08.05.06
18:48
Здравейте! Веднъж вече поисках мнения в друга тема, но т.к. никой не благоволи да отговори правя нова тема (ако модераторите решат да я изтрият нека, тяхно право си е).
Вече от исвестно време ходя на фитнес и промених коренно “програмата”. Сега е 20 минути на пътечката, 20 на уреда с елипсовидните движения на краката (не знам как се казва), след това 10 минути на велоаргуметъра и после пак 10-15 до 20 на пътечката. По някое време между упражненията може, за да си сваля малко пулса(понякога се учестява прекалено), на абдуктора и аддуктора(нали така се наричат?). Въпроса ми е: това добра кардио тренировка ли е? Целта ми е само сваляне, не стягане или оформяне или трупане на мускулна маса, само сваляне!
165 см; 52 кг; 15 години.
[quote author=“Authority”]Здравейте! Веднъж вече поисках мнения в друга тема, но т.к. никой не благоволи да отговори правя нова тема (ако модераторите решат да я изтрият нека, тяхно право си е).
Вече от исвестно време ходя на фитнес и промених коренно “програмата”. Сега е 20 минути на пътечката, 20 на уреда с елипсовидните движения на краката (не знам как се казва), след това 10 минути на велоаргуметъра и после пак 10-15 до 20 на пътечката. По някое време между упражненията може, за да си сваля малко пулса(понякога се учестява прекалено), на абдуктора и аддуктора(нали така се наричат?). Въпроса ми е: това добра кардио тренировка ли е? Целта ми е само сваляне, не стягане или оформяне или трупане на мускулна маса, само сваляне!
165 см; 52 кг; 15 години.
първо да те питам:ти си 165см и 52кг и искаш да сваляш?Не се заяждам ама в това което правиш няма грам логика
На мен даже ми се вижда много 70 мин кардио... Тва колко пъти в седмицата го правиш ? :) Втория уред не го разбрах! Ако питаш мен подреди си уредите така че да почнеш от тоя дето ти е наи-лесен и да свършиш със по-труден, следи си пулса и може по някога да правиш интервални тренировки за разнообразие.
Ъъъ... ми втория е един такъв подобен на тия от рекламите (Орбитрек) където краката извършват елипсовидни движения а ръцете напред-назад. А пулса ми не пада под 60-65% от максималния обикновено е повечко (особено на пътечката). Тренирам 3 пъти в седмицата и нямам никакви почивки (освен да пийна вода малко). Тренирала съм вече 6 пъти (начи 2 седмици) и има видим резултат в издръжливостта (повече време изкарвам на пътечката без да се задъхам или уморя). А какво е интервална тренировка?
Аха загрях! Ама за 2 седмици тренировки 70 мин кардио сега ми се виждат още повече! Интервална тренировка е тренировка която се редуват високо с ниско натоварване, примерно спринтове със съвсем леко бягане (може дори и ходене)
Не вярвам да ти се налага да бъхтиш толкова много, но това е лично мнение! На тези години тялото ти се развива достатъчно добре. Гледай какво ядеш, не се тъпчи с боклуци и много скоро ще видиш резултат! А между другото уредът се казва “степер” :) Успех!
Аз съм категорично против тия тренировки :wink: Майтапа настрана,но си още прекалено малка и тия натоварвания няма да са ти много от полза.Не на последно място си момиче и натоварванията а и още повече ако гладуваш могат да доведат до сериозни хормонални проблеми.В никакъв случай не гладувай.Махни си вечерното хранене.Свикни да не се храниш вечер или ако си много гладна яж салати.Зеле,или нещо друго,но не прекалявай с “подправките” :) Тренировката ти трябва да е по-подредена.Не се лутай от уред на уред.Направи една сесия на колелото за начало от 20 мин. тренирай малко със тежести и накрая пак покарай колело. следващия път карай само колело,около 30-35 мин. и си готова. :) И така може да ги въртиш :)
Никакво гладуване, моля ви се, не съм толкова тъпа като ония момичета, които си въобразяват че така постигат нещо. А онзи уред за който ви говоря не е степер, не знам как се казва. Ако го намеря някъде на картинка в нета ще дам линк. И аз не се “лутам” от уред на уред. Винаги следвам установения ред: пътечка, онова на коеот не знам името, велоаргуметър и накрая вече което от първите две е свободно.
Уредът е кростренажор.От толкова продължително кардио няма смисъл.Щом искаш да сваляш може 5 пъти в седмицата да правиш по 25-30 минути кардио.Не само на колело,пътечка и кростренажор,новключи 2 дена бягане и така.Ако можеш сутрин на гладно,ако не,вечер.
Да тичам не мога нито сутрин нито вечер. Сутрин съм от 7:30 на училище а вечер съм твърде разбита да отида до другата стая камо ли да тичам. А и вариант с 5 пъти във фитнеса не става понеже ще стане много скъпо.
4 пъти седмично
30 мин. тренировка с тежести с минимални килограми - приеми го като аеробика (с по 2-3 кг. дъмбели или на уредите пак до 5 кг. повечко повторения)
Пътечка:
5 мин бързо ходене
30 мин. тичане постоянен ритъм (70-75% пулс) 220 - години = резултат * 75%
5 мин. бързо ходене
След месец два смени кардио уреда, но с пътечката се сваля най-много. Храни се с повечко зелени салатки и месо.
Ще те питам като започнеш да следваш и да ходиш на работа едновременно. :lol: Ще пишеш по форумите в един часа вечер.
[quote author=“baihu”]Аз съм категорично против тия тренировки :wink: Майтапа настрана,но си още прекалено малка и тия натоварвания няма да са ти много от полза.Не на последно място си момиче и натоварванията а и още повече ако гладуваш могат да доведат до сериозни хормонални проблеми.В никакъв случай не гладувай.Махни си вечерното хранене.Свикни да не се храниш вечер или ако си много гладна яж салати.Зеле,или нещо друго,но не прекалявай с “подправките” :) Тренировката ти трябва да е по-подредена.Не се лутай от уред на уред.Направи една сесия на колелото за начало от 20 мин. тренирай малко със тежести и накрая пак покарай колело. следващия път карай само колело,около 30-35 мин. и си готова. :) И така може да ги въртиш :)
Абе хубаво е да се тренива , виште Илейн Гудлад .Тя е на 41 ама изглежда като на 20 .правете си изводите
[quote author=“Nova”]4 пъти седмично
30 мин. тренировка с тежести с минимални килограми - приеми го като аеробика (с по 2-3 кг. дъмбели или на уредите пак до 5 кг. повечко повторения)
Аз пък не виждам никакъв смисъл от това. Освен ако не иска да си загуби 30 мин или да почива 30 мин
Аз пък правя коремни преси в началото на всяка тренировка и малко упражнения за ръце и гърди, а после кардио от 35 до 55 мин. в зависимост от тонуса ми и това всяка сутрин, а специалистите да кажат добре ли е или не :D
[quote author=“Size”]Добе,как можеш да ходиш до залата,а не можеш да тичаш?
Дните в които ходя на фитнес се менят всяка седмица т.к. има много за учене и според количеството работа ги нагласям. За мен е абсурд всеки ден да ходя до фитнеса. Ако правя така съвсем няма да смогна да си науча (а и трябва сутрин в 6 да ставам понеже съм първа смяна)
П.П. Все пак трябва да съм си отличничка нали :wink:
П.П. В случаите в които реша за разнообразие да направя някое и друго упражнение с тежести ги правя (за крака) с по 10-тина килограма. Иначе ми е много леко.
[quote author=“Authority”][quote author=“Size”]Добе,как можеш да ходиш до залата,а не можеш да тичаш?
Дните в които ходя на фитнес се менят всяка седмица т.к. има много за учене и според количеството работа ги нагласям. За мен е абсурд всеки ден да ходя до фитнеса. Ако правя така съвсем няма да смогна да си науча (а и трябва сутрин в 6 да ставам понеже съм първа смяна)
П.П. Все пак трябва да съм си отличничка нали :wink:
П.П. В случаите в които реша за разнообразие да направя някое и друго упражнение с тежести ги правя (за крака) с по 10-тина килограма. Иначе ми е много леко.
Аз например също съм сутрин и ходя след училище,така се разтоварвам,надишвам се със свеж въздух(бягам) и се прибирам,взимам душ и лягам в леглото,където си уча.но щом неможеш,то гледай поне 3 пъти да ти се събират в седмицата,ако търсиш ефективност и искаш да дишаш чист въздух бягай,ако не,ходи в залата.В крайна сметкас след месец свършва даскало и ще имаш време да правиш каквото ти казах.Повече нямамн какво да кажа по темата.
И аз съм на мнение, че повече от 30-35 мин кардио на тренировка не трябва да се прави. 70 е страшно много. Моя съвет - промени го.
70 си е направо убийтвено!
значи твоята тренировка е типична за 98% от жените в залата! разхождат се по лъскавите кардио уреди и когато им скимне, направят една серия за крака, после малко корем, после пак кардио и т.н. нямате никаква система!!! жени, запомнете, НЯМА ДА СТАНЕТЕ МУСКУЛЕСТИ ОТ ТРЕНИРОВКАТА С ТЕЖЕСТИ!!! просто тестостеронът ви е прекалено малко, за да натрупате мускулна маса! затова, специално на теб ти препоръчвам да правиш кардио в началото и в края на тренировката (по около 20-25 мин.), а в останалото време - малко тежести все пак.
значи твоята тренировка е типична за 98% от жените в залата!
Аз да се обадя от името на останалите 2% :lol:
Authority защо като не те влекат тежестите и искаш само да отслабваш не вземеш да отидеш на групови аеробни занимания?!