26.04.06
00:42
200см. висок, 80 кг. (варира постоянно -78-82кг.) Тренирам от 7-8 месеца. До сега съм тренирал без добавки (само с БиоГаме2100 колкото да не е без хич:) Случвало ми се е само с ядене и този Гайнер да кача за седмица 2 кг. и след точно 2-3 дни да съм с -1! Целта ми е да кача поне 10-12 кг. и да ги запазя, защото от както тренирам не съм помръдвал “златната среда”! Промяна има единствено на силата ми, но и тя последните седмици се стабилизира! Ако може, препоръчайте ми нещо, за да променя това и да кача килцата постепенно! В момента неразполагам с много средства (около 40-50лв.) но до 2 месеца очаквам приходи :P За сега съм се насочил към Креатин, но и идеята за Амино и/ или протеин също остава! За сега ми е по - важно да ми помогнете кое ще е по- ефикасно в моя случай, а пък за марките и цените - това е най лесно:) Благодаря предварително на всички отзовали се на молбата ми! :?
Идеята ти за креатин е много добра и ако искаш можеш да си поръчаш 1 кг на Мегаболид от силата за 55 лева :wink: Това като за начало после като получиш приходите може да си вземеш глутамин и таурин или ак но за ак се иска здраво ядене :wink:
[quote author=“ripcurl”]200см. висок, 80 кг. (варира постоянно -78-82кг.) Тренирам от 7-8 месеца. До сега съм тренирал без добавки (само с БиоГаме2100 колкото да не е без хич:) Случвало ми се е само с ядене и този Гайнер да кача за седмица 2 кг. и след точно 2-3 дни да съм с -1! Целта ми е да кача поне 10-12 кг. и да ги запазя, защото от както тренирам не съм помръдвал “златната среда”! Промяна има единствено на силата ми, но и тя последните седмици се стабилизира! Ако може, препоръчайте ми нещо, за да променя това и да кача килцата постепенно! В момента неразполагам с много средства (около 40-50лв.) но до 2 месеца очаквам приходи :P За сега съм се насочил към Креатин, но и идеята за Амино и/ или протеин също остава! За сега ми е по - важно да ми помогнете кое ще е по- ефикасно в моя случай, а пък за марките и цените - това е най лесно:) Благодаря предварително на всички отзовали се на молбата ми! :?
За да ти спадат така кг...явно трябва да промениш нещо в хранителния си режим :P
26.04.06
11:38
[quote author=“kazz”]Идеята ти за креатин е много добра и ако искаш можеш да си поръчаш 1 кг на Мегаболид от силата за 55 лева :wink: Това като за начало после като получиш приходите може да си вземеш глутамин и таурин или ак но за ак се иска здраво ядене :wink:
Няма смисъл да си взима 1кг креатин,просто не му трябва толкова много.
Моя съвет към него е следния-да си вземе 500гр креатин на Biotech и да го комбинира със един таурин на JC.Стават 40лв.Ако може да си набави нужния протеин само от ядене е мн.добре обаче ако не може е добре да даде малко повече пари и да си вземе и някакъв протеин.
[quote author=“Body_Builder”][quote author=“kazz”]Идеята ти за креатин е много добра и ако искаш можеш да си поръчаш 1 кг на Мегаболид от силата за 55 лева :wink: Това като за начало после като получиш приходите може да си вземеш глутамин и таурин или ак но за ак се иска здраво ядене :wink:
Няма смисъл да си взима 1кг креатин,просто не му трябва толкова много.
Моя съвет към него е следния-да си вземе 500гр креатин на Biotech и да го комбинира със един таурин на JC.Стават 40лв.Ако може да си набави нужния протеин само от ядене е мн.добре обаче ако не може е добре да даде малко повече пари и да си вземе и някакъв протеин.
Аз пък мисля да си продължи с гейнер щом от него качва (все пак има и протеин и въглехидрати) и като добави креатин(Мегаболид 1 кило 8) ) и таурин става чудесно за начало :wink:
26.04.06
12:45
Момче за да качваш пий протеин и/или гейнер. Нито креатина нито таурина толкова ще ти помагнат. Вкарвай по 50-60гр. протеин дневно с добавки и хапвай доста и ще видиш как ще качваш. Ако пък имаш пари да добавиш и креатина и таурина към горното казано идеално ама и без тех може да минеш.
26.04.06
12:48
а бе за каде тоя един килограм бе тва ще му стигне за 7-8 месеца няма смисъл по добре да даде за 500г на biotech той ще му стигне за 4 месеца като имаш предвин че един месец зимаш един почиваш толко се връзва по добре за 40лв верно да си земе креатина на biotech и таурин и по възможност глутамин. Въглехидрати и протеин от храната и тва е гейнер нема смисъл тва за въглехидрати да даваш пари не си е работа, тех поне може много лесно да си ги набавиш от храната. Да си зима креатина таурина и глутамина или суроватка и тва е.
26.04.06
12:52
даже и 500 гр може да са му много.Все пак може да си земе колкото за едим месец 300 гр и ако не му подейства да си вземе др път друга марка.Няма смисъл да се набутва за 500 гр а още по-безсмислено е за 1000гр
26.04.06
13:28
тоя на biotech 500г си заслужава парите за цена-качество-количество е един от най добрите.
Наи-на далавера излиза като се съберете двама-трима и си купите 1 кило креатин,разделяте го и всеки е доволен :wink:
26.04.06
16:22
Супер сте :) Това за едното килце креатин ми допада, а и има с кой да делкаме! Специално за марката Biotech, бях се спрял на Optimum Nutrition и на Ultimate Nutrion Platininum Series и ще ми е интересно да чуя мнението Ви за тях (както и за Universal)! Доверявам ви се за Biotech-a (500гр.), таурина и ако останат кинти, за глутамина! За въглехидратите, ще се опитам за сега да си ги набавям със храната и евентуално, по-нататък със протеин! Приемам още предложения и много се радвам, че откликнахте на Молбата ми! :o
По-Здрави!
26.04.06
19:52
[quote author=“ripcurl”]Супер сте :) Това за едното килце креатин ми допада, а и има с кой да делкаме! Специално за марката Biotech, бях се спрял на Optimum Nutrition и на Ultimate Nutrion Platininum Series и ще ми е интересно да чуя мнението Ви за тях (както и за Universal)! Доверявам ви се за Biotech-a (500гр.), таурина и ако останат кинти, за глутамина! За въглехидратите, ще се опитам за сега да си ги набавям със храната и евентуално, по-нататък със протеин! Приемам още предложения и много се радвам, че откликнахте на Молбата ми! :o
По-Здрави!
Всички от изброените марки са добри.Незнам обаче как са като цени.В silata.com имат много продукти,където не са ги показали.Аз питах за креатин и ми казаха,че имат на Weider-американската си серия 1кг-75лв.Това разделено на 3 ви идва най-изгодно.Пък и доставката е безплатна.Креатина е един от най-добрите.Ако искаш да ти препоръчам още нещо питай.
Аз лично бих ти препоръчал да си вземеш и Декстроза към креатина,за цената и не се притеснявай тя е некви 2-3 лева
26.04.06
20:47
[quote author=“vaseto89”]Аз лично бих ти препоръчал да си вземеш и Декстроза към креатина,за цената и не се притеснявай тя е некви 2-3 лева
Много точно казано.Глюкозата играе ролята на транспортер на креатина до мускулите и така увеличава действието му.Пие се 0.8гр на кг телесно тегло и преди и след тренировка.
26.04.06
22:48
Ами за сега си купих 300гр. Креатин на BioTech и таурин на JC (50гр.) От утре ги почвам. Креатина ще ми стигне за месец и половина (баш до кинтите:), а таурина за 10-на дни. Декстроза или Глутамин?! Или и 2-те:) Щях да си купя и глутамин, но разфасофката щеше и тя да е само за 10 дни. За декстрозата утре ще проверя! Каква марка и горе - долу каква и е расфасофката и за колко дни ще ми стигне (за сега съм 81кг.:) Сега ще се позанимавам с въглехидратите... :o
26.04.06
23:27
[quote author=“ripcurl”]Ами за сега си купих 300гр. Креатин на BioTech и таурин на JC (50гр.) От утре ги почвам. Креатина ще ми стигне за месец и половина (баш до кинтите:), а таурина за 10-на дни. Декстроза или Глутамин?! Или и 2-те:) Щях да си купя и глутамин, но разфасофката щеше и тя да е само за 10 дни. За декстрозата утре ще проверя! Каква марка и горе - долу каква и е расфасофката и за колко дни ще ми стигне (за сега съм 81кг.:) Сега ще се позанимавам с въглехидратите... :o
а да попитам са като правя зареждащата на всеки прием ли да взимам декстроза или само на втори и трети прием
демек преди и след трен
27.04.06
00:00
[quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“ripcurl”]Ами за сега си купих 300гр. Креатин на BioTech и таурин на JC (50гр.) От утре ги почвам. Креатина ще ми стигне за месец и половина (баш до кинтите:), а таурина за 10-на дни. Декстроза или Глутамин?! Или и 2-те:) Щях да си купя и глутамин, но разфасофката щеше и тя да е само за 10 дни. За декстрозата утре ще проверя! Каква марка и горе - долу каква и е расфасофката и за колко дни ще ми стигне (за сега съм 81кг.:) Сега ще се позанимавам с въглехидратите... :o
а да попитам са като правя зареждащата на всеки прием ли да взимам декстроза или само на втори и трети прием
демек преди и след трен
Само на преди и след трен.
27.04.06
00:03
[quote author=“ripcurl”]Ами за сега си купих 300гр. Креатин на BioTech и таурин на JC (50гр.) От утре ги почвам. Креатина ще ми стигне за месец и половина (баш до кинтите:), а таурина за 10-на дни. Декстроза или Глутамин?! Или и 2-те:) Щях да си купя и глутамин, но разфасофката щеше и тя да е само за 10 дни. За декстрозата утре ще проверя! Каква марка и горе - долу каква и е расфасофката и за колко дни ще ми стигне (за сега съм 81кг.:) Сега ще се позанимавам с въглехидратите... :o
За декстрозата(глюкозата)няма значение марката.В аптеките 75гр е 60-70ст.Взимаш си десет примерно и като ги свършиш пак.А дозировката е 0.8гр на кг тегло.За тебе според мене може 40-50гр преди и 50след трен.Ако го пиеш с натурален сок може и по по-малко.Примерно 30-35гр.
30.04.06
11:40
Добре! Благодаря Ви много:)
А мен ако питаш седни малко да се информираш за нещата във бодибилдинга и по специално натуралния. И си тренирай още известно време /месеци/. За да се ориентираш как стоят нещата, стажа ти е много малък за да ;оделираш правилно диетата и тренировките си. Аз през първата 1 година качих има няма 2 кг, следващата 5 и сега се очертава още 5 да кача.
Най-важно е да знаеш какво правиш, а не просто да взимаш нещо...
Това което мога да споделя от личен опит с човек с ниско тегло, който тренирах за маса преди няколко години е:
1. Хранехме се поне по 6 пъти на ден с калорична храна(без ограничения на мазнини и бъглехидрати в нея), естествено следяхме да има достатъчно протеин
2. Пиехме протеин на прах по около 100 гр. на ден, преди, след тренировка и преди лягане
3. Тренировките бяха само базови движения и не повече от 3-4 седмично
4. След тренировка за крака или гръб винаги има почивен ден
5. Не сме вземали нищо друго освен витамини и протеин, но храната беше в промишлени количества
Резултатите: за около 12 месеца 15 килограма отгоре, ръцете от 36 на 43 сантиметра, теглото от 70 на 85 килограма много добри силови резултати. Според мен първото и най-важно нешо за теб е да не пропускаш хранене, дори и да е 2 през нощта. Другото е почивката. Чак след това са суплементите. Желая успех в покачването на теглото:)
Поздрави!!!
[quote author=“boiler”]Това което мога да споделя от личен опит с човек с ниско тегло, който тренирах за маса преди няколко години е:
1. Хранехме се поне по 6 пъти на ден с калорична храна(без ограничения на мазнини и бъглехидрати в нея), естествено следяхме да има достатъчно протеин
2. Пиехме протеин на прах по около 100 гр. на ден, преди, след тренировка и преди лягане
3. Тренировките бяха само базови движения и не повече от 3-4 седмично
4. След тренировка за крака или гръб винаги има почивен ден
5. Не сме вземали нищо друго освен витамини и протеин, но храната беше в промишлени количества
Резултатите: за около 12 месеца 15 килограма отгоре, ръцете от 36 на 43 сантиметра, теглото от 70 на 85 килограма много добри силови резултати. Според мен първото и най-важно нешо за теб е да не пропускаш хранене, дори и да е 2 през нощта. Другото е почивката. Чак след това са суплементите. Желая успех в покачването на теглото:)
Поздрави!!!
Да добри съвети ;) И аз не следя за калории и мазнини само за протеин. А и личния ми опит показва (поне при мен) че може да се отслабне и без диета колкото и странно да ви звучи а даже с яко ядене :)
По темата:
Тъй като не си определил точните финанси които ще имаш след 2 месеца ще ти предложа следното: Креатин, глутамин, протеин или гейнер и адски много манджа :) (не си спестявай нищо-не мисля че с твоя метаболизъм ще се омазниш) По думите ти разбирам че явно много трудно качваш да не говорим че на тия 2 метра 80те кила са много малко така че май гейнера ще е по-добрия вариант.
Напълно съм съгласен за неограничаването на храната. Допълвам още: в случай че не стигат парите предпочитай храната пред суплементите. Колкото и смешно да звучи, при теб дори и мазни банички като добавка към другата храна ще помогнат да си позабавиш обмяната и да дръпнеш с теглото. Аз никога не съм вземал креатин, глутамин и аминокиселини, а само протеин(както и тренировъчният ми партньор) аз тежа около 100 кг. , а той е около 105 и продължава да расте по същата схема: храна, храна и пак храна.
Успех!!!