02.05.06
16:20
проблема ми че едната част на гърба ми е по развита. по-точно като стегна т.нар. “перки” едната ми се вижда мноо повече от другата как мога да ги опрая на какви упражнения да наблегна.мерси предварително
02.05.06
16:26
[quote author=“paco_bs”]проблема ми че едната част на гърба ми е по развита. по-точно като стегна т.нар. “перки” едната ми се вижда мноо повече от другата как мога да ги опрая на какви упражнения да наблегна.мерси предварително
набирания или вертикален скрипец
винаги едната част на тялото е малко по-развита от другата...
не ми се вярва разликата да е толкова очевидна, но, за да “изравниш” пробвай с упражнения натоварващи еднакво мускулите в двете части на тялото. Пример - вместо упражнение за бицепс с 2 дъмбела, можеш да го правиш с щанга.
За гръб прави повече набирания (ако можеш). Там трудно ще натовариш повече едната страна, освен ако умишлено не се дърпаш повече с едната ръка ( :lol: )
Прави и лицеви опори. Те също ще те натоварват равномерно...
Но при горен скрипец съм забелязал, че доста пъти хората, включително и аз дърпат малко повече с едната ръка понякога... особено когато вдигаш по-големи килограми... все пак се стараеш да “свалиш тежестаа” по всякакъв начин :)