09.05.06
19:56
Чух че е хубаво да се пие креатина с декстроза,някои ще ми обясни ли какьв е плюса на декстроза и само креатина ли да пия с декстроза или може и глутамина и аминокиселините .МерСи
09.05.06
21:45
Декстрозата(глюкоза)предизвиква инсулинов шок и така всичко в организма се усвоява по бързо.За да се усвои креатина напълно трябва да се приема по следния начин 1гр креатин с 15-20гр прости въглехидрати(най-често глюкоза)Глюкозата се усвоява за около 15мин от организма и тя е най-удачния начин да се запълнят изчерпаните след тренировка гликогенни запаси в мускулите.Също така играе роля на транспортер на креатина и др.хр в-ва да мускулите.
10.05.06
08:44
А кьде я продават по аптеките ли?
10.05.06
10:41
Хехе чак пък по 15-20 грама декстроза на 1 грам креатин....по тая логика трябва да зимам по 100гр декстроза на прием.Значи в зареждащата фаза човек трябва за тия 5 дена да изяде 2 кила захар...хахах :wink:
10.05.06
10:42
Декстрозата не се продава в аптеките а в диетичните магазини :wink: .Аз мойта си я купувам от един магазин до съдебната палата...ама си вземи от по скъпата че евтината мирише бая :lol:
10.05.06
11:34
Това за колко грама глюкоза го пише в един брой на Мускули и фитнес(брой януари 2007 ако не се лъжа).А и глюкозата се продава в аптеките.
10.05.06
11:39
Кви деатични магазини :shock: аз не искам диетични неща искам да качвам дамо :lol:
10.05.06
12:10
Е тая глюкоза дето е по аптеките не става....тя е май само 15-процентна или нещо такова...декстроза си земи от диетичен магазин :wink:
10.05.06
12:13
[quote author=“InDaHEad”]Е тая глюкоза дето е по аптеките не става....тя е май само 15-процентна или нещо такова...декстроза си земи от диетичен магазин :wink:
Това пък кой ти го каза ми е много интересно.Глюкозата си е глюкоза 99%въглехидрат.
15%-тов разтвор на глюкоза - 75% вода, 15% глюкоза. :wink:
Аз папкам декстроза от един диетичен магазин на бул. Гоце Делчев в София. Между спирките на 83 на бул. България и Красно село се намира.
1 кило - 3 лв.
10.05.06
12:25
[quote author=“Nova”]15%-тов разтвор на глюкоза - 75% вода, 15% глюкоза. :wink:
Аз папкам декстроза от един диетичен магазин на бул. Гоце Делчев в София. Между спирките на 83 на бул. България и Красно село се намира.
1 кило - 3 лв.
Това не можах да го разбера,ще ми го обясниш ли.Иначе и моята глюкоза е същата 3лв кг.
[quote author=“Body_Builder”][quote author=“InDaHEad”]Е тая глюкоза дето е по аптеките не става....тя е май само 15-процентна или нещо такова...декстроза си земи от диетичен магазин :wink:
Това пък кой ти го каза ми е много интересно.Глюкозата си е глюкоза 99%въглехидрат.
Еи ама с тия категорични мнения направооо ужас... Глюкозата за която приказват колегите е в банки и е за нуждите на медицината. Ти как си представяш да ти слагат глюкозата, за която ти говориш венозно след като е гъста като мед. Иначе аз съм си вземал от тая почти във всеки хранителен магазин където я продават, в бурканчета и е около 80%
Боди_Билдер, ами тези банките с глюкоза които се продават по аптеките са воден разтвор на глюкоза.
Примерно в 100 мл. вода, аз слагам 15 гр. декстроза(глюкоза на прах) и получавам 15%-тов разтвор на глюкоза.
10.05.06
17:22
Офф големи спорове голямо нещо...пич просто си земи декстроза и тва е....
10.05.06
19:14
[quote author=“InDaHEad”]Офф големи спорове голямо нещо...пич просто си земи декстроза и тва е....
Еми споровете не стават заради мене само,всеки си взима глюкоза на прах,аз не знам някой да е отишъл и да е взел воден разтвор.Така,че това 15% просто не го разбрах и затова питах.
10.05.06
22:08
[quote author=“Body_Builder”][quote author=“InDaHEad”]Офф големи спорове голямо нещо...пич просто си земи декстроза и тва е....
Еми споровете не стават заради мене само,всеки си взима глюкоза на прах,аз не знам някой да е отишъл и да е взел воден разтвор.Така,че това 15% просто не го разбрах и затова питах.
Не съм казал че стават заради тебе... :wink:
Просто си повтаряме едно и също и няма смисъл.
Айде май се изчерпа :wink: