21.04.06
21:04
искам да питам относно трапеца . как може да натоваря долната му час , защото понякога имам чуството че расте само тази част от трапеца която е между рамото и врата .може и аз да си внувам , може и да е така...
каже имали начин да се акцентира върху долната му част ?
21.04.06
21:09
[quote author=“PaTriK”]искам да питам относно трапеца . как може да натоваря долната му час , защото понякога имам чуството че расте само тази част от трапеца която е между рамото и врата .може и аз да си внувам , може и да е така...
ако ми кажеш на кое му викаш долна част мисля че ще мога да ти отговоря
Мисля че се сещам какво имаш впредвид,пробваи с това упражнение http://www.bb-team.org/exercise/000052.php
21.04.06
22:12
Искренно се извинявам за невежеството но упражнението което си дал е за гръб.Поне аз го правя в програма си за гръб. :shock:
по здрави
[quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“PaTriK”]искам да питам относно трапеца . как може да натоваря долната му час , защото понякога имам чуството че расте само тази част от трапеца която е между рамото и врата .може и аз да си внувам , може и да е така...
ако ми кажеш на кое му викаш долна част мисля че ще мога да ти отговоря
Еми трапеца не е само това горе на раменето ......Намери една схема на човешката анатамия и ще видиш кое им предвид
Това упражнение - долен скрипец е за гръб , а не за трапец
22.04.06
10:45
здравей :)
http://www.bb-team.org/exercise/000075.php
При по-тесен хват се натоварва най-вече трапецовидният мускул, а при по-широк - раменните.
Мъртвата тяга и клековете активират целият гръб, и в това число и целия трапец. Естествено за да получиш този ефект трябва да си стриктен в изпълнението на упражненията.
26.04.06
15:40
и така никoй не му каза с какво се тренира тая час на трапеца която е мъжду широките грубни мускули така че аз ше го направя :wink: .... упражнението е ГРЕБАНЕ С щАНГА но малко по наведен ... действа 100% 8) аз греба много пък и това е едно от любимите упражнения на батко ви рони :wink: а за упражнението да ви кажа то май най много праска трапеца и точно това място.
които не е разбрал за коя част си говорим да си намери снимка на анатомията и на човешките мускули и да види трапеца само горе мъжду раменете ли е или слиза и надолу по гърба :wink: 8)
[quote author=“mr.olimpia`”]и така никoй не му каза с какво се тренира тая час на трапеца която е мъжду широките грубни мускули така че аз ше го направя :wink: .... упражнението е ГРЕБАНЕ С щАНГА но малко по наведен ... действа 100% 8) аз греба много пък и това е едно от любимите упражнения на батко ви рони :wink: а за упражнението да ви кажа то май най много праска трапеца и точно това място.
които не е разбрал за коя част си говорим да си намери снимка на анатомията и на човешките мускули и да види трапеца само горе мъжду раменете ли е или слиза и надолу по гърба :wink: 8)
Именно това е упражнението... също така от полза би било гребане на долен скрипец, но да придърпвате по към гърдите а не към корема..
27.04.06
12:35
точно така, напълно съм съгласен :wink: тоя спорт си има тънки места за това изпълнението е най важно в тренировката :wink: 8)
Аз разбрах за какво ми говориш и ти препоръчвам да правиш с лост зад гръб. Не мога да намеря снимка или обяснение, дори точното му име незнам. Но просто се обръщаш с гръб към лоста хващаш го така че да е зад гърба ти и след това повдигаш. Влиза мноого за задно рамо и края на трапецовидния мускул, който на теб ти трябва.
29.04.06
12:28
[quote author=“FTF”]Аз разбрах за какво ми говориш и ти препоръчвам да правиш с лост зад гръб. Не мога да намеря снимка или обяснение, дори точното му име незнам. Но просто се обръщаш с гръб към лоста хващаш го така че да е зад гърба ти и след това повдигаш. Влиза мноого за задно рамо и края на трапецовидния мускул, който на теб ти трябва.
тва дето казваш се казва обратен вертолет и е наистина мн добро
можеш да правиш лост отпред и отзад тва ти стига за да развиеш добре трапеца
и го прави когато правиш рамо