17.04.06
15:41
моля по вещите във форума да изкажат мнение: може ли да се качва маса чрез кофички без допулнителна тежест или трябва да си се добавят тежести+собственото тегло?и горе долу в какви пропорции,освен това какви други упражнения могат да се изпълняват на успоредката.
п.п. някой направо да ми даде размери на успоредката смисъл широчина височина и т.н. че мисля да си направа до няколко дни!
bez teжести ,замо издръжливост,е отначалото и до някава степен маса но минимална.Размерите са индивидуални :wink: но някъде кум 70 см май ще те оправят.други упражнения освен ако няма да правиш гимнастическа успоредка няма :(
а дубре почваме с тежести дай пример как да качвам кг на тежеста например: днес 5 утре 10 това питам как да стане за максимален резултат търся: сила-маса
Една серия с 5,другата с 10 и третата с 15,ако приемем,че ти се изморяваш напълно от 3 серии с по 10 килограма.В бъдеще ще увеличаваш тежестите,но не през ден,а когато усетиш,че имаш сила за още.Прави от 8 до 10 повторения.
17.04.06
22:14
имам приятели при които успоредката е изградила невероятно тяло
те праят набирания и кофи и това е ! и имат маса ! естествено товае до генотип ако си мезоморф тея успоредки могат да ти изградят пирличноо доняк1де масивно тяло ако си екто морф дерзай фащай тежестите и това е
17.04.06
22:27
Тежестите ти си ги чувстваш.Увеличавай ги така че да можеш да си правиш повторенията.Ако сега почваш с кофите предполагам че в началото ще трябва да почнеш без тежести докато свикнеш и заякнеш малко.Аз лично ги правя с 15 кг постоянна тежест в 2 си серий които правя за гърди.Пробвай първо без тежест, и ако ти е лесно си сложи малко и постепенно я качвай. Надявам се да сам ти помогнал :)
мерси братлета аз си правех 3 по 15 на успоредката без тежести ма нещо не виждам ефект та за това ще почвам с тежестите само да я направя в нас че иначе нема как да си нося тежестите с мен:>
Предполагам аналогично е с лоста относно качването на допълнителната тежест мерси отново аде
един малък съвет,засега се въздържай от тежести щом правиш ужасно малкото количество 15.това че не усещаш не означава че не си работил.продължи така докато ги докараш поне 30.тежестите ще ти развалят техниката на изпълнение,можеби ще докарат травми,а това непременно ще те откаже от упражнението,а то е много добро :wink:
18.04.06
20:09
[quote author=“Static”]един малък съвет,засега се въздържай от тежести щом правиш ужасно малкото количество 15.това че не усещаш не означава че не си работил.продължи така докато ги докараш поне 30.тежестите ще ти развалят техниката на изпълнение,можеби ще докарат травми,а това непременно ще те откаже от упражнението,а то е много добро :wink:
дам първо свикни започни да правиш голям брой повторения както те посъветва Статик и след това вече мисли за слагане на тежести
успоредката е супер!
може да се прави с всекакви ширини взависимост на кое искаме да наблегаме гърди/трицепс/рамо/предмишница
виждал съм и съм пробвал за предмишница се прави като не хващаме както обикновено ами с обратен хват палците на ръцете да са към нас :shock: и верно товари предмишницата ма може да се контузи некой, требва да се внимава все пак
а и др нещо е важно краката дали ще са изпънати или свити в коленете също се акцентира на различни мускули
самата тежест къде ще се постави: на глезените на кръста или на врата пак е от значение за акцента
и кво ли не има та не е прав оня който казва че с успоредка нищо не става
18.04.06
22:49
Ако от успоредката неставаше нищо гимнастиците щяха да приличат на шахматисти.
Ширината между осите оказва основно влияние върху натоварването на определени мускулни групи.
Най-сигурния начин е като се качиш, пробваш и след ден, където те боли, там си натоварил.
[quote author=“guBak”]Ако от успоредката неставаше нищо гимнастиците щяха да приличат на шахматисти.
Ширината между осите оказва основно влияние върху натоварването на определени мускулни групи.
Най-сигурния начин е като се качиш, пробваш и след ден, където те боли, там си натоварил.
Телата на гимнастиците че са хубави няма спор, но е наивно да мислиш, че са ги постигнали само от една успоредка. Първо играят освен на успоредка още на 5 уреда, и после ако ходиш примерно на Раковски при националите и им изгледаш една тренировка, ще видиш какво внимание отделят на силовата подготовка.
А и нека не забравяме, че между 100 кг човек и 55-60 кг гимнастик... успоредката е доста по-различна като уред за двамата. 100 килограмовия ще може ли да се върти отгоре като гимнастика? Кво като вдига с Х кг повече от него?