Колко е потенциала на човек???

HA

06.05.06
00:07

Понеже във всяка пета тема чета спорове кой колко е качил за еди колко си време, предлагам някой по-опитен и който наистина разбира от трупане на качествена мускулна маса веднъж за винаги да каже колко кг. ММ може да се качи за 1 месец примерно.....Естествено с правилна диета,тежки тренировки, доста добавки и много сън...Знам че за всеки е индивидуално, но все пак някакви граници може да се дадат....нали?

06.05.06
00:19

Палпатин беше казал 700 гр на месец,чиста маса...

06.05.06
00:20

Всъщност е няколко (4 - 5 кг да кажем) за една година. Без химия.
Имам предвид чиста маса (за сметка на удебеляване на мускулните влакна), не вода и гликоген, не сланина. Просто тялото не може да синтезира мускулна маса с по - голям темп. Натурално ;)
При напредналите или хората, близо до потенциала си, естествено темпа е по - бавен.

06.05.06
09:01

[quote author=”Петко К”]Всъщност е няколко (4 - 5 кг да кажем) за една година. Без химия.
Имам предвид чиста маса (за сметка на удебеляване на мускулните влакна), не вода и гликоген, не сланина. Просто тялото не може да синтезира мускулна маса с по - голям темп. Натурално ;)
При напредналите или хората, близо до потенциала си, естествено темпа е по - бавен.

А според теб мускулните влакна какво представляват :?:

Могат за една година да се качат 10-на дълготрайни килограма!
Може и повече, стига да си наясно какво правиш!

IN

06.05.06
13:12

И аз съм съгласен с PcGenuis напълно....мнооого повече от 4-5 кг на година ММ могат да се качат...особено ако си по начинаещ и бързо разтеж в началото.Аз как според тебе качих 7 чисти кила за 4 месеца стаж :wink: .Не казвам че са чиста ММ,но като никъде не виждам  мазно по мене,релефен съм,тоест не са ми водни мускулите....прави си сметките.А да не говорим че се пак аз уча и нямам възможност да спя по повече от 7 часа....затова при правилен режим може да се постигне мноого повече :wink:

06.05.06
13:50

10 кг е оптимистичния вариант. При начинаещите темпа може и по - бърз да е. По - нататък се забавя.
При това някои качват по - лесно от други, така че 10 кг не са достъпни за всеки.

06.05.06
14:45

И според мен реално към 5-6 кила... 10 ми се струва оптимистично и при определени хора...

Тук говорим за чиста муск. маса... моля разни дето качват по 10 кила за 2 месеца с гейнър да не пишат ;)

Като гледам и много от състезателите не качват повече от 5 кила за следващата година...

IN

07.05.06
00:09

Напълно съм съгласен...от гейнърите освен за хора с наистина бърз метаболизъм няма смисъл....просто аз съм на мнение,че по добре да качвам по 1-2 кила на месец,но за сметка на това наистина качествени...а не като повечето от фитнеса ми като ме видят или друг по релефен и почват със злобните изказвания от рода...”няма смисъл така да качваш бавно...по добре се омазни хубавичко,а после като изчистиш много по добре ще стане”.... :wink:
А и май повечето билдъри са на този принцип,щото някаде бях гледал няква снимка на Х.Христов са зимата в период на трупане...и приличаше на някво угоено прасе,рацете му бяха гладки и мазни...вобще нищо общо с формата му по време на състезание :wink:

07.05.06
10:28

[quote author=“InDaHEad”]И аз съм съгласен с PcGenuis напълно....мнооого повече от 4-5 кг на година ММ могат да се качат...особено ако си по начинаещ и бързо разтеж в началото.Аз как според тебе качих 7 чисти кила за 4 месеца стаж :wink: .Не казвам че са чиста ММ,но като никъде не виждам  мазно по мене,релефен съм,тоест не са ми водни мускулите....прави си сметките.А да не говорим че се пак аз уча и нямам възможност да спя по повече от 7 часа....затова при правилен режим може да се постигне мноого повече :wink:

Сега последно чисти ли са или не... :wink:  Колкото и да си начинаещ, неможе за 4 месеца да ми качиш 7 кг мускул... :wink:  :wink:  :wink:

07.05.06
11:51

Ако изключиме начинаещите, то 3-4 кг максимум и то при хора с ген. При останалите май-много 2 кг. Говоря естествено за чисти мускули, защото в тялото освен мускул, кокал и сланина има и доста други неща, които нарастват с покачване на теглото.
На момчетата, които говорят за 10 кг ще препоръчам да си мерят мазнините на точен уред, а не да гледат на око. :wink:

08.05.06
11:32

[quote author=“SGK”]Ако изключиме начинаещите, то 3-4 кг максимум и то при хора с ген. При останалите май-много 2 кг. Говоря естествено за чисти мускули, защото в тялото освен мускул, кокал и сланина има и доста други неща, които нарастват с покачване на теглото.
На момчетата, които говорят за 10 кг ще препоръчам да си мерят мазнините на точен уред, а не да гледат на око. :wink:

Не съм много съгласен с теб, ако говорим за еднократно качване да, но ако говорим за постоянно качване при хора , които тренират отдавна е много по-малко, като се редуват периоди на качване , застой , а понякога и падане на кг.
Според мен е глупаво напредъка да се смята в такъв кратък отрязък от време като 1 месец , по-реално е за 1-2 години.
Аз например започнах да тренирам от 80кг и по-твоята логика за 2 г. би трябвало да кача около 20-25кг .
Според мен за моя ръст 177см около 95кг е границата до която бих качвал горе-долу чисто, от там нататък може и за година да кача по-малко от1кг  или ще е много мазно или gohard :roll: ...
Така че нещата са много по-сложни и комплексни ....

08.05.06
17:14

не си ме разбрал, говоря за 3-4 кг годишно при надарени хора и около 2 при средностатистическия трениращ. И то на теория, без да се отчитат, както казваш ти, спадовете. Защото тук се пишат някакви цифри като 10 кг на година или 7 кг за 4 месеца, които са меко казано нереални...

08.05.06
18:09

[quote author=“SGK”]не си ме разбрал, говоря за 3-4 кг годишно при надарени хора и около 2 при средностатистическия трениращ. И то на теория, без да се отчитат, както казваш ти, спадовете. Защото тук се пишат някакви цифри като 10 кг на година или 7 кг за 4 месеца, които са меко казано нереални...

меджу другото си адски прав просто тея пичове са адски заблудени
наистина 3-4 ама според мен с 5-6 дива добавки може да станат и 7-8
креатин,глутамин,протеин два вида на брой,бцаа,аминота,метокси,трибулус,азотен бустер,ХМБ и витаминки и прилично хранене според можеш да станеш животно

RE

08.05.06
18:33

Няма смисъл от тоя спор според мен:)Важното е огледалото и това е:)Килограмите не са чак толкова важни:)

08.05.06
19:28

Ако правиш всичко правилно, и имаш добро тяло(мезоморф)
даже над 5-6кг не е необичайно.

MO

08.05.06
20:58

При всеки е много строго индивидуално!От Юни 2005 до сега съм качил 11-12кг. като не съм се омазнил и дори напротив -имам повече релеф отпреди.Според мен това се дължи на възрастта (17год.) и на хранителният режим 8-те часа сън и най-вече на 3-дневният ми сплит за маса.Затова при всеки е различно (може да звучи нагло но се надявам догодина по това време да съм 7-8кг по-тежък :wink: )
П.С това ми е втора година тренировки,първата качих не повече от 3-4кг.
Всичко е в детайлите: с добра тренировка,хранене и възстановяване стават нещата.И теорията трябва да е на прилично ниво.

IN

08.05.06
21:29

Абе прав си...но ако можеше малко по облечен да е режимът са маса....тва е най-гадното във фитнеса определено....да се тъпчеш през 2-3 часа дори когато не ти се яде...в противен случай,поне при мен....няма резултати.Просто се изисква много ядене което зверски ме дразни :evil:

08.05.06
23:07

Зависи от човека според мен.Аз например съм способен за година да кача доста, но един ектоморф няма да може

Потенциала непрекъснато се увеличава.В началото на миналия век постиженията са били едни сега са съвсем други и едва ли някой знае докъде може да се стигне.

09.05.06
10:57

[quote author=“morphey”]При всеки е много строго индивидуално!От Юни 2005 до сега съм качил 11-12кг. като не съм се омазнил и дори напротив -имам повече релеф отпреди.Според мен това се дължи на възрастта (17год.) и на хранителният режим 8-те часа сън и най-вече на 3-дневният ми сплит за маса.Затова при всеки е различно (може да звучи нагло но се надявам догодина по това време да съм 7-8кг по-тежък :wink: )
Всичко е в детайлите: с добра тренировка,хранене и възстановяване стават нещата.И теорията трябва да е на прилично ниво.

Значи първо трябваше да уточним, че ставаше въпрос за покачване на мускулна маса при възрастен човек, лапетата не се броят :wink: , ами че и малкия ми син качи за една година към 10кг без да тренира-от 4кг. на 14кг.  :lol:  ( е сега да не се обидят подрастващите билдери  :wink: )  Давам следния пример момче на 15г /50кг  и без да тренира като стане на 20г ще бъде 70-80кг  :idea:

HA

09.05.06
21:25

[quote author=“red”][quote author=“morphey”]При всеки е много строго индивидуално!От Юни 2005 до сега съм качил 11-12кг. като не съм се омазнил и дори напротив -имам повече релеф отпреди.Според мен това се дължи на възрастта (17год.) и на хранителният режим 8-те часа сън и най-вече на 3-дневният ми сплит за маса.Затова при всеки е различно (може да звучи нагло но се надявам догодина по това време да съм 7-8кг по-тежък :wink: )

Значи първо трябваше да уточним, че ставаше въпрос за покачване на мускулна маса при възрастен човек, лапетата не се броят :wink: , ами че и малкия ми син качи за една година към 10кг без да тренира-от 4кг. на 14кг.  :lol:  ( е сега да не се обидят подрастващите билдери  :wink: )  Давам следния пример момче на 15г /50кг  и без да тренира като стане на 20г ще бъде 70-80кг  :idea:

Мен всъщност повече ме интересеува колко ще мога да кача аз примерно за една годинка.И аз съм “лапе” - 16години,начинаещ, значи за една годинка 10-12кг. не би трябвало да са ми проблем...

IN

09.05.06
22:02

Не знам брато 12 кила изглежда доста...но при много добър режим може би е достижимо...по 1 кило на месец само,но качествено :wink:

^V

10.05.06
00:54

[quote author=“hari_89”][quote author=“red”][quote author=“morphey”]При всеки е много строго индивидуално!От Юни 2005 до сега съм качил 11-12кг. като не съм се омазнил и дори напротив -имам повече релеф отпреди.Според мен това се дължи на възрастта (17год.) и на хранителният режим 8-те часа сън и най-вече на 3-дневният ми сплит за маса.Затова при всеки е различно (може да звучи нагло но се надявам догодина по това време да съм 7-8кг по-тежък :wink: )

Мен всъщност повече ме интересеува колко ще мога да кача аз примерно за една годинка.И аз съм “лапе” - 16години,начинаещ, значи за една годинка 10-12кг. не би трябвало да са ми проблем...

Като начинаещ мисля, че няма да е никакъв проблем да качиш 10-12 кг. Аз за 1 година тренировки качих 10 кг без хр. режим, без никакви добавки и дори без качествен сън (имах и доста прекъсвания през тази година през които са ми падали кг.)  :wink:

ВН

10.05.06
01:38

Тук говорим за функция (време/прираст в мускулна маса) с много неизвестни.

Няма да задълбавам.  :)

За да се знае потенциалът на човек, най-важно да е ясно теглото на мускулната маса, което може да се изведе чрез паралелен тест с машина работеща на пинципа на пълното съпротивление на тъканите (ток) + обиколки към ту, дължини и клиперометрия към ту статистика...  После, още малко статистика: 1, 2, 3, 4, 5, 6 месеца тренировки + следене на хранене (за достатъчност), хормони, обиколки, тъканни пропорции и... останалото е математична симулация. Отговора се крие в принципите на азотния баланс, който зависим от хормоналния баланс + няколко протеинови молекули и там вече стигаме до границите на индиректната хормонална манипулация.

Само 1 въпрос ще задам... Наистина ли искате да си знаете лимита? Мда изчислим е..., обаче каква полза да го знаете? Аз виждам само кофти последици -> липса на мотивация, разочарования от генетиката и пр... За още по-голяма точност може да се прави и диагностика на тъканната плътност с локални биопсии. Има едни хора които отдавна се занимават с това - НАСА, хората се чудят как да накарат мускулите на космонавтите да не се разпадат в 0G. Но... това е адски скъпо и демотивиращо начинание.

Затова пак помислете, струва ли си да знаете тоя отговор? Да не стане като в Гатака...

10.05.06
06:24

За 5 месеца тренировки качих 16 кг., но по голяма част са мазнини около корема. Нямам някаква диета, гледам винаги корема да е пълен.  :lol:

IN

10.05.06
10:34

[quote author=“builderbs”]За 5 месеца тренировки качих 16 кг., но по голяма част са мазнини около корема. Нямам някаква диета, гледам винаги корема да е пълен.  :lol:

Ехехе 16 кила....ти бая си се оял :D .Аз пък мразя да ми е пълен корема....постоянно ам на сила :twisted:
Ако не тренирах щях средно по 2 пъти на ден да ям...по 1 парче пица примерно :wink: .Просто много ме мързи да ям :lol:

11.05.06
01:35

[quote author=“ivan.shishmanov”]Потенциала непрекъснато се увеличава.В началото на миналия век постиженията са били едни сега са съвсем други и едва ли някой знае докъде може да се стигне.

Много правилно казано!!!

11.05.06
10:21

[quote author=“king_pin”][quote author=“ivan.shishmanov”]Потенциала непрекъснато се увеличава.В началото на миналия век постиженията са били едни сега са съвсем други и едва ли някой знае докъде може да се стигне.

Много правилно казано!!!

Аз пък бих казал, че по-скоро средствата за постигане на потенциала се увеличават, потенциала на всеки човек си е константа, за да се увеличи потенциала на “вида” човек трябва да има някави промени в генофонда, което се получава от някакво продължително въздействие
от външната среда.

06.09.06
14:31

Такова има , павярвай . Ако имаш село ще видиш че там вратите са по 1.60 . Само преди 3-4 поколения хората са били много по-ниски . Хромозомите мутират светкавично и неусетно ... Да живее еволюцията

Иначе по темата бих казал - всеки , спрямо нивото, годините и напредъка си да си постави някаква цел (килограми) , близка до нереалното и да я гони . Постоянно да се мери и да я преследва . Това е невероятна мотивация и гарантира ако не желаните килца , то поне близък до тях резултат. И не забравяйте - УПОРИТОСТ

06.09.06
14:35

[quote author=“chicksey”]Такова има , павярвай . Ако имаш село ще видиш че там вратите са по 1.60 . Само преди 3-4 поколения хората са били много по-ниски . Хромозомите мутират светкавично и неусетно ... Да живее еволюцията

Истина е, че средния ръст се увеличава. Е чак 1.60 е малко прекалено, но все пак.

Обаче ръста си е едно, здравето друго.  :wink:

06.09.06
16:50

[quote author=“hari_89”]

Даже и ще на ръст ще дръпнеш и кокаляците ще ти натежат, дали за година или 2-3… споко.  :wink:

06.09.06
17:00

Мисля да не коментираме тийнейджърите като мен(13-19 г) ,защото аз от както тренирам съм качил 13-14 кила за година и 3 месеца ;)без добавки или химия и продължавам да си качвам горе-долу към 1 кило за 2 месеца

06.09.06
17:45

[quote author=“The Prowler”]Мисля да не коментираме тийнейджърите като мен(13-19 г) ,защото аз от както тренирам съм качил 13-14 кила за година и 3 месеца ;)без добавки или химия и продължавам да си качвам горе-долу към 1 кило за 2 месеца

ее много малко бе! аз за 8 месеца съм качил ~10-12кг само с добавки! а и преди бях много мазен 20-22% мазнини, сега съм ~15%. така че освен че съм махнал някви мазнини съм качил 10на кг... а силата двойно!

06.09.06
22:33

Eми така е ние тийнейджърите не сме хора  :lol:

06.09.06
22:34

[quote author=“weenie”][quote author=“The Prowler”]Мисля да не коментираме тийнейджърите като мен(13-19 г) ,защото аз от както тренирам съм качил 13-14 кила за година и 3 месеца ;)без добавки или химия и продължавам да си качвам горе-долу към 1 кило за 2 месеца

ее много малко бе! аз за 8 месеца съм качил ~10-12кг само с добавки! а и преди бях много мазен 20-22% мазнини, сега съм ~15%. така че освен че съм махнал някви мазнини съм качил 10на кг... а силата двойно!

И ние останалите, с гайдите, какво да правим?  :lol: Не е нужно да се хвалиш, така елементарно.

За мен най-доброто качване е 5кг на година, като първите 1-2 години са малко повече 7-8.

Дет се вика, капка по капка-вир става.  :D

06.09.06
22:43

xaxa..не се хваля бе. просто давам пример че мтого зависи от годините и от нивото което се почва! едно е да почнеш на 14 друго е ва 40!

06.09.06
23:38

Това дето питаш никой не може да ти даде точен отговор
Всеки е различен, ако вземеш 2 човека приблизително еднакви , тренират, хранят се , въстановяват се еднакво - всеки ще качи различно, просто всеки е различен

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1