Хора...какво означава някой да е 3 нива над теб???... тоест има и ...примерно шест?
Мнението беше редактирано от nervak на 26.07.25 22:29.
26.07.25
22:31
Сега е модерно всички да са мениджъри и всяка една позиция да е “управленска”, предполагам че три, пет или десет нива под или над, няма реална разлика.
Илия, на нива са ни ролите и всяко ниво си идва със съответните изисквания, качества, задължения и права.
А1 до С2, примерно - А1 е агентът в кол центъра, C2 e СЕО-то.
При нас няма такива, дето всяка позиция да е управленска, но като гледам платформите за работа, Бомбърът може и да е прав - голямо напъване за гръмки титли пада.
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 26.07.25 22:50.
Ама нивата означават ли ,че този над теб може да ти нареди какво да правиш?
26.07.25
22:52
Просто погледни в Линкдин, има сума ти и СЕО-та на компании с трима служителя.
Гръмки титли, зад които в много случаи стои едно нищо. Не, че не са качествени и знаещи хора, ама аз докато работех в частния сектор имаше директори дори без служители 🤣🤣🤣 Примерно директор на дирекция “Вътрешен одит”.....и той сам клечи там и сам си върши работата. Разбира се, че не навсякъде е така, особено в по-големите фирми, но наименованието на длъжността често може да подведе. Но ако длъжността ти отговаря на заплащането, какво ти пука имаш ли подчинени и колко са.
ПС, Нервак.....по-високата длъжност може да не е ръководна. Примерно в държавната администрация ръководни са началник сектор, началник отдел, директор на дирекция, главен секретар и шефовете- министър, зам.-министър, шефа на агенцията или държавната комисия и т.н. Главният експерт е по-висока длъжност от старшия и младшия, но нито една от трите не е ръководна и не може да им възлага работа. Просто е по-платен (би трябвало) и изпълнява по-сложни задачи. Същото е и в частния сектор, но цъфнаха едни наименования, за които и аз не знам тия какво точно работят, дори да съм наясно фирмата каква дейност извършва.
Мнението беше редактирано от D_M на 26.07.25 23:04.
Моля ти се, скоро видях на една позната профила - направила си фрийленсърски сайт преди 2 месеца, работи сама, пише блогове на някаква много плоска женска тематика, и се писала CEO, че и в описанието си надиплила един параграф по темата. На мен би ми било неудобно, честно казано, т’ва е несериозно.
Илия, само ако ми е директен мениджър, може.
LinkedIn е социална мрежа, като Фейсбук, ама за професионални контакти, а CEO е главният изпълнителен директор на компанията.
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 28.07.25 13:45.
казано от T. Toчка на 26.07.25, 23:04:
работи сама, ... , и се писала CEO
Еми тя реално може да си е СЕО, нищо че няма няколко директора или управителя, даже и изобщо служители няма и няма на кого да е шефка, но тя взима стратегическите решения за развитието на фирмата. Нейния случай е “сам съм си шеф” :D
Това ако е фирма. Ако не е фирма, а е регистрирана като самоосигуряващо се лице, едноличен търговец или пък работи на граждански договори, не е редно да се пише СЕО, щото никога няма да е шеф на никого, тя си работи сама по презумпция.
Точно заради такива кухи титли на много места като кажеш че си с управленски опит, има уточняващи въпроси - какво ниво си бил от колко нива и колко души екип/отдел си управлявал.
казано от Димо на 28.07.25, 11:54:
Това ако е фирма. Ако не е фирма, а е регистрирана като самоосигуряващо се лице, едноличен търговец .......
Не може да си ЕТ и да нямаш фирма. Но е ясно, че имаш предвид търговско дружество. Самото понятие е придобило гражданственост, но дори и при това положение, много хора казват: Регистрирах си фирма като ЕТ :-) А то реално фирмата означава наименованието на търговеца, бил той ЕТ, АД, ЕАД,ООД, ЕООД и т.н. (чл. 7. (1) от ТЗ - Фирма е наименованието, под което търговецът упражнява занятието си и се подписва. Чл. 59. Фирмата на едноличния търговец трябва да съдържа без съкращения личното и фамилното или бащиното име, с което е известен в обществото.).
Що се касае до управленския опит:
Често бил организирал и водил селското хоро на мегдана. И то години наред.
Мнението беше редактирано от D_M на 28.07.25 13:05.
28.07.25
13:33
Срещнали се двама приятеле и са заприказвале, та от дума на дума и станало ясно, че единя въртел малък бизнес, къде се оказал публичен дом.
Другия като разбрал и вика:
- А как са цените?
- Еми свирка 20 лв, отзаде 50 лв.
- Е добре де, а стандартен секс колко е?
- Е, нали ти казвам, че е малък бизнес, CEO съм и сам си работя ...
Оф, бе, Алекс :D
Ма така е, де.
27.07.2025
Физическа активност
Някакви крачки, но нищо особено - помъдрях още малко и само отидохме до нашите да ги почерпим, а после пълна почивка.
Хранене
- сандвич от безглутенов хляб, домат и домашно роле от шунка и кашкавал
- надумках се с морковена торта от Неделя - не знам как се изтъркалях до колата след това
- пилешко, краставица, домат, чеснов сос, 1 печен картоф и 1/2 гръцка питка
Сън
6 часа
28.07.2025
Физическа активност сутринта
През 10 секунди:
12х2 тяга @50кг
12х2 обръщане от вис @25 кг
4 пъти през 90 секунди:
7х лег @25кг + 15х суинг @16кг
Хранене
- кисело мляко 2% с хуск, протеин и къпини
- бъркани яйца с телешко и сирене, розов домат, една бисквита
- бадеми и грозде; кисело мляко 2% с протеин, тиквени семки, хуск, пъпеш и канела
Сън
7 часа
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 28.07.25 20:44.
29.07.2025
Физическа активност
- 30 минути колело, 140 пулс почти постоянно
Хранене
- еспресо с лед и мляко
- две варени яйца, 30г сирене, една краставица, шепа къпини
- две варени яйца, шепа различни видове маслини, гриловани тиквички, две малки филии от лимец, малко кашкавал и 5-6 големи къпини
- една праскова и малко бадеми
- хумус и печено пиле
Сън
8 часа
Бележки
Изморена бая бях вечерта, но станах тая сутрин свежа като краставичка в 6.
30.07.2025
Физическа активност
През 10 секунди:
12x2 зерчер @25кг
12х2 обръщане от вис @25кг
През 90 секунди: 5+5+5
Раменна преса @25кг
Силово гребане @16кг (ляво/дясно)
Не ми остана време да се разтегна и днес съм като стар дърводелски метър.
10к крачки разходка вечерта.
Хранене
- кафе с мляко
- малко пилешки крилца на фурна, 1/2 банан
- пилешки крилца, розов домат, хумус, малко сирене смес, малка филия от лимец; под 100г пъпеш
- варено яйце, хумус, две малки филии от лимец; сурови ядки със сушени плодове - малко
- 2 чаши лед с розе и 5-6 бадема
Сън
6 часа
Тия дни са някакъв кошмар - в четвъртък се наложи да остана до след 2 през нощта на работа, като преди това не бях ставала почти от стола, от 9 сутринта. Това извращение ми съвпадна и със седмицата преди цикъла и.. няма възстановяване, все едно ме е блъснал дирижабъл.
Тъй като стане, храната автоматично се променя, та и там нямам с какво да се похваля.
Тази сутрин станах в 5:30, за да се стегна и да тренирам, но не успях. Утре сутрин ще направя втори опит, че така само става по-зле.
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 04.08.25 21:10.
05.08.2025
Физическа активност
Сутринта - 35 минути велоергометър, включително 9 интервала минута:минута
Вечерта - 15к крачки разходка, до към 22:30
Хранене
- кафе с мляко
- кисело мляко с протеин, 1/2 розов домат, 1 краставица
- пица от арабска питка, едно яйце, кашкавал, розов домат, песто и малко зехтин
- шепа къпини и еспресо с много лед и с мляко
- шепа сурови бадеми; две принцеси с луканка, кашкавал и домат
Сън
8.5 часа
Хората си взимат българско овчарско куче, аз - българско прославско кенгуру. К’вот има̀ло.
06.08.2025
Физическа активност
30 минути велоергометър с 5 интервала минута-минута по средата.
Хранене
- кафе с мляко, една краставица, домашен суджук, фета сирене, една пълнозърнеста филия
- половин домат и една голяяяяма чиния миди със зеленчуци, масло и подправки (час и малко след това ‘тренирах’)
- къпини
- вечерта изядох света: една филия с кашкавал и суджук, 1/2 кофичка кисело мляко с годжита, семки и пчелен прашец, и две фурми; около 40 минути след това станаха готови едни воденички с картофи, та и там си наврях гагата, вече без изобщо да съм гладна, ама няма да си го сложа много на сърце
Сън
8 часа
07.08.2025
Физическа активност
Сутринта: 30 минути вело, с 8 интервала минута:минута по средата
Следобед: лег @20кг, раменна @20кг и гребане (16кг) - по 4 серии до отказ
Хранене
- кафе с мляко
- кисело мляко с изолат, смлени семена, хуск, пчелен прашец
- малко от картофите на фурна, 200г къпини
- две пълнозърнести филии с кашкавал и домат; диня със сирене
Добавките:
2х 2000мг мио инозитол с 50мг д-хиро инозитол
1х 1000мг л-карнитин битартрат с 1000мг ацетил-л-карнитин
2х 1000мг сиофор
1х 1000мг омега 3
1х 30мг цинк
1х Q10 с пиперин
1х 600мг NAC
1x 500мг магнезий бисглицинат
2x1 някакъв бленд с куркума на CodeAge
Сън
7.5 часа
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 08.08.25 09:25.
Миналата седмица тренирах доооо... вторник включително, после от сряда до неделя между 15 и 20к крачки дневно. Ленчето ми беше на гости до вчера с малкия и беше чудесно, но свърши и от преди 15 минути пак си страдам на бюрото. Първата ми работа, естествено, не е да погледна дали не се е подпалило нещо в корпото, а да мина да оставя не много смислен или информативен пост тук. :D
Храната беше ту ок, ту спорна, но нищо драматично, мисля - голяма салата с половин пица, суши, количества диня на два пъти. Ще оживея.
Почвам да си действам по план и дано успея да сместя някакво качествено движение.
18.08.2025
Физическа активност
12:00 За 15 минути с почивките:
Преден клек @20кг: 4х5
Раменна преса @20кг: 10, 8, 7, 7
16:00
20 минути колело
Крачки: 8000
Хранене
- кафе с бадемово мляко
- кисело мляко и котидж сирене + доза протеин и хуск
- домати, хумус, сирене, шунка, краставица, филия от ръж и лимец
- сладолед от кисело мляко, банан, авокадо, ванилия и мед + 4 бисквити Роден Край
- теле’ки кюфтета с лук, кашкавал и подправки, салата от айсберг и краставица
Сън
8 часа
19.08.2025
Физическа активност
Всичко се изчерпа с размахване на крайници, клекове със СТ и повдигания на пръсти - по време на разни срещи, на които можех да си спирам камерата и да си грухтя.
Хранене
- кафе с бадемово мляко
- сандвич от една червена чушка, две пъдпъдъчи яйца, едно кокоше яйце, хумус и едно телешко кюфте
- една голяма праскова и шепа орехи
- два лидълски кроасана с масло ги направих на сандвичи с шунка, кашкавал, домат и хумус
Сън
6 часа
20.08.2025
Физическа активност
Размахвания на крайници по време на работа и час колело след това.
В следващите седмици ще мога да правя само упражнения със СТ, до макс някакви гирички и ластици + айляшки велоергометър и ходене.
Хранене
- филия от лимец и ръж, варени яйца, пилИ, хуск
- кафе с мляко (вече само след закуска)
- домат, варени яйца, хумус, кашкавал и шунка Попов
- половин праскова и шепа орехи
- пуешко със зеленчуци и филия, и хумус; малко домашен сладолед от читаво прясно мляко, шамфъстък, авокадо, фурми и ванилия
Бележки
Днес пуснах пълен пакет изследвания за щитовидната и останах изумена - съвсем оптимални стойности излязоха, не съм се и надявала на такива. Което е добър знак, че и други хормони са се понормализирали, като пролактин, например. Но ще ги видя по-нататък - засега си спестявам дупченето, когато е възможно. Юппииииии!
Сън
6 часа
Физическа активност
Движението ми е, както казах - ходене, малко йога, упражнения със собствено тегло и с малките гирички - 4-5кг.
Хранене
Храненето е добре - вчера само у нашите ядох малко купешки сладолед и парче домашна баница (бая билдърска, татко се беше олял с плънката, но идеален тайминг :D).
Днес, примерно, е: варени яйца, пълнозърнеста филия, хумус и кашкавал в ранен следобед; за вечеря - сьомга на тиган, домати, краставици, хумус; може пъпеш малко с някоя ядка и т’ва е. Към 3л вода.
Бележки
От утре почвам да пия дуфастон. Пила съм го преди много години и нямам нито един приятен спомен, та трябва да видя как да се справя със страничните ефекти. Никой нищо не се и опитва да ти обясни - мяткат ти една рецепта по някоя сестра/акушерка, дето не може да различи фоликул от яйчник на ехографската снимка (точно това беше случаят, не преувеличавам) и отиваш да си платиш четирицифрената сметка. Толкоз.
Сън
6 часа
26.08.2025
Физическа активност
- чекнене с малките тежести
- 30 минути леко вело по време на една среща
Хранене
- две малки пълнозърнести филии с две пуешки кюфтета и кашкавал
- 3 смокини, шепа бадеми и кашу
- малка пълнозърнеста филия с хумус, хапка кашкавал и шепа ядки
- праскова
- филе от сьомга на тиган, един сварен картоф, домат и краставица
Течности:
- кафе с ядково мляко
- 2л вода
Добавки / лекарства:
- Сиофор, Q10, витамин Д, магнезий бисглицинат, NAC, Инофолик HP, д-хиро инозитол, Дуфастон, аспирин
Сън
9 часа
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 27.08.25 09:40.
27.08.2025
Физическа активност
Към 0
Хранене
- кафе с мляко
- 3 бъркани яйца със сирене и зехтин, 4-5 маслини и един малък картоф, сварен
- праскова, сусамов тахан, мед
- малък картоф със сирене
- сьомга, салата от домати и краставици, и след това освирепях - дюнер питка, запечена с кашкавал
- диня
Сън
8 часа
28.08.2025
Физическа активност
На обяд:
- 4 кръгчета, по 10 повторения: клек с 5кг диск пред гърдите + избутване на 10кг диск
- 4 кръгчета, по 10 повторения, с 10кг: глутеус мост със събрани стъпала и колене встрани (това не е глутеус мост, ама нямам идея как се казва) + глутеус мост + пулоувър
Следобед:
30 минути велоергометър
Хранене
- кафе с мляко
- 1/2 краставица, варено яйце, пълнозърнеста малка прицеса с кашкавал
- тахан с мед
- две принцеси със сирене и кашкавал
- купешки сладолед във фуния
- пиле с ориз
Сън
7 часа
29.08.2025
Физическа активност
1. 25 минути вело
Хранене
- кафе с мляко (последното за известно време, кортизолът ми вероятно е в тавана)
- хуск с вода, пиле с ориз за закуска, грух
- пиле с ориз, бисквити, грозде
- доза протеин с 50:50 вода и прясно мляко
Сън
8 часа
30.08.2025
Физическа активност
Колело и ходене
Хранене
- кюфтета с шопска салата
- един сладолед Чичо Чарли, на клечка
- лаваш с кашкавал и пуешко филе
Бележки
Цял ден у нашите със сестра ми и племенницата.
Сън
8 часа
31.08.2025
Физическа активност
7-8k крачки
Хранене
- варено яйце
- фиш бургер с картофки
- домат със сирене и после няколко бразилски ореха с глазура от черен шоколад
Бележки
Изпраска ме модерният вирус, снощи бях с почти 39 градуса. За капак, комшиите пак ни напълниха с гадове (мамка им селска вече, честно) и съм в невъобразимо състояние - само аз, разбира се. Всичко във възможно, абсолютно, неоспоримо, категорично най-неподходящият момент.
Напръскахме всичко с айкън и ме е страх котаракът да не даде фира, но съм го затворила в стаята, в която работя и се надявам, че няма да му се отрази особено.
Сън
7 часа
Абе, стига, няма му - то на мен ми се завива свят от миризмата, пък той да ближе... абсурд.
Ами, по принцип са ни пълнили с бълхи един-два пъти, щото ‘гледат’ 400 котки, кокошки и дворът им е бомбок. Обаче тоя път се заблудих и май сме си вкарали дървеници, за които не бях и чувала да се мотаят по нашите ширини.
Поляхме вчера всичко с айкън, вадих, прах на 60-90 градуса, суших, гладих, разглобявах врати, каси, контакти, первази, матраци, ракли - никъде няма ниииищичко. Надявам се да са били една-две случайно попаднали я от градски транспорт, я от някое кафене и да се приключи.
Другата седмица ще дойде и фирма да обработи целия имот, до последната точка и шушка, и ще си купя и хубава парочистачка, че и без това отдавна се тръшкам. :D
Осъзнавам колко истерично звуча, ама т’ва е отвратително.
Поръчах лепливи капани, за да потвърдим, че е това преди да дойдат от фирмата, ама просто няма какво друго да е. В пълен шок и ступор съм - при все, че постоянно чистя и пера, и подреждам, и всичко е ново, и д*йба....
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 03.09.25 08:30.
Не знам какво беше това чудо, но не се повтори. В събота ще напръскаме още веднъж и айде.
Не тренирам особено, но много щъкам и се чекна. Ям нормално, чак малко - не ми се яде, което е странно. Свалила съм 4кг за последните 2-3 седмици, което е странно, ама няма да се оплаквам. :)))
Не знам какво да записвам тук, всичко е наред и ми се получава по-лесно без отделянето на време за писане. Гледам да ми е спокойно и лежерно по фронтовете, по които мога да си го позволя, та тази задача ще си я спестявам и ще минавам няколко пъти месечно, колкото да си начесвам ексхибизионизма.😊
Хелоу.
Мързи ме да работя и идвам да сложа е един безмислен пост. :)
Имам нужда от отпуск, защото усещам как ставам все по-бавна и по-бавна, постоянно въртя очи на работа, нервя се и ще стане пак бау-уау. Затова ще планирам скоро една кратка почивка.
Постоянно съм гладна, ама толкова, че чак се ядосвам, когато няма какво да натъпча. :D Уважавам си желанията, а теглото спада - с бавни темпове, но все е надолу, а водна задръжка почти не забелязвам. Натряскана съм до козирката с прогестерон и предполагам, че е от него - дано, че ако естествено се превръщам в такъв постоянно гладен хипопотам, тая радост с кантара няма да е вечна.
Движението остана на заден план тази седмица - кръст, врат и рамене проплакаха веднага от постоянната седяща поза.
Спя като талпа.
А, да, покривът протече и се събудихме днес с гьол в коридора на втория етаж. Сега не знам кого и кога ще викаме да поправя пробойната - дълбоко ги презирам всичките.
И така. :))))))))
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 03.10.25 14:39.
Закуските - кафе с мляко, нещо протеиново, без сладко и много въглехидрати
Обядите - протеин, въглехидрат, мазнини, фибри
Вечерите - протеин, фибри, малко мазнини
Междинките са ми много смотани - постоянно тъпча грозде, а никога не съм се прехласвала по него преди.
Добавките са пак в скандално количество:
- 2х1000 метформин
- 15мг цинк
- 200мг Q10
- 20мг ликопен
- 400 IU витамин Е
- 2000 IU витамин Д + К
- 400mcg фолиева киселина метилирана + 400 неметилирана (щото се съдържа в едно от другите)
- 400mg магнезий бисглицинат
- 2х2000мг мио инозитол
- 2х80мг д-хиро-инозитол
- 600-800мг NAC
- 1000-2000мг Omega-3
- 1000mg витамин Ц
- 2х600мг Есенциале Макс
Б@@@@@@х.
——————
Инсулин, пролактин, чернодробни ензими, CRP - всичко е надолу.
АМХ е скочило на 5.2, което е нетипично, но със сигурност е от полза
Чувствам се мега добре - в последните дни взимам и по малко мелатонин вечер и спя идеално.
Втори цикъл минах с летрозол и дуфастон - грам не съм отпаднала този път, няма водна задръжка, вече и глад не ме мъчи постоянно.
От движението определено има какво да се желае.. в смисъл, поне някакво да има. :D Ще се постарая... от събота.
Ще взема и да попиша пак, за допълнителен социален елемент, че нещо ме стяга шапката в тоя аспект.
16.10.2025
Физическа активност
Мпффф.... Общо 10к крачки, но част от тях са от движенията, дето бърках мъфини вечерта :)))))
Хранене
- кафе с мляко; кисело мляко с протеин, чиа, пъмпкин спайс, 10 бадема и един мъфин (бадемово брашно, протеин, яйце, кисело мляко, круши и една цвъчка кокосова захар)
- шепа сурово кашу и малко бяло грозде
- Варено яйце, пълнозърнеста филия, кашкавал, домат, суджук
- Печен карфиол, кисело мляко с разни подправки; 1/2 банан с фъстъчено масло и мед, че ми дойде късо, пък нямах друго готово
Бележки
Излязох от работа в 16:30, че имах преглед - уж щях да се връщам после, но даже не влязох в стаята с бюрото. :)))))))
Сън
7 часа
Движението го възобнових леко - качвам стълби вкъщи - по 200 стъпала на час и половина, вдигам леки гирички, правя разходки. Сега ще заменя стъпалата с лек велоергометър, че не искам да вдигам много пулса в следващите две седмици. Може би от хрома кръвната ми захар е към петите, ама по-добре - ще видя с ендото дали може да заместим част от сиофора с него. То може, де, ама не мога да реша колко.
Днес имахме процедура (инсе) - преди се сърдих на Камен, че смело обявява повечето хора за тъпи, но напоследък често му казвам колко е бил прав. Няколко примера:
- Преди няколко дни ни се обадиха, че сме направили ‘грешния тест за хламидии’, та го првихме пак. Това го забелязаха след 3 месеца.
- Направиха инсето без фоликулометрия преди това - като попитах господина дали са се спукали и двата фоликула в левия яйчник, само прекара ехографа отгоре за 2 секунди, заяви ми, че няма фоликули и изчезна.
- Извадиха ми душата да направя генетични за тромбофилии, а вече три пъти ми изписват неметилирана фолиева киселина - въпреки MTHFR мутацията, която само аз съм си видяла явно.
- Вливки за НК клетките да съм правила - няма да правя, нямам завишени НК клетки. Ма последните изследвания били завишени - бе какви последни, аз съм правила само едни и не са завишени.
- Естрофем трябваше да пия тоя месец - нямаше го на рецептата, та се връщах да ми го допълнят.
- Първия път не можаха да сметнат кога се падат 36 часа от неделя вечерта, та щяха да ми провалят целия цикъл. Като им се обадих да презапишем за ден по-рано, ми казваха: “Не сте чула правилно, няма проблеми - презаписваме”. Мадафака.
Дълбоко не мога да ги понасям, честно. Като чуя, че го няма моя лекар и косата ми побелява. После се сърдят, когато пациентите четат и питат.
Та, така, де. Точкини вълнения. :D
Днес храната:
- протеинов мъфин с малко кисело мляко; кафе с мляко
- две пълнозърнести принцеси с телешка кайма и моцарела
- КитКат напитка Dolce Gusto (толкоз ниско паднах тия дни :D)
- Задушено броколи с козе сирене, масло, варени яйца и малко нахут наоколо
Движението:
- щъканка и половин час вело
Ето и едно котенце:
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 23.10.25 12:52.
24.10.2025
Физическа активност
400 стъпала, 30 минути вело и някакви размятания на крайници
Хранене
- две яйца, морков, краставица, 3 кестена, 50г обезсолено овче сирене
- една доза aqua kick brain focus на ОстроВит имах и я изпих
- пиле с подправки като за дюнер, салата със семки и един кроасан с масло от лидл
Сън
7 часа
25.10.2025
Физическа активност
14к крачки - някакво обикаляне сутринта и разходка след вечеря
Хранене
- пиле със сирене и краставици, кафе с мляко
- десертче с кварк от лидл, кит-кат долче густо
- половин филия с хумус и кашкавал и полофин филия с лютеница и кашкавал; фъстъчено масло с мед
- черна леща с пиле и камби + малко кисело мляко 2%
Сън
8 часа
—-
Много ме радва да е есен, всичко ми се успокоява 💛🍂
26.10.2025
Физическа активност
11к крачки
Хранене
- Б12, Omni Biotic 6
- яйце и половина, половин малка краставица; кафе с мляко (вит. Ц с цинк, фолиева киселина, естрофем, дуфастон, сиофор)
- пилешка пържола от бут, гъби, бешамел, филия хляб… три бонбона линд (дуфастон, q10, хром)
- ‘само салата’ за вечеря - айсберг, краставица, резене, овче сирене, авокадо, бекон*, ананас, лимонов сок, зехтин (сиофор, фолиева, естрофем, дуфастон, магнезий, есенциале)
*тоя бекон от лидл, суров, пушен, го изпекох на грил тигана и се почувствах като коза с буца сол пред нея - на нищо друго нямаше вкус
Бележки
Сънувах как Камен вади малки, празни бурканчета от тахани и течен шоколад от шкафовете, и ми показа как всичко изяждам. :D
Почивните дни ми се изплъзват между пръстите всеки път, освен ако не си взема допълнителен ден. Което направих за следващата седмица, де, не мога да карам по много време така.
Иначе днес Димитровден - мамин празник, та половината ден отиде у тях. После една разходка, подаръче за Точица - нашумялото фентъзи “Алхимизирани”.
Нямам търпение да разбера толкоз ли е добро, колкото твърдят, но първо трябва да си довърша Winternight трилогията - фентъзи в руски сетинг, малко плоско на моменти, може би заради превода (чете ми се на български, но не са като едно време текстовете - понякога не се траят). Но си почивам добре с него, де. Князе, девойки, руска мизерия, религия, магийки, духчета, сняг. Взех го, щото нямало джиджи-биджи в него (те направо се оливат по модерните фентъзита), ама усещам, че едни двама ш’ се вземат в сеното още във втората книга.😂
Ще се приспя с една-две-три глави и да видим какво ще предложи новата седмица после.
Сън
11 часа
И ай, че отдавна не съм си показвала физиономията:
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 26.10.25 20:34.