27.04.06
10:35
правя крака 2,5г веднъж седмично-4упр 4х10- предна група на машина(така загрявам коленете,защото имам проблем с загряването им),клек,задна група на машина,прасец. мръднал съм с няколко см и релеф. иначе имам голяма сила в краката.машините ги правя с всичките плочки даже вече не ме товарят много.клек-130кг пълен ;200полуклек.понякога разнообразявам клек преса,сиси клекове ама нищо.каква програма да вкарам или с какво да стресирам
[quote author=“Billy Rubin”]правя крака 2,5г веднъж седмично-4упр 4х10- предна група на машина(така загрявам коленете,защото имам проблем с загряването им),клек,задна група на машина,прасец. мръднал съм с няколко см и релеф. иначе имам голяма сила в краката.машините ги правя с всичките плочки даже вече не ме товарят много.клек-130кг пълен ;200полуклек.понякога разнообразявам клек преса,сиси клекове ама нищо.каква програма да вкарам или с какво да стресирам
Според мен направи почивка/2 седмици/ или вземи да изчистиш, би трябвало после като почнеш да има разтеж
ами според мен са ти малко сериите за крака, като се има предвид, че са най-голямата мускулна група. аз например правя 4 упражнения по 4-5 серии за квадрицепсите и задната част на бедрото и след това още 5-6 серии за прасец. например почвам с клекове и след това разгъване седнал за квадрицепси (но ти може да ги правиш по обратния ред, щом като имаш проблеми с коленете). след това правя сгъване легнал по корем за задна част и мъртва тяга с прави крака. всичко това е с по 1 вработваща серия и 4 работни. накрая са прасците - седнал 3 серии + прав или на лег преса 2-3 серии. ако искаш да качваш маса, те съветвам да тренираш в пирамида, само за прасеца прави поне 15 повторения, защото кръвта стига по-трудно до тях.
На кви машини правиш щото не става ясно? Аз така като гледам само едно тежко упражнение виждам и това е клек, ако ти куца техниката в него как искаш да има растеж. На колко си години колко кг си ? ДА разбираме ли че в останалите МГ имаш развитие само не в краката ?
27.04.06
16:31
на 23 съм.това са разгъваща и сгъваща машина какви други могат да са за предна и задна част.
клековете ги правя по следния начин:загряваща 50
1.90
2.110
3.120
4.130
5.180(полуклек)
6.200 полу
а прасеца го правя 3 пъти седмично по 1 упр-в деня с краката,на следващия и после след 2 дена.
ии да-горе нямам проблеми, но приоритет са ми краката
[quote author=“Billy Rubin”]на 23 съм.това са разгъваща и сгъваща машина какви други могат да са за предна и задна част.
Ами на доста машини може да наблегнеш на предна и задна част на бедрата...
Ако питаш мене освен клек земи включи по тежки упражнения нещо лег преса, клекове пред врат, тяга с прави крака, смит машина и др.Тия разгъвания ги остави само за разгрявка. Така като гледам съм сигурен че гърба го тренираш къде къде по-тежко от краката :)
наистина, наблегни на базовите упражнения (мъртва тяга и клякане). освен това 3 пъти седмично си е доста за прасец, макар че се води от тези МГ, които могат да се тренират по-често. ако ти изостава, 2 пъти е достатъчно, през 3-4 дена. може да правиш и напади и разни други такива в зависимост от това какви уреди има в залата, в която тренираш.
27.04.06
18:45
:D :D мъртвата я правя с гърба,а и на клека мисля че съм наблегнал много яко,прасеца си е супер по 3пъти + че имам добро възстановяване в краката :wink:
27.04.06
18:53
Колко ти е бедрото в сантиметри да видим що така имаш застой ? 8)
да де, но си има мъртва тяга за гръб и такава за задна част на бедрото (последната се изпълнява с прави или съвсем леко сгънати в коленете крака. за нея ти говоря)
28.04.06
11:21
бедро59,прасец 39
тая мъртва тяга ,за която ми говориш я знам и съм я правил.казват й “добро утро”, но не мисля че е много за маса.
по принцип навсякъде я водят, че е именно за маса, но все пак при всеки е различно. на мен поне ми действа.
28.04.06
19:48
Само краката ли ти изостават нагоре качваш ли ? Ако са само краката може да пробваш 1 месец през седмица да ги тренираш ако няма ефект пробвай 2 пъти седмично като втората тренировка само две упражнения 5 серии по 15 повторения това са видове стресиране на бедрата който при мене работят много добре когато са ми в застой .Има и много други начини . 8)
29.04.06
16:40
само при краката,нагоре имам развитие и лошото е ,че по принцип те са ми приоритет