаят фамилията.
Е някъде ги има, някъде не. Отиграваме го. Но не са толкова сериозни реално, така изглежда на клипа.
Виждаш ме с 32….......благодаря 🤣
Аз докато стигна (дано стигна) да сначвам с такава тежест се предполага, че ще съм поизчистил движението.
Ей майка му скапана.... Писах писах и накрая хуй....Върни се обратно!
Та накратко от това, което виждам от конкретния клип! :
- стискаш повече от нужното и затова те удря горе в китката
- потапянето е добре, защото не изнасяш достатъчно таза назад и ако слезеш още няма да е добре за колената .
Представи си ( гледай клипове) позиция за скок от място/вертикален скок. Тогава се генерира максимална мощност.
- рамото на работещата ръка стои някак напред през цялото време. Все едно се опитваш да вдигаш тежестта нагоре с него
За гиревоя още не си “пораснал”. Без треньор ще е много, много трудно да заучиш правилно техниката на изпълнение и дишане. От него не трябва да те боли нищо, защото е изключително щадящо и действа благотворно по цялата верига.
В София има истински гиревици - школата Юри Атанасов ( сигурно и други,но не ги знам). При достатъчно желание може да пооправиш техниката , поне при двете класически движения.
казано от Гюлето на 04.06.25, 09:17:
В София има истински гиревици - школата Юри Атанасов ( сигурно и други,но не ги знам). При достатъчно желание може да пооправиш техниката , поне при двете класически движения.
Гледах му сега графика, реално мога само събота и сигурно ще отида най-рано следващата, та да ме “прегледа” и да ми даде поне насоки. Не знам до колко ще сначвам в гиревой стил, за да го науча и подобрявам, но не ми пречи.
Уж следвайки не знам колко клипа с указания и гледам по тях да изпълня нещата, като на много места ги показват поетапно, ама като се видя аз на клип какъв гиревик съм, заеби.
М/у другото вчера също се снимах и в моя си снач е по-добре от към тоя удар /гирята вече е прилепена до китката преди да се качи горе-особено с лявата ръка, дясната обаче все още ми бяга чат пат, повече видно и от постнатия клип/, но съм гол и не е за качване нито в Тубата, нито тук през някакво друго приложение или сайт. Защото макар вече 15 кг. надолу, все още нещата ги намирам срамни за показване. С дрехи топ, гол-мани. Жената вика ок си бе, ама едва ли аз съм критичния.
Ох, все забравям да напиша. От как жената ми подари смарт часовника, крачките без много усилие при нормалното за мен мързеливо ежедневие, са винаги от около поне 7-8 к. Малко повече да походя и то без много зор и станат 10 000. А на телефона вграденото ми приложение на гугъл фит са наполовина. На приложението Самсунг хелт на телефона си съвпадат с часовника, защото и на него е това приложение, и нали са свързани. Та реално сигурно повече ходя от колкото съм си мислил. Свалям го чак при лягане и брои и до кенефа да ида, което реално са си крачки. А и сега разбирам как толкова много хора с лекота говорят за 10 к. Сигурно и те така като мен. А не да излезе и да ходи с цел крачки.
Мнението беше редактирано от D_M на 04.06.25 09:47.
Аре стига вече с тия крачки на часовници,не ви ли омръзна да се самозалъгвате?! 15-20 хил. ....че то обувки през 3 месеца трябва да сменяте. Докато се наядеш и той ударил 100 крачки,чекия - 1000-1200 .... Сложи го в джоба при телефона всеки ден за една седмица и сравнявай тогава?!
За другото - дано отидеш.
казано от Гюлето на 04.06.25, 11:36:
Аре стига вече с тия крачки на часовници,не ви ли омръзна да се самозалъгвате?! 15-20 хил. ....че то обувки през 3 месеца трябва да сменяте. Докато се наядеш и той ударил 100 крачки,чекия - 1000-1200 .... Сложи го в джоба при телефона всеки ден за една седмица и сравнявай тогава?!
За другото - дано отидеш.
Идеята е, че явно много хора дето викат колко ходили си гледат часовника. Други сигурно-не.
Абе пробвал съм да видя, дали само при мърдане на ръката. Не брои при тези случаи, ако седя.
Иначе аз нямам намерение да тренирам гиревой спорт, просто искам да науча снача, защото и в този стил искам да мога да го правя. А сам явно с гледане на клипове не става. Друго е по време на самото движение да те коригира, че аз не се виждам. Уж е ок общо взето по време на изпълнението, но после като видя клипа изглеждам направо смешно.
А и на тия места годни вкъщи за това нямам огледала, да ми хванат цялото тяло. Може в залата, но вече почти не я посещавам.
04.06.2025 г.
Гюле20:
-Обръщане и преса (на страна, с незабавна смяна на ръцете и кратки почивки м/у сериите)-1,2,3, 1,2;
-1х обръщане, 1х преса, 1х клек ляво и веднага дясно. Общо 3 пъти;
- 2х обръщане, 2х преса, 2х клек ляво и веднага дясно. Общо 2 пъти;
-1х обръщане, 1х преса, 1х клек, 1х снач ляво и веднага дясно.
Снач от земя- с Гюле16 2х1 на страна и с Гюле20 1х1 на страна;
Снач с Гюле16-5х5 на страна без почивки м/у ръцете и по кратки м/у сериите.
Калориите днес около 1 780, като се има предвид, че на вечеря пих безалкохолна бира и ядох 200 гр. протеинов крем (с вкус на шоко пудинг). Хубаво разпределение днес, пък и оставах с чувството, че се нахраних нормално и в трите хранения, и особено добре на вечеря.
Добавки спрях да пиша, но общо взето всеки ден са Омега 3, Трибестан и Магнезий преди лягане.
05.06.2025 г.
Днес пълна почивка.
КК-2080, с включен 85 гр. сладолед след това долу.
Добавки: Омега 3, Трибестан, Магнезий преди лягане.