Прасец!

IN

25.04.06
00:08

Понеже смятам да почна да тренирам прасеца и се чудя какво ще ми препоръчате за маса на прасците и най-важното-колко серии с по колко повторения да правя за прасец(за маса) и колко почивка да правя м/у сериите понеже до колкото знам трябвало по 0.5-1 мин почивка да се прави...

мерси

25.04.06
00:47

Според мен сериите са като при останалите мускулни групи минимум 10 ,повторения 15 като задържаш горе за секунда.За упражнения моите предпочитания са за повдигане на пръсти на калф машина или щанга и повдигане на 1 крак с дъмбел.

25.04.06
09:01

Що не сложиж 20-30 кила на гръб(в чанта примерно) и не тичаш на пръсти ? Иначе понеже в залата, в която ходя е доста ограничено откъм уреди за крака правя прасец с дъмбел до отказ 3 серии.

25.04.06
09:25

бих ти препоръчал повдигане на пръсти от стоеж.можеш да правиш дроп серий-15 повторения и веднага след това 10 с по-малка тежест.3 серий+1 загряваща.почивка-към 2 мин.

25.04.06
15:26

ако не ти пречи можеш да тичаш на прасти бавничко
аз така си изградих основата на прасците и се само ги поддържам от време на време

25.04.06
21:32

Аз го тренирам (когато имам време де )
1.първи цикъл 10-15 тежки повторения в по 3-4 серии
2.втори цикъл повторения да отказ стига се и до 30-40

25.04.06
22:25

[quote author=“iv4o``pif4o_”]ако не ти пречи можеш да тичаш на прасти бавничко
аз така си изградих основата на прасците и се само ги поддържам от време на време

Доста трябва да се внимава с това подтичкване, щото много кофти резтежения може да се нанесът. Прасеца при някой хора е много поддатлив на разтежения.

26.04.06
09:26

[quote author=“tpd”][quote author=“iv4o``pif4o_”]ако не ти пречи можеш да тичаш на прасти бавничко

Доста трябва да се внимава с това подтичкване, щото много кофти резтежения може да се нанесът. Прасеца при някой хора е много поддатлив на разтежения.

..по-скоро ахилеса е податлив на разтежения и трябва да се внимава при дълбоко спускане под нивото на пръстите на краката.
Аз го тренирам като Митьо Крика, на един крак повторения до отказ , две серии една след друга, почивка и още две серии.

27.04.06
19:09

а скачане на важе не развива ли прасците?

27.04.06
19:11

Да :)

FZ

27.04.06
19:19

[quote author=“ASTOR”]Аз го тренирам (когато имам време де )
1.първи цикъл 10-15 тежки повторения в по 3-4 серии
2.втори цикъл повторения да отказ стига се и до 30-40

Аз използвам почти същия начин дава много добър ефект за прасец . :lol:

04.05.06
16:25

[quote author=“InDaHEad”]Понеже смятам да почна да тренирам прасеца и се чудя какво ще ми препоръчате за маса на прасците и най-важното-колко серии с по колко повторения да правя за прасец(за маса) и колко почивка да правя м/у сериите понеже до колкото знам трябвало по 0.5-1 мин почивка да се прави...

мерси

прави 6-8 серии (това са 2 упражнения), най-добре 2 пъти седмично, щом като ти изостава. повторения - 20-25, защото прасецът е най-отдалечен от сърцето и кръвта стига по-трудно до него. ти сам ще усетиш кое да ти е последното повторение - той започва да пари и не можеш да направиш нито едно повторение повече:)
относно упражненията - избери си 2 от следните:
1. машина за прасец - прав
2. машина за прасец - седнал
3. повдигане на прасци с щанга на плешките
4. повдигане на прасци - всеки крак поотделно
5. прасци на лег преса

и т.н.

22.04.08
10:14

А като тренирам прасеца това помага ли за отскока и какви упражнения да правя за отскок?

TE

22.04.08
15:12

казано от n00b на 22.04.08, 10:14:

А като тренирам прасеца това помага ли за отскока и какви упражнения да правя за отскок?

За отскок краката се тренират по съвсем различен начин. Препоръчвам ти air alert програмата да си намериш (google, в бг сайтове търси). Ако се не лъжа във vbox има клипчета на упражненията.
В t-nation имаше специална статия за тренировката за отскок във фитнес, търси със ключова дума “jump” там.

23.04.08
09:26

Искаш прасец ? Ето ти нещо, което ще ти даде прасец!Програмата, я четох в bodybuilding.com и авторът твърди, че тя му е дала почти 1 инч прасец за около месец.Ето за какво става на въпрос..правиш прасци 2 пъти на седмицата.Първия път 16 серии, в които трябва да направиш 350-550 повторения и втора тренировка (лека) на 3 серии за около 90-100 повторения.Пробвал съм я и има ефект от нея..Само ще ти дам няколко насоки - първия трен го направи с 12-14 серии .. като правиш половината серии с завъртяни пръсти на вътре, а другата с пръстите на вън, за да натовариш и двете глави на прасеца.Ако решиш да я пробваш сподели резултата после.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1