Тренировъчен меланж

Прескочи до:

20.02.26
21:35

Шегувам се разбира се.

20.02.26
22:26

казано от Димо на 20.02.26, 21:21:

казано от Alexander Krastev на 20.02.26, 14:47:

И тримата не важите, щом нямате замервания с калипер и не сте си сметнали % мазнини с поне 3 онлайн калкулатора! :D

Ма Ванката без да съм го питал изрично залагам 5 лева че и мазнините си мери, и калориите си смята. Така ли е Ванка?

Да, аз писах това нагоре с процента и ffmi-a

20.02.26
23:36

казано от D_M на 20.02.26, 16:58:

Аз, Петко добре те разбирам, но кой и с какъв аргумент е наложил да се постигнат точно тези прагове. И какво ти дават те.

Никой не ги е наложил. Дават някакви стандарти за хората, които взимат силовите тренировки по-сериозно, за да имат някакъв ориентир къде са и към какво да се стремят.
Изведени са на база десетилетия статистика на хиляди трениращи. Може да видиш примерно и в сайта https://strengthlevel.com по упражнения къде се класираш.

Мислиш ли например, че някой от добре и отлично представителите се (или повечето) играчи в шоута като да кажем Игри на волята може да клекне, дръпне и бутне съответните тежести. Не вярвам, не знам даже дали ще ги доближат, ама тия хора в никакъв случай не можеш да ги наречеш слаби или неподготвени физически. А е видно, че е точно обратното.

Не знам кой какво може, но до колкото съм го гледал, игрите там не изискват много абсолютна сила, а са повече до относителна сила, издържливост, баланс, умения, кардио. Но да, смятам, че ако някой покрие тези показатели и отиде там, ще се представи доста добре, ако не са нагласени игрите (в което аз не вярвам).

Слаб ли си, ако тежиш 100 кг. и тягата ти е само 200, пък клека само 170 кг. Човек, който може да се набере с една ръка или може да мъкне пеш чували с цимент на сумати курсове до 5 етаж слаб ли е.

Както казахме няколко пъти, това са просто ориентири, да видиш къде се класираш. Не означава, че си слаб с 200 тяга и 170 клек, а че може би още не си стигнал потенциала си.
Ако можеш да се набереш с една ръка, 20 набирания не са ти проблем, но това не те прави силен цялостно, а само на набиранията. Межд другото, повечето от сериозно трениращите калистеника ще покрият нормативите на лежанката, набирането и пресата, дори да не правят тези движения, така че аргумента ти, че трябва да правиш точно тези движения, за да си силен на тях е неоснователен.
Носенето на чували не изисква много сила, и дори да изисква, отново не те прави цялостно силен.

Казал някой, че трябва да стигнеш на определените движения до ЛТ х 2, х1.5, х2.5 и х1 и край, точка. Ако не ги стигнеш си слабак и нищо не тренираш.

Никой не е казал това, ако не ги стигнеш, просто не си взимал силовите тренировките на сериозно, не си бил постоянен, имал други приоритети и т.н.
Никой не те съди за това.

Не, просто тези които са ги стигнали са по-силни на тези движения.

Не, тези, които са ги стигнали, са силни като цяло, понеже тези 5-6 движения покриват всички мускули и равнини. Както казах, може и да не правиш ТОЧНО тези движения, но пак да си силен на тях.

Това е някакво измислено налагане, че когато тренираш със съпротивление трябва да изпълняваш точно тези неща и да постигнеш минимум точно тези резултати. Иначе нищо не правиш и резултати за каквото и да е - йок :-)

Никой нищо не ти налага, може да тренираш с каквото си искаш, щом си доволен от резултата, няма какво да говорим. Тези показатели са просто измерител на нивото ти. И това не са МИНИМУМ резултати. Това е за за хора, които тренират от десетина години като минимум, взимат тренировките на сериозно, искат да са цялостно силни, не само на 1-2 движения, както и да им личи, че тренират.

Мнението беше редактирано от Петко К на 20.02.26 23:38.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1