набирания за сила

10.05.06
09:56

значи въпроса ми кога да ги правя , правя набирания с тежест за да кача малко сила 
тренирам:
гърди,бицепс,корем
почивка
рамо.крака.предмишница.
почивка
гръб,трицепс.трапец
значи кажете кога ще е удобно .
правя го в дена за гръб ,ама после има спад на силата за другите упражнения
съвет ?

IN

10.05.06
10:24

ХХХХХХХХХХХ .Ми много ясно че с гърба се правят нали са за гръб :wink: .Логично е като ги правиш с тежест да ти спане силата....просто следващите упр. ги прави малко по леки и готово....тцтц баси въпросите

Спазвай добрия тон
ASTOR

10.05.06
10:25

[quote author=“PaTriK”]значи въпроса ми кога да ги правя , правя набирания с тежест за да кача малко сила 
тренирам:
гърди,бицепс,корем
почивка
рамо.крака.предмишница.
почивка
гръб,трицепс.трапец
значи кажете кога ще е удобно .
правя го в дена за гръб ,ама после има спад на силата за другите упражнения
съвет ?

С гърба си е добре... Мислиш ли, че ще ти е по-удобно в другите дни?  :wink:  Набиранията така или иначе натоварват ръцете...

11.05.06
09:52

[quote author=“InDaHEad”]ХХХХХХХХХХХ .Ми много ясно че с гърба се правят нали са за гръб :wink: .Логично е като ги правиш с тежест да ти спане силата....просто следващите упр. ги прави малко по леки и готово....тцтц баси въпросите

еми идеята е там че , ако го правя като първо упражнение , другите няма да ги правя интензивно понеже има спад на силата  , и така фактически гърба няма да е добре трениран

11.05.06
10:13

А за другите групи не е ли така? Винаги в първото упражнение интензивността и силата ти е максимална, после с напредването на умората намалява. Затова на първо място се слага приоритетното упражнение или мускулна група. А и набирането според теб няма ли да натовари достатъчно интензивно гърба? Ти колко и какви други упражнения смяташ да правиш?

11.05.06
16:31

естествено, че с гърба се правят. ако чак толкова ти спада силата, не слагай тежести! тежестите са полезни, само ако имаш супер много сила (примерно ако правиш 15 повторения на серия с лекота), но при теб явно не е така, затова забрави за тежестите за известно време и ще имаш повече сила.

11.05.06
21:55

ок , ще си стои с гърба .
аз правя с тежест за да кача сила

LU

15.05.06
13:27

МОмчета какви са тез неща!Кат са набираш си глагаш и тежести ти ако си нормален билдър трая теглото ти да е средно горе долу казано 80 кг!Тва е достатачно голяма тежест че да си слагаш и допалнително!

SP

15.05.06
14:12

Lucky team това дето го казваш ти е супер относително нещо,може един билдър на 60 кг на изглежда добре може и на 100.Зависи от това колко сила имаш в деня за тази трен. много е относително.
Астор беше писал една тема за сила за набирания една много добра схема разровете се и ще я намерите.Успех :P

15.05.06
14:34

[quote author=“LuckyTeam”]МОмчета какви са тез неща!Кат са набираш си глагаш и тежести ти ако си нормален билдър трая теглото ти да е средно горе долу казано 80 кг!Тва е достатачно голяма тежест че да си слагаш и допалнително!

Тия 80 кг на какъв ръст ги смяташ?
Аз лично си слагам допълнителна тежест, защото собственото ми тегло не ми е достатъчно натоварване. И 80 кг като бях, пак си слагах. С 20 кг дъмбел правя 8 набирания, което вече ме натоварва по - добре ;)

LU

15.05.06
15:21

[quote author=”Петко К”][quote author=“LuckyTeam”]МОмчета какви са тез неща!Кат са набираш си глагаш и тежести ти ако си нормален билдър трая теглото ти да е средно горе долу казано 80 кг!Тва е достатачно голяма тежест че да си слагаш и допалнително!

Тия 80 кг на какъв ръст ги смяташ?
Аз лично си слагам допълнителна тежест, защото собственото ми тегло не ми е достатъчно натоварване. И 80 кг като бях, пак си слагах. С 20 кг дъмбел правя 8 набирания, което вече ме натоварва по - добре ;)

Ами хаха ся съм 82 кг на 1,77 ти предполагам до колкото съм гледал из форума си по нисък!Мисълта ми беше друга обаче - един дъмбел една ли ще реши проблема,в повечето случеи собственото тегло е предостатачно за да се набере човек,да не говорим че ако е по солиден може и трудно да му е,а и дъмбела се слага междо краката и ти трая помощник което е излизашна играчка!Аз смятам че собественото тегло в повечето случеи е достатачно за набиранията!

15.05.06
16:03

Относнително е това... повечето хора които са тренирали известно време  би трябвало без проблем да се набират поне с една 10ка отгоре... в момента набирания със собственото тегло правя само в края на тренировката за гръб и то по 12… някой път си слагам и една 10ка дъмбел за да правя 8ци. Но ако искам да правя набирания в началото без тежест просто няма смисъл... друго е...

15.05.06
21:14

според мен може да ги праиш набираниятя и без тежест обаче прави по минимум 30 така се получава същия резултат :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1