grinding those reps

Прескочи до:

17.09.25
10:57

казано от Евлоги на 17.09.25, 09:48:

Ако бяха по 40 най-вероятно щях да съм в китайския отбор по щанги :d

казано от NeDD на 17.09.25, 10:18:

Тъй като сме много сходни като мерки, а на мен раменете са ми уж най-силната мускулна група, направо се депресирах с тези 40-ки хаха.

казано от NeDD на 17.09.25, 10:18:

Браво! Сега ме мотивираш да ти мина тежестите.

п.с. това е последният пост за тази страница и който коментира ще отиде на следващата :д

Да ви мотивирам (или депресирам 😉) още малко - 40 кг дъмбели не са нещо феноменално, ако тренираш рамене сериозно. По едно време си правех осмици с тази тежест (90 паунда), като второ бутащо упражнение в push тренировка. Не съм ги правил на свежо, че да си тествам реално макса.

Мнението беше редактирано от Петко К на 17.09.25 10:57.

17.09.25
11:01

Да кажем депресирано-мотивиран.. :д

17.09.25
12:39

Петко ей това като го чуя ми стааа много хубаво... Целенасочено натискане дрън-дрън.
От години раменната ми преса мръднала на повече от 60 кг... Както и лежанката на повече от 140…
Някои упражнение ,някои си ги могат и това е... и успяват да се развият.
Да се спукам от раменна преса повече от 70 няма да вдигна... Но ако подкарам кофите съвсем скоро ще отида на над 100.

17.09.25
13:30

Съгласен съм, че хората са различни и на всеки му вървят различни неща.
Но все пак да си кажа, че аз пресите ги тренирам като лежанката - със същата честота, интензивност, обем и приоритет. Например, ако днес съм почнал с лег и макс на лежанка + да кажем 5 серии гърди, то следващата тренировка ще почна с макс на пресата и ще направя поне 5 серии за рамене. Тоест, колкото натискам на лежанка, толкова и на раменете.
И това го правя от ден първи в залата, т.е., вече 30 години.
Не е въпроса да ги натиснеш само за няколко месеца.
При 140 лежанка в момента имам 90 кила военна, при 150 лежанка имах 100 кила военна, т.е., вървят паралелно, пресата ми винаги е около 65% от лежанката.

17.09.25
13:46

казано от Петко К на 17.09.25, 13:30:

Съгласен съм, че хората са различни и на всеки му вървят различни неща.
Но все пак да си кажа, че аз пресите ги тренирам като лежанката - със същата честота, интензивност, обем и приоритет. Например, ако днес съм почнал с лег и макс на лежанка + да кажем 5 серии гърди, то следващата тренировка ще почна с макс на пресата и ще направя поне 5 серии за рамене. Тоест, колкото натискам на лежанка, толкова и на раменете.
И това го правя от ден първи в залата, т.е., вече 30 години.
Не е въпроса да ги натиснеш само за няколко месеца.
При 140 лежанка в момента имам 90 кила военна, при 150 лежанка имах 100 кила военна, т.е., вървят паралелно, пресата ми винаги е около 65% от лежанката.

Аз тренирам по същия начин. Най-много натискам гърди и рамене, винаги ги тренирам в отделни дни и започвам тренировката с тях. Но при мен гърдите са ми най-слабата и невървяща мускулна група. Лежанката ми е съвсем малко по-силна от раменната преса. От доста време вече не правя хоризонтална лежанка с щанга, но преди време почти се бяха изравнили като кила с пресата :D

17.09.25
13:54

Без да се обиждате, но 80кг стриктна раменна преса и 100кг лежанка трябва да е минимум за трениращ с тегло 75-80 кг. 😄

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 17.09.25 13:55.

17.09.25
14:02

казано от Brown Bomber на 17.09.25, 13:54:

Без да се обиждате, но 80кг стриктна раменна преса и 100кг лежанка трябва да е минимум за трениращ с тегло 75-80 кг. 😄

Ако следваме логиката за пресата, която си посочил (равна на ЛТ), лега трябва да е 120 кг. при ЛТ от 80 кг.
Но това вече са стандартите, които трябва да покриеш, за да твърдиш, че си наистина силен. Не медалист, а човек занимаващ се с вдигане по-сериозно. И това за мен е далеч над минимума.
И после защо човек избягва да описва с какви тежести е тренирал. Ей заради подобни изказвания :-)))))))
ПС........Аз лично съм обиден :-)

И спирам да пиша, че май вече станахме нахални. Евгени ясно намекна за прехвърлянето на страницата, демек спрете се малко, ама баммм :-)

Мнението беше редактирано от D_M на 17.09.25 14:31.

17.09.25
14:23

А, “ойде коньо у ряката”, стана все по-интересно, пишете си :д

Аз май под 110 кг лежанка (макс) не съм падал, откакто ги достигнах като ученик (10-11 клас май бях). И сега съм напълно сигурен, че 120 кг ще ги бутна на 78 кг. За раменната нямам идея, може би 70 кг ще докарам, но и нямам интерес точно сега да ги пробвам.

Също така вярвам, че и пропорциите на телосложението също са фактор.

Мнението беше редактирано от Евлоги на 17.09.25 14:27.

17.09.25
14:37

казано от Brown Bomber на 17.09.25, 13:54:

А, защо да се обиждаме. Като цяло си прав, но все пак зависи и от тренировъчния стаж, генетичните заложби и вътрешната мотивация на трениращия да вдига тежко.
Също така тези килограми зависи и при какъв ръст са. Аз за да поддържам под 80 кг трябва да съм перманенто на ниски калории и висок енергоразход, а това мнооого затормозява силовия прогрес. Ако увелича калориите и съм в излишък, силата ми се вдига, но и личното тегло започва да расте.

17.09.25
15:13

Да добавим и фактора възраст 😄.

17.09.25
15:16

Да, по-възрастните са имали повече години за тренировки и трябва да вдигат повече.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1