parite

Темата е заключена.
Прескочи до:

16.08.04
08:58

IMTH, протеинов концентрат не взимам. Купих си нутрим, оказа се, че е боклук и повече не съм пробвал. Бих искал да си купя от чужбина, ако ще се тъпча с прах, нека да е вносен. Ще поемам само преди и след тренировка. Поне за ползата от това няма кой да спори.

В момента съм в застой щото се върнах от почивка и няма пара  нито за кльопачка, нито за концентрат. Даже и тренировки пропускам.
Казвам ти го това за да разбереш, че има и една друга категория, за които билдинга е повече хоби отколкото идея фикс. В момента не мога да си позволя сериозно практикуване на хобито. :lol:  :lol:  :lol:  :D :D :D

16.08.04
16:11

[quote author=“Pepper”]IMTH, протеинов концентрат не взимам. Купих си нутрим, оказа се, че е боклук и повече не съм пробвал. Бих искал да си купя от чужбина, ако ще се тъпча с прах, нека да е вносен. Ще поемам само преди и след тренировка. Поне за ползата от това няма кой да спори.

В момента съм в застой щото се върнах от почивка и няма пара  нито за кльопачка, нито за концентрат. Даже и тренировки пропускам.
Казвам ти го това за да разбереш, че има и една друга категория, за които билдинга е повече хоби отколкото идея фикс. В момента не мога да си позволя сериозно практикуване на хобито. :lol:  :lol:  :lol:  :D :D :D

Мда, по-някога желанието е по-голямо от моментние възможности  :roll:

25.08.04
22:05

значи ето програмата която смятам да ползвам за маса в период на 1 година

ще помоля image да каже колко калории е общо..и дали е добре за 73 килограмов човек ..дали е добре построена и какво може да се намали..месото ще е пилешко и телешко

след тренировката ще зимам глюкоза и протеин както ще пия и по 1 литър вода след всяко ядене ...ако може да се сметне и общо колко протеин,мазнини,белтъчини и въглехидрати е

thx предварително !!!

тренировачна

7:00 :  1 кофичка кисело мляко(2%)
      100гр овесени ядки 
      150гр пресно мляко

9:30 : 200 гр месо

11:00 : тренировка

13:30 : 10 яйца с 2 жалтъка + 1 банан
      200гр ръжен хляб

14:00 : спане

15:00-15:30 : 200гр бяла риба
          500гр варен картоф
          салата

18:00-18:30 : 250гр извара
          1 кофичка кисело мляко
          250гр ръжен хляб
          10 яйца с 1 жалтък + 1 банан

20:00 200гр извара
    1 кофичка кисело мляко
    салата

почивка

7:00 150гр сирене и 200гр спагети

9:00 250гр кисело мляко
    1 кофичка кисело мляко
    200гр ръжен хляб
    салата

9:30 : спане

13:30 :  250гр извара
      1 кофичка кисело мляко
      10 яйца с 2 жалтъка + 1 банан

15:00-15:30 200гр пилешко филе
        250гр ориз
        салата

18:00-18:30 250гр пресно мляко  (1%)
        150гр овесени ядки

20:00   200гр месо 
      салата

ВН

26.08.04
19:42

Незнам как си го смятал и дали си искал това да е ВВД, ала в почивния си ден имаш около 260 до 280 грама белтък, около 300 грама въглехидрати и около 150-180 грама мазнини, което прилича повече на Балансиран Режим (50:50%)... Защо? 150гр х 9 ккал =1350 ккал, 300 гр х 4 ккал=1200 ккал. Най-неприятно е безумното преяждане с яйца... И това да го правиш всеки 2 ри ден? Откажи се! А това с яйцата, киселото мляко и другите в 1… разбери на човек му е трудно да се справи и с 50 грама белтък на 1 прием, камоли с 120, точно колкото ти имаш в едно от твоите “хапвания” Особено в комбинация с 90 грама мазнини в същото хранене!!! Просто имаш ензимен лимит... Довечера ща коментирам и тренировъчния ти ден, очаквай едит-а ми.  :shock:

26.08.04
23:17

[quote author=“Image”]Незнам как си го смятал и дали си искал това да е ВВД, ала в почивния си ден имаш около 260 до 280 грама белтък, около 300 грама въглехидрати и около 150-180 грама мазнини, което прилича повече на Балансиран Режим (50:50%)... Защо? 150гр х 9 ккал =1350 ккал, 300 гр х 4 ккал=1200 ккал. Най-неприятно е безумното преяждане с яйца... И това да го правиш всеки 2 ри ден? Откажи се! А това с яйцата, киселото мляко и другите в 1… разбери на човек му е трудно да се справи и с 50 грама белтък на 1 прием, камоли с 120, точно колкото ти имаш в едно от твоите “хапвания” Особено в комбинация с 90 грама мазнини в същото хранене!!! Просто имаш ензимен лимит... Довечера ща коментирам и тренировъчния ти ден, очаквай едит-а ми.  :shock:

Съгласен! 45гр-50 макс на прием белтък! На страшно много места това го пише, а аз дори не се сещам и един суплемент където да е посочена доза която да съдържа повече от 30-40грама белтък.. това не е случайно!

ВН

27.08.04
02:08

Ето и критика върху хранителният ти план за тренировъчен ден. В тренировъчен ден ти се събира към 320 гр белтък, 370 гр въглехидрати и около 230 гр мазнини, което прави калориен баланс между мазнини и въглехидрати ~ 370 гр х 4 ккал+ 230 гр х 9 ккал = 1480 + 2070 ккал ~ 40 % : 60 %, което не е чак толкова лошо, ако не броим, че 20 жълтъка на ден съдържат толкова холестерол, че да се натровиш в края на първата седмица... А и това количество белтък... Предлагам ти да разделиш приема на белтък равномерно през целия ден. Ако държиш на това количество т.е. 4,4 гр белтък на килограм телесно тегло, трябва да ти кажа че първо ще изхвърлиш по-голямата част и второ, черният ти дроб ще е така зает с обработването на мазнините, че трудно ще успее да се справи с детоксикацията на белтъчните продукти, а невярвам да задържиш повече от 50 гр белтък дневно. Освен това 4800 ккал при тегло 73 килограма, това си е сериозно похапване... Ще спомена само, че кандидатите за морската пехота в САЩ, през адската седмица консумират по 5000 - 6000 дневно... пък са едрички момчета!

Спрял ли си се на точно опредлелен тип хранителелна стратегия - балансиран хранителен режим, високо въглехидратен такъв, или искаш да опиташ НВД докато качваш? Защото забелязвам разлики в пропорциите  в почивен и в тренировъчен ден. Предлагам ти и друго. Помисли за 7 или 14 дневен хранителен план с разнообразни храни, така няма да ти писне от храната. Отговори ми и ще продължим.

27.08.04
03:31

Човека изрично е написал, че в единия прием ще има 2 жълтъка, а в другия 1. Image поправи си изчисленията и внимавай, какво пишат все пак хората ако ще им даваш съвети.

ВН

27.08.04
04:41

Mинчо, аз внимавах! Прочетох съвсем правилно и ето какво е написано:

“13:30 : 10 яйца с 2 жалтъка + 1 банан” в 1 вия случай” - забележи става дума за цели яйца, а не за белтъци! Ако е грешка по невнимание ще пресметна всички отново.
Ето другия случай:
“10 яйца с 1 жалтък + 1 банан” Разликата между двете е ~ 3,5 гр белтък и ~ 7 гр мазнини.  Отново подчертавам говори се за яйца! Кажи сега кой чете правилно и кой не? (!) Нали се сещащ... 1 яйце = белтък + жълтък, колко жълтъка имаме в тренировъчен ден? Под 20 ли? Бъди спокоен онези 3 допълнителни съм ги включил в цялостното пресмятане, ала това не прави количеството холестерол по-малко, тъкмо напротив. Всичко това ми прилича на сериозен шейк, тип “американска  блудкош”. Дано не съм прав, понеже има някои възражения срещу консумацията на сурови яйца! Стига сме плямпали, човека ще си каже!

27.08.04
10:24

значи става въпрос само за белтъци..на ден ще ям по 1 до 3 жалтъка като от 7 дена ще има ден в който ще ям разнообразно...значи целта ми е горе долу да изравна пропорциите в тренировъчен и не-тренировъчен ден: калории,белтъчини,мазнини и въглехидрати

колкото до мнoгoто калории...естествено че няма изведнъж да почна да ям всичко това...мисля да стигна максималните калории на третия месец

btw..от къде идват толкова мнoгoто мазнини? ..хм говорим за обезмаслена извара... за кисело мляко 1% и пресно мляко 2%

27.08.04
15:51

О там, че са ти смятали 22-23 жълтъка а не 1-3. Аз общо взето ти одобрявам хранителния режим с изключения на часта в която хапваш 250 гр. извара и 10 белтъка. Прекалено много белтъчени се събират в тази порция. от изварата имаш поне 30 гр. и от яйцата пак долу-горе толкова. Това са 60 гр. в един прием. Просто няма смисъл. Другата ми препоръка е да включиш и повечко плодове.

ВН

27.08.04
17:03

Тогава режима придобива следния вид:
Тренировъчен ден -> ~250 гр белтък, ~ 100 гр мазнини и  370 гр въглехидрати, т.е. класически високовъглехидратен режим. Калориите ти за ден са ~ 250 гр х 4 ккал/грам + 100 гр х 9 ккал/грам + 370 гр х  4 ккал/грам = 3380 ккал, а пропорциите  между калориите от мазнини и въглехидрати, са съответно 45% : 55%.
В не тренировъчен ден имаме -> ~ 220 гр белтък, ~ 80 гр мазнини, ~ 300 гр въглехидрати с обща калоричност ~ 220 гр х 4 ккал/гр + 80 гр х 9 ккал/гр +300 гр х 4 ккал/грам =  880 ккал + 720 ккал + 1200 ккал = 2700 ккал. Приблизително с 680 ккал по-малко от колкото в тренировъчен ден, което прави режима добре пресметнат. Калорийния баланс между мазнини и въглехидрати е приблизително 35% : 65 %.

Режимът е подходящ за теб, макар протеина да е 3 - 3,5 гр за кило, което ми се струва много. Притеснявам се, обаче че ако не тренираш наистина тежко, може и да качиш повече мазничко. Ако оставиш белтъка 220 - 250 гр/ден спокойно можеш да тренираш цяла година с това количество, мазнините и въглехидратите, обаче ще трябва да корегираш в зависимост от темпа ти на покачване. Ако искаш да запазиш % ната схема на мазнини и въглехидрати и да запазиш отношението калории прием : лично тегло, излиза следното:
За всеки покачен килограм трябва да приемаш допълнително за ден:
В тренировъчен ден -> 3400 ккал : 73 кг ~ 47 ккал/кг, при пропорции 40 - 45% : 60 - 55% съответно мазнини към ту въглехидрати. Това са ти 500 мл прясно мляко за ден с масленост 0,3 горе-долу.
В почивен ден -> 2700 ккал : 73 кг ~ 40 ккал/кг в пропорции 30 - 35% : 70 - 65%, съответно мазнини към ту въглехидрати. Режима ти има нужда от по добро разпределение на цялостното количество вещества по часове през деня. Важно е да консумираш големи количества салати ~ 1 кг дневно.  По-късно ще ти предложа някакво по-удачно разпределение на храната, за целта обаче трябва да знам, в кои часове с какво можеш да се храниш (дали готвено, дали купено).

29.08.04
11:47

точно това исках да зная !!! сега  до колкото това за часовете и дали ще е готвено или купено ...труден въпрос

значи след 2-3 седмици вече ще съм в студ. град на общежитие :)

мисля да си зема печка или нещо от тоя сорт..ако има запознати как е там моля да пишат,може ли да се готви там или направо сичко да си зимам готвено от магазините..за часовете същия проблем...първо трябва да ми дадат програмата в университета...предполагам че ще трябва коренно да се променят и да се яде вечер ...гадна работа но няма начин

p.s. все още не съм си избрал протеина които ще зимам заедно с диетата... мисля да е nutrim ili universal

..ако може да ми кажеш кой най ще подхожда на хранителния режим :)

ВН

30.08.04
01:49

Трябва да ти пратя рецепти за протеинови сандвичи, но хмм те така или иначе ще бъдат публикувани в сайта слет ъпдейта, така че търпение малко. Като се установиш в студентски сподели часовете, в които можеш да се храниш, за да дам адекватно предложение в пропорции.

06.09.04
11:31

да попитам...

вместо да се копува пилешко филе или телешки врат и тн..може ли примерно саламите..примерно хамбурски салам телешки? или има много примеси ?

Определно има много примеси, в някои може да са само примеси :lol:  :lol: Но сигурно има и хубави салами  - по цената ще ги познаеш :wink:

19.09.04
22:50

image..значи ето ми програмата в даскалото...става много гадно,ще тренирам понеделник,вторник,петък и събота като един ден ще тренирам сутрин друг на обет..

ето какво представлява

понеделник:даскало от 9 до 2 ..тук мисла да ям веднъж преди 9 после тренировка към 2 и 30 до 3 и 30 и после още 5-6 яденета трябва

вторниk:даскало от 8 до 2 ..тук по същия начин

сряда от 9 до 6

четвърtaк от 8 до 5

петък от 1 до 4 ..тук мисля да тренирам сутрин

събота от 8 до 11..тук мисла пак на обет към 3 и 30

та искам да ми направиш времената кога да ям яденетата които споменах преди  :)

ВН

20.09.04
18:23

Ще ти се наложи да ставаш раничко!

Преди тренировка ти е нужно поне 1 въглехидратно преобладаващо и едно белтъчно преобладаващо хранене с разстояние 3 часа, между тях при разделено поемане на храна или 1 сериозно смесено хранене + плодова закуска 1 час преди него.  2 часа преди тренировка си прави пас с храната. След тренировка зареждай с бързи въглехидрати
и бърз източник на белтък. Останалото го адаптирай сам!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1