Тренировъчен меланж

Прескочи до:

19.02.26
22:51

казано от D_M на 19.02.26, 22:46:

казано от Georgi Ivanov на 19.02.26, 22:31:

Проблема е че никога не сте спортували каквото и да било ми броите фитнес за спорт и броене на калории . Не говорим просто на различни езици ами ни делят паралелни вселени. Разбира се говоря за определени хора.

Това в какъв контекст го казваш. Т.е. да се ходи на фитнес или по-точно да тренираш със съпротивление и да се храниш по-целенасочено (ако си дебел), за да отслабваш е лошо или няма полза, така ли.
Аз лично не съм в масовия кръг от 50+ годишните “ходя на фитнес”, по начина както повечето го правят. Да, има доста яки и трениращи още по-тежко, но глобалната картина от все пак посещаващите фитнесите е друга.
Ти какъв спорт практикуваш в момента или тренираш, та твоето да се брои, пък на другите не? И зависи кой какви цели има. Както вече се посочи, не всеки цели непременно някакви по-високи нива на сила на конкретни упражнения, издръжливост и т.н.

Аз отдавна не съм в състезателния спорт баце Дидко. В момента цикля гиревой това което ти усвои супер бързо пък на мен ми отнема месеци. Идеята ми беше , че ако си бил спортист в каквото и да е , щеше хем да знаеш как да тренираш да ядеш и т.н. а не да лаладжийстваш по схеми и тъопотии и кво беше там 180 повторения за седмица мега обема и кой ли го прави. Аз като направя една тренировка според твоите стандарти трябва да почивам седмици след това. Както и да е .

19.02.26
23:02

Колко ти излиза FFMI тогава щом искаш да се включиш нормално в дискусията без да поучаваш от висотата на предполагаемото си морално и физическо превъзходство?

19.02.26
23:03

казано от Georgi Ivanov на 19.02.26, 22:48:

Много се вглъбявате в тънките неща след като ви куца цялата картинка. Говоря в множествено число но нямам никой конкретно в предвид. Да не става драма пак.

Няма как да станат драми, просто си обсъждаме и тези детайли, но лично на мен нищо не ми куца, тъй като зададените цели от глобалната картина се постигат леко полеко на 100%. Проблема понякога идва от това, че според някои хора нещата трябва да се случват така както те ги виждат (И аз говоря в множествено число, и нямам никой конкретно предвид).  Но както се казва, много пътища водят до Рим.

ПС, тренирам основно в твърд стил. За Гиревой стила мога да кажа, че го докарвам.....чак пък усвоил в тесния смисъл, не.

Мнението беше редактирано от D_M на 19.02.26 23:05.

19.02.26
23:07

казано от Димо на 19.02.26, 23:02:

Колко ти излиза FFMI тогава щом искаш да се включиш нормално в дискусията без да поучаваш от висотата на предполагаемото си морално и физическо превъзходство?

Понеже ти убягват някои неща както споменах в предишните постове се опитах да насоча дискусията мисленето или както там искаш го наречи извън ФФМИ ВБКИ ДГДИ МЖКИ и т.н.  Нито съм физически морално или квото и да е там повече от вас , нито ми е цел.

19.02.26
23:13

казано от D_M на 19.02.26, 23:03:

казано от Georgi Ivanov на 19.02.26, 22:48:

Много се вглъбявате в тънките неща след като ви куца цялата картинка. Говоря в множествено число но нямам никой конкретно в предвид. Да не става драма пак.

Няма как да станат драми, просто си обсъждаме и тези детайли, но лично на мен нищо не ми куца, тъй като зададените цели от глобалната картина се постигат леко полеко на 100%. Проблема понякога идва от това, че според някои хора нещата трябва да се случват така както те ги виждат (И аз говоря в множествено число, и нямам никой конкретно предвид).  Но както се казва, много пътища водят до Рим.

ПС, тренирам основно в твърд стил. За Гиревой стила мога да кажа, че го докарвам.....чак пък усвоил в тесния смисъл, не.

Гиревоя се усеща след 15то повторение дали го правиш или не. 15-20 повторения било то на пределна тежест 32-40 кила не са нещо впечатляващо, айде освен ако не е тласкане :) .

19.02.26
23:17

Аааа не така.
Ти обърни две 32 ки  15 пъти от вис,ама отстрани на бедрата и пак ще си говорим нещо особено ли е.

Мнението беше редактирано от nervak на 19.02.26 23:18.

19.02.26
23:17

На мен ми е ясно че не си, ама така се държиш сякаш си. И ми стана интересно откъде идва това менторско отношение.

Усеща се че Сенсей го няма и откакто абдикира виждам тука опити да се запълва вакума :)

Виж ся, за мен е проява на кофти вкус да видиш че двама, трима или петима души си говорят за нещо и да дойдеш да им обясниш че това за което си говорят е пълен ташак, гомна и кви още там епитети използва. И не веднъж, ами 5 пъти. ОК, разбрахме отлично мението ти, просто не сме съгласни с теб. Може ли?

19.02.26
23:23

Аз не тренирам Гиревой, нито правя характерните за него повторения. Даже не джърквам често. Имал съм предвид единствено само техниката на изпълнение на упражненията. Но докато в твърдия стил няма много “извън линията”, в Гиревоя много състезатели макар да се въртят около принципните неща, техниката им някъде е доста различна. Примерно погледни  сначовете на Иван Денисов, Денис Василев и Феодор Фуглев, колко са различни. Последният даже не прави махало и двойно сгъване на коляното, а го изпълнява с подем от тазобедрената става и задна верига като в твърд стил, с изключение траекторията на ръката. Та може да не се стараеш да докараш точно както някой, а както на теб ти е най-удобно за целите. В случая явно възможност за повече бройки.

19.02.26
23:25

казано от nervak на 19.02.26, 23:17:

Аааа не така.
Ти обърни две 32 ки  15 пъти от вис,ама отстрани на бедрата и пак ще си говорим нещо особено ли е.

Ти нали разбираш руски , да ти дам едни програми и да видиш , че тва не е нищо :D

19.02.26
23:38

Дай,макар там да няма тия обръщания или изхвърляне, за които аз говоря.

Мнението беше редактирано от nervak на 19.02.26 23:40.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1