02.05.06
11:21
Много ми е трудно да съчетавам тренировките с работата. Кога е по-добре да тренирам - сутрин преди работа или вечер след работа? И как да си направя хранителната програма спрямо това
Доста общо зададен въпрос...
Кой си, тяло, стаж, цели - сваляне, качване, за тонус, за орелефяване...
Няколко варианта:
Ако ще сваляш:
Сутринт - кросче - леко, около 30 мин - на гладно задължително. Лека закуска. Работа. След работа - тренировка.
Ако ще качваш:
Тренировка след работа
Като цяло бих поставил съня като приоритет - ставане сутрин с поне час и нещо преди тепърва да тръгнеш на работа, за да бягаш... доста тежко идва... рано, или късно ще усетиш неприятна умора. А след като нямаш особено време за тренировки... предполагам не спиш по 10 часа на ден...
Аз оставям тренировките за след работно време. Залата работи до 22:00. Към 7, 7 и нещо тръгвам и е напълно достатъчно като време - за тренировка, за една мъничка - 30, 40 мин почивка след работа...
Но... времето не стига на никой - дали си ученик, работиш... няма значение. Време имат тия дето си нямат задължения (поради една, или друга причина)...
При всички случай ти препоръчвам да тренираш след работа - а колко и какво зависи колко си “напреднал” и с каква цел ще тренираш. И да спиш :)
Когато ти е най-удобно на самия теб! ПРИМЕР Искаш да сваляш - ок ходиш сутрин, ами ако неможеш, какво тогава няма да сваляш ли :wink: Имаш ли свободени 1-2 часа идеално за тренировка. Аз лично тренирам сутрин. Тогава няма “трафик”, пък и ми пасва с бачкането най-вече...
Със здраве!
02.05.06
12:10
Ами искам да качвам. тренирам от около три месеца след дълга пауза. 70 кг / 178.
До сега си тренирах само след работа, но се чудех дали ако го правя сутрин не е по-добре