Тренировъчен меланж

Прескочи до:

20.02.26
21:35

Шегувам се разбира се.

20.02.26
22:26

казано от Димо на 20.02.26, 21:21:

казано от Alexander Krastev на 20.02.26, 14:47:

И тримата не важите, щом нямате замервания с калипер и не сте си сметнали % мазнини с поне 3 онлайн калкулатора! :D

Ма Ванката без да съм го питал изрично залагам 5 лева че и мазнините си мери, и калориите си смята. Така ли е Ванка?

Да, аз писах това нагоре с процента и ffmi-a

20.02.26
23:36

казано от D_M на 20.02.26, 16:58:

Аз, Петко добре те разбирам, но кой и с какъв аргумент е наложил да се постигнат точно тези прагове. И какво ти дават те.

Никой не ги е наложил. Дават някакви стандарти за хората, които взимат силовите тренировки по-сериозно, за да имат някакъв ориентир къде са и към какво да се стремят.
Изведени са на база десетилетия статистика на хиляди трениращи. Може да видиш примерно и в сайта https://strengthlevel.com по упражнения къде се класираш.

Мислиш ли например, че някой от добре и отлично представителите се (или повечето) играчи в шоута като да кажем Игри на волята може да клекне, дръпне и бутне съответните тежести. Не вярвам, не знам даже дали ще ги доближат, ама тия хора в никакъв случай не можеш да ги наречеш слаби или неподготвени физически. А е видно, че е точно обратното.

Не знам кой какво може, но до колкото съм го гледал, игрите там не изискват много абсолютна сила, а са повече до относителна сила, издържливост, баланс, умения, кардио. Но да, смятам, че ако някой покрие тези показатели и отиде там, ще се представи доста добре, ако не са нагласени игрите (в което аз не вярвам).

Слаб ли си, ако тежиш 100 кг. и тягата ти е само 200, пък клека само 170 кг. Човек, който може да се набере с една ръка или може да мъкне пеш чували с цимент на сумати курсове до 5 етаж слаб ли е.

Както казахме няколко пъти, това са просто ориентири, да видиш къде се класираш. Не означава, че си слаб с 200 тяга и 170 клек, а че може би още не си стигнал потенциала си.
Ако можеш да се набереш с една ръка, 20 набирания не са ти проблем, но това не те прави силен цялостно, а само на набиранията. Межд другото, повечето от сериозно трениращите калистеника ще покрият нормативите на лежанката, набирането и пресата, дори да не правят тези движения, така че аргумента ти, че трябва да правиш точно тези движения, за да си силен на тях е неоснователен.
Носенето на чували не изисква много сила, и дори да изисква, отново не те прави цялостно силен.

Казал някой, че трябва да стигнеш на определените движения до ЛТ х 2, х1.5, х2.5 и х1 и край, точка. Ако не ги стигнеш си слабак и нищо не тренираш.

Никой не е казал това, ако не ги стигнеш, просто не си взимал силовите тренировките на сериозно, не си бил постоянен, имал други приоритети и т.н.
Никой не те съди за това.

Не, просто тези които са ги стигнали са по-силни на тези движения.

Не, тези, които са ги стигнали, са силни като цяло, понеже тези 5-6 движения покриват всички мускули и равнини. Както казах, може и да не правиш ТОЧНО тези движения, но пак да си силен на тях.

Това е някакво измислено налагане, че когато тренираш със съпротивление трябва да изпълняваш точно тези неща и да постигнеш минимум точно тези резултати. Иначе нищо не правиш и резултати за каквото и да е - йок :-)

Никой нищо не ти налага, може да тренираш с каквото си искаш, щом си доволен от резултата, няма какво да говорим. Тези показатели са просто измерител на нивото ти. И това не са МИНИМУМ резултати. Това е за за хора, които тренират от десетина години като минимум, взимат тренировките на сериозно, искат да са цялостно силни, не само на 1-2 движения, както и да им личи, че тренират.

Мнението беше редактирано от Петко К на 20.02.26 23:38.

21.02.26
12:44

някой от добре и отлично представителите се (или повечето) играчи в шоута като да кажем Игри на волята може да клекне, дръпне и бутне съответните тежести.

Веднага ти казвам - Чудомир, който спечели Игри на волята, отвявайки цялата конкуренция преди 3-4 сезона, изобщо не прави тяга. Знам, защото беше инструктор в една зала където тренирах и сме си говорили много. Човека е завършил НСА, отлично знае как се прави, но не я прави, защото не намира смисъл и полза от нея за него си. Като го казах тва навремето на Сенсей и почна да разправя как бил зобал Чудо. Не знам, може и да зоби. Ама тва означава ли че всеки който се назоби може да отиде да спечели Игри на волята или другите просто не са се сетили да се назобат и да спечелят вместо него? Не знам, вие кажете.

Човек, който може да се набере с една ръка или може да мъкне пеш чували с цимент на сумати курсове до 5 етаж слаб ли е.

Мдам, слабака Майкъл Фелпс не е можел да си клекне 2Х дори във върховата форма. Как ли ги е спечелил всичките тея олимпийски медали като той по коефициенти излиза по-слаб от някой джим рат.

От друга страна моя тренер по бокс си дърпаше 200 кила тяга на 74 кг ЛТ, дето в бокса няма тейкдауни да ти трябва тяга. Е, поне на кантара за състезание беше 74 за да влезе в категория, нормално сигурно е бил над 80, но пак де.

21.02.26
12:58

Само като му видиш циците ти е ясно че е се е презобил даже.
А тая лйнарщина по телевизията....изобщо не знам за какво се коментира.

21.02.26
13:02

казано от Ivan на 20.02.26, 22:26:

казано от Димо на 20.02.26, 21:21:

казано от Alexander Krastev на 20.02.26, 14:47:

И тримата не важите, щом нямате замервания с калипер и не сте си сметнали % мазнини с поне 3 онлайн калкулатора! :D

Ма Ванката без да съм го питал изрично залагам 5 лева че и мазнините си мери, и калориите си смята. Така ли е Ванка?

Да, аз писах това нагоре с процента и ffmi-a

Ми разбира се че си смяташ калориите и ще си мериш проценти БФ и другите метрики, аз знам че не може да изглеждаш по начина, по който изглеждаш ти само с “дърпай яко тяга и клякай тежко и ше станат нещата” както от години се опитват да се убеждават едни-други толкова хора във форума.

Аз даже малко нескромно се имам за визионер хаха. Що хейт съм изял във форума отпреди 10 години като почнах да обяснявам че за да изглеждаш добре трябва да си смяташ калориите поне грубо и да се следиш и колко изумителни и наивни глупости са ми хвърляли насреща от типа: яж и пий на корем и само тренирай здраво и ще си във топ форма щото те яките тренировки са някакси магически и ще си фит от самосебеси или пък не яж въглехидрати, не яж едисикво след едисиколко часа. Имаше даже една фамозна личност дето обясняваше че не трябвало да се пие вода едисиколко време преди и след храна, щото не се усвоявали добре хранителните вещества и затва се дебелее и т.н. нонсенси. Сега вече всеки втори - дори в това затворено и консервативно общество - си смята калориите и никой не оспорва че точно с калориен дефицит се влиза във форма.

21.02.26
13:06

казано от nervak на 21.02.26, 12:58:

Само като му видиш циците ти е ясно че е се е презобил даже.
А тая лйнарщина по телевизията....изобщо не знам за какво се коментира.

Еееми ето - това обяснява всичко - явно само той се е сетил да зоби и да печели.

21.02.26
13:10

Никога не съм смятал калории...идея нямам кое колко е...знам само,че 6-7 бири са доста и на другия ден трябва да се скапя от дигане.
Не знам, какво е печелил твоето чудо.

21.02.26
13:13

казано от Димо на 21.02.26, 12:44:

От друга страна моя тренер по бокс си дърпаше 200 кила тяга на 74 кг ЛТ, дето в бокса няма тейкдауни да ти трябва тяга. Е, поне на кантара за състезание беше 74 за да влезе в категория, нормално сигурно е бил над 80, но пак де.

Фелпс е плувец. В плуването си имат строго регламентирани стандарти, като почнеш от размерите на басейна, техниката на плуване, времената за определени дължини и т.н.
Навсякъде, във всяка сфера, не само в спорта, има стандарти, по които да се сравнявате и оценявате.
Тук говорим за силовите такива. Дали ви харесват или не е отделен въпрос.

Мнението беше редактирано от Петко К на 21.02.26 13:14.

21.02.26
13:33

казано от Димо на 21.02.26, 13:02:

Ми разбира се че си смяташ калориите и ще си мериш проценти БФ и другите метрики, аз знам че не може да изглеждаш по начина, по който изглеждаш ти само с “дърпай яко тяга и клякай тежко и ше станат нещата” както от години се опитват да се убеждават едни-други толкова хора във форума.

Абе смятането не е задължително, знам доста хора в доста добра форма дето им се получава без стриктно да следят, но или са бивши почти профи спортисти или са броили бая време.

На моята аналитична личност сметките ми допадат и респективно ми харесва да си следя данните, но не всеки има нужда (и смисъл) да го прави.

21.02.26
13:35

казано от Петко К на 21.02.26, 13:13:

казано от Димо на 21.02.26, 12:44:

Фелпс е плувец. В плуването си имат строго регламентирани стандарти, като почнеш от размерите на басейна, техниката на плуване, времената за определени дължини и т.н.
Навсякъде, във всяка сфера, не само в спорта, има стандарти, по които да се сравнявате и оценявате.
Тук говорим за силовите такива. Дали ви харесват или не е отделен въпрос.

Ма точно тва казвам и аз - че не може с един аршин да мериш всички и всичко. Дори в силовите постижения не може така да ги забиеш с някви коефициенти и край. Дадох примера с Мадбоя. Значи той е най-силния, който е писал във форума, защото неговите коефициенти са през тавана нагоре.

21.02.26
13:37

Принципно могат да се ползват формули за тези съпоставки - в трибоя има DOTS и Wilks точно с идеята за сравняване между категориите (ся и тези формули имат драми ама тва е друга тема).

Като цяло не знам що пак се дъвче тази тема 😆

21.02.26
13:41

казано от Ivan на 21.02.26, 13:33:

Абе смятането не е задължително, знам доста хора в доста добра форма дето им се получава без стриктно да следят, но или са бивши почти профи спортисти или са броили бая време.

Не е за дължително разбира се, но трябва да ги разбираш, а не да ги отричаш. Аз също мога да не броя и смятам, щото само като погледна масата и мога да ти кажа горе-долу колко калории има на нея и каква част от него трябва да изям ако искам да съм в дефицит. Вярвам че и ти си така.

казано от Ivan на 21.02.26, 13:33:

На моята аналитична личност сметките ми допадат и респективно ми харесва да си следя данните, но не всеки има нужда (и смисъл) да го прави.

И тук съм абсолютно съгласен. Ясно че който не го кефи или не го разбира - да не го прави. И само смятането пролет не прави, ама не да обяснява че са тъпотии. Всичко което ти помага за мотивацията и подобряване на резултатите е супер в моята книга.

21.02.26
13:44

казано от Ivan на 21.02.26, 13:37:

Като цяло не знам що пак се дъвче тази тема 😆

Аз щи кажа - щото на някои не им е православно да се приказват някви си джендърски неща освен за якото вдигане. :)

21.02.26
13:52

Ааа, и за последно - понеже доста неща се изписаха и аз не съм постоянно пред компа и забравих да коментирам - исках да кажа че изобщо не съм визирал теб, Петко, за това че някой си някога си бил покрил едисикво, да не остане грешно впечатление.

Съвсем други хора и легенди имам предвид. Щото много често хората си ги насосват и почват сами да си вярват и тва мога, онва вдигам, пък като ги видиш наживо и искаш да видиш поне нещо близо до това - ясно че не всеки ден е ПР ден - ама се почва е аз ся точно не мога, то тва не е толквоа важно и т.н.

21.02.26
13:57

Много се кефя...как избирателно отговаряш.

21.02.26
13:59

казано от nervak на 21.02.26, 13:57:

Много се кефя...как избирателно отговаряш.

Ми какъв ти е въпроса че да ти отговоря на теб?

21.02.26
14:07

Момчетаааа, момчетааа... По колко още критерии не се вписаваме.

21.02.26
14:09

))))
Много обичам политиканстване....хитроумни отговори тип въпроси...
Пита кои го могат...ми аз правя ежеседмично 2,5 тяга,2 клек...я1,5 лег... раменна имам проблем...ама па кофи имам със СТ...
Калории не смятам,винаги съм на плочки....пия бира,плюскам на корем...ама за сметка на това натискам на умиране винаги.
Та тия ти ми работи.  Малко се разминават с твоите необорими  виждания ...
И кажи за легендите все пак...кои от тия хора визираш...че те са 1-2 ма...

Мнението беше редактирано от nervak на 21.02.26 14:28.

21.02.26
14:31

казано от Димо на 21.02.26, 13:35:

Ма точно тва казвам и аз - че не може с един аршин да мериш всички и всичко. Дори в силовите постижения не може така да ги забиеш с някви коефициенти и край. Дадох примера с Мадбоя. Значи той е най-силния, който е писал във форума, защото неговите коефициенти са през тавана нагоре.

Ами точно с един аршин се мери всичко. На състезанията Фелпс са го мерили с другите по времената му, не е печелил, щото е много готин, а щото плува бързо.
Нали затова се казват стандарти, за да са еднакви за всички. Естествено, че всеки си има силни и слаби страни, но в едни движения ако изоставаш, ще си напред в други. Как ще знаеш къде си, към какво да се стремиш и какво да правиш, ако нямаш нормативи?
Мадбой е трибоец, специализирал е и е нормално в трите движения да е много нагоре, още повече че вдига с оптимизирана за трибоя техника, и там си имат коефициенти, по които да се сравняват. И да, по-леките са по-облагодетелствани в относителната сила.

Мнението беше редактирано от Петко К на 21.02.26 14:32.

21.02.26
14:44

https://www.facebook.com/reel/1500179597727510/?referral_source=external_deeplink

21.02.26
15:00

казано от nervak на 21.02.26, 14:09:

))))
Много обичам политиканстване....хитроумни отговори тип въпроси...

Значи не обичаш да се види интелигентен разговор и да трябва сам да си отговориш щото може да е грубо да ти отговорят в прав текст и генерално хората като им отговарят в прав текст заемат дефзнзивна позиция :) Ся трябваше ли да ти кажа че хем си му видял циците на Чудомир, хем не го знаеш кой е, хем за теб тва са телевизионни повърни, хем пък не знаеш кво бил спечелил. И като те питам ако всички се назобат как се решава кой да спечели нищо не казваш.

))))
Пита кои го могат...ми аз правя ежеседмично 2,5 тяга,2 клек...я1,5 лег... раменна имам проблем...ама па кофи имам със СТ...

Браво на теб, това си е гледка, която заслужава да се види.

))))
Калории не смятам,винаги съм на плочки....пия бира,плюскам на корем...ама за сметка на това натискам на умиране винаги.

Не ми се рови - беше в моя дневник като ми описваше точбо по грамажи кое колко ядеш, значи не е на корем, изтеглил си го. За натискането ти съм сигурен. За мен даже си луд че с тея дискови хернии се пънеш така, ама ти си пълнолетен и не си официално освидетелстван, така че можеш да правиш всичко, което не е незаконно и не пречи на другите.

))))
Малко се разминават с твоите необорими  виждания ...

От твоята праволинейна перспектива се разминават. Иначе не чак толкова.

))))
И кажи за легендите все пак...кои от тия хора визираш...че те са 1-2 ма...

Ти ся тука да не се припозна и лично да се засегна? Изобщо съм нямал теб предвид, ти редовно даже се самоподценяваш и самоиронизираш - женски кила, слаби постижения и т.н., което е добре. Самоиронизирането най-често е подсказка за висок интелект. Тъпаците не могат да се самоиронизират. Някой ако се взема много насериозно веднага ми святка червена лампичка :)

21.02.26
15:14

казано от Петко К на 21.02.26, 14:31:

казано от Димо на 21.02.26, 13:35:

Ами точно с един аршин се мери всичко. На състезанията Фелпс са го мерили с другите по времената му, не е печелил, щото е много готин, а щото плува бързо.

Ми не. Не се мери с един аршин всичко и всички. Факта че Фелпс го мерят по скорост във вода, означава че за него аршина с коефициентите 2х, 2.5х и 1.5х не е актуален. Нали за тоя аршин говорим? За трибойците аршина е един, за плуването е колко бързо плуваш и т.н. Дори в трибоя не се мери кой кляка най-висок коефициент собствено тегло спрямо вдигнати тежести в категорията си, ами се събират абсолютните постижения в отделните движения и там точното лично тегло не присъства. Някой дето е 84 килограма ще го броят за по-малко силен от някой 92 кила ако сбора му е по-малък, нищо че като коефициента му спрямо личното тегло може да е повече. Иначе много добре казваш “относителна сила” защото тя Е относителна.

казано от Петко К на 21.02.26, 14:31:

И да, по-леките са по-облагодетелствани в относителната сила.

Еми да - значи да ставаме всички по-леки и ще сме по-силни по тоя начин на мерене 2х, 2.5х и 1.5х То и това не е точно така, щото под определени килограми вече почва да работи обратно, ама както и да е.

21.02.26
15:17

Както винаги ми е кеф да си дискутираме, ама отивам да правя едни пастърми че ще стане зян месото. Някой ако му се продължава дискусията да идва в моя дневник, че и без това му наспамихме на Дидо дневника.

Давай баце Дидко, на прав път си, ще станат нещата :) Ти си форумеца с най-добър прогрес по целите си в последната поне 1 година сигурно.

21.02.26
15:23

Това не е интелигентен разговор...врътня е.Мен изкази в прав текст не ме притесняват.
Няма, как да се припозная в легендите...други хора имах предвид,тези които наистина вдигаха и тренираха комплексно и тежко.
Браво викаш...
Кво има да се види???130лег ,170клек и 212 тяга ли???...голямата гледка няма що.
Грамажи???
Никога не съм мерил....освен преди...бем ли ,колко години на една оризова диета...ма май тогава не пишех тук.
Нищо не меря...само бирите след 5тата....
Аааааа сетих се може би имаш предвид,че ям кило месо на ден ...ама и него не меря

Мнението беше редактирано от nervak на 21.02.26 15:33.

21.02.26
15:26

казано от Димо на 21.02.26, 15:14:

Ми не. Не се мери с един аршин всичко и всички. Факта че Фелпс го мерят по скорост във вода, означава че за него аршина с коефициентите 2х, 2.5х и 1.5х не е актуален.

Да, в плуването не е актуален. Както и в шаха, футбола, тичането и т.н. Кой твърди обратното? Ти си този, който намеси други спортове.

Дори в трибоя не се мери кой кляка най-висок коефициент собствено тегло спрямо вдигнати тежести в категорията си, ами се събират абсолютните постижения в отделните движения и там точното лично тегло не присъства. Някой дето е 84 килограма ще го броят за по-малко силен от някой 92 кила ако сбора му е по-малък, нищо че като коефициента му спрямо личното тегло може да е повече.

Личното тегло присъства, понеже се състезаваш в дадена категория. 84 и 92 килограмия обикновено са в отделни категории, а ако са в една, теглото ще се вземе предвид, ако вдигат еднакво, и по-лекия ще спечели.

Иначе много добре казваш “относителна сила” защото тя Е относителна.

Така де, тези коефициенти са за относителна сила - колко вдигаш спрямо тнеглото си.

Еми да - значи да ставаме всички по-леки и ще сме по-силни по тоя начин на мерене 2х, 2.5х и 1.5х То и това не е точно така, щото под определени килограми вече почва да работи обратно, ама както и да е.

Теглото е свързано с ръста, не може да си 180 и 60 кг и да очакваш да си силен и да покриеш тези критерии. Леките са и по-ниски.

Мнението беше редактирано от Петко К на 21.02.26 15:29.

21.02.26
15:46

Оф, аз пък почти си изядох калориите за деня. Закусих, после бях на един форум и се прибрах  към 15.00 ч. Хапнах не много като количество, ама бая калории с това свинско, пържени картофки и т.н. Шоколад също ядох и отидох на 1920 кк при план около 2000. Е, мога да го докарам до под баланса, т.е. да не съм в излишък. Нещо после ще взема да завъртя, енергия има, болки и трески няма, та няма и оправдание. Това като посвикнеш ежедневно нещо да натиснеш и трудно се въздържаш да не хванеш някой уред.
Иначе, пишете си-чета с интерес 🙂

Мнението беше редактирано от D_M на 21.02.26 15:47.

21.02.26
18:28

Виж ти, в книга по КУЛТУРИЗЪМ, при това от преди 40 години, има дадени критерии, по които трениращите да оценят нивото си! 😁

Мнението беше редактирано от Петко К на 21.02.26 18:29.

21.02.26
18:32

Всички хранителни режими имат за цел да си даде сметка човек какво поглъща.
Повечето лапат несъзнателно,наблюдавам го постоянно.И накрая ..” днес съм на една риба със салата” и това е запомнено ,защото му е било безвкусно или диетично.
А че е омаал половин кутия бонбони коли ,кафета със захар ,банички солетки...
Ама те и пияниците са тъй..нищо не съм пил бате и в 11 часа е на три уискита.Явно това го няма за пиене..
Как ще кажеш колко калории има в нещо купено от магазина,говоря за хляб вафли и други масови храни..
Виж 100 грама ориз или месо,горе долу може.
И хубаво е да се покриват тези силови показатели.Полезно е.
Аз като практикуващ контактни спортове цял живот,добре съм го усещал.
Особено 10 кг по лек противник да е силен колкото теб и дори повече.
Махачев защо мачка,защо спаринг партньорите му са 94 килограмови като категорията му е 77.
Аз никога не съм бил кой знае колко як,генетиката ми е друг тип.
А ми се е искало.

21.02.26
18:47

казано от Петко К на 21.02.26, 18:28:

Виж ти, в книга по КУЛТУРИЗЪМ, при това от преди 40 години, има дадени критерии, по които трениращите да оценят нивото си! 😁

Явно и културизма развалиха вече :D

Републиканския шампион по културизъм отпреди 7-8 години - младо момче с когото тренирахме в една зала - никога не беше клякал, а като го накарахме да дръпне една тяга щяха да му изскочат очите и половин минута вдига 140 кила, при положение че беше 100 кила чист мускул седмица преди състезанието, на което стана републикански шампион.

21.02.26
18:54

казано от doni dimitrov на 21.02.26, 18:32:

Повечето лапат несъзнателно,наблюдавам го постоянно.И накрая ..” днес съм на една риба със салата” и това е запомнено ,защото му е било безвкусно или диетично.

Или пък любимото ми - “ям по 1000 ккал на ден и не отслабвам. Пффф, ОК.

казано от doni dimitrov на 21.02.26, 18:32:

Как ще кажеш колко калории има в нещо купено от магазина,говоря за хляб вафли и други масови храни..

Някой дет яде фафли редовно, калориите са му малка грижа.

Иначе има начин. Дори в някакви сложни колбаси с едисикво да се провери колко са калориите. Има един руснак по тубата - той това прави - купува някви кренвирши, някви блюда шницел с ризото, разни извари, кисели млека и т.н. различни марки и плаща на лаборатория да ги изследват. Има някои с много се разминават, но учудващо голям процент са горе-долу колкото си пише. Поне белтъците и мазнините. При въглехидратите има често разминаване нагоре, но той го обяснява че лабораторията хваща и неразтворимите влакнини а в съдържанието не се пишат при въглехидратите и от там идва разликата.

21.02.26
19:19

казано от Димо на 21.02.26, 18:47:

Явно и културизма развалиха вече :D

Републиканския шампион по културизъм отпреди 7-8 години - младо момче с когото тренирахме в една зала - никога не беше клякал, а като го накарахме да дръпне една тяга щяха да му изскочат очите и половин минута вдига 140 кила, при положение че беше 100 кила чист мускул седмица преди състезанието, на което стана републикански шампион.

Така е. Преди се е разчитало повече на тренировките, от колкото на химията. Сега е обратното.

Мнението беше редактирано от Петко К на 21.02.26 19:20.

21.02.26
19:59

21.02.2026 г.

Снач, без почивка ляво дясно:

С Гюле 16 - 9х5, 3х10 на ръка;
С Гюле 20 - 2х5 на ръка;
С Гюле 24 - 3х3 на ръка.

Както обещах, направих все нещо, ама без да зоря, че утре пак искам да тренирам.
Тия почивни дни май трябва да са по усещане. Ако си ок и имаш желание-тренираш. Ама припокривали се били мускулните групи......нямам драми в повечето случаи.

А по темата, аз за целият ми период на свалянето не съм махал изцяло десертите. В 80% от дните си ядях предимна шоко кремчета (повечето уж протеинови) или нещо с какао, предимно по ред-два шоколад.

Мнението беше редактирано от D_M на 21.02.26 20:08.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1