казано от Гюлето на 11.08.25, 17:14:
Тогава с колко правиш тяга от вис?! 🤣
Болшинството от спортуващите не могат да задържат положението, камо ли да работят в серия
Физическата активност днес: трамбоване тук и там.
Така да се каже, се докоснах до духа на Ханибал и Публий Корнелий Сципион.
Мнението беше редактирано от D_M на 11.08.25 21:12.
12.08.25
10:45
Освен килограми си свалил и 5 ,6 години...
Като младеж си браво
казано от doni dimitrov на 12.08.25, 10:45:
Освен килограми си свалил и 5 ,6 години...
Като младеж си браво
Ами не знам, понякога при отслабване хората изглеждат леко състарени поради хлътването и увисване на кожа тук там. За лицето говоря. Иначе да - като цяло са съвсем други нещата. То аз ако се бях снимал гол в странична поза при 119-120 кг. щеше да подскочите, като видите на какво приличах 🤣
А, какво става с кръвното налягане? Някаква корекция в броя и дозите на лекарствата правил ли си?
казано от Гюлето на 12.08.25, 11:11:
А, какво става с кръвното налягане? Някаква корекция в броя и дозите на лекарствата правил ли си?
Ами на предната почивка през май си бях забравил едното лекарство и от някакъв остатък започнах да го пия наполовина. Резултата е същия, та сам си го продължих наполовина. Като цяло се въртя около 120/70-80, което е с идея по-ниско от преди, т.е. с лекарства и дебел бях с около 130/80. Имал съм моменти и 110/65, но все още повечето пъти е около 120/70-80. Ще хвана да го меря ежедневно да видя как върви и ако има по-осезаем спад ще ида на лекар. Няколко пъти съм тествал веднага след пудовки, например обръщане и преса 5 ляво и веднага дясно с 20-ката, или комплекс, или 10 снача ляво и веднага дясно с 16-ката, най-много систола ми е бил малко над 140, диастола 80-90, което е напълно нормално дори за здрав човек. Даже някои повече вдигат. Пулса и той най-много 100-110. А умора има, не е като да няма. Все пак взимам и бета-блокер, който обаче влияе на пулса, но не потиска кръвното. Абе като цяло не ми е призлявало какъвто и вид тренировка да съм правил. Виж, за тяга в интервал, не знам как ще е 🤣
Живи и здрави, като се прибера ще си пусна хормоните в близките дни. Там трябва ли нещо да съобразя-без трен предния ден, хранене еди как си и т.н.
Напредъка е осезаем, но реално има още доста лой за сваляне. Все пак 97-98 кг. на 178 см. са си доста при моята ММ.
Мнението беше редактирано от D_M на 12.08.25 11:32.
казано от D_M на 12.08.25, 11:29:
Живи и здрави, като се прибера ще си пусна хормоните в близките дни. Там трябва ли нещо да съобразя-без трен предния ден, хранене еди как си и т.н.
Генерално изчакай 1-2 седмици след почивката, за да се нормализират стойностите. Желателно е да има някой друг ден почивка преди това също.
Какво ще пускаш всъщност?
ТСХ и тестостерон изследвах, ще пусна естроген и може би отново тест-общ и свободен, плюс другите които бяха препоръчани от Гюлето. Ще видя кои бяха.
ПС....то аз на тая почивка реално почивах. Нито съм тренирал, нито преяждал, нито алкохол. Само с треновете как ще удържа, че още с прибирането мисля да хвана гюлетата.
Мнението беше редактирано от D_M на 12.08.25 12:02.
Прибрахме се, ама такова люлеене в ляво и дясно (крилата нагоре надолу) при кацане на вече почти до и над София не бях преживявал. Щом и бая хора се изпопритесниха значи не е само мое усещане за нещо нетипично, което се случва. И няма вятър, не е като турболетност, абе заеби. Благодаря на Бога.
Днес мнооого фино с 12-ката за около 2 мин. без оставяне, колкото да хвана пудовка. Че утре реших да ида да си пусна хормоните, седмица нищо не съм тренирал, общо взето 2 екскурзии и останалото на шезлонга на плажа и 90% “чисто хранене”. То сега ако тялото не е релаксирано, кога.
Иначе веднага се премерих като се прибрах и си бях 97.85, като само съм закусил и съм пил вода. Т.е. точно толкова, когато измерих най-ниското тегло последния път и то сутрин на гладно. Не съм вдигнал, което е добре.
Ей този пакет на Рамус ще пусна. Мисля е достатъчен.
ПС....Това пък нищо не качва от скрийншота.
Свободен тест, LH, FSH, пролактин, DHEA-S, естрадиол
Мнението беше редактирано от D_M на 13.08.25 21:20.
Че утре реших да ида да си пусна хормоните, седмица нищо не съм тренирал, общо взето 2 екскурзии и останалото на шезлонга на плажа и 90% “чисто хранене”. То сега ако тялото не е релаксирано, кога.
Аз пък съм на мнение и така процедирам, когато си правя изследвания, че тялото трябва да е в “работен режим”. Реално да видиш как се справя с ежедневните дейности. И ако има някакви отклонения в стойностите, тогава да се вземат мерки. А не е да се правят ограничения в натоварването, храната, алкохол и пр.. Единствено за тестостерона е хубаво да не си правил секс поне 24 ч. преди теста.
Ами каквото такова, пуснах си и следобяда уж трябва да са готови.
Мнението беше редактирано от D_M на 14.08.25 09:05.
14.08.25
14:41
казано от Гюлето на 14.08.25, 07:34:
Аз пък съм на мнение и така процедирам, когато си правя изследвания, че тялото трябва да е в “работен режим”. Реално да видиш как се справя с ежедневните дейности. И ако има някакви отклонения в стойностите, тогава да се вземат мерки. А не е да се правят ограничения в натоварването, храната, алкохол и пр.. Единствено за тестостерона е хубаво да не си правил секс поне 24 ч. преди теста.
Те затва хората казват “Кат сме най-зле - така да сме!” :D
AI ме успокоява, нямало хормонален срив. Повече сън, това онова, тъй като еди кои си били все пак в норма и т.н.
Поне не омазнявам от висок естроген.
Но мускул с т,ва свободно тестче хой 🤣 наред с другите идващи проблеми.
💉💉💉💉💉
Мнението беше редактирано от D_M на 14.08.25 16:01.
14.08.25
17:56
казано от D_M на 14.08.25, 15:19:
AI ме успокоява, нямало хормонален срив.
Дрън-дрън. Работата е зле, но това не е изненадващо, или поне не би трябвало да е. Ниски общ и свободен тестостерон, ниски ЛХ и ФСХ, висок пролактин. Не си пуснал кортизол, който също е важен. Интересно, че естрадиола е под долна граница и СХСГ е добре.
Принципно с тези показатели си за хормонозаместваща терапия, но аз бих пробвал първо с един сериозен стак от добавки поне 3-4 месеца, и ако от него няма ефект в положителна посока - ТРТ.
Ниският естроген е също толкова лош, колкото и много високият естроген.
Мотърхед те е насочил по принцип.
И случайно,ако решиш да пробваш нещо,кажи,за да получиш адекватни съвети. Не да купиш само трибестан и айде.
Мнението беше редактирано от Гюлето на 14.08.25 18:28.
Абе мам си джейс. Иначе за трети път изследвам общ тест и все е в норма, но под средното ниво. Преди бях по-дебел, пиех, но сега пак същото. Сънят е малко от години, но едва ли е основната причина. А може и да е една от основните. Все пак се натрупаха много дни с последователни занимания, колкото и да не са много тежки, калориен дефицит и т.н. На първо време ще се опитам да спя повече и да тренирам силово поне през ден. Иначе не усещам липса на енергия и т.н. А трибестан пия от месеци, по едно хапче на закуска и вечеря (явно не е достатъчно), с редки прекъсвания, но ей го. Преди взимах трибестан, сега приключвам това долу.
Нищо няма да взимам извън добавки преди да отида при ендокринолога ми. Хич не ми се почва ТРТ.
Трена днес:
1. Гюле 24:
Обръщане и преса - 10х1 на страна без почивка между ръцете;
2. Гюле 16:
а) Снач 5х5 на страна без почивка между ръцете.
б) 2х суинг, 2х обръщане, 2х снач, 2х преса, 2х клек ляво и веднага дясно. Това е един рунд, общо 3.
ЛТ сутринта - 96.9 кг.
Мнението беше редактирано от D_M на 14.08.25 19:52.