И пак "програма" :-)

10.05.06
12:10

Сигурно ще има много забележки, защото това е силно казано програма, все пак..сам съм си я нагодил. Всички забележки, съвети и насоки са добре дошли. :)
1. Тренирам в домашни условия
2. Условията са - права щанга, крива щанга, дъмбрели и около 50кила тежести.
3. Тренирам всеки ден, като съм  разделил тренировките на два редуващи се вида:

I
Загрявка 2х30 10 кила - Бицесово сгъване
Бицепсово сгъване с 15кг. - 3 серии по 20 повторения и 2 х 15
Бицепсово сгъване с крива щанга -
с 25кг - 1х20 + 4 х 10
с 30кг - 1х15 + 4 х 10
коремни преси - 3 серии по 50~60 + странички 1 серия от 20 повторения.
6 набирания пред брадичка - тесен хват надвхват
6 набирания пред брадичка - тесен хват подвхват
6 набирания пред брадичка - широк хват надвхват
6 набирания пред брадичка - тесен хват поддвхват
Разгъване на дъмбел зад глава с 10кг - 1х20 + 2х15 повторения
http://www.bb-team.org/graphics/exercise/triceps/razguvane_edna_ruka_2.jpg
Накланяния с 10кг дъмбел настрани(за странични коремни) - по 1 серия с 20 повторения
Скотово сгъване с крива щанга в седеж при застопорени с колене лакти:
25кг - 4х7 повторения
Кофички на канапе с крака на пода - 10 броя
10 кляка с 20кг.

II-ри ден
Загрявка - Разтваряне на ръцете встрани с по 10кг на гира - 1х20+2х15
          - Раменни преси пред и зад главата с 10кг гира - 1х10 “пред” и 2х10 зад тила.
Раменни преси с 25кг-
4х10 зад глава
4х10 пред лице
Вертолети с 25кг - 6х10
Раменни преси с 30кг
4х10 зад глава
4х10 пред лице
Вертолети с 30кг - 2х10
Коремни преси - 3 серии по 50~60 + странични 1 серия от 20 повторения.
На лежанка - 1х20 с 35кг + 5х10 с 40кг. + 2х10 с 50кг
Разгъване на дъмбел зад глава с 10кг - 1х20 + 2х15 повторения
Накланяния с 10кг дъмбел настрани(за странични коремни) - по 1 серия с 20 повторения
6 набирания пред брадичка - тесен хват надвхват
Кофички на канапе с крака на пода - 10 броя
10 кляка с 20кг.
А и...ходя по 3-4км на ден, почти всеки ден.

Толкоз писане...звучи ми сложно, така като го чета. Сигурно претренирвам, ама вече така съм им свикнал, че ми е рутина. :idea:

Висок 183см 85~90кила

Не слагай картинки в постовете си !!! Линка е достатъчен
ASTOR
[/url]

Ок :)

10.05.06
18:24

Имаш условия да тренираш вкъщи но престренираш трябва да смениш програмата и тренираи 3-4 дни в седмицата не по 7.Виж в саита  на бб-тийм има добри програми

Успех

10.05.06
18:35

мда wolf_ много добре ти каза че ше претренираш ...първоначално ше качаш сила и ММ но в един момент драстично ше почнеш да я губиш  така че по-добре си избери готова подходяща програма с 3-4 дена в които тренираш

11.05.06
09:59

И аз така си мислех, че най-вероятно натам ще отидат нещата, все пак съм се озяпвал по програмите и май “мойта” си е леко олигофренска.
Въпросът е коя/каква точно да си избера или какви корекции да направя в тази.. :?
Предполагам, че вече претренирвам, защото тренирам така от месеци...не бих казал, че съм качил ММ, по-скоро съм заслабнал, което не е точно в приоритетите ми, но не е лошо, а  съм почнал да се орелефявам - това е добре.
Кофтито е, че ме влече към повече упражнения(разнообразни и т.н.) и повторения...отвътре ми идва - гледам да го докарам все до парене в мускулите, което със все повече и повече вдигане. :P
Сигурно ще ми е трудно да мина на някаква по-олекотена програма, ама ще опитам.  :(

Мерси за съветите. :)  :)

11.05.06
10:49

Това което правиш не е хубаво точно за това не качваш ММ...прекалено тежките тренировки без почивка ...кофти е нямаш време да се възстановяваш...избери си нормална програма http://www.bb-team.org/training   :D

11.05.06
15:09

Все пак, харесах си някакъв 4-дневен сплит за маса и смятам да го пробвам.
Не е толкова “наситен”, ама може и да го подкарам с малко промени, че много малко корем и тия крака, какво толкова им се впряга, както и гръб - засега е доста внушителен, няма да ог юркам, ама какво да правя в 3-те дни почивка..най-много да се пропия, а гаджето да претренира  :P :wink:

Голямо дзверене падна с тия програми, направо се бях отказал, ама малко по-малко едната ми грабна интереса, ей за тази ставаше въпрос  http://www.bb-team.org/training/000160.php

11.05.06
15:10

[quote author=“NRG52”]Все пак, харесах си някакъв 4-дневен сплит за маса и смятам да го пробвам.
Не е толкова “наситен”, ама може и да го подкарам с малко промени, ама какво да правя в 3-те дни почивка..най-много да се пропия. :wink:

в 3-те дни почивка освен да почиваш друго не мога да се сетя пич,но по-добре не пий
ако ще пиеш направо не ходи на фитнес няма смисъл или едното или другото

11.05.06
16:32

алкохола не е за препоръчване какъвто и да е той

11.05.06
21:10

Прав си, ама то и жените и бб, не е за препоръчване, все са нездравословни, ама какво да се прави, нали все някога трябва да пукнем. :roll:  :P

Както и да е!
Преодолявайки разочарованието си от силно претренирващата си програма(не се бъзикам, колкото и налудничаво да е, направо се хвърлих в размисъл) взех, че направих някои промени, доста зяпах и плагиатствах от сайта и съобразено с наличните ми условия, както и с някои навици, взех че я попреработих.  :)
Тамън разтоварвам от “I-ви ден”, малко се пресилих (признавам си), но може би ще я подкарам така, може и с някоя друга промяна, все пак...за това я поствам. :?  :)
Та..ето за какво става въпрос:

[code:1]I-ви ден

I-ви ден
Загрявка
Раменни преси с 20кг-
1х8 зад глава
1х8 пред лице
Раменни преси с 25кг-
2х8 зад глава
2х8 пред лице
Раменни преси с 30кг-
2х8 зад глава
2х8 пред лице 
Вертолети с 25кг - 6х8
Вертолети с 30кг - 2х10
Коремни преси - 3 серии по 50~60 + странични 1 серия от 20 повторения.
На лежанка - 1х8 с 30кг + 2х8 с 40кг. + 2х8 с 55кг 
*6 набирания пред брадичка - тесен хват надвхват
II
Загрявка
повдигане на щанга от лег в тесен хват - 3 серии по 8 повторения

френска преса - 3~5 серии по 8 повторения

кофички от лежанка* - 3 серии по 8 повторения

бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения

бицепсово сгъване с дъмбели - 3 серии по 8 повторения

скотово - 2х10кг, 2х15кг

концентрично сгъване - 3х8 с 20кг

III

Загрявка
раменна преса пред гърди - 4 серии по 8 повторения

разтваряне с дъмбели встрани - 3 серии по 8 повторения

изнасяне на дъмбели назад за задно рамо/изтегляне на пейка - 3 серии по 8 повторения

трапецовидно повдигане с щанга - 4 серии по 10 повторения

кoремни преси***като в I-ви ден

набирания - 4x6 редуване пред и зад гърди и тесен/широк хват.

IV
Без Загрявка
Почивка!!! - работа до късно, разходка, коремни преси и противопоказни за спорта неща..

I-ви ден!
Айдеее..

[/code:1]

Може би, трябва да изключа набиранията от 1-ви ден, че точно те ми идват изненадващо нанагорно :?:

PS Като ви стана досаден с “програмите”  кажете си, няма да ме замерате с дъмбели, нали :P

PS752 Нямам търпение до утре за II-ри ден, въпреки очакваната трицепсова треска - тоя мускул най-малко го заиграв, а най-много ме кефи. :(

PS9892 И за да не разводнявам други теми, та да си задам един  тъп въпрос - Какво е упражнение на пирамида - сърча в сайта не помогна, надявам се, че някой ще си направи труда да ме светне. Предварително благодаря за инфото. :)

11.05.06
23:00

хахах що жените да не са здравословни идеални са за КАРДИО тренировка
а пирамида е като постоянно увеличаваш тежеста на всяка серия

12.05.06
20:00

Вредни са, как!
Разсейват те, развалят ти цикъла за маса.. :P

Продължавам си по темата.
Пробвах втория ден - бицепс и трицепс + корем.
Не ми хареса!
Толкова бърза тренировка, а още не съм я отработил, все едно не съм вдигал.
Единственото, което ми хареса е френската преса - упражнение, което не бях правил досега(трицепса си ми е бая як). Хареса ми и ще я правя, само трябва да си избера хват, че в прониран - лесно, а в супиран определено ми докарва добри усещания, но пък не се вдига много като тежест. :)
Тесния хват с щанга общо взето го усетих в китките, никъде другаде - предполагам, че ми куца техниката.
Май няма да устискам до 3-ти ден, а по-скоро ще си импровизирам една тренировка само за гръб и бицепс, че да е по-интересно и оттам - подкарвам си мойта система, но с малко по-малко повторения и с по-големи тежести, може и с някоя друга серия по-малко, както и ще си сложа ден, два почивка на седмица. :)

12.05.06
22:18

с две думи май си пристрастен към по-тежките тренировки пък те са по препоръчителни за чистене и релеф

13.05.06
10:44

Май да, дали не трябва да полегна на кушетка и да си кажа болките?  :P
С масата - имам си, не е като да няма само в ръцете бих вкарал малко, а може би и малко в раменете, въпреки че и сега съм отмахал едни перки....сега съм в летен режим към есента ще кача към 5-6 кила и удрям 90ка  в кантара, а пък това си ме устройва, ако са с релеф, перфектно - така или иначе над 100 смятам, че няма да съм най-приятната картинка и за това и не искам да съм толкова - там ми е прага, след което отивам на тае-бо, аеробика..фигурно пързаляне и др. такива  :lol:  8)

Чудя се, дали днес да не пробвам гръб днес.

Абе имам още един въпрос:
Забелязвам, че по повечето програми корема е застъпен доста слабо към 2 до 3 пъти седмично, а и всяка от мускулните групи е горе долу по един път седмично - това не е ли някакво прекалено разреждане? :)

13.05.06
11:04

как разреждане всмисъл...2-3 пъти си е нормално повече пъти тренировки не води до по-големи коремни мускули..

13.05.06
11:33

Aми не знам, дали е нормално, ама аз си правя всеки ден, най-малкото за тонус.
Според мен, така е по-правилно, защото това са мускули, които са слабо натоварени, а при моя начин на живот - 8+ часа пред компютъра ...недостатъчното трениране, не би дало никакви резултати - недостатъчно ми се връзва тамън 2-3 пъти седмично.  :)
И ся срамота - да вдигам щанги и да пусна корем.. :x

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1